INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Korsika - gruppevandreferie med dansk vandreleder

Vandretur, Sydkorsika og Bavella

Vandringer på det sydlige Korsika med de smukke Bavella bjerge som kulisse. Udflugt til Bonifacio - den smukke by på de hvide klipper.

9.998,00 kr
In stock
Travel Code
VAG-035
Sydkorsika og Bavellabjergene samt Bonifacio

Vandreturen åbner for at opleve de meget smukke bjerge i sydkorsika, med ophold i en bjergby med ro og udsyn. Du vil her opleve et helt andet Korsika end kystens byer, med rødder i århundreders tilsyneladende stillestående liv, men det er samtidig et liv med meget stolte klantraditioner, med blodige fejder og fredløse i skovene. Vandremæssigt vil du her opleve en af de flotteste og mest majestætiske perler i Korsikas bjerge, nemlig Bavellabjergene – og fridagen er på denne tur programsat med en udflugt til Bonifacio, den fantastiske by på sydspidsen, som hænger på de kridhvide, høje klinter ud over Middelhavet, med mulighed for en badetur i det klare hav.

Indkvartering

Vi bor på hotel du Tourisme, et 3* hotel, centralt i byen. Hotellet blev i 1875 bygget som diligencestation, hvilestedet for kuske og gæster undervejs med den tids offentlige transport. I dag er hotellet et Logis de France hotel med flotte værelser med bad og toilet, tv mv. 
Der er swimmingpool og sauna, og det ligger med udsigt over skovene omkring Zonza.
Der serveres morgenmad på hotellet og middagen spiser vi på en nærliggende restaurant.
Zonza er en lille bjergby, som ligger midt i regionen Alta Rocca på det sydlige Korsika med en imponerende udsigt til Bavella toppene. Byen ligger 800 m.o.h.
Husene i byen er bygget af firkantede granitblokke, hvilket kan give et lidt barsk indtryk – men det er en typisk byggestil for området, Byen er et knudepunkt for vandrere, og har da også flere hoteller, restauranter og barer samt butikker – og en afslappet stemning. Desuden ligger byen centralt for vores vandringer.


Halvpension (morgenmad og aftensmad) er inkluderet hele ugen.


Sværhedsgrad 2-3 (4) og kort

Sværhedsgrad 2-3 (4), med varierende vandringer i området tæt på Zonza, med små og overkommelige transfers. Vandreruterne foregår på småveje og stier - undertiden med småsten og stenede passager. Vandringerne vil så vidt muligt følge de programsatte ruter.

 

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

1. dag. Afrejse

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
09-09-2017 Atlantic Airways Kastrup kl. 16:20 Bastia kl. 18:50 Ca. 3 timer med taxibus
09-09-2017 Atlantic Airways Billund* kl. 14:50 Bastia kl. 18:50 Ca. 3 timer med Taxibus

*I 2017 flyver vi fra Billund via Kastrup til Bastia t/r. Afrejse fra Billund t/r koster 750 kr. pr. person til rejsens pris.


Afgang fra Katrup lufthavn kl. 15.35 med direkte fly til Bastia lufthavn. Der er ca. 3 timers kørsel til Zonza, den første halvdel langs østkysten, herefter en flot tur ind over Bavellapasset, hvor vi skal gå nogle af dagene.

2. dag. Bavella passet
Vores vandretur starter i Bavella passet - 20 min kørsel fra Zonza - med flotte udsigter mod de syv Bavella-toppe, resten af massivet og havet i det fjerne. Vi går ad fine vandrestier ud til Trou de la Bomba, et naturligt hul i en klippeside med en diameter på ca 8 meter.
Fra hullet er der en fantastisk udsigt til den anden side, hvor det går lodret ned. Turen kan forlænges med en lille klatretur til toppen Calanca Murata ved siden af. Vi vandrer tilbage til Bavellapasset gennem fyrreskove.
Sværhedsgrad 2-Sværhedsgrad 3Højdemeter op 220 m Højdemeter ned 220 m  Vandretid 4,5 timer

3. dag. Alta Rocca
Dagens vandretur starter fra Zonza, og er en rundtur i Alta Rocca, der giver indblik i landskabet med store skovarealer, granitklipper og floder. Samtidig kan vi se hvordan mennesket har formet landskabet før og nu: gamle stendiger fra tidligere dyrkninger og åbne arealer som stadig dyrkes.
Fra Zonza går vi ad gode vandrestier ned til floden Saint Antoine, hvor tæerne kan dyppes. Turen går videre op til Quenza, hvor vi spiser frokost. Herfra igen ned til floden og lidt stejlt op til Zonza.
Sværhedsgrad 2 Højdemeter op 200 m Højdemeter ned 200 m  Vandretid 5 timer


4. dag. Udsigter
Vi kører de cirka 6 km til Quenza, hvor vi starter vores vandring i skoven, som senere bliver til høj maki for at ende med en lav meget stikkende maki. Landskabet er flot med granitblokke "stablet" oven på hinanden, udsigten til Bavellatoppene er imponerende og hele Alta Rocca området ligger neden for os. Stien vi følger bliver mere og mere utydelig, og det sidste stykke til toppen må vi klatre et lille stykke. Til gengæld er udsigten formidabel med Sardinien i det fjerne og havet på begge sider af Korsika tættere på.
Nedturen følger mere eller midre stien fra opturen.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 630 m Højdemeter ned 630 m  Vandretid 5,5-6 timer

 
5. dag. Mare a Mare 
Efter lidt over en halv times kørsel bliver vi sat af i den lille flække Carbini.
Her følger vi vandreruten Mare a Mare syd på op til passet Bocca a Mela. Stien går gennem skov og byerne i Alta Rocca. Efter passet er stien mere jævn, og vi når et nyt pas: Foc Alta med udsigt mod østkysten og Porto Vecchio. Herfra kan Vacca Morta toppen evt. bestiges. Gennem skov fortsætter vi ned mod vores endemål byen Ospedale.
Sværhedsgrad 3Højdemeter op 760 m Højdemeter ned 430 m  Vandretid 5 timer

6. dag. Foce Finosa passet
Vi skal som den første dag op til Bavella passet, men følger denne gang en del af GR 20 – den vandrerute som går tværs over Korsika. Vi kommer lidt tættere på det vildsomme i de Korsikanske bjerge. Det første stykke ned til Volpajola-floden og op til passet Foce Finosa følger vi en god; men stenet sti. Vel oppe i passet står vi mellem fantastiske granitblokke med udsigt til havet. Herfra bliver stien vanskeligere – det går stejlt ned, og der er mange klipper – men udsigten kompenserer for dette. Fremme ved Refugen (vandre-hytten) tager vi et hvil, inden vi begiver os tilbage ad samme sti.
Sværhedsgrad 3-Sværhedsgrad 4Højdemeter op 320 m Højdemeter ned 420 m  Vandretid 6 timer


7. dag. Bonifacio
Bustur til Bonifacio, byen som ligger aller sydligst på Korsika. Byen ligger højt hævet over havet på en kalkklippe, hvor de yderste huse er bygget helt ud til kanten.
"Haute Ville" er den gamle del af byen, den højt beliggende med fæstningsværkerne og "Basse Ville" er den nyere del, bygget op omkring den naturlige havn.
Byen er meget charmerende og er altid besøgt af mange turister.


8. dag. Afrejse

flytider er med forbehold for tidsændringer fra flyselskabet.

Afrejsedato Flyselskab Afrejse info Ankomst info Transfer
16-09-2017 Atlantic Airways Bastia kl. 19:35 Kastrup kl. 21:55 Ca. 3 timer med taxibus
16-09-2017 Atlantic Airways Bastia kl. 19:35 Billund kl. 23:25 Ca. 3 timer med Taxibus


Formiddagen kan bruges til et sidste farvel til Zonza, måske skal der købes en af de gode fåreoste, en Cap Corse aperitif eller måske et par kastanjeøl, som kan forlænge oplevelsen af nogle uforglemmelige dage i et nyt område af de korsikanske bjerge.

Bestil rejse

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet. Pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
3709-09-201716-09-20177 nætter11898,-BESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
3709-09-2017711898,-BESTIL

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet - pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
3709-09-201716-09-20177 nætter9998,-BESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
3709-09-201779998,-BESTIL
Praktiske Informationer

Rabat
Kør selv 1.800 kr./pers

Deltagerantal min. 12 - max. 18 personer

Inkluderet i prisen
- flyrejse og transfer t/r
- 7 nætter i dobbeltværelse
- 7 x halvpension
- alle programsatte transporter
- turleder
- deleværelsesgaranti ved bestilling senest 60 dage før afgang

Turleder Mikael Jensen

Tilbage til toppen