INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt Passau - Wien - Passau

Donau, allersmukkest i Østrig med MS Normandie

Donau floden - allersmukkest på strækningen i Østrig. Hyggelige rastepladser, farverige landsbyer, naturoplevelser og bilfri cykelstier. 

4.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-56
DONAU - allersmukkest i Østrig med MS Normandie

Det populære Donaukrydstogt med cykling og sejlads fra Passau til Wien i vidunderlige landskaber langs med Donaufloden. Her oplever man fredelige, bilfrie cykelstier langs med flodbredden, hyggelige landsbyer, slotte og borge, og med hovedstaden Wien som sidste, skønne etapemål før retursejladsen til Passau. 

Ialt ca. 550 km flodsejlads krydret med daglige cykeletaper i vidt forskellige, østrigske landskaber, hvor man overalt mødes med gæstfrihed af den lokale befolkning, som regel med en blid brise i ryggen gennem et fantastisk landskabssceneri.

En ”magelig aktiv” ferie, hvor hele dagen er til din rådighed ude på cykelstierne med fornøjelige oplevelser som f.eks. små cykelfærger, der krydser floden flere steder. Hyggelige rastepladser, der indbyder til pauser og et glas skummende øl eller den lokale vin i landsbyer med gamle krogede gader som i den lille "perle" Dürnstein i Wachauområdet med de vidunderlige, grønne vinmarker. 

Lige netop her i dette område får I de allersmukkeste indtryk af ferielandet Østrig med sine mange pragtfulde landskaber, også kendt fra filmen "Sound of Music", hvor de fleste af optagelserne foregik akkurat her.

Og sidst men ikke mindst oplever I en af Europas flotteste hovedstæder, valsebyen Wien med de imponerende og flotte bygninger fra kejsertiden, som emmer af forgangen storhedstid. 

Turen er som skabt for vennegrupper med forskellig kondi og krav til aktiviteter. Har man ikke lyst til dagens cykeletape, kan man bare blive om bord, slappe helt af og nyde sejladsen og den friske luft fra soldækket. Hver dag en ny kajplads og et nyt sted at opleve,- en helt perfekt kombination af afslapning og aktiv ferie i den udstrækning, som man selv ønsker det.....!!

Vi tilbyder også cykelferie langs Donau fra hotel til hotel med bagagetransport - se mere her

Indkvartering

Båden MS Normandie er jeres flydende hotel på hele turen. Det er en nyere super flot båd med plads til 100 gæster. Båden er blevet moderniseret i 2011, og der er en hyggelig og familiær atmosfære om bord.

På øverstedæk er der den hyggelige Panoramasalon med bar, og på hoveddækket den smagfuldt indrettede restaurant. Hver kahyt er på ca. 11 m2, har eget bad/toilet. Alle har store vinduer, som giver et dejligt lys ind i kahytten.

Dækstyper: Begge dæk er beliggende over vandlinjen og alle kahytter er udvendige.  
Øverste dæk: Kahytterne har vinduer, der kan lukkes op og regulerbart klimaanlæg. Enkeltstående senge 
Hoveddæk: Alle kahytter med vinduer og regulerbar klimaanlæg. Enkeltstående senge.

Turen er med helpension, morgenbuffet, lille frokost om bord eller madpakke til cykelturen, og om aftenen en min. 3-retters middag, hvor du de fleste dage kan vælge mellem to hovedretter. Der er levende musik hver aften og den sidste aften arrangeres der en gallaaften med 4-retters festmenu og underholdning af skibets crew.

Når båden ligger i havn, er klimaanlæg som regel ikke tilsluttet.

Det er en international afgang, hvor Ruby Rejser råder over et antal kahytter, og der vil være gæster fra mange forskellige nationer om bord. Og meget tit knyttes der vendskaber på tværs af alle grænser, når snakken går i baren efter dagens mange oplevelser.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau. Sejlads til Engelhartszell
Byen ved de 3 floder, Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en pragtfuld gammel bydel og barokdomkirken med et af verdens største orgeler. 
Check-in på båden kl. 17.00 med velkomstdrink og aftensmad ombord til live musik. Aftensejlads til Engelhartszell. 
 
Dag 2. Engelhartszell - Untermühl-Linz. ca. 52 km. 
Den første skønne cykelstrækning går forbi Mühlviertel bjergene, som falder smukt og stejlt ned mod Donauflodens bredder. Ved Schlögen slynger floden sig 180 grader i et fantastisk betagende landskab, hvor I sejler med en af de små cykelfærger over til den anden bred. I Obermühl går I igen om bord på MS Normandie for så at sejle den sidste strækning til Linz, denne store og smukke by, hvor vi har kajplads lige ved centrum og det fantastisk flotte torv, som ligger lige til en dejlig spadseretur. Mulighed for udflugt med den gule "Linzer Cityexpress".

Dag 3. Linz-Mauthausen-Grein, ca. 42 km. 
Tidlig morgen sejler MS Normandie jer til Mauthausen. Fra Mathausen går cykelturen langs med Donaufloden igennem grønne engdrag, forbi campingpladser og typisk østrigske, blomstersmykkede huse. Ønsker I en lidt længere cykelrute, kan I cykle via Borgen "Clam" i baglandet "Strudengau. Hele dagen oplever I et afvekslende landskab forbi majsmarker og skov. Dagens etapemål er den lille, fortryllende by Grein med borgen, Greinburg og Østrigs ældste teater, hvor båden venter jer ved kajpladsen. Mulighed for besøg på borgen Greinburg, arrangeres om bord.

Dag 4. Grein-Melk-Tulln, ca. 50 km. 
Dagens cykeletape går gennem det vildsomme Strudengau område, hvor floden flere steder er ret smal og med kraftige strømninger. I gamle dage en frygtet strækning af søfolk. Derfra gennem området Nibelungengau med gamle byer og borgruiner til de 2 byer Emmersdorf og Melk, som er forbundet med en bro. Melk er specielt kendt for det pragtfulde barokke kloster “Stift Melk”, som ligger højt og flot på bakkedraget ved byen. Fra Melk nyder I solnedgangen og sejladsen om bord til blomsterbyen Tulln.

Dag 5. Tulln - Wien, ca. 35 km. 
En nem dagsetape ind til det smukke Wien. Umiddelbart før I kommer til hovedstaden, ligger Klosterneuburg som et pragtfuldt barokt bygningsværk med den 900 år gamle kuppel og et vidunderligt guldsmedehåndværk fra middelalderen. Kort før ankomst til skibskajen i Wien-Nussdorf kommer I til den lille "heurigen" landsby Kahlenbergerdorf, hvor I kan nyde en dejlig vandretur i vinmarkerne med en vidunderlig udsigt til millionbyen, Wien. Tilbud om udflugt med bus rundt i Wien sen eftermiddag.

Dag 6. Overliggerdag i Wien. 
I kan bruge denne dag på flere måder afhængig af lyst og interesse. Der tilbydes en meget interessant, guidede cykeltur rundt i Wien med engelsk- eller tysktalende guide. I kan også vælge en bytur på egen hånd i Wien. Og/eller I kan tage på en cykeltur til wienernes bilfri ferieparadis, Donauinsel, en kunstig ø midt i floden med cykelstier på kryds og tværs, bademuligheder og hyggelige rastepladser overalt. Om aftenen er det oplagt at besøge en af de mange små ”heurigen” restauranter i Wien/Nussdorf og I kan også vælge tilbuddet på koncertbilletter inkl. bustransport til den populære Wiener-koncertaften eller hos en ”Heurigen”. Om natten sejler båden til Dürnstein. 

Dag 7. Dürnstein– Pöchlarn. Ca. 39 km. 
I dag starter på den sidste, utrolig, smukke cykeletape igennem et af Østrigs allerflotteste landskaber. Her oplever I den gamle landsby, Dürnstein med borgen på bjergtoppen og de krogede, gamle gader med de toppede brosten, skønne vinmarker, flotte udsigter og små vinlandsbyer med hyggelige ”Gasthöfe” og heurigenlokaler. Dette er ”hjertet” af Wachau, hvor I også kan smage på den lokale Marillenlikør eller måske blot nyde stemningen her, før I i Pöchlarn igen går om bord på båden for at sejle tilbage til Passau. Denne sidste aften er der gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8. Passau. Check-ud. 
Ved morgenmaden kan I nyde den sidste skønne sejlads gennem Donaudalen inden I ankommer til Passau sidst på formiddagen. Derefter individuel hjemrejse ca. kl. 11.00, men det anbefales, at man ikke bestiller evt. togbillet før tidligst kl. 13.00, da der kan forekomme forsinkelser undervejs.

I kan før eller efter turen bestille ekstra overnatninger på hotel i Passau, hvis I vil forlænge ferien med et par dage.

Rejsefakta

 

MS Normandie sejler på 2 forskellige ture, enten Passau-Wien t/r, eller Passu-Wien-Bratislava-Budapest og retur. Turen som er beskrevet her er Passau-Wien og har i 2017 afgang på følgende lørdage:

22. april, 6. og 20. maj, 3. juni, 15. og 29. juli, 12. og 26. august, 9. og 24. september, 7. oktober

Turen har også afgang den 1. juli hvor den sælges som en færdig pakke inkl. fly og dansk rejseleder.

Se også turene med MS Theodor Körner på samme strækning.

Turprisen er excl. drikkepenge. Det er normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Den samlede cykelstrækning er på ca. 220 km i virkelig nemt og fladt terræn langs med floden. Dagsetaperne er fra ca. 35 til 60 km, hvor du tilmed har en overliggerdag i Wien.
Der udleveres gode, detaljerede cykelkort (1 sæt pr. kahyt), så det er nemt at finde vej. Tilligemed er der gennemgang på engelsk og tysk af morgendagens cykeletape hver aften af bådens rejseleder. 

Cykelstierne er på næsten hele strækningen asfalteret og helt uden biltrafik, så du rigtig kan nyde udsigt, natur og den rene, klare luft fra cykelsadlen uden bilstøj. 
Og absolut et cykelkrydstogt, der kan anbefales til alle med forskellig kondition og krav til mere eller mindre afslapning og aktivitet i ferien. 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes fine 7-gears unisex-cykler med lav indstigning. Ved bestilling af rejsen opgiv venligst din højde og om du foretrækker cykel med fodbremse  frem for kun håndbremser.
Pris: 525 kr. for hele ugen.

Du kan også bestille el-cykel (uden fodbremse), hvis du har behov for lidt "ekstra kræfter" i pedalerne. Husk at opgive din højde.
Pris: 1.250 kr. for hele ugen. 

Cykellejen inkluderer: cykeltaske, 1 sæt lappegrej, 1 sæt værktøj og 1 lås. 

Cykelhjelme kan købes ombord, pris: 35 euro. Begrænset antal. Forudbestil eventuelt. 

I Østrig er det pligt at bære hjelm for børn op til 12 år. For voksne er det frivilligt.

Hvordan kommer man frem

Som udgangspunkt skal du selv arrangere din transport frem til Passau i Sydtyskland, hvor turen starter og slutter.

FLY
München er nærmeste lufthavn. SAS og Lufthansa flyver direkte fra København. Fra Billund skal der skiftes fly undervejs. Videre transport med bus og tog til Passau, ca. 2 timers transporttid. 
Alternativt kan man flyve til Wien (direkte fly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er der ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo 

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. pr. billet. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold, indtil billetten er købt.

TOG

Med tog fra Danmark tager det ca. 15-18 timer afhængigt af antal skift undervejs.
Tjek tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Bemærk at de billigste billetpriser løbende justeres iht.  efterspørgslen.
Kontakt evt. Deutsche Bahns salgskontor i Danmark for yderligere hjælp:
Eller ring til DSB Udland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 10 timers kørsel til Passau. Find kørevejledning på Google Maps
Inden afrejse formidler vi kontakt til parkeringshus i Passau, hvorfra bustransport og bagagetransfer til båden er inkluderet i parkeringsafgiften. 
Udendørs parkering koster 63 euro og indendørs parkering koster 74 euro pr. uge. Bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Jeres afrejseinformationer vil indeholde mere detaljerede oplysninger omkring ankomst og afrejse.

Bestil rejse

Uge 35: Ankomstdato 26.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.598,-

Uge 37: Ankomstdato 09.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.248,-

Uge 39: Ankomstdato 23.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.748,-

Uge 41: Ankomstdato 07.10.2017 varighed 7 nætter

Fra 4.998,-
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Ophold i udvendig dobbeltkahyt med klimaanlæg og eget bad/toilet
 • Daglig kahytrengøring
 • Helpension - morgenmad, frokostbuffet eller madpakke, 3-retters aftenmenu
 • Daglig kaffe og kage
 • 4-retters festmiddag og underholdning sidste aften
 • Velkomstmøde og velkomstdrink
 • Udførlig afrejseinformation på dansk
 • Detaljerede cykelkort
 • Guidebog med beskrivelser af rute, seværdigheder og praktiske informationer
 • Engelsk-/tysktalende rejseleder om bord
 • Daglige informationsmøder
 • Havnegebyrer kr. 450 for personer over 12 år
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Prisgaranti
 • Cykelleje er inklusive på afgangene 9. og 16. april 2016

Tillæg:

 • Rejsen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Cykelleje - se mulighederne under Cykler og udstyr
 • Enkelt-kahyt på øverste dæk 1900 kr. (kun på forespørgsel og i begrænset omfang)
 • Flodbåde når I skal krydse floden. Beregn 1-1,5 euro pr. overfart. 
 • Drikkepenge til skibets besætning. Ca. 5 euro pr. person/dag. 
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen