INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt gennem det flade Holland og Flandern-området

Holland og Belgien på samme tur

To af Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brügge krydret med daglige cykelture i cyklellandet Holland og fransk charme i Flandern med de gamle byer som bl.a. Gent og Brügge. Det klassiske skib MS Fluvius er dit flydende hotel. 

5.248,00 kr
In stock
Travel Code
KR-64
Oplev Holland og Belgien

I 2017 samme populære cykelkrydstogt i Benelux-landene Holland og Belgien. Amsterdam, Antwerpen, Gent og Brügge - herlige skønne byer på ruten.

Med hotel flodbåden MS FLUVIUS oplever du charmerende floder og kanaler i det flade Holland, spændende storbyatmosfære i Amsterdam og den helt vidunderlige by Brügge i Belgien, også kaldet "Nordens Venedig" med de mange kanaler og de farverige, karakteristiske husfacader.

Belgien og netop Flandern-området med de gamle byer, Gent og Brügge er et fantastisk cykel område med fransk charme og ”islæt”. Og ikke at forglemme alle de gode belgiske gourmet-specialiteter som muslinger, pommes frites, vafler, chokolade og de hundredevis af forskellige, populære belgiske øl-sorter. 

I Holland krydser du det enormt store og vandrige Rhinen-delta med de store floder og grønne marskområder. Men du cykler også langs små intime kanaler, passerer gamle vindmøller på stribe og oplever charmerende byer med vidt forskellig kultur i området syd for Amsterdam. Dertil den imponerende grænseby, Antwerpen, som er kendt for sine mange diamantsliberier og den store havn, hvor båden ligger ved kaj tæt ved centrum. 

Du har god tid både ude på cykelruten og i de spændende byer, hvor båden har overnatningstop. Og du bestemmer helt selv hvor meget og hvor lidt du vil cykle. Dit flydende hotel følger med hele ugen, - hver dag en ny havn, hvor du kan gå på opdagelse og sightseeing, ligegyldigt om du har tilbragt dagen ude på cykelruten eller bare slappet af på soldækket på båden.

En fantastisk ferieform der kan nydes af alle aldre, også med forskellige krav til afslapning og motion.

Transfer retur til startbyen er ikke inkluderet i prisen, derfor er denne tur oplagt med udrejse til startbyen og hjemrejse fra slutbyen. Der er billige flyforbindelser både til Amsterdam og Bruxelles, og fra Brügge til Bruxelles eller omvendt en nem togtur evt. i forbindelse med en flyrejse. Se detaljer under "Hvordan kommer man frem".

Indkvartering

MS Fluvius er en klassisk flodbåd, ombygget i 2001 og 2003 og nyudstyret i flot stil med en hyggelig spise- og opholdssalon, store panorama vinduer og dertil en veludstyret bar.
Øverst på båden finder du det store soldæk med borde og bænke, hvor du kan slappe af og nyde sejladsen samt de flotte landskabspanoramer, som glider forbi.

Opholdet er med fuld pension og en velkomstdrink lørdag efter ankomst. Hver dag morgenbuffet, madpakke til cykelturen eller lunch ombord, eftermiddagskaffe/te og 3-retters aftensmad.

Der er flest 2-sengs kahytter ombord og kun ganske få enk. kahytter. Båden har 2 kahytsdæk, hvor langt de fleste kahytter befinder sig på hoveddækket. Alle kahytter har eget bad/toilet samt vinduer (ikke koøjer),men disse kan ikke åbnes. Til gengæld er der i alle kahytter klimaanlæg, de er ca. 8 til 11 kvm med 2 enkeltstående senge og TV.
Båden sejler under hollandsk flag og der er plads til max 36 gæster samt en 4 til 5 mands besætning, som servicerer dig på alle måder.

MS Fluvius er en populær hotelbåd, som tidligere har sejlet på Mosel- og Rhinenturene. Der er nu et nyt skipperpar ombord, som hygger om alle gæster, så der opstår en familiær atmosfære, når man mødes efter dagens oplevelser i baren eller opholdssalonen til en snak på tværs af alle nationaliteter.

MS Fluvius er en international båd og har som oftest gæster fra mange forskellige lande ombord. Vores samarbejdspartner på turen her er tysk, så sproget ombord er tysk, men skipper og guide er også engelsktalende, hvis man har brug for lidt oversættelse.
Valuta ombord er Euro og der kan ikke betales med kreditkort, kun kontanter.

Der er plads til ca. max. 36 gæster, og turen her er en guidet tur, hvor cykelguiden følger med ud på ruten hver dag. Du bestemmer dog selv, om du vil cykle indv. eller følges med gruppen og cykelguiden, som også gerne giver tips og gode råd.

Dagsprogram

Rutebeskrivelsen her er med afgang fra Brügge. 
Rutebeskrivelse på turen med start i Amsterdam finder du for dagsprogram - læs her

På dagsetaper med flere kilometer-angivelser er det muligt at vælge en kort eller en lang cykeltur.

1. dag. Ankomst til Brügge. Check-in fra kl. 16.00. 
Tag dig endelig ekstra tid til sightseeing i denne gamle middelalderby, også kaldet "Nordens Venedig" med de mange intime kanaler, blomstersmykkede husfacader og det flotte torv. Båden bliver liggende i Brügge natten over.

2. dag. Brügge-Lovendegem-Gent, cykling ca. 56 km.
En klassisk cykelrute mellem 2 vidunderlige byer. Du følger Gent-Oosteende-kanalen igennem typisk,flamsk landskab med skovstrækninger, grønne enge og igennem små landsbyer. Byen Gent var i middelalderen kendt for sin handelsvirksomhed og har en pragtfuld, bilfri, gammel bydel, en flot borg i bymidten samt alle de mange hyggelige kanaler midt igennem denne herlige bys centrum, hvor båden har overnatningsstop ved slusen Merelbeke.

3. dag. Gent - Dendermonde / eller Sint Amands, cykling ca. 40/53 km
Dagens cykeletape kan være med ændringer, afhængig af tidevandet ved floderne Schelde og Dender. Men turen er planlagt fra slusen Merelbeke langs med Scheldekanalen igennem småbyer som Wichelen, Berlare og Appels indtil du kommer til den hyggelige by, Dendermonde med det pragtfulde, typisk flamske ”Grote Markt” (torvet) midt i byen. Her er det oplagt at nyde en af de gode og kendte belgiske øl iblandt de mange, hyggelige cafétilbud. Der er overnatningsstop i Dendermonde eller i Sint Amands.

4. dag. Sint Amands/Dendermonde - Temse - Antwerpen, cykling ca. 45 km
Mens du nyder morgenmaden sejler båden til Temse, eller måske får du tilbudt at tage cyklen en lidt længere strækning straks fra morgenstunden forbi en lille færgehavn og herlige udflugtssteder til Temse. (Start på etapen afhænger af overnatningsstedet). Fra Themse følger du de smukt anlagte cykelstier langs med den store flod Schelde indtil du når til dagens etapemål, havnebyen Antwerpen, hvor du igen går ombord på dit flydende hotel. Aftenen bør nydes med sightseeing i denne interessante og smukke by.

5. dag. Antwerpen – Tholen – Willemstad - Dordrecht, cykling ca. 25/45 km 
Fra Antwerpen går turen over grænsen til Holland og til Tholen, i gammel tid en ø, men nu landfast med provinsen Zeeland. Herfra videre til den gamle fæstningsby, Willemstad, som bl.a. byder på et keramikmuseum, indrettet i det tidligere ”Stadhuis” med sit ottekantede tårn og sort/hvide vinduer en meget specielt bygning. Byens rådhus er det tidligere ” Prinsenhof ”som blev bygget til Wilhelm Schweigers søn Moritz, den første prins af Oranien, og sidst på dagen kommer du så til byen Dordrecht, hvor der er overnatningsstop. Da denne dags tur er meget under indflydelse af tidevandet, besluttes det først i sidste øjeblik, hvilken strækning der vælges som cykelstrækning og hvilken som sejlads, men i Dordrecht er der over-night stop.

6. dag. Dordrecht - Kinderdijk - Vianen, cykling ca. 30/55 km
Dagens store oplevelse er de 19 vindmøller på rad og række ved Kinderdijk, som ligger tæt ved vores overnatningsstop. Og båden sejler den første strækning hertil, men så går det videre på cykel langs med kanalerne, når du evt. har besigtiget en af de møller, som er åben for publikum. Herfra går det videre langs med floden Lek til byen Schoonhoven, som er meget kendt for sin sølvsmedekunst og igen videre til etapemålet, fæstningsbyen Vianen, hvor du så finder frem til dit flydende hotel og aftensmaden ombord efter en begivenhedsrig dag.

7. dag. Vianen - Breukelen - Amsterdam, cykling ca. 35 km
På denne sidste dag ombord kan du nyde en morgensejlads til byen Breukelen, hvor du finder din cykel frem til denne uges sidste cykeletape. Langs med floden Vecht cykler du nu i et herligt ferieområde syd for Amsterdam. Helt tilbage fra det 17. århundrede er dette område kendt som de rige Amsterdam-beboeres ferieparadis. Store, gamle villaer, blomsterfyldte parker og små slotte skifter med flotte landskabsscenerier via byerne Nieuwersluis, Loenen og Vreeland. I Nightevecht har du mulighed for et besøg på et osteri før du til sidst cykler langs med Amstel-floden indtil du når Amsterdam, byen med de "1000 kanaler", hvor man må opleve den klassiske kanalrundtur. Her har du sidste ovenatning på båden før check-ud lørdag.

8. dag. Check- ud 
Hjemrejse efter morgenmaden. Og har du ikke nået at være på kanalrundturen, bør du måske tage dig tid til dette før hjemrejsen.

Ret til ændringer af ugeprogram forbeholdes i henhold til vandstand, slusetrafik, tidevand og vejrlig.

Rejsefakta

MS Fluvius har flg. afgange i 2017:

Fra Amsterdam:
22.4., 6.5., 20.5., 17.6.,1.7.,15.7., 29.7., 12.8.,26.8. og 9.9.
Vær opmærksom på, at der er afgang fra Amsterdam allerede kl. 14.00 om lørdagen.

Fra Brügge:
29.4., 13.5., 10.6., 24.6., 8.7., 22.7., 5.8., 19.8., 2.9., 16.9. og 30.9.
I Brugge bliver båden liggende den første nat fra lørdag til søndag.

Men afgangene kan blive udsolgt forholdsvis hurtigt, da der kun er plads til ca. 36 gæster om bord på båden MS Fluvius.

Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter, i det hele taget, er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5€ pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrad og kort

Hele cykelruten er på ca. 280 km med dagetaper fra 30 til 55 km og mulighed for at afkorte nogle af dagenes etaper. Det er en let rute, hvor der kun i Flandern er få bakkede områder som i Danmark. Etaperne i Holland er helt uden bakker.

Du får tilsendt oversigtskort, rutebeskrivelse og praktiske info på dansk. Endvidere kan du ombord låne et detaljeret cykelkort på engelsk eller tysk, hvis du cykler individuelt. Men der er en cykelguide med ud på ruten hver dag, som så også arrangerer diverse sightseeings undervejs.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der er gode lejecykler ombord. Mærke KTM med lav indstigning, 7 gear, hånd- og fodbremser samt cykeltasker.
Der kan lejes elcykler, bestilles sammen med rejsebestilling, men betaling om bord. Se pris i prislisten.

Du kan medbringe din egen cykel, men der medtages kun egne cykler i begrænset omfang på grund af pladsmangel, så dette skal meddeles ved bestilling.

Hvordan kommer man frem

Du skal selv komme frem til Brügge eller Amsterdam, afhængig af hvilken by turen starter fra.

Og de billige fly enkeltbilletter kan i høj grad anbefales på dette cykelkrydstogt ELLER en togrejse med udrejse til startbyen og hjemrejse fra slutbyen.

Fly
Der er gode togforbindelser fra Bruxelles Lufthavn til Brügge, hvis du har bestilt flyrejse ud eller hjem fra Bruxelles. Turen tager ca. 1½ time og der er togskift i Bruxelles Gare du Noord.
Og der er mange billige flyforbindelser fra Danmark til Amsterdam og Bruxelles.
Eksempler på flyselskaber:
SAS: www.sas.dk
Brussels Airlines: www.brusselsairlines.com
KLM: www.klm.com

En samlet oversigt over flymulighederne finder I her: Momondo

Ruby Rejser kan være behjælpelig med at booke flybilletter til dagspris plus et ekspeditionsgebyr på 300 kr. Billetten skal betales sammen med depositum og købes først ved registrering af betaling. Den opgivne pris vil derfor være med forbehold for prisændringer, indtil billetten er købt.


Tog
En god transportform vil også være en togrejse fra Danmark til startbyen, Brügge eller Amsterdam og så hjemrejse direkte fra slutbyen, så sparer du en returtransfer. En ca. pris fra Danmark vil være 1300 kr afhængig af om du vælger dag-eller nattog. Henvend dig til DSB-udland i god tid, så er priserne ofte billigere, spørg f.eks. efter "orange" eller undersøg nærmere på www.dsb.dk

Bil
Vælger du at køre selv, skal du også selv sørge for P-plads i Amsterdam eller Brügge, pris ca. 60/100 Euro for 8 dages parkering i P-kælder, og du har så en returtransfer tilbage til startbyen. Amsterdam er dyrest med parkering.
Evt. Returbillet med tog til startbyen (Amsterdam eller Brügge) tager ca. 4 timer og koster ca. 50 Euro pr. person.

Bestil rejse

Uge 34: Ankomstdato 19.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.598,-

Uge 35: Ankomstdato 26.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.598,-

Uge 36: Ankomstdato 02.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.598,-

Uge 37: Ankomstdato 09.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.248,-

Uge 38: Ankomstdato 16.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.248,-

Uge 39: Ankomstdato 23.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.248,-

Uge 40: Ankomstdato 30.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.248,-
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person

  • Ophold med helpension som beskrevet
  • Velkomstdrink
  • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
  • Havne- og slusegebyrer
  • Tysk-og engelsktalende cykelguide
  • Rejse-og informationsmateriale, 1 sæt pr. kahyt

Tillæg:

  • 7-gears uni-sexcykel, pris euro 70 / 525 kr. mod forudbestilling
  • El-cykel(uden fodbremse), pris Euro 165 / kr. 1240 mod forudbestilling og betaling. Bestilles sammen med reservation.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen