INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

7-dages klassisk sørejse med M/S Kong Harald fra Bergen til Kirkenes

Oplev Norges kyst

Verdens smukkeste sørejse med spektakulære fjelde, magiske fjorde og spændende byer langs Norges smukke kyst. Ingen udsigt er konstant.

Besøg Hjørundfjorden, Norges smukkeste fjord. Kryds polarcirklen. Og nyd en rejse på mere end 2.400 km fra Bergen i syd til Kirkenes langt mod nord. Her begynder det vilde nord. Her begynder Arktis.

12.498,00 kr
In stock
Travel Code
KA-009
2.400 km sørejse fra Bergen til Kirkenes.

Ruby Rejser kan i samarbejde med Travelnorth tilbyde en enestående pakkerejse, der giver dig mulighed for at opleve den smukke norske kyststrækning mellem Bergen og Kirkenes.

En tur, der betegnes som verdens smukkeste sørejse.

Med udgangspunkt fra Bergen byder turen på mere end 2.400 km mod nord ombord på et af Hurtigrutens luksuriøse skibe M/S Kong Harald. Vi krydser polarcirklen og runder undervejs det norske fastlands nordligste punkt. Turen byder på mulighed for at besøge flere norske byer undervejs eller komme på udflugter sammen med skibets explorerteam.

Et af højdepunkterne for denne tur er besøget ind i Hjørundfjorden. Fjorden er 33 km lang og jo længere man kan ind i bunden af fjorden, des smallere bliver den. Her ligger små bosættelser mellem de stejle fjeldsider.

Indkvartering på M/S Kong Harald

Rejsen foregår ombord på ekspeditionsskibet M/S Kong Harald.

M/S Kong Harald stod færdigbygget i 1993 i anledningen af Hurtigrutens 100 års jubilæum. Skibet er opkaldt efter Norges nuværende konge, der er en erfaren sømand. Om bord finder man også andre berømte nordmænd. Baren er opkaldt efter den norske polarpioner Fridtjof Nansen, mens opdagelsesrejsende Roald Amundsen lægger navn til caféen. Fra det øverste dæk er der en fantastisk udsigt til naturen, uanset om du vælger soldækket, observations-lounge eller panorama-loungen.

Skibet har fået en gennemgående renovering i 2016, så alt interiør er helt up to date og lækkert til dit besøg

Dækkene:

 • Dæk 7 har et udendørs oberservationsdæk og en fantastisk observationslounge. Det er også her du finder bageren samt fitnessrummet.
 • Dæk 6 er kahytsdæk
 • Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
 • Dæk 4 har restaurant, bistro og konferencerum.
 • Dæk 3 er kahytsdæk og hovedindgangen til skibet.
 • Dæk 2 er kahytsdæk- Her finder du også skibets sauna.

På denne rejse kan du vælge mellem 3 forskellige kahytskategorier:

- Uspecificeret udvendig kahyt med begrænset udsigt pga redningsflåder. Eget bad og toilet. 2 enkelt senge. Den ene kan laves til sofa.

- Uspecificeret udvendig kahyt med vindue. Eget bad og toilet. 2 enkelt senge. Den ene kan laves til sofa.

- Uspecificeret udvendig kahyt med vindue. Eget bad og toilet. 1 dobbeltseng.

 Se mere om skibet og prøv en 360 graders virtuel tur hos vores kollegaer fra Travelnorth.

Dagsprogram

Dag 1: Rejsens start i Bergen

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
03-09-2017 SAS Kastrup kl. 08:05 Bergen kl. 09:25 Ca. 30 min. med bus

Rejsen begynder i Bergen, som også kaldes  indgangen til de Norske fjorde. Du har inden afrejse mulighed for at besøge byen, da skibet først sejler om aftenen. Besøg Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste. De fine træhuse toner op langs havkanten som et bevis på historien tilbage fra 1300-tallet fortsat lever. Tag turen op på fjeldet Fløyen med Fløibanen, hvor der er en fantastisk udsigt over byen. Besøg Fisketorget, se Edvard Griegs hjem og museum, eller tag turen til Fantoft Stavkirke.

Dag 2: Mesterværket Hjørundfjord
I dag møder vi selve havet, idet vi runder Vestkapp og Norskehavet åbner sig mod Amerika. Men det er Norges stolthed vi skal ind til.  Dette er dagen for spektakulære fjordoplevelser. Vi sejler ind i Hjørundfjorden. Hurtigrutens skibe er de eneste skibe, der sejler ind i denne fjordperle.
Hjørundfjorden er omkranset af Sunnmørsalperne (et af Norges mest berømte fjeldområder), uberørt natur, bittesmå landsbyer og fjeldgårde. Her er mulighed for at tilvælge ekskursionen "Et lille stykke Norge", hvor der ankres ved bygden Urke inden du sejles i land på små både. Med bus kommer du videre til Norges smalleste dal, Norangsdalen.

Efter besøget i Hjørundsfjorden går sejlturen nordover til Ålesund, det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland mod vest. Her regerede de store vikingehøvdinge.

Dag 3: Kongernes by, Trondheim
Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidaros Domkirke og andre seværdigheder, og er stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod nord.

Dag 4: Polarcirkelen og Lofoten
En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen inden skibet ankommer til Ørnes. Den usynlige grænse på 66° 33' Nord er det sydligste punkt, hvor solen i midsommeren skinner 24 timer i døgnet. Herfra og nordover er der midnatssol om sommeren og magisk nordlys om vinteren. Dette er grænsen til Arktis og dermed første dag i det arktiske farvand på denne rejse. I løbet af aftenen ankommer skibet til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande.

Dag 5: Tromsø, porten til Ishavet
I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Skibet har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til Tromsø med et langt stop. Her mødes det nordgående og sydgående Hurtigrute skib. Tromsø er den arktiske hovedstad, en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og  med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Dag 6: Honningsvåg og Nordkap
Turen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Nordkap er et imponerende plateau, der rejser sig 307 meter ret op af havet. Herfra er der "kun" 2102 km til nordpolen. Vi sejler gennem Lapland , hvor skibet passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere.

Dag 7: Kirkenes
Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Sommeren er fantastisk i Kirkenes med op til 30 varmegrader og den lokale befolkning snakker norsk, samisk, finsk og russisk som også genspejler kulturen i Lapland.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
09-09-2017 SAS Kirkenes kl. 11:30 Kastrup kl. 16:20 Ca. 30 min. med bus

På hjemrejsen mellemlandes der via Oslo til Kastrup

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.


Rejsefakta

Du har sikkert mange praktiske spørgsmål til en rejse på ombord på M/S Kong Harald.

Langt de fleste af dine spørgsmål kan du finde svar på ved at læse denne liste igennem.

Her kan du bl.a. læse mere om forholdene ombord, redningsudstyr, telefoni, påklædning, lægehjælp og meget andet.

Udflugtskatalog. Du kan finde en oversigt over de mange udflugtsmuligheder ombord på M/S Kong Harald her.

Du kan bestille dine udflugter hos os op til 2 uger før afrejse.

Se priser for de forskellige kahytskatagorier herunder:

- Uspecificeret udvendig kahyt med begrænset udsigt pga redningsflåder. Eget bad og toilet. 2 enkelt senge. Den ene kan laves til sofa.

- Uspecificeret udvendig kahyt med vindue. Eget bad og toilet. 2 enkelt senge. Den ene kan laves til sofa.

- Uspecificeret udvendig lahyt med vindue. Eget bad og toilet. 1 dobbeltseng.

Bestil rejse

2 personer. 2 senge, udv. m. begrænset udsigt - pris pr person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
36 03-09-2017 10-09-2017 7 nætter 12498,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
36 03-09-2017 7 12498,- BESTIL

2 personer. 2 senge, kahyt O2 udvendig - pris pr. person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
36 03-09-2017 10-09-2017 7 nætter 13098,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
36 03-09-2017 7 13098,- BESTIL

2 personer. Dobbeltseng, udv. m. vindue - pris pr. person

Uge Ankomstdato Hjemrejsedato Varighed Pris  
36 03-09-2017 10-09-2017 7 nætter 15798,- BESTIL
Uge Ankomstdato Varighed
(nætter)
Pris  
36 03-09-2017 7 15798,- BESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse ud fra København - Bergen
 • Flyrejse hjem fra Kirkenes - København
 • Transfer til/fra lufthavnene i Norge
 • 7 dage ombord på M/S Kong Harald med helpension (morgenmad, frokost, aftensmad)
 • Udvendig uspecificeret kahyt i valgt katagori

Tilvalg:

Der er mulighed for at tilvælge flere ture undervejs på M/S Kong Harald. Disse ture er ikke inkluderet i prisen og skal betales ombord på skibet eller bestilles på forhånd hos Ruby rejser.

Tilbage til toppen