INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Fra Kap Horn til pingvinerne på Antarktis

Opdag Antarktis

Lad dit livs naturrejse starte med ekspeditions-krydstogtsskibet MS Midnatssol, og bliv en ud af få som sætter fodspor i sneen på selveste Antarktis.

39.998,00 kr
In stock
Travel Code
KA-001
Oplev Antarktis, verdens mest øde kontinent

For første gang i Ruby Rejsers historier sender vi en gruppe afsted med Hurtigrutens nyudrustede ekspeditionsskib MS Midnatsol, der til efteråret 2016 starter sin jomfrusejlads til Sydamerika og Antarktis. 
Rejsen i 2018 er nu også klar til bestilling.  

Fra Chiles sydligst beliggende større by Punta Arenas sejler vi de første par dage gennem de chilenske fjorde mellem Andesbjergene. Vi runder det sagnomspundne Kap Horn og krydser Drake Passagen. Undervejs vil eksperter ombord give os en grundig indføring i Antarktis’ historie, geografi, geologi og biologi

Første landkending er Sydshetlandsøerne ud for den Antarktiske Halvø. Vi har nu 5 dage til de helt store oplevelser på sejlture i små polarcirkelbåde og vil foretage så mange landgange som muligt. Vi skal bl.a. opleve forskellige pingvinkolonier, historiske steder og videnskabsstationer, og fra dækket nyde helt fantastiske udsigter til de sneklædte bjergehvaler og albatrosser.

I kan evt. deltage i en fotoworkshop ombord med professionelle fotografer for at få det bedste ud af jeres billeder af de utallige motiver.

Rejsen er på i alt 18 dage fra 15. februar – 4. marts 2017 / 12. februar - 1. marts 2018, hvilket er den mest isfri periode, så muligheden for oplevelser er størst.

Om MS Midnatssol og livet ombord

Fra vi ankommer til Punta Arenas og til vi er tilbage igen, er skibet MS Midnatssol vores flydende hotel. 
MS Midnatssol er et moderne veludstyret ekspeditions-krydstogtskib og er meget smagfuldt indrettet. Skibet fungerer næsten som en lille by med mange forskellige faciliteter.

Dækkene:

 • Dæk 9 har udendørs jacuzzi, soldæk. Desuden er der fitnessrum, sauna, bar og åben dæk.
 • Dæk 8 har den fantastiske to-etagers panoramasalon, desuden bibliotek, internetcafe, bar og det stemningsfulde Hamsun rum.
 • Dæk 7 er kahytsdæk.
 • Dæk 6 er også kahytsdæk, med der er adgang til promenadedækket, der går hele båden rundt.
 • Dæk 5 er servicedækket med restauranter, cafeer, butik og en store foredragssal med plads til 200 tilhørere.
 • Dæk 4 er kahytsdæk
 • De nedre dæk er med personalekahytter, bildæk samt motor- og teknikområde.

Til middagen vil du være seatet sammen med andre fra din danske gruppe.

De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk. Vores danske rejseleder er behjælpelig såfremt du måtte have brug for oversættelse.

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter.

Skibet har et omfattende program med tilbud til alle rejsedeltagere. Kyndige eksperter formidler deres viden gennem forelæsninger ombord. Skibet har et "videnskabslaboratorium", hvor vi laver feltarbejde - fx ved at studere tre millioner år gammel is gennem et mikroskop eller meteorer fundet på land. I det hele taget kan man høre fantastiske foredrag om mange emner knyttet til Antarktis. 

M/S Midnatsol er bygget til sejlads i den høje isklasse 1X, og med sin avancerede teknologi er hun meget velegnet til ekspeditionssejladser i Antarktis.

På Midnatsol er der plads til 800 passagerer, men på Antarktis sejles med reduceret passagerantal på max 500 passagerer. 

Gå videre på opdagelse i Ms Midnatssol: LINK

VIGTIGT - LÆS HER: Hurtigrutens praktiske information om explorer-rejser med MS Midnatssol

Dagsprogram

Dag 1: Santiago de Chile

Santaigo blev grundlagt i kolonitiden i 1521 og har lige siden være hovedstad i Chile. Du bor på hotellet Sheraton Santiago Hotel & Convention Center i Buenos Aires. Udforske evt. byen på egen hånd

Dag 2: Fra Santiago de Chile til Punta Arenas

Efter en god morgenmad på hotellet så er der transfer ud til lufthavnen. Du flyver om morgenen fra Santiago de Chile og videre til Punta Arenas i Patagonien. Du har transfer til skibet, der ligger i havn. Der er et par timer til at udforske Ushuaia, som er verdens sydligste by. Først om eftermiddagen sætter skibet kurs mod Sydhavet og Antarktis.

Dag 3: Chilenske fjorde og Megellan strædet

I de næste tre dage sejler vi gennem fantastiske naturområder såsom Magellan-strædet og Beagle-kanalen. Beagle kanalaen er ikke en menneskeskabt kanal. Det vilde og fjerntliggende virker næsten uforstyrret af mennesker. Det er isen som har søgt vej mellem bjernene og efterladt isolerede øer og det smukke fjordlandskab.

Dag 4: Garibaldi fjorden

Garibaldi-fjorden er fyldt med sneklædte bjerge og dale, der er en slående kontrast til et ellers grønt områdt med mange dyr. I land har du mulighed for at se sølover, fuglearter såsom andes-kondorer. Om aftenen er der argentinsk vinsmagning.

Dag 5: Sydamerikas sydligste punkt – Kap Horn

På næsten 56 grader syd er Kap Horn Sydamerikas sydligste punkt. Før Panamakanalen blev gravet skulle søfolk passere denne berygtede klippeø for at krydse fra den ene side af Amerika til den anden. Hurtigruten gør sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til.

Dag 6: Til søs

For at nå frem til Antarktis må man krydse det tusind kilometer brede Drakestræde. Drake-passagen er havstrækningen mellem Latinamerikas sydspids og den antarktiske halvø. Passagen er berygtet blandt de tidlige polarforskere. Kun få har haft mulighed for at opleve det smukke, usædvanlige stræde. Det tager ca. 30 timer at krydse stædet. Mens vi krydser Drake passagen vil der være flere foredrag om populærnaturvidenskabelige emner, og masser af aktiviteter i vores ekspeditionslokale.

Dag 7 til 11 : Antarktis

Vi når frem til den antarktiske halvø, der er det eneste sted på Antarktis, hvor man kan finde isfri kyster. Den antarktiske halvø ligner en lille elefantsnabel, der stikker ud fra det vældige isbelagte kontinent. Islaget her er op til fire kilometer tykt. Herfra er der endnu 3.000 kilometer til selve Sydpolen. Du kan nu fra dæk og ved landings tage med ekspeditionsteamet ud for at udforske de imponerende kulisser, der indeholder pingviner og sæler. Der er også chancer for at se hvaler og i det hele taget nyde nærkontakten med dyrelivet. Vi besøger fortiden med de gamle hvalfangerstationer og relikvier. Der er også mulighed for at udforske farvandet i kajak, men det er vejr, vind og isforhold der dikterer vores program og tidsplan.

Vi forsøger at komme i land flere steder f.eks.

– Cuverville Island, der har hjemsted for en af de måske største kendte kolonier af æselpingviner.
– Neko Harbour ligger smukt i den indre del af Andvordbugten.
– Paradise Harbour, der fik sit beskrivende navn af hvalfangere i sidste århundrede.
– Wilhelmina Bay eller “Whalemina Bay”, som den kaldes på grund af sin spektakulære natur og pukkelhvaler i december.
– Den  den flydende is i Antarktissundet og Brown Bluff, der kendes på de 750 meter høje klipper, der dominerer landskabet.

Dag 12: Til søs

Efter at have udforsket dette superlativudmattende kontinent sætte vi kursen tilbage til Sydamerika.

Dag 13: Tilbage ved Sydamerika 

Vi besøger Puerto Williams, der er en lille by mellem havet og bjergene. Vi sejler igennem de majestiske chilenske fjorde på vej tilbage mod Punta Arenas.

Dag 14. Chilenske fjorde

Sidste landing i denne omgang er ved de chilenske fjorde, der er omgivet af høj bjerge og gletsjere. Der vil derfor være nogle flotte fotomuligheder. Da det også er sidste aften ombord på MS Midnatsol, så har vi afskedsmiddag og sammenkomst for at sige tak for denne gang.

Dag 15: Punta Arenas og Santiago de Chile

Når du kommer tilbage til Punta Arenas så er der transfer ud til lufthavnen, hvor du flyver tilbage til udgangspunktet: Santiago de Chile. Dette er rejsens sidste dag.

Bestil rejse

2 personer. 2 sengs kahyt - I2 indvendig - pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
7 - 10 12-02-2018 01-03-2018 17 nætter 39998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
7 - 10 12-02-2018 17 39998,- BESTIL

2 personer. 2 sengs kahyt - L2 udvendig (koøje) - Pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
7 - 10 12-02-2018 01-03-2018 17 nætter 41998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
7 - 10 12-02-2018 17 41998,- BESTIL

2 personer. 2 sengs kahyt - N2 udvendig - Pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
7 12-02-2018 19-02-2018 7 nætter 42998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
7 12-02-2018 7 42998,- BESTIL

2 personer. 2 sengs kahyt - U2 udvendig - Pris per person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
7 - 10 12-02-2018 01-03-2018 17 nætter 55998,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
7 - 10 12-02-2018 17 55998,- BESTIL
Praktiske Informationer

 Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Danmark-Santiago de Chile t/r
 • Overnatning på hotel i Santiago
 • Charterfly Santiago de Chile-Punta Arenas t/r
 • Ophold med helpension på MS Midnatssol i specificeret kahyt
 • Daglige landgange på Antarktis i 60-90 minutter (vejrafhængigt)
 • Dagligt Cruise i landgangsbåde i 60-90 minutter (vejrafhængigt)
 • En række foredrag og øvrige aktiviteter på MS Midnatssol iht. beskrivelse

Rejsebetingelser:
Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse. 
Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside, du kan se de fulde rejsebestemmelser her

Hurtigrutens praktiske information om explorerrejser med MS Midnatssol, se her

Lægeerklæring:
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Kahytskategorier
I2 - Indvendig kahyt, 6–10 m2. 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjer. dæk 4, 6 eller 7.
J2 - Udvendig kahyt 7–13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjer. Begrænset eller ingen udsigt. Dæk 6
N2 - Udvendig kahyt 7–13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Nogle kahytter har køjer. Dæk 4.
O2 - Udvendig kahyt 5-13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Dæk 4/6
U2 - Superior kahyt: 8–13 m2, 2 separate senge, en seng kan omdannes til sofa. Kahytterne har tv, vandkoger og et lille bord med kaffe / te. Dæk 7/8

Der er drikkevandshane i alle kahytterne.
Alle udvendige kahytter har koøje. 
På dæk 6 er der promenadedæk på ydersiden af kahytterne hele båden rundt. 
Kahytstypen J2 har begrænset udsigt pga. af redningsbåde.

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. Hurtigruten anbefaler at man betaler 80 Nok/døgn ombord på Midnatssol.

Rejseleder 2017

Tilbage til toppen