INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Ekspeditionskrydstogt mellem Norge, Island og Grønland

Ekspedition på tværs af spektakulære Arktis.

SPECIAL-TILBUD

Vi kan nu tilbyde en helt unik drømmerejse på tværs af det smukke Arktis. Turen går fra Norge til Island og Grønland ombord på det moderne ekspeditionsskib MS Fram.

19 dage med helpension og fly t/r. Prisen er med rabat på mere end 10.000 kr. Vi har endda fjernet singletillægget på rejsen.

Vi er stolte over, at kunne præsentere dette unikke tilbud til vores gæster og glæder os til at byde jer velkommen.

0,00 kr
In stock
Travel Code
KA-005
På tværs af Arktis

Vil du med på dit livs drømmerejse og besøge de største højdepunkter Arktis kan byde på?

Vi kan nu tilbyde en helt unik mulighed for at besøge Norge, Island og Grønland på samme rejse under skønne forhold på et moderne ekspeditionsskib.

Du får muligheden for at deltage i en ekspedition, der er helt anderledes end nogen andre på den nordlige halvkugle. En ekspdeition, der byder på nogle helt spektakulære seværdigheder i Arktis. Vi starter i Tromsø og fortsætter ned til Vesterålen og Lofoten, der er verdenskendt for sin storslåede og ekstreme natur.

Herfra krydser vi Norskehavet og sejler ud til fjerntliggende og eksotiske Jan Mayen. Vi sejler sydpå til sagaøen Island, der helt sikkert gør et stort indtryk med varierede landskaber og et rigt fugleliv.

Som en fantastisk finale bruger vi næsten en uge til at udforske Grønlands hjerte omkring Diskobugten. Besøg i små bygder giver indblik i hverdagen i Grønland, og nogle af de steder, vi kommer til, er kun tilgængelige fra havet. Den spektakulære natur, Iluissatfjorden (på UNESCOs verdensarvliste) og midnatssolen er en smuk kulisse for rejsen.

Rejsen giver dig rig mulighed for at blive klogere på det Artiske område. Ombord på skibet er der et professionelt ekspeditionshold, der holder spændende foredrag undervejs. De tilbyder en masse ture undervejs, hvor du har mulighed for at komme i land og høre mere om netop det der interesserer dig. Du kan bl.a. tage med på kajakture, byrundture og vandreture.

 

 

Indkvartering på MS Fram

Rejsen foregår ombord på ekspeditionsskibet MS Fram.

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål - at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette luksuriøse krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Skibet sejler i Grønland om sommeren og i Antarktis om vinteren og der er daglige ekspeditioner ud til de polare seværdigheder – der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Skibet er i øvrigt opkaldt efter Polarfartøjet Fram, som blandt andet Fridtjof Nansen og Roald Amundsen brugte på deres polarekspeditioner.

Dækkene:

 • Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk
 • Dæk 7 har en fantastisk observationslounge, der byder på skønne udsigter fra de store panoramavinduer og komfortable siddeområder. På dæk 7 finder du også et veludstyret fitnessrum og trapper, der fører op til en varm og hyggelig sauna på selve skibets top. Man kan også nyde at lade det varme vand omslutte sig i en udendørs jacuzzi, mens isbjergene lydløst flyder forbi skibet.
 • Dæk 6 er kahytsdæk
 • Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
 • Dæk 4 har restaurant, bistro og konferencerum. Dørken (gulvet) i restauranten har forskellige niveauer, så uanset hvor man sidder til bords, er der udsigt til vandet. Restauranten ligger i den agterste del af skibet, og på vej dertil går man gennem en udstilling af originale genstande fra Amundsens og Nansens historiske ekspeditioner
 • Dæk 3 er kahytsdæk

På denne rejse kan du vælge mellem 2 forskellige kahytskategorier:
Uspec. indvendigkahyt med eget bad og toilet.
Uspec. udvendigkahyt med vindue eller koøje. Eget bad og toilet. Visse kahytter kan være med begrænset udsigt pga redningsflåder.

 Se mere om skibet og prøv en 360 graders virtuel tur hos vores kollegaer fra Travelnorth.

Dagsprogram

Dag 1. Tromsø - Porten til Arktis.
Der er afrejse fra Københavns lufthavn via Oslo til Tromsø. Der er ankomst i Tromsø hen på eftermiddaggen, hvilket giver tid til at se nærmere på byen inden MS Fram sejler kl. 20:00.
Kryds fjorden over broen og tag et nærmere kig på Tromsø´s smukke ishavskatedral. Eller besøg det spændende Polaria, hvor man kan lære mere om dyrelivet i Arktis og se sælerne blive fodret. Du kan også gå en tur gennem byen og nyde de gamle bygninger og fornemme historiens vingesus. Når Roald Amundsen skulle rekruttere mandskab (og ja, det var kun mænd dengang) til sine berømte ekspeditioner, rejste han til Tromsø for at finde folk med navigationserfaring i isdækkede farvande; mænd, der vidste, hvordan man overlever i Arktis på smalkost.
I dag er Tromsø en raffineret udgave af sig selv for 100 år siden og samtidig porten til Arktis.

Fra Tromsø går turen sydpå langs Norges kyst. Langt størstedelen af denne sejlads foregår indenskærs, hvilket som regel betyder rolige vande. En god måde at starte sejladsen op på.

Dag 2. Vesterålen og Lofoten - Verdens smukkeste øer.
Vi når ø-distriktet Vesterålen tidligt næste morgen. Når vi sejler langs kysten, er der store chancer for at spotte hvaler fra dæk, da de normalt søger føde i området. Myre er en af de største fiskerbyer i Norge, hvor du kan opleve den lokale kultur og tage på vandreture. Om aftenen sejler vi gennem det smalle Raftsund mellem Lofoten og Vesterålen, med bjerge, som strækker sig 1200 meter op lige fra havet. Og så vil du opleve noget særligt, når vi sejler ind til den uberørte Trollfjord. Midnatssolen og havørnene, som cirkler omkring bjergtoppene, vil gøre det endnu mere mindeværdigt.

Dag 3. Fiskerbyen Henningsvær
Den maleriske fiskerby Henningsvær består af en række småøer spredt ud i Vestfjorden. Gå i land, og oplev det mest velbevarede eksempel på den traditionelle norske landsbyarkitektur, med hyggelige caféer, små restauranter og Galleri Lofotens Hus. Om eftermiddagen sejler vi med tidevandet gennem det 18 kilometer lange Gimsøya-stræde.

Vi forlader nu Norges kyst og sætter kursen ud i Norskehavet med retning mod Jan Mayen.

Dag 4. Sejlads gennem Norskehavet
Afstandende er enorme på denne ekspedition. Fra Grimsøya har vi mere end 900 km til Jan Mayen. Det giver god tid til at gå på opdagelse på skibet og benytte sig af de mange aktiviteter ombord. Der vil bl.a. være foredrag undervejs.

Dag 5. Jan Mayen - den mest isolerede ø
Vi ankommer til Jan Mayen. Den mest isolerede ø på den nordlige halvkugle. Det er ekstremt sjældent, at turister besøger Jan Mayen, og endnu mere sjældent, at man får mulighed for at gå i land. Ekspeditionsholdet vil gøre deres bedste for at gøre det muligt at sætte fod på denne eksotiske forpost. Jan Mayen er en del af Norge og byder bl.a. på Norges eneste aktive vulkan, Beerenberg. Vulkanen er med sin højde på knap 2300 m blandt et af Norges højeste bjerge.

Dag 6. Sejlads gennem Grønlandshavet
Fra Jan Mayen sættes kursen mod sydvest i retning af Island. Vi sejler langs den midtatlantiske højderyg, en tektonisk plade, der adskiller det eurasiske og det nordamerikanske kontinent. Denne højderyg er en del af den længste undersøiske bjergkæde i verden.

Vi har igen store afstande foran os. Der er mere end 600 km til den lille ø Grimsey, der er næste stoppested.

Dag 7. Grimsey - krydsning af polarcirklen
Vi ankommer til grønne og græsklædte Grimsey, der ligger små 40 km nord for den islandske hovedø. Grímsey ligger der, hvor Polarcirklen krydser Island, og ekspeditionsholdet bruger polarcirkelbådene til at bringe os ind til øen. Vi skal benytte muligheden til at krydse polarcirklen til fods og eventuelt stå med et ben på hver side af polarcirklen.

Dag 8. Stykkisholmur - Sagalandet
Når vi når frem til det vestlige Island, vil du forstå, hvorfor dette område kaldes "Sagalandet". Giv dig tid til at udforske Stykkishólmurs mangfoldighed, med lava- og klippe­formationer, gletsjere, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder. Tag med på spændende ekskursioner som kajakroning, vandre- og rideture.

Dag 9. Reykjavik - den rygende bugt
Dagen byder på tid til at udforske Islands hovedstad Reykjavik. Reykjavik (som betyder "den rygende bugt") er navngivet efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade.
Mulighederne er mange i Reykjavik. Måske har du lyst til at tage på hvalsafari eller blot se nærmere på byen. På havnen kan du opleve et nyt og moderne musikhus, Harpan, der absolut er et besøg værd. Vi kan også anbefale, at finde en af de lokale udendørs svømmehaller og sidde i det varme vand og nyde stemningen mellem de lokale islændinge. De kan være yderst snaksagelige.

Dag 10. Sejlads gennem Danmarksstrædet.
Fra Reykjavik går turen atter ud på åbent hav. Denne gang skal vi krydse Danmarksstrædet. Vi har mere end 1000 km til Grønlands sydspids, som er næste mål for rejsen. Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i kølvandet på de store nordiske bosættere, der forlod Islands kyst for mere end 900 år siden.

Dag 11. Kap Farvel - Prins Christians sund
De fleste har sikkert hørt om Grønlands sydspids, Kap Farvel. De færreste ved sikkert, at man faktisk kan krydse Grønland fra øst til vest gennem det smukke Prins Christians Sund. Vi sejler gennem det smalle sund og nyder landskabet her. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 12. Qassiarsuk - en farverig kontrast
Qassiarsuk ligger i bunden af Skovfjorden. En lille bygd med knap 50 indbyggere. Her findes grønne marker med hvide får, frodige områder med grøntsager og travle gårde. Dette danner en farverig kontrast til isen på havet. Qassiarsuk er også det sted, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin gård Brattahlíð i 982 e.Kr. Det er et fantastisk område til valgfrie aktiviteter såsom kajaksejlads, vandring eller udforskning af byen til fods.

Dag 13. Hvalsey og Qaqortoq
I Hvalsey finder man nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordbotiden – Hvalsey Kirke blev sandsynligvis bygget i det 14. århundrede. Vi bruger polarcirkelbådene til at komme i land, så du kan udforske området på egen hånd. Mange betragter Qaqortoq som en af de smukkeste byer i Grønland på grund af de farverige huse. De udflugter, der tilbydes her, omfatter et interessant besøg på det eneste garveri i Grønland, en byvandring med guide og en kaffemik, hvor du kan møde lokalbefolkningen.

Dag 14. Nuuk - Grønlands hovedstad
Dagen byder på et besøg i Grønlands hovedstad Nuuk. Grønlands største by med næsten 17.000 indbyggere, byder på alle storbyens glæder og står i slående kontrast til de små bygder vi tidligere har besøgt. Vi kan anbefale at besøge Katuaq. Nuuks smukke kulturhus, hvor man finder byens biograf, spillested og café mm. Byens svømmehal er også et populært sted for byens beboere. En tur ud til Universitetet og Grønlands Naturinsitut kan også anbefales.
By- og vandreture er blandt de valgfrie udflugter.

Dag 15. Sisimiut
Når vi ankommer til Sisimiut er vi atter nord for polarcirklen. Dette betyder noget helt specielt i Grønland, hvilket vi hurtigt opdager, når vi kommer i land. Her er slædehunde. I Nuuk finder man alle mulige hunderacer, men nord for polarcirklen er det kun tilladt at have slædehunde. På den måde undgår man at miste slædehundenes unikke gener. De er hårdføre og lever hele deres liv udenfor i al slags vejr. Når man går rundt i byer med slædehunde er der altid en regel man skal huske. Man skal ikke gå hen til hundene med mindre man er blevet inviteret med af ejeren.
Sisimiut er Grønlands 2. største by med ca 5.600 indbyggere. I Sisimiut kan du se kunstnere fremstille smykker og kunsthåndværk af ben, læder og metal eller tage på sightseeing, vandreture og smage på grønlandske specialiteter på en lokal restaurant.

Dag 16. Ilulissat - Isfjorden
Ilulissat er Grønlands 3. største by med ca 5.000 indbyggere og næsten lige så mange slædehunde. Byen er Grønlands største turistmagnet. Og det er der en helt naturlig årsag til. Syd for byen ligger den imponerende Isfjord, der har været optaget på UNESCO's verdensarvsliste siden 2004. Isfjorden rummer en af de største og mest aktive gletsjere i verden, og bevæger sig fremad med ca. 20 meter i døgnet. Gletsjeren kælver ca. 10 % af den indlandsis, der presses ud i havet fra Grønland om året. Man skal opleve isbjergene før man rigtig kan forstå, hvor store de egentlig er. Pludeslig er MS Fram blot en lille prik ved siden af de hvide mastodonter. Skrønen siger, at det var et isbjerg her fra fjorden, der var årsag til Titanics forlis. Og måske er der noget om snakken. Isbjergene driver meget langt mod syd før de smelter.
Ilulissat er et oplagt sted at vandre rundt. Lidt uden for centrum kan du besøge den originale bosætning, Sermemiut. Det var her de første inuitter bosatte sig i byen. Man kan stadig se deres spor og visse steder kan man ligefrem se deres jordiske rester.

Dag 17. Itelleq
Den lille bygd Itilleq har ca. 130 indbyggere. De er hovedsageligt beskæftiget med jagt og fiskeri. Besøg en af de familier, der bor her, invester i lokalt kunsthåndværk eller spil fodbold med de lokale.

Dag 18. Kangerlussuaq - den mægtige indlandsis
I bunden er den mere end 150 km dybe Søndre Strømfjord kommer vi til byen Kangerlussuaq, og det er her, ekspeditionen slutter. Vi er mindre end 30 km fra den mægtige indlandsis, så vi slutter hele ekspeditionen af med en tur til indlandsisen. 
Herefter går turen med natflyet til København.

Dag 19. København
Flyet lander i København tidligt om morgenen. En imponerende rejse er slut. Forhåbentlig fyldt med en masse dejlige minder fra en rejse på tværs af Arktis.

Rejsefakta

Du har sikkert mange praktiske spørgsmål til en rejse på 19 dage ombord på et ekspeditionsskib.

Langt de fleste af dine spørgsmål kan du finde svar på ved at læse denne liste igennem.

Her kan du bl.a. læse mere om forholdene ombord, redningsudstyr, telefoni, påklædning, lægehjælp og meget andet.

Klima:

Gennemsnitstemperaturen i Tromsø i juni måned er 13 grader.

Gennemsnitstemperaturen i Reykjavik i juni måned er 12 grader

Gennemsnitstemperaturen i Nuuk i juni måned er 4 grader

 

Udflugtskatalog. Du kan finde en oversigt over de mange udflugtsmuligheder ombord på ekspeditionen her.

Du kan bestille dine udflugter hos os op til 4 uger før afrejse.


BEMÆRK. VI HAR FJERNET SINGLETILLÆGGET PÅ DENNE REJSE. NEDENSTÅENDE PRIS ER SÅLEDES OGSÅ GÆLDENDE FOR 1 PERSON I 2 SENGS KAHYT.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Ekspedition på tværs af spektakulære Arktis.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer: 

 • Fly fra København via Oslo til Tromsø
 • Fly fra Søndre Strømfjord til København
 • Transfer fra Tromsø luftavn til Tromsø
 • Transfer fra skibet til lufthavnen i Søndre Strømfjord
 • Ekspeditionssejlads i valgt kahytskategori 
 • Alle landgange og aktiviteter ombord
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, 3 retters middag) 
 • Kaffe og te ombord 
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og følger med på landgange og aktiviteter.
 • Vind- og vandafvisende Explorer-jakke, der kan beholdes efter rejsen.

Ikke inkluderet: 

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Tilvalgsudflugter

I øvrigt:

 • Alle planlagte landgange afhænger af vejr- og isforhold
 • program og rejserute kan udsættes for ændringer
 • Gummistøvler kan lånes ombord

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth og Hurtigruten. 
Der knytter sig særskilte betingelser til denne rejse. 

Tilbage til toppen