INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den smukkeste sørejse langs Norges kyst

7 dages sørejse med Hurtigruten (M/S Nordkapp)

En kortere version af den klassiske rundrejse med Hurtigruten, hvor du oplever verdens smukkeste sørejse langs Norges kyst.

0,00 kr
In stock
Travel Code
KA-019
Verdens smukkeste strækning langs Norges kyst

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth, tilbyde en enestående mulighed for at opleve norges smukke kyst.

Turen starter i Bergen, også kaldet indgangen til de Norske fjelde, og tager dig med på en vidunderlig rejse ned langs Norges kyst.

På vej op mod Kirkenes, vil der være mulighed for at opleve nordlyset - aurora borealis.

Desuden vil der være mulighed for et hav af udflugter, så der kan blive udforsket yderligere.

M/S Nordkapp

M/S Nordkapp vil være vores flydende hotel hele vejen op til Kirkenes.

Dette smukke ekspeditionsskib blev totalrenoveret i 2016 og har fået et flot skandinavisk design og med den nytilkomne cafe Multe, der byder på tørfiskis (Hvis du har lyst til en smagsprøve), kaffe, te og en fantastisk udsigt.

Skibet er et af de 3 ekspeditionsskibe, der sejler langs Norges kyst. Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk. 

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter. Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. Kyndige eksperter formidler deres viden gennem forelæsninger ombord.

Du kan ombord på telefonen i kahytten vælge at tilmelde "nordlys alarm". Hermed bliver du kontakten i den kahyt, når man har spottet nordlys på himlen.

Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen

Rejsen begynder i Bergen, som også kaldes  indgangen til de Norske fjorde. Du har inden afrejse mulighed for at besøge byen, da skibet først sejler om aftenen. Besøg Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste. De fine træhuse toner op langs havkanten som et bevis på historien tilbage fra 1300-tallet fortsat lever. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Dag 2. Besøg i Ålesund og fjordene

Sejlturen går nordover til Ålesund, det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland mod vest. Her regerede de store vikingehøvdinge.

Dag 3. Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidaros Domkirke og andre seværdigheder, og er stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod midnatssolens rige.

Dag 4. Polarcirkelen og Lofoten

En af dagens højdepunkter er at sejle over polarcirklen inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Besøg gerne flere små steder som Henningsvær, Å eller Stamsund, der har fiskestativer, og Rorbue, der har små traditionelle fiskeboliger.

Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø med et langt stop. Her mødes det nordgående og sydgående Hurtigrute skib. Tromsø er den arktiske hovedstad, en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og  med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap

Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland , hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Dag 7. Kirkenes - Rejsens vendepunkt og start på rejsen mod syd

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland. På turen sydover, langs den norske kyst, besøger vi nu de havne vi besøgte om natten på vej nordover, om dagen.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

7 dages sørejse med Hurtigruten (M/S Nordkapp)
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse ud fra København kl. 11.40 til Bergen med ankomst kl. 13.05
  • Flyrejse hjem fra Kirkenes kl. 11.30 via Oslo til København med ankomst kl. 16.20
  • Transfer til/fra lufthavnen i Norge
  • 1 x hotelovernatning i Kirkenes inkl. morgenmad
  • 6 dage ombord på M/S Nordkapp
  • Uspecificeret udvendig kahyt med ko-øje eller indvendig kahyt

Udflugter: 
Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på M/S Nordkapp.  Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler at du bestiller udflugterne på forhånd, men de kan også købes og betales ombord på skibet. Spændende eksempler på udflugter (Åbner på Travelnorths hjemmeside):

Hammerfest - verdens nordligste by 

En smag af Vesterålen (fra Harstad til Sortland)

Midnatskoncert i ishavskatedralen (Tromsø) 

Nidarosdomen i Trondheim

Tilbage til toppen