INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kom med på et episk ski-eventyr i Nordnorge

Arctic Ski & Sail med Hurtigruten

Topture i den uberørte vildmark langs Norges nordkyst med MS Nordstjernen. 4 dages sejlads med skiløb og certificerede fjeldguider, samt en overnatning i Tromsø inden hjemrejse.

0,00 kr
In stock
Travel Code
SKI-222
Arctic Ski & Sail med Hurtigruten

Du kender måske Haute Route, hvor man går på ski ad den højalpine rute fra Chamonix i Frankrig til Zermatt i Schweiz. En strabassernde off-pistetur og mange skiløbere drømmer om at have dette hak i skæftet.

Vi lancerer nu den magelige Norske pendant nord for polarcirklen - ARCTIC SKI & SAIL.

Arctic Ski & Sail tager dig med til nogle af de bedste skisteder mellem Bodø og Tromsø. Det er steder som er ukendte for selv hårdføre topturskiløbere! Alle ekskursioner er skræddersyede og tilrettelagt af Hurtigrutens certificerede fjeldguider, og passer for alle fra toptursnovicer til eksperter. Dette betyder at sikkerheden for deltagerne kommer først uanset ambitionsniveau og færdigheder. På denne tur udforsker vi Lofoten, Andørja og Kvaløya.

Lofoten er en øgruppe som ligger lige nord for polarcirklen. Lofoten er kendt for storslået natur med dramatiske fjelde og fantastisk skiløb. Lofoten er et perfekt udgangspunkt for fodture, freeride, klatring og friluftseventyr.

Andørja Ingen anden ø i Nord-Europa har så må mange fjeld som Andørja. Her finner du 11 fjeld som strækker sig mer end 1000 m.o.h., med Langlitingen (1277 m.o.h.) som højeste punkt.

Kvaløya er en fjeldrig ø med mindst ti fjelde højere end 700 m.o.h. og tre fjeld som rager mere end 1000 m.o.h. Det tager bare 30 minutter at komme dertil med bus fra Tromsø. En drømmedestination hvis du er til topture, skind og løs hæl.

Der tages forbehold, da programmet for 2018 endnu ikke er fastlagt.

Et episk ski-eventyr med maritimt strejf

Dette er bare et cruise. Indtil du sejler på Atlanterhavet, ind mod trænge bugter, fjerne strande og uberørt vildmark… Dette er en helt almindelig skitur. Indtil du klatre op på nogle af verdens ældste fjeld og indsnuser den klare frostluft på top over Lofoten… Det er en helt almindelig nattehimmel. Indtil elektriske partikler fra solen kolliderer med jordens atmosfære og nordlyset danser over dig.

MS Nordstjernen blev bygget i 1956 og gennemgik en omfattende renovering i 2013. Med brug af messing og træ ligger fokus på ægte nostalgi. Sammen med moderne komfort giver det skibet en unik atmosfære.

Udforsk fantastisk terræn perfekt til freeride og topture

Nedenstående er progammet for 2017. Opdateret program er på vej.

Fra Bodø til Tromsø, via Lofoten, Andørja og Kvaløya.

Dag 1 - torsdag: MS Nordstjernen ligger klar i Bodø. Her finder du en mængde historiske og kulturelt interessante steder. Saltstraumen ligger lige udenfor byen. Dette er verdens stærkeste tidevandsstøm, og Nordlands mest besøgte turistattraktion. Skibet lægger fra kaj kl. 18.00 og lægger til kaj i Henningsvær i Lofoten kl. 23.00. Middag serveres kl. 20.00. Få dig en god nats søvn, før morgendagens skitur.

Dag 2 – fredag: Første dag med skiløb! Lofoten byder på Blåtind, Torskmann, Sautetind, Pilan, Kvitting og Geitgaljartind, afhængig af vejr og form. Egne udflugter med havkajaksejlads, fiskeri og havørnsafari er også muligt. Kultur- og historieinteresserede kan komme med på udflugt til Kaviarfabrikken og Galleri Lofotens Hus. Efter en dag ude i den friske luft, er der afterski på MS Nordstjernen før middag. Skibet sejler fra Henningsvær ved femtiden med retning mod Andørja, for en ny dag med action!

Dag 3 – lørdag: I dag er det fjeldene på Andørja som skal bestiges. De certificerede fjeldguider finder den perfekte tur, baseret på vejret og formen hos de forskellige deltagere. Mulige ruter går mod Snøtind, Langliting, Klåtind, og Kråktindene. Ønsker du at lade skiene stå, kan du komme med på hvalsafari eller havkajaktur. Efter dagens udflugt er der afterski og middag, før vi ankommer Kvaløya ved kl. 11.00 næste dag.

Dag 4 – søndag: Dette bliver en episk dag i fjeldene på Kvaløya med Skitntind, Store Båmann, Vasstind og Store Hollendaren som mulige destinationer. Fjeldguiderne finder den perfekte tur til dig. Er du træt i lårene, er det mulig at udforske omgivelserne med havkajak, på fisketur eller besøg i Tromsø. Her bør du se den smukke Ishavskatedral, Mack Bryggeri eller oplevelsescenteret Polaria. Kl. 15.00 er der afgang til Thon Hotel Tromsø hvor vi hviler ud inden turen går tilbage til Kastrup mandag morgen.

Dag 5 – mandag: Vi flyver fra Langnes kl. 06:35 og skal være i lufthavnen senest kl. 05:00. Flyvningen går via Oslo og forventet ankomst til Kastrup er kl. 10:25.Rejseplan

Nedenstående er progammet for 2017. Opdateret program er på vej.

Vi flyver med SAS fra Kastrup torsdag den 30/3, 20/4 og 27/4.
Udrejse torsdag kl. 08:10, mellemlanding i Oslo, forventet ankomst til Bodø kl. 12:10.
Hjemrejse fra Tromsø/Langnes mandag kl. 06:35, mellemlanding i Oslo, forventet ankomst til Kastrup kl. 10:25.

Pakkeliste og anbefalet udstyr

Det anbefales at pakke i vandtæt taske eller at der pakkes i vandtætte poser i tasken.

Tøj til når du ikke er på ski.

Ekstra sokker og sportsundertøj til 3 dages topture

Tyk jakke til kolde morgener og aftener på dækket

Sneakers eller lave hikingsko

Ekstra batterier til lavinebipperen

Skibukser og skijakke

Skirygsæk - 30-40 liter

Randoneeudstyr - telemark eller alpin

Sikkerhedsudstyr: Bipper (og ekstra batterier), sonde og skovl (kan lejes af fjeldguiderne - skal bookes i forvejen)

Førstehjælpskit inkl. vabelplastre

2 huer og 2 par handsker eller luffer

Uldundertøj eller svedtransporterende undertøj og skisokker

Hjelm og goggles

Solbriller og solcreme med høj faktor

Mellemlag: Fleecejakke og tynd dunjakke

Alpin økse, klatresele og steigeisen (kan lejes af fjeldguide hvis der bliver brug for denne slags udstyr)

Thermoflaske til varme drikke

Vandflaske

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Arctic Ski & Sail med Hurtigruten
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris pr. person:

  • Flytransport t/r inkl. transport af 1 par ski samt skistøvler
    • Ønsker du at have mere end 1 par ski med, kan dette arrangeres mod tillæg (dagspris)
  • Transfer til og fra lufthavnene i Norge
  • Ophold i enkelt- eller dobbeltkahyt med delt bad/toilet
  • Fuldpension
  • Topture med certificerede fjeldguider
  • Overnatning på enkeltværelse eller dobbeltværelse på Thon Hotel Tromsø fra søndag til mandag.

Ikke inkluderet i prisen:

  • Eventuelle drikkevarer
  • Sikkerhedsudstyr (kan lejes af fjeldguiderne - skal bookes i forvejen)

Tilbage til toppen