INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den smukkeste sørejse langs Norges kyst

På jagt efter nordlyset med Hurtigruten (M/S Polarlys)

Den klassiske 7-dages rejse med Hurtigruten, hvor du oplever nordlys langs Norges kyst. Fly, transfer og helpension ombord er inkluderet. afrejse 14. november

7.998,00 kr
In stock
Travel Code
KA-022
Verdens smukkeste strækning langs Norges kyst

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth, tilbyde en enestående mulighed for at opleve Norges smukke kystlinje med Hurtigruten.

Rejsen starter i Bergen, også kaldet indgangen til de Norske fjelde, og tager dig med på en vidunderlig rejse ned langs Norges kyst.

På vej op mod Kirkenes, vil der være gode muligheder for at opleve nordlyset - aurora borealis.

Desuden vil der være mulighed for flere tillægsudflugter (se nederst), så kysten kan blive udforsket yderligere.

M/S Polarlys

M/S Polarlys vil være vores flydende hotel hele vejen op til Kirkenes.

I 1912 sejlede det første skib i Hurtigrutens flåde under navnet MS Polarlys. Denne flotte dame er den tredje i rækken af skibe til at bære det smukke navn – MS Polarlys. Skibet er blevet total renoveret i 2016 og er også et af vores ekspeditionsskibe. Skibet har fået et moderne arktisk interiør, der er præget af et skandinavisk design med meget træ og lette møbler. Besøg det nye Multe bageri, saunaen og fitnessrummet.  Der er også en jacuzzi med udsigt til fjeldene ombord og en god panoramasalon, hvor du kan slænge dig.

Skibet er et af de 3 ekspeditionsskibe, der sejler langs Norges kyst. Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk. 

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter. Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. Kyndige eksperter formidler deres viden gennem forelæsninger ombord. Du kan ombord på telefonen i kahytten vælge at tilmelde "nordlys alarm". Hermed bliver du kontakten i den kahyt, når man har spottet nordlys på himlen.

Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen

Vi flyver fra Danmark til Bergen, der er indgangen til de Norske fjorde. Du har inden afrejse mulighed for at besøge byen, da skibet først sejler om aftenen. Besøg Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste. De fine træhuse toner op langs havkanten som et bevis på historien tilbage fra 1300-tallet fortsat lever. Besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Dag 2. Besøg i Ålesund og fjordene

Sejlturen går nordover til Ålesund, det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland mod vest. Her regerede de store vikingehøvdinge.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidaros Domkirke, og er stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod midnatssolens rige. Det tager ca. 20 minutter, hvis du ønsker at gå en tur ind til byen på egen hånd.

Dag 4. Polarcirkelen og Lofoten

En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. 

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til den arktiske hovedstad Tromsø. Her mødes det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Tromsø er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og  med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap

Rejsen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Dag 7. Kirkenes - Rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Ved ankomst til Kirkenes tager vi med det samme ud i lufthavnen og vender tilbage til Danmark.

Bestil rejse

1 person. Enkeltkahyt indvendig - pris pr. person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
46 14-11-2017 20-11-2017 6 nætter 8998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
46 14-11-2017 6 8998,- BESTIL

1 person. Enkeltkahyt, udvendig med begrænset udsigt - pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
46 14-11-2017 20-11-2017 6 nætter 9998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
46 14-11-2017 6 9998,- BESTIL

2 personer. 2 sengs kahyt, indvendig - pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
46 14-11-2017 20-11-2017 6 nætter 7998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
46 14-11-2017 6 7998,- BESTIL

2 personer. 2 sengs kahyt, udvendig med begrænset udsigt - pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
46 14-11-2017 20-11-2017 6 nætter 8998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
46 14-11-2017 6 8998,- BESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse ud fra Billund kl. 10:40 via København til Bergen med ankomst kl. 15.30
  • Flyrejse hjem fra Kirkenes kl. 11.30 via Oslo til Billund med ankomst kl. 20:50
  • Transfer til/fra lufthavnen i Norge
  • 6 dage ombord på M/S Polarlys
  • Uspecificeret udvendig kahyt (der kan være begrænset udsigt) eller indvendig kahyt

Udflugter: 
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på M/S Polarlys.  Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler at du bestiller udflugterne på forhånd, men de kan også købes og betales ombord på skibet. Spændende eksempler på udflugter (Åbner på Travelnorths hjemmeside):

Nidarosdomen i Trondheim

Bodø og Saltstraumen

Hundeslædekørsel

Nordkap

Tilbage til toppen