INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i det farverige forår i Europas cykelnation nr. 1 Holland

Blomster, cykling og sejlads med Ældre Sagen

Succesrig tur igen i år for medlemmer af Ældresagen . Oplev foråret og blomsterpragten om bord på MS Sir Winston, et herligt flod cykelkrydstogt i Holland. 
Én afrejse: 15. april 2017 

0,00 kr
In stock
Travel Code
KR-84
Blomster, Cykling og sejlads med MS Sir Winston

Holland som cykelnation overgås ikke af noget andet land i Europa. Nettet af cykelstier er kæmpestort, skiltningen formidabel og de flade landskaber indbyder til herlige cykelture både i de skønne kulturbyer og i oplandet med grønne marskområder og de farverige blomstrende marker.

Dertil en masse vand, store floder, Nordsøen og ikke mindst kanaler, - skibe med en masse trafik og små intime kanaler med farverige husbåde, som er indbegrebet af charme, miljø og en herlig atmosfære.

På turen her oplever du også Hollands vartegn, de mange forskelligartede vindmøller, det frugtbare "Hollands Have" og Nordsøen med den gamle badeby, Scheveningen. Alt dette krydres med kajpladser i skønne kulturbyer og i foråret og tulipantiden med de farverige blomstermarker.
Turen er indviduel, så du bestemmer helt selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle i løbet af ugen. Ofte finder man sammen i små grupper både ude på cykeletapen eller om aftenen i baren, hvor snakken går lystigt om dagens forskellige oplevelser.

Der er en Ruby turleder med på hele turen, som hver dag cykler med ud på den planlagte cykelrute. Men vil du hellere nyde sejlads og landskaber fra bådens dejlige soldæk, kan du vælge dette, og hvis du ønsker at cykle alene i dit eget tempo, så er her også muligheden.

Abslout en ferieform, som tiltaler rigtig mange, og hvor man kan prioritere cykelaktivitet samtidig med total afslapning ombord på båden efter behov. Så man i vennegrupper med forskellig tilgang til ferieønsker sagtens kan nyde lige netop denne ferieuge sammen på et spændende cykelkrydstogt, hvor det sociale absolut plejes i alle henseender.

Indkvartering

MS Sir Winston er (som navnet egentlig siger) indrettet i en herlig engelsk klubstil med lædermøbler i spise- opholdssalon samt den tilstødende bar. Samtidig kan du også nyde sejladsen, den friske luft og de farverige landskaber fra det store soldæk, hvor du bare kan "flyde ud" og slappe af, mens båden stille glider ind og ud af floder og kanaler til lyden af bølgernes sagte skvulpen.

Båden sejler under hollandsk flag og har et personale, der servicerer dig på alle måder. Der er fuld pension under hele opholdet, som starter med en velkomstdrink. Derudover serveres der morgenbuffet, madpakke til cykelturen (eller lille frokost ombord), eftermiddagskaffe eller te, og 3-retters middag om aftenen. Der skiftes håndklæder og sengelinned efter behov, så alt fungerer helt som på et hotel, hvor du så bare skal nyde din ferie, social stemning om bord og lette, daglige cykeletaper.

Kahytterne 
Der er plads til ca. 70 gæster ombord på MS Sir Winston, som har to dæk med kahytter, øverste dæk og hoveddækket, men ALLE Kahytter ligger over vandlininen og har vinduer, der kan åbnes og tilstødende eget bad/ toilet. De er ca. 7-8 m2 og har på gulvet enkeltstående senge (over hjørne), safe og TV.
Kahytter på øverste dæk har desuden klimaanlæg, ligesom der er klimaanlæg i både spise- og opholdssalon.

Hele ugen er der en tysk- og engelsktalende rejseleder ombord på båden. Hver aften informeres der detaljeret om morgendagens cykeletape. Og så er der på denne tur med Ældre Sagen en Ruby turleder, som hver dag cykler med ud på ruten. Ikke stedkendt, men en person, der tidligere har cyklet i Holland og som kender Ruby Rejser`s sociale koncept.

Der er også gæster af anden nationaltet om bord, og det sociale samvær er helt i top, og meget ofte knyttes der mange nye venskaber på tværs af alle nationaliteter.

Dagsprogram

1. dag. Amsterdam
Check-in ca. kl. 16.00. Båden bliver liggende i Amsterdam natten over, og du har derfor mulighed for tage på sightseeing i Amsterdam og opleve denne bys herlige atmosfære. 

2. dag. Amsterdam – Alsmeer – Alphen an den Rijn, cykling ca. 42 km
Dagen starter med en skøn sejltur til Aalsmeer, hvor du passerer 14 broer, som alle går op for vores hotelbåd, MS Sir Winston. Fra Alsmeer starter cykeletapen, der går langs den store sø, Westeinder Plassen Brassemermeer, til byen Alphen an den Rijn, som er blevet kåret til Hollands "grønneste" by. Her har vi første over night stop.

3. dag. Alphen aan der Rijn - Gouda, cykling ca. 25/45 km 
Vi sætter kursen mod ostebyen Gouda på dagens cykeletape og her må der være tid til en shopping pause i byens mange osteforretninger. På denne forårstur tilbydes der i dag heldagsudflugten til verdens største blomsterpark "Keukenhof". Tilmelding til denne heldags udflugt skal ske ved bestilling af rejsen. Men det er også muligt at cykle til Keukenhof (+ 20 km) og så alligevel nå nogle timer i parken. Nærmere information om bord.

4. dag. Gouda – Rotterdam – Delft – Den Haag – Scheveningen - Rotterdam, cykling ca. 35 km eller 80 km 
Sejladsen fra Gouda til Hollands største havneby, Rotterdam nyder man, mens der serveres morgenmad. I Rotterdam tilbydes der 2 forskellige dagsetaper på cykel. Den korteste tur går via den kendte porcelænsby Delft, og vælger du den længere rute går turen herefter til regeringsbyen, den Haag inden du kommer til den charmerende, gamle badeby Scheveningen ved Nordsøen. Du kan nu vælge at cykle tilbage, eller afkorte turen ved at tage toget retur til Rotterdam, hvor MS Sir Winston ligger ved kaj og har overnatningsstop. 

5. dag. Rotterdam – Kinderdijk - Schoonhoven, cykling ca. 43 km
19 vindmøller på rad og række er synet, der møder dig ved Kinderdijk på dagens cykeltur – en fantastisk og uforglemmelig oplevelse (UNESCO-KULTURARV). Der er en fin cykelstrækning til byen, Schoonhoven, der er kendt for en skøn og stemningsfyldt gammel bydel og ikke mindst sin sølvsmedekunst. Tag dig tid til en bytur rundt i denne herlige, gamle kulturby

6. dag. Schoonhoven – Utrecht. cykling ca. 40 km
Denne dags cykeletape gennem smukke marskområder, inden du når byen, Oudewater. Herfra går turen gennem „Hollands gamle haver” - Hollands første havekolonier, som i tidligere tid var udflugtsmålet for Amsterdam beboerne. Etapemålet er den kendte universitetsby, Utrecht med en imponerende domkirke, som er kendt som en af de mest betydningsfulde i Holland. 

7. dag. Utrecht - Zaandam – Amsterdam, cykling ca. 30 km
Om morgenen er der sejlads fra Utrecht til Zaandam, men dagens kulturelle højdepunkt er frilandsmuseet ”Zaanse Schans”, der byder på urgamle, hollandske bygninger, vindmøller, træskomagere og osterier fra fordums tid. Du kan desuden købe hjemmelavede produkter som sennep, kager og oste lavet på "gammeldags måde". Den sidste cykelstrækning fra Zaanse Schans går gennem ferieområdet ”Twiske”, hvor der er mulighed for at bade, hvis vejret er til det. I Amsterdam tilbringer du nu den sidste aften ombord på MS Sir Winston, hvor dersom regel serveres et festmåltid og måske lidt underholdning af bådens crew.

8. dag. Hjemrejse
Check-ud efter morgenmaden, transferbus til lufthavnen og hjemrejse.

Rejsefakta

Eneste afgang i 2017:
15. april gruppetur for medlemmer i Ældresagen

På denne tur får du hele pakken med flyrejse t/r til Amsterdam og bustransfer fra lufthavnen til kajpladsen. Og på hjemrejsedagen igen bustransfer fra kajpladsen til lufthavnen.

Udrejse lørdag d. 15. april. hjemrejse lørdag d. 22. april.

Flytider Kastrup:
15.4.2017  Fra Kastrup med KLM 14.40           Ankomst Amsterdam 16.05
22.4.2017  Fra Amsterdam med KLM 12.35     Ankomst Kastrup 13.55

Billund: Ingen afgang fra Billund, men kr. 300 i bro rabat til deltagere vest for Storebælt

Udflugter i 2017. Tilmelding og betaling på  båden med undtagelse af heldagsturen til blomsterparken, som i år er inkluderet prisen på Ældre Sagen turen.

 • Besøg på porcelænsfabrikken "Royal Delft", tirsdag 12.00. pris 12 € pr. person. Varighed ca. 1 time
 • Rotterdam havnerundfart, tirsdag 17.00, pris € 13 pr. person. Varighed ca. 75 min.
 • Kanalrundfart i Amsterdam, fredag 17.00, pris € 13 pr. person. Varighed ca. 1 time
 • Heldagstur til verdens største tulipanpark ”Keukenhof”, mandag, normalpris € 59 (inkluderet i prisen på denne tur)

Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 Euro pr. dag pr. person, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Alle får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere får du udleveret rigtig gode oversigtskort på båden over de forskellige dagsetaper med beskrivelse. Disse oversigtskort indeholder de meget brugte hollandske "knotenpunkte" (knudepunkter), som der cykles efter og ligeså oplysninger om rutebeskrivelsen og de små rød/hvide vejskilte, som viser vej på det store net af af cykelstier. 
1 sæt materiale pr. kahyt.
Derudover er der ekstra kort til udlån ombord.

Hele ruten er på ca. 250 km, og hele tiden i fladt område uden bakker, så alle med normal kondi kan klare alle cykeletaper uden problemer af nogen art. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og udstyr

Lejecykler er inkluderet i prisen, og det er gode 7-gears cykler med hånd- og fodbremser, lav indstigning og dertil cykeltasker. 

Der kan lejes elcykler i begrænset antal, og disse skal bestilles sammen med rejsen. Normalpris for leje af el-cykel er kr. 1240. Med fradrag af alm. Cykelleje er prisen kr. 715 for leje af el-cykel hele ugen.

Cykelhjelme kan ikke lejes ombord. Disse skal selv medbringes, hvis man ønsker at cykle med hjelm. Men det er ikke noget krav.

Hvordan kommer man frem

På denne gruppetur med Ældre sagen er det så dejligt nemt, da der tilbydes flytransport t/r fra København til Amsterdam, og  Ruby tur-lederen er med hele vejen fra lufthavnen.

Se flytiderne under "Rejsefakta".

Endvidere vil der være transferbus til og fra lufthavn/kajplads, så alt er tilrettelagt.
Hvis du ønsker at sørge for din egen transport, evt. køre i egen bil, så vil der være en god transport rabat. Se prislisten.
Men parkering i Amsterdam er ofte svært og dyrt, ca. 100 Euro pr. uge i Parkhaus Oosterdok, beliggende i nærheden af Sentralstationen og kajpladserne i Amsterdam.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Blomster, cykling og sejlads med Ældre Sagen
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Turen er udsolgt. Det er muligt at komme på en venteliste. 

Prisen inkluderer/pr.person

 • Ophold med helpension som beskrevet
 • Velkomstdrink
 • fly t/r fra Danmark til Amsterdam
 • Bustransfer til og fra lufthavnen / kajplads
 • cykelleje af 7-gears cykel
 • Daglig kahyt rengøring med skift af håndklæder/sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende rejseleder om bord
 • Ruby Turleder hele ugen
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • Heldagsudflugt til Verdens største blomsterpark ”Keukenhof”

Tillæg:

 • Enk.kahyt  + kr. 1500
 • El-cykel Kr. 715 (med fradrag af alm. Cykelleje)
 • Diverse udflugter. Tilmelding og betaling ombord.

Kør-selv rabat: kr. 1200 pr. person hvis man vælger at sørge for egen transport t/r.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen