INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kroatiens historie og natur

Aktiv ferie i Dalmatiens Bagland

Kroatien er både et land med historie, og så er det et land med smuk natur, og mange muligheder for at afprøve grænser, i form af forskellige aktiviteter. Her har vi lavet en kombination, så det både er lærerigt og udfordrende - hvis I altså har mod på det.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-065
Området

Når I vandrer i Dalmatiens bagland, vil I kunne nyde unikke og naturlige seværdigheder, som er helt specielle for dette område. Få indsigt i de lokales traditioner og den kulturelle arvs betydning for området.

Der vil være en lokal engelsktalende guide med på denne tur. Turen er velegnet som familietur, men vi vurderer at turen ikke er egnet for børn under 10 år, på grund af vandringens længde og sværhedsgrad.

Trilj er beliggende i hjertet af det dalmatinske bagland. Området er kendt for at have bibeholdt det grønne og økologiske miljø, og det kan tydeligt ses langs floden Cetina. Området ligger 325 meter over havets overflade, og det er med til at give et mildt og behageligt klima, som fortsætter med at være behageligt igennem sommeren.

Indkvartering

I bliver indkvarteret på et familie-hotel, der er beliggende i den lille by Trilj. Hotellet er omringet af grønne bjerge og ligger lige ved floden Cetina, blot 30 km fra Split. Med udgangspunkt fra hotellet har I adgang til et hav af aktiviteter.

Hotellet har bl.a. et aktivitetsteam, der står for vandringerne og hos hvem I kan bestille utallige andre aktiviteter. Her vil der være mulighed for rafting, ride, cykling og roning, så vi kan forsikre, at I ikke kommer til at kede jer.

På hotellet vil der også være adgang til restaurant Čaporice, som er anerkendt for at være blandt de bedste 100 restauranter i Kroatien. Her kan I nyde mad som er lavet ud fra gamle opskrifter, og som er helt særlige for Cetina-området.

Dagsprogram
Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
Alle afgange  Norwegian Kastrup kl. 06:10 Split kl. 08.25 Ca. 1 time med bus


Dag 1: Ankomst / Split-Trilj

Transfer fra lufthavnen til hotel Sv. Milhovil i Trilj med minibus. I får tid til at komme på plads på værelserne og derefter er det tid til aftensmad. I får desuden mulighed for at møde turens guide og hører om planen for programmet.

Dag 2: Cetina Canyon
Transfer fra hotellet til Kostanje. Her får I en tour igennem de livlige landsbyer i området ved den tidligere republik Poljička. I vil få et indblik i de lokale indbyggeres kultur, samt se deres huse, hvor de stadig laver maden helt fra bunden. I vil gennem vinmarker, olivenlunde og autentiske landsbyer der omringer kløfterne. Her vil der blandt andet være mulighed for at vandre ned i kløfterne for at se på floden Cetina. Dagen slutter af med aftensmad og overnatning på hotellet.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 250 m. Højdemeter ned 450 m. Vandretid 3-4 timer

Dag 3: Grønne landskaber omkring Trilj
På tredje dagen besøger I bjerget Gardun og det arkæologiske område Tilurium, som tidligere var militært tilholdssted for den romerske hær. På vej ned når I til en hængebro i Trilj, som I vil passere for derefter at vandre langs en sti der vil føre jer gennem grønne landskaber og vinmarker. I vil ende i landsbyen Bravici, hvor I vil se den unikke og naturlige måde de lokale lever på. I vil få lov til at smage på lokale lækkerier. Til sidst vil I bevæge jer tilbage til hotellet, hvor I skal spise aftensmad og overnatte.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 250 m. Højdemeter ned 250 m. Vandretid 3 timer
 

Dag 4: Biokovo nationalpark
I vil følge bjergvejen til toppen af bjerget Biokovo (Sv Jakov 1.726 m højt) hvor I vil finde en smuk udsigt over det dalmatinske bagland på den ene side og en unik udsigt over kysten og øerne på den anden side. I vil herefter fortsætte gennem dalene ved Biokovo hele vejen op til Vošac. Her vil I holde en lille pause. Efter pausen vil I nyde en udsigt over Makarska kysten og de dalmatinske øer. Til sidst ender I i byen Makarska, hvor turen i Biokovo nationalparken vil slutte. Der vil være bus tilbage til hotellet, hvor dagen vil slutte med aftensmad og overnatning
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 150 m. Højdemeter ned 1375 m. Vandretid 4 timer

Dag 5: Kamešnica bjerg
Kamešnica har mange plantearter med helbredende egenskaber, som I vil få lov til at se i løbet af vandringen. Der vil være en bustur til bjerget Voštane, hvor det siges at den bedste prosciutto bliver lavet. Bussen vil tage jer tilbage til hotellet senere, hvor I til sidst spiser aftensmad og overnatter.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 0 m. Højdemeter ned 0 m. Vandretid 4 timer
 

Dag 6: Fridag / Tur til Split / Ridning og tur til Sinj
På fridagen I man vælge imellem flere forskellige aktiviteter. I kan vælge at besøge Split, som er Kroatiens næststørste by. Her vil der være rig mulighed for at udforske de gamle bydele, som strækker sig helt tilbage fra romerske det rige. Den gamle bydel er bl.a. på UNESCOs verdensarvsliste. I kan også vælge at nyde jeres tid i naturen på hesteryg, i smukke omgivelser. Dette er en rigtig god og anderledes måde at opleve landet på. Aftensmad og overnatning på hotel om aftenen
Programmet inkludere morgenmad, aftensmad og overnatning. Alle andre omkostninger er betalt af gæsten.

Dag 7: Slapovi Krke nationalpark 
Dagen vil starte med en bustur på 50 minutter til den gamle by Skradin og til indgangen af Krke nationalpark. I vil komme til at vandre langs floden til Skradinski Buk og 17 andre imponerende vandfald hvor floden Krka flyder over til søen Prošćansko Jezero. På tilbagevejen gør I stop i byen Šibenik, der er kendt for dens katedral der også er på UNESCOS verdensarvsliste. Gruppen slutter dagen af med aftensmad og overnatning på hotellet.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 220 m. Højdemeter ned 220 m. Vandretid 2 timer
 

Dag 8: Afgang / Trilj - Split
Morgenmad på hotellet og derefter er der transfer til Split lufthavn 
 

OBS!!! Hvis I en eller flere dage, ikke har lyst eller energi til at deltage i vandringen, så er det mere end acceptabelt at blive hjemme, eller lave noget andet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
Alle afgange  Norwegian Split kl. 09.10 Kastrup kl. 11.25 Ca. 1 time med bus


Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Aktiv ferie i Dalmatiens Bagland
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i turen

 • Flytransport København - Split t/r
 • Transfer til og fra Split lufthavn
 • Ophold på hotel med halvpension (morgen- og aftensmad)
 • 5 vandreture
 • Alle transfers til og fra vandreområderne
 • 5 x snacks / frokost på vandreturene
 • Lokal vandreguide (engelsktalende)
 • Indgangsbillet til de forskellige seværdigheder og parker

Andre aktiviteter

 • Kano - cirka kr. 100
 • Ridning per time - cirka kr. 150
 • Rafting 3-4 timer - cirka kr. 200
 • Kajak 3-4 timer - cirka kr. 250

Rabat

 • Unge fra 10-18 år: kr. 500

Enkeltværelsestillæg

 • kr. 1.200

 

OBS!!! Aktivitetsteam kan findes på hotellet, og alle aktiviteter skal bookes og betales herigennem.

Tilbage til toppen