INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt i Tyskland

Skønne Mosel med MS Patria

Oplev den pragtfulde Moseldal ombord på hotel flodbåden "MS Patria". Frisk luft, let cykling, grønklædte, stejle vinbjerge og herlig stemning ombord.

3.798,00 kr
In stock
Travel Code
KR-60
Skønne Mosel med MS Patria

Denne herlige strækning langs med Moselflodens mange sving betegnes som en af Europas abslout smukkeste cykelstrækninger. Her finder du fortryllende gamle byer helt tilbage fra romertiden, Europas stejleste vinbjerge, hvor de grønne vinmarker afløser slotte og borge på bjergskråningerne så langt øjet rækker. Sejlads og cykling igennem dette vidunderlige natursceneri kan næppe opleves flottere ret mange steder i verden.

Strækningen går fra Koblenz til Saarburg (eller omvendt) langs med Mosel og bifloden Saar, og giver rigtig meget tid ude på cykel etaperne med forholdsvis korte cykel etaper hver dag, og dermed rigeligt tid tid til sightseeings i de skønne, gamle byer, - og tid til at nyde både ophold og sejlads ombord på båden. Ved romerbyen, Trier drejer ruten ned ad bifloden Saar for så at slutte af i den lille eventyr by, Saarburg. Eller du kan vælge at starte turen i Saarburg og så følge flodernes naturlige løb og slutte af i Koblenz, byen hvor Moselfloden flyder ud i Rhinen.
Der er forskellige afgangsdatoer og startbyer, se nærmere i afsnittet Rejsefakta.

Det er helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og ude på ruten cykler du helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de sightseeings, som du har lyst til at udforske nærmere. 
Du har masser af tid og hele dagen til din rådighed, før du igen går ombord og nyder opholdet på båden. Hver dag en ny havn og et nyd sted at opleve.

Der er arrangeret vinsmagning og spændende traktorkørsel op i vinbjergne ved Piesport. Her fortæller vinbonden om hele vinprocessen og du prøvesmager her flere af disse herlige moselvine. Det er rejselederen ombord, der står for dette, så vær opmærksom på diverse arrangementer, som der informeres om hver aften før morgendagens cykeletape. 

Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der en del sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddgen, hvor alle gæster så igen finder sammen i bar og saloner til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

Vi tilbyder også cykelferie langs Mosel fra hotel til hotel med bagagetransport - se mere her
samt en cykel-vintur langs Main fra Schweinfurt - se her

Indkvartering

Båden sejler under hollandsk flag og har nogle hyggelige fællesfaciliteter som spise-og opholdssalon, en tilstødende bar og et stort, delvis overdækket soldæk. Kahytterne er små, ca. 7 kvm, men de har alle gode enkeltstående senge ved siden af hinanden på gulvet eller over hjørne (altså ingen køjesenge) samt eget bad/toilet. De er godt udnyttet, så der er, hvad man har brug for, og det meste af tiden opholder man sig alligevel i salonerne eller på soldækket,- eller er afsted på cykel igennem vinmarkerne.

Der er mulighed for kahytter på øverste dæk (promenadedækket) og mellemste dæk (hoveddækket). Der er individuelt regulerbare klimaanlæg i alle kahytter på hoveddækket, men her kan vinduerne så ikke åbnes. Til gengæld kan vinduerne åbnes i kahytterne på øverste dæk, hvor der så er centralt reguleret klimaanlæg.

Har du i ugens løb lyst til en total ”slapperdag” uden cykling kan du bare vælge at blive på båden og nyde sejlturen og de fantastiske landskaber. Skipper og besætning servicerer dig på alle måder, mens du nyder sejladsen og lytter til bølgernes beroligende skvulpen. 

Du har fuld pension ombord, dvs. morgenbuffét, hvor du smører din madpakke til cykelturen og om aftenen en 3-retters middag. Bliver du ombord hele dagen får du serveret en let frokost. Efter cykelturen er der om eftermiddagen kaffe og te og den sidste aften ombord serveres der "captains dinner" med 4 retter mad.

Undervejs er det oplagt at nyde den liflige moselvin i de smukke og kendte vinbyer Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Romerbyen Trier og Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron. Overalt ser du de hyggelige, blomstersmykkede, bindingsværkshuse, og vingårde med vinsmagninger indbyder til indlagte pauser undervejs på ruten.

Der er plads til ca. 70 gæster ombord på MS Patria, og du vil være sammen med gæster fra flere forskellige nationer. Ruby Rejser har på hver afgang et antal kahytter til rådighed, men det vil være meget forskelligt fra uge til uge, hvor mange Ruby-gæster, der er med på turen.

Sproget ombord er tysk, men rejseleder og/eller skipper er også engelsktalende. Og rejselederen giver hver aften uddybende informationer om morgendagens cykeletape på tysk, og der følger oversættelse til engelsk for dem, der har brug for det. 
Rejselederen er IKKE cykelguide og følger ikke med ud på de daglige cykeletaper, men han kender cykelstrækningerne og de forskellige sightseeings undervejs, så han giver gerne tips og gode råd.

Med de mange forskellige nationaliteter ombord bliver det ofte en ekstra oplevelse, for om aftenen går snakken som regel flittigt på tværs af alle sprogbarrierer, både i opholdssalonen og den hyggelige, tilstødende bar, hvor der ofte knyttes rigtig mange venskaber for livet i denne ferieuge.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Koblenz
Check-in fra kl. 16.00 til 18.00. Båden ligger ved Peter Altmeier Ufer og der er velkomstdrink ca. kl. 18.00 med efterflg. middag.

2. dag. Koblenz-Alken-Moselkern-Cochem, cykling ca. 27(50) km 
På denne første dag en herlig sejltur, mens du yder morgenmaden ombord. I Alken starter cykelturen ind i Elztal, måske med en ekstra afstikker og vandretur op til den romantiske klippeborg Eltz. Et af de mest unikke og mest fotograferede steder i Moseldalen. Men ellers går dagens cykeletape til Cochem, en af de større byer med den flotte borg "Reichsburg". Du kan vælge at gå ombord igen i byen Moselkern, derved en kortere cykeltur og så kan du nyde sejlturen ind til Cochem.

3. dag. Cochem- Beilstein - Zell, cykling ca. 35 km 
Du starter på dagens cykeletape efter morgenmaden til Beilstein, kendt som "Rothenburg an der Mosel" med skønne, gamle bindingsværkhuse. Derfra går det videre langs med flodens mange sving og forbi et af Europas stejleste vinbjerge, "dem Bremmer Calmont" og videre til Zell, kendt for vinen ”Zeller Schwarze Katz”. 

4. dag. Zell-Traben-Trarbach-Bernkastel-Kues, cykling ca. 45 km 
Fra Zell cykler du først til byen Traben-Trarbach, hvorfra mange af turistbådene udgår til diverse byer ved floden. Og derfra går turen videre langs med vandet og de skønne vinmarker til en af de allersmukkeste byer ved Mosel, Bernkastel-Kues med de farverige, gamle, blomstersmykkede gavlhuse på torvet og i de brostensbelagte, krogede gader. I aften tilbydes der vinsmagning ved en vinbonde. Tilmelding og betaling om bord til denne udflugt.

5. dag. Bernkastel-Kues - (Piesport) Mehring , cykling ca. 50 km 
I dag cykler du i ældgammelt, romersk område. Først til Piesport hvor der er tilbud om traktorkørsel op i vinbjergene med vinbonden, som fortæller om vin dyrkningen. Igen en ekstra udflugt, du kan tilmelde dig om bord. På cykeletapen kommer du til Tysklands ældste vinby, Neumagen-Dhron, hvor du kan se gamle, romerske "billedtavler" med forskellige motiver, og en nybygget romersk "vinbåd", som i mål og lighed er opført som kopi af de gamle både. Fra Neumagen-Dhron følger du de flotte landskaber til feriebyen Mehring, beliggende direkte ved de stejle vinbjerge.

6. dag. Mehring - Trier/Konz, cykling ca.26/34 km 
Dagens cykeletape går til Trier, og der er tilbud om en guided tur i byen Trier. En impnerende by kendt helt tilbage til romertiden og med den fantastisk velbevarede romerske byport "Porta Nigra" og den mægtige Konstantin basilikakirke. Båden venter på dig i Trier, hvor er  overnatningstop, så tag dig tid til sightseeing og shopping i denne herlige, urgamle by. 

7. dag. Trier -Saarburg, cykling ca. 20/65 km 
I Konz drejer du væk fra floden Mosel og følger nu bifloden Saar med mindst lige så smukke landskabspanoramaer som i Moseldalen. Båden sejler til Saarburg og følger du den direkte cykelrute fra Trier til Saarburg er det kun ca. 20 km. Men du kan også vælge at sejle med båden til Saarburg og så gå på opdagelse i denne vidunderlige by. Eller cykle videre fra Saarburg til Mettlach, hvor der er mulighed for at besøge keramikfabrikken "Villeroy und Boch". Men under alle omstændigheder må du tage dig tid i Saarburg, en fantastisk, fortryllende by med et vandfald midt i byen, små kanaler, farverige, blomstersmykkede husfacader og en drømmefyldt atmosfære. Man kan næsten ikke løsrive sig fra byen her.

8. dag. Check-ud efter morgenmaden og hjemrejse 
Har du ikke fået set nok af denne herlige by, Saarburg, har du måske tid til endnu en rundtur før du tiltræder din hjemrejse eller fortsætter ferien.

Rejsefakta

I 2017 er der flg. afgange fra Koblenz:  
15.4., 29.4., 27.5., 10.6., 8.7., 22.7., 5.8., 19.8., 16.9. og 30.9.  

Og flg. afgange fra Saarburg:  
22.4., 6.5., 3.6.., 17.6., 15.7., 29.7., 12.8., 26.8., 23.9., 7.10.  og 21.10. (sidste afgang)

Turprisen er excl. drikkepenge. På krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet. Niveauet er ca. 5 Euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Også i 2017 arrangeres der en Ruby grupperejse på denne tur. Lige midt i vinhøsten d. 14.10.2017 tilbyder Ruby Rejser denne gruppetur med båden fra Koblenz til Saarburg, som indeholder hele pakken, med flyrejse, transferbusser t/r til båden og Ruby turguide hele ugen.

Båden MS Patria sejler også på Rhinen-Neckar floden på nogle lørdags afgange i løbet af sæsonen. Så vær obs. på, at der på turen her meldes udsolgt på de afgange hvor båden sejler på Rhinen-strækningen.  

I samme skønne område er der yderligere Rhinen Cykelkrydstogter med båden MS Andante, der sejler på 2 forskellige strækninger i juli, august og sept.

Mainz-Basel eller omvendt, og Mainz-Köln eller omvendt 

Sværhedsgrader og kort

Ialt er cykelstrækningen på ca. 200 km på gode cykelstier og mindre biveje, og hele tiden langs med flodernes mange smukke krumninger i fladt terræn, som kan klares af enhver.
Turene er med korte, lette dagsetaper fra 27 til 50 km med mulighed for korte eller lange cykelstrækninger et par af dagene. 

Du får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledene og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og cykeludstyr

Der kan lejes gode 7-gears cykler med hånd- og fodbremser, lav indstigning og 1 sæt cykeltakser.
Det er også muligt at leje El-cykler, dog i begrænset omgang

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.

Hvordan kommer man frem

Du sørger selv for at komme frem til startbyerne, Koblenz eller Saarburg i egen bil, med tog eller med fly.

Der er gode togforbindelser til Koblenz, f.eks. morgenafgang fra Kbh. ca. kl. 07.42 og ankomst til Koblenz kl. 17.45. med kun eet skift i Hamburg. Ligeså hjemturen med afgang fra Koblenz ca. kl. 12.00 og hjemkomst til Kbhn. ca. kl. 22.00.
Priseksempel pr. billet ca. kr. 1200. Skal bestilles direkte ved DSB Udland og ved tidlig bestilling er billetterne som oftest meget billige (spørg efter orange).

Der er også mulighed for billige flybilletter t/r til Frankfurt med 
SAS: www.sas.dk 
Lufthansa:www.lufthansa.dk
Airberlin: www.airberlin.com
Eller find alle flyrejser på www.momondo.com 

Fra Frankfurt lufthavn er der direkte tog til Koblenz, iøvrigt en meget flot togtur langs med Rhinen, som tager ca. 2 timer. 

Skal du retur til startbyen, er det meget nemt selv at købe togbilletter. Spørg efter en Rheinland-Pfalz Ticket, det er den billigste måde at komme retur på, ca. pris Euro 25,00 for 2 personer. Togturen tager ca. 2 timer.

Men du kan også med fordel bestille udrejse med tog til startbyen og hjemrejse direkte fra slutbyen, hvis du har valgt togtransport t/r Danmark.

Der er P-plads muligheder i Koblenz ved banegården, pris for 8 dages parkering, ca. 50/60 euro, eller i parkeringshus lige ved kajpladsen, pris ca. 100 Euro. Og det kan være en fordel at parkere bilen i Koblenz, selvom man har start på turen i Saarburg, som ligger længere væk fra den danske grænse. Derved er man ved bilen lørdag morgen efter check-ud på båden.
Men ellers kan der i Saarburg parkeres på parkeringspladsen "Brückenstrasse" ca. 150 m fra kajpladsen og her koster det kun ca. 10 euro pr.uge.

Bestil rejse

Uge 34: Ankomstdato 19.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.148,-

Uge 35: Ankomstdato 26.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.148,-

Uge 36: Ankomstdato 02.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.148,-

Uge 37: Ankomstdato 09.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.148,-

Uge 38: Ankomstdato 16.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.998,-

Uge 39: Ankomstdato 23.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.148,-

Uge 40: Ankomstdato 30.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 6.148,-

Uge 41: Ankomstdato 07.10.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.248,-

Uge 42: Ankomstdato 14.10.2017 varighed 7 nætter

Fra 4.498,-

Uge 43: Ankomstdato 21.10.2017 varighed 7 nætter

Fra 3.798,-
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer/pr.person

 • Ophold med helpension som beskrevet
 • Velkomstdrink
 • Daglig kahytrengøring med skift af sengetøj ved behov
 • Havne- og slusegebyrer
 • Tysk-og engelsktalende guide
 • 1 sæt kortmateriale pr. kahyt.
 • OBS. på afgangene 15.4., 22.4., og 21.10. er cykelleje inkluderet

Tillæg:

 • Enkeltkahyt i begrænset antal på både hoveddækket og øverste dæk 
 • kr. 1700 pr. pers. (2-sengskahyt som enk. kahyt)
 • 7-gears uni-sexcykel, pris Euro 70/525 kr. mod forudbestilling
 • Elcykel (uden fodbremse), pris Euro 165 / kr. 1240 mod forudbestilling. Bestilles sammen med reservationen, og betales til Ruby Rejser.
 • Det er muligt i begrænset omfang at medbringe egne cykler på MS Patria,
  det skal oplyses ved bestilling, og vi skal genbekræfte at det er muligt.
 • Diverse udflugter, - tilmelding og betaling om bord.

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen