INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelkrydstogt igennem 3 lande

Vinområdet ved Alsace

MS Andante har 8 afgange på denne Rhinen strækning, Mainz-Basel og Basel-Mainz, igennem 3 lande, Tyskland, Frankrig og Schweiz igennem Alsace. 

5.998,00 kr
In stock
Travel Code
KR-62
Vinområdet ved Alsace

Herligt cykelkrydstogt med den flotte hotelbåd MS Andante på Rhinen. Og lige i "smørhullet" igennem det skønne Alsace med kanaler, bindingsværk idyl, cykelstier langs floden og grønne vinmarker. Et vidunderligt landskab, hvor du også oplever de kendte byer, som Heidelberg, Speyer, Strasbourg, Colmar, Freiburg -hjertet af Alsace.

Ruten går fra Mainz i Tyskland sydpå via Frankrig og til Basel i Schweiz, - eller omvendt.

Midt på ugen kommer du til området ved Strasbourg (hovedstad i Alsace) og lige på modsatte flodbred den lille by Kehl. Kun Rhinen adskiller disse 2 vidt forskellige byer. Men også det skønne Schwarzwald ved Breisach med en helt fantastisk udsigt oplever du lige her, hvor den tyske sekt (champagne) og vin er verdens berømte.

Cykeletaperne er nemme, mellem 30 og 60 km pr. dag, så alle kan være med. Og ellers er det helt op til dig selv, hvor meget eller hvor lidt du vil cykle i ugens løb, og du cykler helt i dit eget tempo, og bestemmer selv dine pauser ved de steder, som du har lyst til at udforske nærmere. Efter cykelturen går du igen ombord og kan slappe af om bord på dit herlige, flydende hotel, MS Andante. Måske på soldækket, eller i den flotte salon med tilstødende bar, før du får middagen serveret i den hyggelige restaurant. Hver dag en ny kajplads og et nyt sted at opleve i løbet af ugen.

Vælger du at blive ombord og nyde sejladsen fra soldækket, er der nogle sluser, som skal passseres. Her kan der forekomme ventetid, men båden vil altid være fremme ved dagens etapemål sidst på eftermiddgen, hvor alle gæster så igen finder sammen i bar og saloner til en hyggesnak om dagens forskellige oplevelser.

Indkvartering

MS Andante har plads til 84 gæster ombord og er helt nyrenoveret i 2008/2009 med hyggelige saloner, bar og delvist overdækket soldæk.

Der er kahytter på både hoveddækket og øverste dæk (promenadedækket). Ingen kahytter er beliggende under vandlinien. Der er i alle kahytter indv. regulerbart klima anlæg og vinduer, der kan åbnes. Desuden er alle kahytter udstyret med fritstående senge, toiletbord, eget bad/toilet og fjernsyn.

Der er ingen problemer med kuffertpakning, da dit flydende hotel, MS Andante følger med på ruten hele tiden.  

Hvis du ønsker en total ”slapperdag” kan du vælge at blive på båden og nyde sejlturen og de flotte udsigter. Skipper og besætning servicerer dig på alle måder i den hyggelige spise- og opholdssalon med tilhørende bar, eller du kan også vælge at ”slikke” sol på soldækket, mens du lytter til bølgernes beroligende skvulpen. Du har fuld pension, dvs. morgenbuffet, madpakke/frokost, eftermiddags kaffe og 3-retters middag om aftenen. Hvis du bliver ombord på båden serveres der en let kold anretning til frokost.
Du kan købe diverse drikkevarer ombord, og som oftest tilbydes der vin fra det vindestrikt, hvor båden har kajplads.

Undervejs er det oplagt at nyde den liflige Rhinskvin i de smukke og kendte vinbyer langs hele strækningen.

Dagsprogram

Nedenstående rutebeskrivelse er med start i byen Basel.

1. dag.  Ankomst til Basel
Check-in på båden mellem kl. 15.00 og 17.00. Båden bliver liggende i Basel natten over, så der er tid til en aftentur i havneområdet.

2. dag. Basel- Breisach, cykling ca. 60 km eller afslapning ombord
Denne første dag kan man tage på en af de længere cykeletaper via Bellingen og Neuenburg langs floden. Rejselederen ombord forklarer aftenen før om sværhedsgraden. Men man kan også vælge at blive ombord og nyde landskaberne fra soldækket. Etapemålet er under alle omstændigheder Breisach, en smuk by og lige i centrum af delstaten Badens vinområde med utallige sekt-(tysk champagne) og vinkældre.

3. dag. Breisach – Colmar, ca. 50 km, eller Breisach-Freiburg, ca. 62 km

Båden bliver i dag liggende i Breisach og du har 2 cykelruter, som du kan vælge imellem. Den korte tur igennem vidunderlig natur i Schwarzwald-regionen til Colmar, som er den uofficielle hovedstad for de kendte Alsace-vine. Eller den lidt længere tur på ca. 62 km til Freiburg med flotte bygningsværker, historisk kulturhus på Münsterplatz (torvet) og et herligt bycentrum. Tag evt. toget tilbage til Breisach, det er muligt at få cyklerne med toget. Rejselederen om bord kan give yderligere oplysninger. Udflugtstilbud i dag er en tur i vinbjergene med vinbonden og efterflg. vinsmagning.

4. dag. Breisach-Rhinau, ca. 42-49 km. Sejlads til Strasbourg (Kehl).

I dag cykler du i Frankrig til den lille by Rhinau, som er beliggende midt i et skønt flodlandskab, præget af pragtfuld natur og grønne vinmarker. I Rhinau går du igen om bord og båden sejler så til Kehl, som næsten er sammenbygget med Strassburg. Og så er der tid til sightseeing på egen hånd i begge disse skønne byer. I Kehl Rådhuset, Weinbrennerhaus og vandtårnet, som er byens vartegn. I Strassburg de smukke bindingsværkhuse med farverig blomsterpragt.

5. dag. Strasbourg (Kehl) –Gambsheim, sejlads og cykling til  Pittersdorff, ca. 40 km

Dagen starter med en smuk sejlads til Gambsheim og herfra starter du på dagens cykeletape, hvor målet er Rastatt-Plittersdorf. Bydelen Rasttatt er i traditionel barock stil med 2 skønne barockslotte, beliggende lige ved naturreservatet ”Raststatter Rheinauge”, og en fantastisk natur venter med sjældne fugle og mange dyr ganske tæt ved denne dags overnatningsby, Pittersdorf. Her tilbydes der en guided bytur.

6. dag. Pittersdorf-Sondernheim sejlads. Cykling til Speyer, ca. 20 km

Igen i dag nyder du en morgensejlads til Sondernheim, hvor der er start på dagens cykeletape igennem et pragtfuldt vinområde i landsdelen Pfalz (Rheinland-Pfalz). Etapemålet er byen Speyer, som går for at være en af Tysklands ældste byer, bl.a. domkirken er et besøg værd. Den hører siden 1981 til UNESCOS kultur mindesmærker. Kulinarisk også en by med godt ry, så nyd f.eks. en af de kendte Pfälzer vine midt i denne gamle, romantiske by med de mange flotte bygningsværker. Mulighed for en guided bytur.

7. dag. Speyer-Heidelberg-Mannheim, ca. 30-60 km.  Til Mainz sejlads.

Ugens sidste dag med en rigtig flot rute til Mannheim. Enten den direkte vej, eller med en lille afstikker til den fantastisk flotte by Heidelberg med en af Tysklands ældste borgruiner højt hævet over byen. Og i Mannheim finder du en af de største og mest velbevarede barok slotsanlæg i verden. Et område her ved Rhinen, som emmer af kultur og seværdigheder. Fra Mannheim nyder du en sidste sejlads med MS Andante til Mainz med de smukt renoverede bindingsværkshuse i den gamle bydel, som absolut indbyder til en aftentur denne sidste aften. 

8. dag. Check ud efter morgenmaden og hjemrejse.

Rejsefakta

Der er 8 afgange på denne strækning hver lørdag i perioden 15.7. til og med 30.9.

Og det er helt oplagt med afgange på sensommeren lige før vinhøsten, hvor druerne hænger tungt på vinstokkene i de grønne vinmarker.

Flg. afgange er med startby i Mainz: 15.7., 29.7., 26.8. og 23.9.

Flg. afgange er med startby i Basel: 22.7., 5.8. og 30.9.

MS  Andante sejler i sæson 2017 også på den nye strækning fra Mainz til Köln, eller omvendt, så rødt prisskilt kan også betyde, at båden sejler på den anden rute.

Gruppe Tur med Ældre Sagen er d. 2.9. fra Basel til Mainz.

Båden MS Patria sejler også på Rhinen, men på en lidt anden strækning, hvor der også er sejlads på bifloden Neckar. Se turen "Rhinen og Neckarfloden".

Turprisen er excl. drikkepenge. Og på krydstogter i det hele taget er det normalt med drikkepenge til mandskabet, som servicerer dig hele ugen. Niveauet er ca. 5 Euro pr. person pr. dag, og der er som oftest klargjort en konvolut i kahytten til drikkepengene eller de kan lægges i et glas i baren.

Sværhedsgrader og kort

Ialt er cykelstrækningen på ca. 250 km på gode cykelstier og mindre biveje, så turen kan klares af enhver med almindelig kondi.
Dags etaperne er på ca. 40 km med mulighed for at forlænge km tallet et par af dagene. 

Du får tilsendt rutebeskrivelse og praktiske informationer på dansk. Endvidere udleveres et detaljeret cykelkort på tysk eller engelsk, 1 sæt pr. kahyt.

Du cykler individuelt, der er ingen cykelguide med ud på ruten, men der informeres hver dag af rejselederen om bord om morgendagens etape, både sværhedsgraden og om de interessante steder, man kommer forbi.

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Cykler og Udstyr

Der er gode lejecykler om bord, 7 gears Uni-sex med lav indstigning og hånd- og fodbremser.

Dertil udleveres en cykeltaske med reparationssæt.

Ønsker du at cykle med hjelm, skal du selv medbringe den, da det ikke er muligt at leje cykelhjelm ombord, men det er ikke noget krav i Tyskland.

Der kan lejes el-cykler, pris pr. uge Euro 165, og disse skal være forudbestilt.

Hvordan kommer man frem

Man skal selv komme frem til Mainz eller Basel, afhængig af dit startsted.

Tog. Vælger du togtransport til og fra DK er det nemt. Der er kun 3 km fra banegården i Mainz til kajladsen og i Basel ca. 5 km fra banegård til kajplads. Og ved en togrejse er det oplagt at bestille udrejse til startbyen og hjemrejse fra slutbyen, så sparer man returtransfer til startstedet. Bestil evt. togbilletter ved DSB Udland og spørg efter orange billetter eller anden rabatform (gruppe, senior).

Egen bil. I Mainz er der parkeringsplads i nærheden af kajpladsen, pris for 1 uges parkering ca. 160 Euro, ikke muligt at forudreservere.
I Basel er der parkeringshus ved banegården (Basel Bad BF), pris ca. 120 Euro for 1 uges parkering og ikke muligt at reservere forud.

Fly. Der er mange billige flyrejser til Frankfurt, og fra lufthavnen direkte tog til Mainz. Det tager kun ½ time og der er afgange hver halve time. 
Evt. returtransfer med tog på strækningen Basel-Frankfurt tager ca. 2½ time og koster ca. 35/40 Euro pr. billet.

Man kan også vælge enkeltrejse til startbyen, f.eks. Frankfurt og så enkeltfly på en hjemrejse fra Basel eller Zürich. Direkte fra Basel til Kastrup (eller omvendt) flyver lavprisselskabet Easy Jet, men IKKE om lørdagen. På alle andre uge dage, så denne rute skal evt. forbindes med en ekstra overnatning. 
Eller med tog fra Basel til Zürich, hvor der er mange fly muligheder. Togrejsen her tager kun ca. 1½ time.

Bestil rejse

Uge 34: Ankomstdato 19.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-

Uge 35: Ankomstdato 26.08.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-

Uge 36: Ankomstdato 02.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-

Uge 37: Ankomstdato 09.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-

Uge 38: Ankomstdato 16.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-

Uge 39: Ankomstdato 23.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-

Uge 40: Ankomstdato 30.09.2017 varighed 7 nætter

Fra 5.998,-
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer flg. ydelser:
- Ophold med fuld pension på hotelbåden som beskrevet
- velkomstdrink
- Daglig rengøring med skift af håndklæder og sengetøj ved behov
- Havne- og slusegebyrer
- 1 sæt kortmateriale pr. kahyt
- engelsk og tysk talende rejseleder om bord

Tillæg:
Cykelleje af 7 gears cykel med cykeltaske kr. 525,00
Enk. kahyt på hoveddækket kr. 1200 (kun 2 stk.)
Db, kahyt som enk. kahyt kr. 2500 (begrænset antal)
El-cykel kr. 1240,00. Betaling ved bestilling

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er SE-Tours og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og læs om SE-Tours her www.se-tours.de/de

Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206

Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning

Tilbage til toppen