INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Italien - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Verdens smukkeste bjerge - Dolomitterne

NYHED: En af vores spændende nyheder i 2017 er denne gruppevandretur i Dolomitterne i Norditalien.

Turen ledes af forfatter Preben Hansen, der har skrevet flere af Politikens rejsebøger bl.a. "Turen går til Venedig og Norditalien". Preben Hansen har sammensat et uge-program med hans favorit-vandreture i Dolomitterne med udgangspunkt fra et af byens bedste hoteller i Bressanone.

0,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-057
Blandt verdens smukkeste bjerge - Dolomitterne

Bjergkæden Dolomitterne er blandt de smukkeste i verden med deres karakteristiske forrevne og savtakkede tinder, der skinner i hvide og gule nuancer. Man finder næppe et bedre sted at holde vandreferie end her på sydsiden af Alperne, hvor solen skinner 300 dage om året. Og så er der jo også det kulinariske. Efter en dejlig dag med vandreture er det skønt at sætte sig til bordet, hvor der diskes op med lækre italienske retter.


Ruby Rejser har i samarbejde med Preben Hansen, der har skrevet "Turen går til Venedig & Norditalien" sammensat et spændende program, hvor vi skal besøge nogle af de bedste områder i Dolomitterne. Vandreturene er meget forskellige, og bevæger sig især gennem kulturlandskabet med fantastiske udsigter til Dolomitterne. Hvad siger du til at vandre på Europas største sæter, cykle ned gennem Brennerpasset, vandre langs vandingskanaler fra 1700-tallet gennem æbleplantager og vinmarker eller at få en sjælden canyon-oplevelse i Europa i Bletterbach-kløften? 
Bletterbach og Dolomitterne er på UNESCOs verdensarvliste.

Indkvartering

Vi bor hele ugen på det skønne Hotel Traube*** i Bressanone. Beliggende i et fredeligt område syd for den historiske bydel i Bressanone, blot 500 meter fra domkirkepladsen.

Hotellet har været igennem en omfattende renovering i 2014 år og står i dag som et moderne hotel, hvor man har bevaret stedets charme. Hotellet har en smuk velholdt have samt solterrasse.

Hotel Traube byder på en skøn morgenmadsbuffet. Om aftenen spiser vi middag på hotellets egen restaurant "Traubenwirt", der ligger 500 meter længere nede ad gaden. Middagen består af en lækker 3-retters menu efter personlig valg – og restauranten har også pizza på menukortet.


Der er gratis Wi-Fi og udlån af cykler på hotellet. 

Sværhedsgrad 2-3

Vandreturens sværhedsgrad ligger på 2-3. Stigningerne og nedstigningerne er for de fleste tures vedkommende ikke voldsomme, men underlaget er til tider ret ujævnt.

Denne vandretur er velegnet til en familieferie, hvor også de yngre medlemmer kan deltage, hvis de er friske på traveture. Der er gratis adgang til Bressanones store svømmehal, og ved siden af ligger Vertikale, der har en af de største klatrevægge i Italien.
 

Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre på 

Dagsprogram

1. dag. Afrejse

Der mellemlandes i Frankfurt, hvor rejsende fra Kastrup og Billund samles.

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
01-07-2017 Lufthansa

Kastrup kl.12:05

Billund kl. 10:30

Innsbruck kl. 17:40 ca 1,5 time med bus
08-07-2017 Lufthansa

Kastrup kl.12:05

Billund kl. 10:30

Innsbruck kl. 17:40

ca 1,5 time med bus

 


2. dag. Europas største sæter

Vi skal vandre på Europas største sæter Alpe di Siusi, der er et 52 km² stort plateau i ca. 2000 m's højde. Vi kører med bus til landsbyen Siusi (998 m.o.h.), hvorfra der er en flot svævebanetur til Compaccio (1844 m.o.h.). Her vandrer vi mellem spredte sæterhytter på grønne græsmarker med køer, får, geder, heste og masser af vilde blomster. Fra sæteren er der udsigt ned i Isarco- og Gardena-dalene med landsbyer som Chiusa og Ortisei, og bedst af alt er der udsigt til Dolomitter-massiver som Sciliar, Catinaccio og Sasso Lungo. På vandreturen kommer vi også forbi Heksebænken. Bænken ligner mere en stor stol, der er sat sammen af blokke af porfyr. Måske et sted til dyrkelse af en hedensk gud, men i hvert fald en guddommelig udsigt til dale og Dolomitbjerge. Ved bjerghytten Engelsrast kan udsigten kombineres med den lokale Forst pilsner på terrassen.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 450 m Højdemeter ned 450m  Vandretid 4 timer

3. dag. Meranos vandingskanaler 
Vi tager toget til kurbyen Merano. Merano-området har et netværk af vandingskanaler - de såkaldte Waale - som leder den rigelige mængde vand fra bjergene frem til marker og plantager på bjergskråningerne. Det regner forholdsvis lidt i Merano-dalen, og vandingskanalerne er en både genial og enkel måde at udnytte vandets fald på.
Vi vandrer langs den længste vandingskanal, som det tog karteuser-munke 19 år at bygge før den stod færdig i 1756. Vi starter i Tel, hvor kanalen henter vandet fra Adige-floden, og bringer det videre til æbleplantager og vingårde på skråningerne over landsbyerne Marlingo, Cermes og Lana. Stierne langs vandingskanalerne er de fleste steder kun 50 cm til 1 m. brede. Mens vi følger vandets snørklede vej langs bjergskråningerne har vi en smuk udsigt over Merano, bjerge og dale med talrige slotte og borge. Stierne krydser mange små caféer og restauranter, hvor der serveres forfriskninger udendørs med panorama-udsigt.

Tilbage i Merano bliver der tid til at se nærmere på de flotte bygninger og kursteder langs floden og måske kigge ind i en specialforretning, hvor der udelukkende sælges lokale produkter.
Sværhedsgrad 2Højdemeter op 0 m Højdemeter ned 150 m  Vandretid 4 timer


4. dag. Cykeltur gennem Brenner-dalen eller vandretur i Plose
Dagen byder på to muligheder:

1) Vores guide Preben Hansen cykler forrest på en stille og rolig cykeltur på knap 50 km fra Bressanone (556 m.o.h.) til Bolzano (262 m.o.h.). Mange af os har sikkert drønet over Brenner-passet, hvor man svæver hen over landsbyer og kun glimtvis øjner gamle slotte og borge, fordi øjnene er fast naglet til motorvejen. Nu får du lejlighed til at opleve dalen i cykel-tempo. Der er asfalteret cykelsti hele vejen, og cykelstien kommer kun sjældent i kontakt med den øvrige trafik. Vi cykler gennem et varieret landskab af marker og plantager, gennem hyggelige landsbyer som Chiusa, hvor vi kan nyde en formiddags cappuccino eller et glas hvidvin på piazzaen neden for middelalderborgen Branzoll fra 1250. Cykelstien følger den brusende Isarco-flod, som krydses på cykelbroer, og vi cykler forbi middelalderborgen Trostburg og gennem nedlagte jernbanetunneler i en stadig mere snæver kløft, indtil Bolzano folder sig ud som en fantastisk cykelby med mange cykelstier og cykelpromenader langs floden. Vi får lige tid til en drink på Piazza Walther og et kig på det store frugtmarked, inden vi afleverer cyklerne og tager toget hjem til Bressanone.

Cykelleje og togtur er inkluderet i prisen.

2) Foretrækker du en vandretur, så få en detaljeret plan til en skøn dag på det nærliggende bjerg Plose (2486 m.). En kort bustur og svævebane fører til Valcroce (2050 m.), hvorfra der er en flot panorama-rundtur med udsigt til Dolomitterne mod syd og Alperne langs grænsen til Østrig mod nord. På turen er der restauranter – også med udeservering. Bus og svævebane er inkluderet i prisen.

5. dag. Fridag på egen hånd
Du har gratis transport og adgang til over 80 seværdigheder – ikke bare i Bressanone, men i hele provinsen. Brug fx dagen til en nærmere udforskning af Bressanone. Under buegangene i Portici Maggiori sælges håndværk af høj kvalitet, foruden sportsudstyr og mærkevarer fra de største italienske modehuse. Vores hotel er næsten omsluttet af klostre bygget af franciskanere, clarissere, augustinere m.fl., og nogle af klostrene har guidet rundvisning. 
Eller tag toget til provinsens hovedstad Bolzano, hvor man kan se den verdensberømte stenaldermand Ötzi – en 5300 år gammel mumie – der blev fundet i 1991. Han kan ses gennem glasruden i et stålfryser-mausoleum, men museet har også en mere hyggelig model af ismanden, hvor man får et indtryk af, hvordan han så ud i levende live med skindtøj, græskappe, pile og spyd. Eller oplev det imponerende bjergmuseum Firmian, der er skabt i en renoveret fæstning fra år 1000 af bjergbestigeren Reinhold Messner. 

6. dag. Canyon-vandring og vinsmagning 
I dag er der en næsten amerikansk canyon-oplevelse på programmet. Vandløbet Bletterbach har ædt sig op til 400 m. ned gennem bjerget Corno Bianco (2317 m) og skabt en kløft med talrige geologiske lag, hvor historien kan læses som en åben bog. Tiden skrues 240-280 millioner år tilbage i Jordens historie, og vi kan finde utallige forsteninger af krybdyr, fisk, muslinger og planter. Vi vandrer i bunden af kløften omgivet af næsten lodrette klippevægge. Der eksisterer ikke en sti i kløften, men vi følger vandløbet, der om sommeren kun har lidt vand i lejet. Her er vandrestøvler et must, og af sikkerheds grunde udleveres der hjelm til alle. Skoven forsøger at få fodfæste i kløften, men faldne træer vidner om, at de ikke skal lege med Bletterbach. Kløften slutter ved et højt vandfald, hvor vi vender og går ad en trappesti op ad kløften. 
Herefter kører vi langs den smukke vinvej til landsbyerne Caldaro og Termeno (Tramin), hvorfra druen gewürztraminer har sit navn. Vi besøger en meget speciel vingård, hvor vi selvfølgelig skal smage 6-7 af vingårdens kvalitetsvine i en stemningsfuld vinkælder.

Bussen bringer os sikkert hjem til Bressanone.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 250 m Højdemeter ned 250 m  Vandretid 3 timer


7. dag. Jordpyramider og smalsporstog
Vi tager toget til Bolzano, og fortsætter direkte videre med svævebane. Den røde kabine svæver fem km opad over stejlt skrånende vinmarker og over en lang dal med jordpyramider. Fra landsbyen Soprabolzano vandrer vi gennem skove og typiske landbrugsområder, hvor der satses stort på økologisk produktion. Mest malkekvæg og kødkvæg, men nogle forsøger sig også med lamaer. Til sidst når vi frem til det største område med de såkaldte jordpyramider, der er op til 10-15 m høje jordsøjler med pudsige stenhatte på toppen. Forklaringen er, at når regnvandet langsomt eroderer moræne-skråningerne, kommer de store sten til at fungere som en hat, der holder jorden nedenunder tør og hård. Og derved bliver de stående som søjler i forskellige højder. Vi fortsætter til landsbyen Collalbo, hvor vi kører 7 km med veterantog på smalsporsjernbane. Banen blev indviet i 1907 med en sporbredde på blot 1 meter. På vandreturen er der mange flotte udsigter til forrevne Dolomitbjerge.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 300 m Højdemeter ned 300 m  Vandretid 5 timer

8. dag. Hjemrejse

Der mellemlandes i Frankfurt, hvor rejsende til Kastrup og Billund skifter fly.

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Hjemrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
08-07-2017 Lufthansa Innsbruck kl. 14:30

Kastrup kl. 18:00

Billund kl. 18:20

ca 1,5 time med bus
15-07-2017 Lufthansa Innsbruck kl. 14:30

Kastrup kl. 18:00

Billund kl. 18:20

ca 1,5 time med bus
Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Verdens smukkeste bjerge - Dolomitterne
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i pris/person:

  • Flyrejse t/r Billund eller Kastrup
  • 7 overnatninger i dobbeltværelse
  • 6 x 1/2-pension
  • 1 x 1/4-pension (på fridagen)
  • Alle programsatte transporter og entréer, cykelleje, vinsmagning.
  • Brixencard (gratis transport og adgang til over 80 attraktioner, byens flotte svømmehal m.m.)
  • Dansk vandreleder
  • Deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Rabat:

  • Rabat egen transport: 1.000 kr.

Deltagerantal min. 12 - max. 22 pers.

Vandreleder: Preben Hansen, Forfatter til Politikens "Turen går til Venedig og Norditalien"

Tilbage til toppen