INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fjeld og fjord - et aktivt eventyr i Vestnorge

Vandring, kajak, mountainbike og sejlads ved Nærøyfjorden

Få steder i verden kan matche det helt enestående fjeld- og fjordlandskab, som findes i Vestnorge. De uberørte fjelde rejser sig stejlt fra de dybe fjorde, og vandfaldene buldrer ned af fjeldsiderne.

In stock
Travel Code
VAG-070

Det kan du glæde dig til

Vores aktive norske eventyr byder på autentiske oplevelser af vestnorsk natur og kultur. Fjord og fjeld udforskes til fods, på mountainbike og i kajak. Vi besøger små traditionsrige bygdesamfund og smager på de lokale egnsspecialiteter.

Turen er en kør-selv-ferie, så du kører i egen bil fra sted til sted, men på hele rundrejsen vil en turguide følge med og sørge for, at du får den fulde oplevelse med. Undervejs bor du på tre ualmindeligt hyggelige hoteller. Rejsen her er ikke kun for folk i topform eller for det erfarne friluftsmenneske. Vandreturene er moderate i niveau (2 til 7 timer), og de øvrige aktiviteter er tilrettelagt, så alle med almindelig god grundform kan deltage. De fleste morgen- og middagsmåltider indtages på hotellerne, mens frokosten ofte vil blive nydt ude i det fri.

Rundrejsen er centreret omkring Nærøyfjorden, der er registreret på UNESCO's verdensarvsliste over unikke områder, der er særligt betydningsfulde for verdensarven. Nærøyfjorden er en 17 km lang fjordarm forbundet til verdens næstlængste fjord, Sognefjord. Den er kun 250 m over det smalleste sted og anses for at være den smalleste fjord i verden. Over den knejser de op til 1.800 m høje fjelde og lokker både øjet og eventyrlysten. Langs fjorden ses flere af de gamle gårde, der minder om en tid, hvor fjordene var den vigtigste transportvej i denne del af landet.

Dagsprogram

1. dag: Ankomst
Ankomst til Myrkdalen. Efter indtjekning på Myrkdalen Hotel mødes du med turguiden og de øvrige deltagere på turen. Overnatning på Myrkdalen Hotel. 

2. dag: Kajaktur i Nærøyfjorden
Kajaktur med start fra Gudvangen ved bunden af Nærøyfjorden. Her fornemmer man for alvor, hvorfor Nærøyfjorden er inkluderet på UNESCO's verdensarvsliste. Fra kajakken står kontrasten mellem fjord og fjeld virkelig frem. Der er god tid til at lade sig suge ind af naturen; nyde lyden af fosserne samt synet af de stejle fjelde og de små, pittoreske bygder, der passeres på vej ud gennem fjorden. Indtrykkene fra den smukke fjord får en ekstra dimension, når man sidder i en havkajak. Fjorden ligger meget beskyttet fra udefrakommende vind og vejr, og vandet her er næsten altid roligt. Dagen starter med 30 minutters kørsel i egen bil til Gudvangen, hvorfra kajakturen begynder. Efter 20-30 minutters gennemgang af udstyret, simpel padleteknik og introduktion til sikkerhed, guides du gennem en oplevelsesrig dag på vandet. Overnatning på Myrkdalen Hotel. 

3. dag: Vandretur på Prest-fjeldet  og mountainbiketur i Flåmsdalen
Det UNESCO-beskyttede område rummer nogle af de dybeste, smalleste, længste og smukkeste fjorde i verden. Den bedste udsigt over dette område får man fra det 1.363 m høje fjeld Prest, der er et af de mere tilgængelige fjelde ved Nærøyfjorden. Fra Myrkdalen kører I til Kvammadal (840 moh), hvorfra vandreturen starter. Fra Kvammadal bevæger vi os opad mod Hovden, hvorfra stien bliver stejlere, til vi når Røyrgrind. Herfter flader terrænet ud de sidste 500 m mod Prest. Vandreturen er omtrent 2,5 km hver vej, og i godt vejr er der uovertruffen udsigt under det meste af turen. Varighed ca. 4 timer.

Efter madpakken er nydt i det fri, kører I i egen bil op gennem Flåmsdalen til Berekvam. Herfra cykler vi ned gennem den sidste del af "Rallarvegen", der regnes for Norges mest spektakulære cykelrute. Rallarvegen er oprindeligt anlagt som transportrute i forbindelse med jernbaneetableringen mellem Bergen og Oslo. Undervejs på ruten passerer vi nogle af de mange gårde, som har ligget her lang tid før, der var veje og jernbaner. Overnatning på Myrkdalen Hotel. 

4. dag: Vandretur fra Vika-fjeldet til Holo-vandfaldet
Fra Myrkdalen Hotel kører I i 15 minutter til det uberørte fjeldplateau på Vikafjeldet i ca. 900 meters højde, der er turens startpunkt. Herfra vandrer vi tilbage mod Myrkdalen ad det, der i gamle dage var den eneste farbare vej over land mellem Sogn og Myrkdalen. Efter 2 km svagt stigende terræn til fjeldsøerne Hestavatnet og Buforevatnet i 1.050 meters højde, går det nedad gennem dalen Vetle Grungen. Vi holder frokostpause ved søen Grungavatnet og den charmerende sætergård Bjørndalstølen. Efter pausen går turen videre gennem dalen til det imponerende vandfald ved Holo. Varighed ca. 5 timer. Overnatning på Kviknes Hotel. 

5. dag: Vandretur til Raudmelen
Raudmelen-fjeldet tårner sig 972 m over byen Balestrand. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over Sognefjorden og de omkringliggende fjelde. Vi vandrer direkte fra hotel Kviknes og op gennem skovområdet til trægrænsen. Herefter er der udsigt til begge sider af fjeldet hele vejen op til toppen. Turen er forholdsvis anstrengende, men der er mulighed for at lave kortere genveje, der stadig giver mulighed for flotte udsigter. De der går hele vejen til toppen belønnes med en enestående udsigt over Sognefjorden. Varighed ca. 6 timer. Overnatning på Kviknes Hotel.

6. dag: Sejlads på Sognefjord til Nærøyfjorden
Fra Kviknes Hotel ved Balestrand krydser vi med båd over på den anden side af Sognefjorden og sejler videre ind gennem Aurdalsfjorden til byen Flåm. Herfra går turen videre med en hurtiggående RIB båd hele vejen gennem Nærøyfjorden. Undervejs gør vi holdt i Undredal, en lille bygd smukt placeret mellem fjeldene. Bygden har en population næsten 560 individer, hvoraf kun 60 er tobenede. Resten består af knap 500 geder, der bl.a. bruges til bygdens oste-produktion – gedeost er nemlig bygdens specialitet. Her får du et indblik i, hvordan osteproduktionen stadig foregår efter gamle traditioner, samtidig med at du får fortalt lokale eventyr, spiser smagsprøver på både brunost og hvid gedeost og lytter til lokale folkesange. Overnatning på Fretheim Hotel.

7. dag: Hjemrejse
Individuel hjemrejse.


Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

Indkvartering

Undervejs på rundrejsen indkvarteres du på tre forskellige hoteller, som sørger for både glimrende morgen- og middagsmad. Du kører selv mellem hotellerne, som alle tre er nogle af Vestnorges absolut bedste.
 

Myrkdalen Hotel
Placeret ved foden af fjeldet dybt inde i en dal fuld af eventyr ligger Myrkdalen Hotel. Hotellet er et moderne fjeldhotel, som blev opført i 2012.

Kviknes Hotel
Smukt placeret ved Balestrand i nærheden af Sognefjorden finder du Kviknes Hotel. Kvikne-familien har været værter her siden 1877. Hotellet er oprindeligt opført i schweizisk stil og er nu moderniseret med traditionel charme og atmosfære.

Fretheim Hotel
Fretheim Hotel er et charmerende hotel, der oprindeligt blev opført i 1870. Hotellet er bygget i klassisk Sognefjordsstil og er omgivet af historie samt en smuk rosenhave.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Fjeld og fjord - et aktivt eventyr i Vestnorge
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Mulige ankomstdage:

  • Hver dag fra 15. juni til 10. oktober 2020.
 
Prisen inkluderer:
  • Turguide alle dage – fra ankomst til afrejse
  • Aktiviteter med turguide hver dag (se dagsprogrammet)
  • Alle måltider 2. til 6. dag samt morgenmad 7. dag
  • 6 overnatninger på standardværelse (dobbelt eller enkelt) på nogle af Vestnorges bedste hoteller.


Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til/fra start- og sluthotel
  • Al transport til og fra dagsturene. (Færgeoverfarten fra Balestrand til Flåm 300,- NOK)
  • Drikkevarer i forbindelse med måltider.

Rejsen gennemføres ved minimum 4 deltagere


Færgetransport til rejser i egen bil:
Ruby Rejser tilbyder bilpakke inkl. passagerer med Fjord Line på ruten Hirtshals – Bergen. Der daglig afgang fra Hirtshals kl. 20.00. Forventet ankomst Bergen kl. 12.30* (+1 dag).

Retur er det fra Bergen kl. 13.30 og forventet ankomst Hirtshals 08.00* (+1 dag). Check-in skal ske senest 1 time før afgang.

Pakkepris: 1 bil (1,95m x 5m) med 4 personer i en I4 kahyt (4-sengs indvendig standard kahyt uden vindue). Fra 2.698,- DKK 

Gå til toppen af siden

Loading...