INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Laksefiskeri på Kola halvøen

Rusland - laksefiskeri ved Varzina River

Laksefiskeriet på den russiske Kola halvø beskrives ofte som en rejse tilbage i tiden. De fleste lakseelve er uregulerede, og langt mindre præget af menneskets indgriben end mange andre steder i verden.

In stock
Travel Code
LYF-003

Elven

I det nordøstlige hjørne af Kola halvøen ligger Varzina River. Varzina er særdeles velegnet til fluefiskeri, og elven er verdensberømt for sine store Atlanterhavslaks, og hvert år fanges laks mellem 15 og 20 kilo. Højsæsonen er fra medio juni til medio juli; i dette tidsrum er fiskeriet måske det mest attraktive fiskeri efter atlanterhavslaks i hele verden.

Tidspunktet for grupperejsen

Vi tilbyder hvert år en grupperejse i perioden ultimo juli / primo august. Perioden er nøje udvalgt ud fra pris og fangststatistik. Vi mener at der er den periode og den elv i hele verden hvor man får mest for sine penge. Perioden er velegnet til alle former for fluefiskeri; tohånds, switch, enhånds, tørflue, Riffling Hitch, rørflue og små fluer. Specielt mindre fluer kan være særdeles effektive. Der er både blanke og farvede laks i elven på dette tidspunkt, og alle størrelser laks er repræsenteret.

Vi har på tidligere ture fanget laks op til omkring 13 kilo og vi har mistet større fisk.

Kun 8 ”stænger”

Der er maksimalt plads til 8 fiskere ved elven ad gangen, hvilket er mere end rigelig fiskevand til selv den mest eventyrlystne fisker.

Rejsedatoer

20. – 29. juli 2018 – 3 pladser tilbage

19. – 28. juli 2019  4 pladser tilbage

17. – 26. juni 2020 – 6 pladser tilbage (Prisen forventes at ligge i samme niveau som 2018/2019)

Turleder

Turleder John Petermann har ved flere lejligheder besøgt Kola halvøen og Varzina River. John har et indgående kendskab til fluefiskeri efter laks, og vil være behjælpelig omkring fluekast, og kan give gode råd og vejledning omkring praktisk fiskeri, valg af fluer og sammensætning af udstyr.

Indkvartering og område

Kola halvøen

Laksefiskeriet på den russiske Kola halvø beskrives ofte som en rejse tilbage i tiden. De fleste lakseelve er uregulerede, og langt mindre præget af menneskets indgriben end mange andre steder i verden. I det nordøstlige hjørne af Kola halvøen ligger Varzina River. Varzina er særdeles velegnet til fluefiskeri, og elven er verdensberømt for sine store Atlanterhavslaks.

Campen

Fra slutningen af juli måned og sæsonen ud, bliver gæster indlogeret i en ny moderne teltlejr, der er placeret strategisk midt på elven, og fiskeriet foregår til fods op og nedstrøms langs elven. Varzina Cliffhanger Camp indeholder opholdstelt/spisetelt, baderum samt 4 sovetelte. Soveteltene indeholder rigtige senge med springmadrasser, kommode, strøm, lys og petroleumsovn hvis der skulle blive køligt om natten.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Send rejseforespørgsel

Laksefiskeri på Kola halvøen
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Pris fra DKK 29.998,- per person. Send os en forespørgsel

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra København – Murmansk tur/retur
 • Alle transfers
 • 2 hotel overnatninger i Murmansk
 • 7 overnatninger ved elven
 • Alle måltider og drikkevarer
 • 6 fiskedage
 • Fiskelicens
 • Lokal guide og dansk turleder

Prisen inkluderer ikke: 

 • Rejseforsikring og sygdomsafbestillingsbeskyttelse
 • Alkoholiske drikkevarer
 • Måltider i forbindelse med opholdet i Murmansk
 • Drikkepenge til guide og personale (ca. 280 Euro)
 • Visum til Rusland.

Gå til toppen af siden