INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Havkajak ø-hop i Kroatien

Kajakeventyr i Dalmatiens eventyrlige skærgård

Tag med på en guidet kajaktur mellem øer og klippeskær ved den dalmatiske kyst. Her venter masser af store oplevelser i betagende middelhavsnatur, et fantastisk klima og hyggelige øsamfund.

In stock
Travel Code
ADV-002

Det kan du glæde dig til

På denne kajakrejse til Dalmatiens ørige får du hele fem dage med herlige kajakoplevelser i fabelagtigt middelhavsfarvand. Med start fra Trogir, og med øen Drvenik Veli som udgangspunkt, sørger vores kompetente engelsktalende havkajakguide for, at du oplever det bedste af den kroatiske skærgård. På kajakturene oplever vi ægte dalmatisk øhavskultur, hyggelige landsbyer med tempoet helt nede i gear og smukke øde strande, der kun er tilgængelige i kajak. Du får også et par dage på hotel i hyggelige Trogir med mulighed for at besøge byens centrum.    

Kajakturen skydes igang fra Trogir med øen Drvenik Veli som målet for første dags kajaktur. Hvis guiden vurderer, at vinden er i overkanten, organiseres der istedet færgetransport til øen (uden ekstraomkostninger). Området ved Trogir i Dalmatien er rigt på både kultur, natur og historie. Klimaet er mildt året rundt, og landskabet er præget af en frodig subtropisk middelhavsvegetation. Ud for kysten findes et fantastisk øhav med skjulte laguner, uspolerede strande og spændende skærgård. De mange små øer er enten ubeboede eller hjemsted for små fiskeri- og landbrugssamfund, og kajakken er det perfekte fartøj at udforske denne pittoreske verden i.  

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Ankomstdag
Vi flyver fra København til Split i Kroatien. Herfra er der transfer til vores hotel i Trogir, hvor der er afslapning og klargøring til de næste dages kajaktur. Overnatning på hotel i Trogir.

Dag 2. Kajaktur fra Seget Vranjica til øen Drvenik Veli
I dag mødes vi med vores dalmatiske kajakguide, der introducerer os til kajakker, udstyr, farvandet, klimaet og sikkerhedsprocedurer. Efter pakning af kajakkerne forlader vi Seget Vranjica og ror vestpå gennem skærgården mod øen Drvenik Veli. Undervejs gør vi holdt på den lille ø Kluda, hvor der er mulighed for en lille svømme- eller snorkeltur. Efter pausen fortsætter vi mod den eneste landsby på Drvenik Veli, som også er vores faste base de næste dage. Distancen i dag er ca. 13 km. Overnatning i Drvenik Veli.

Dag 3. Rundt om Drvenik Mali
I dag foretager vi et mindre kryds til naboøen Drvenik Mali. Den lille ø er smukt placeret midt i Trogir øriget og har flere fine strande og sin egen landsby, hvorfra der drives fiskeri i de omkringliggende farvande. Vi ror rundt om øen og udforsker dens små laguner og strande. Senere krydser vi tilbage til basen og nyder den sene eftermiddag i solen. Distancen i dag er ca. 15 km. Overnatning i Drvenik Veli. 

Dag 4. Kajaktur til den blå lagune Krknjaši
I dag står den på tur langs den sydlige kyst på Drvenik Veli. Her er masser af små laguner og herlige strande at udforske. Kysten består mest af kalksten, der gennem tiden er formet af vejr, vind og hav. På øens sydøstlige kyst findes den eventyrlige blå lagune, Krknjaši, som regnes for en af de smukkeste i hele Adriaterhavet. Her, hvor kombinationen af krystalklart vand og rent sand giver lagunen sin karakteristiske turkise farve, gør vi ophold og nyder den enestående natur. Om eftermiddagen efterlader vi kajakkerne og vandrer tværs over øen tilbage til vores base på den anden side af øen. Turen tager ca. en time og undervejs er der rig lejlighed til at nyde solnedgangen fra toppen af klippeøen. Distancen i dag er ca. 15 km. Overnatning i Drvenik Veli. 

Dag 5. Kajaktur til øen Šolta og sightseeing i Maslinica
Vi starter dagen med en rask vandretur tilbage til den blå lagune, hvor vi efterlod kajakkerne i går. Herfra ror vi mod sydøst og krydser over til Maslinica, der er hovedby på øen Šolta. Vi ror gennem øens skærdgård og går i land i den idylliske by. Stedet er kendt for dets olivenolie og honningproduktion. Vi bruger tid på lidt sightseeing blandt boder, butikker og kunsthandlere, før vi spiser middag på en af byens restauranter. Sidst på eftermiddagen ror vi tilbage til vores base på Drvenik Veli. Distancen i dag er ca. 18 km. Overnatning i Drvenik Veli. 

Dag 6. Sidste kajaktur
I dag er vores sidste dag i kajakkerne. Efter morgenmaden pakker vi al medbragt bagage i kajakkerne og begiver os langsomt tilbage mod fastlandet efter nogle eventyrlige dage i øriget. Vi har god tid, og det gælder om at nyde de sidste padletag i solen og i det lune middelhavsvand. Ved ankomst til vores udgangspunkt er der fælles rengøring af alt materiellet, før vi transporteres tilbage til hotellet. Resten af dagen er til aktiviteter på egen hånd, afslapning eller en slendretur i byen. Distancen i dag er ca. 13 km. Overnatning på hotel i Trogir.

Dag 7. Fri dag på egen hånd
Hele dagen er til fri disposition, og efter nogle oplevelsesmættede dage på havet er det fristende med en god omgang afslapning. Tag evt. på byvandring på egen hånd i Trogirs UNESCO-beskyttede bymidte eller slap af med god mad på en lækker café i området. Overnatning på hotel i Trogir.

Dag 8. Hjemrejsedag
Der er tidlig transfer til lufthavnen i Split, hvorfra vi flyver retur til København.

Indkvartering

På kajakturen overnatter vi på et lille hotel på øen Drvenik Veli, der ligger lige ned til vandet. Der er fuld forplejning på kajakturen, med simple retter som tilberedes af guiden. Det er naturligvis velkomment at give et nap med. Sidste aften på Drvenik Veli trakteres med en hyggelig barbecue-middag. Før og efter turen (dag 1, 6 og 7) er der indkvartering med halvpension på tre-stjernet hotel i Trogir i et roligt kvarter ikke langt fra den gamle UNESCO-beskyttede bydel. Her er adgang til både swimmingpool og badestrand. På Drvenik Veli anvender vi et enkelt, men komfortabelt og hyggeligt hotel, der ligger lige ned til vandkanten.  

Bemærk venligst, at der er enkeltværelsestillæg. Hvis du rejser alene, men ønsker at dele værelse med en anden person af samme køn fratrækker vi gebyret. Det kræver dog naturligvis, at der er en anden med samme ønske. Kontakt os venligst eller anfør det i kommentarfeltet i bestillingsformularen, hvis du ønsker at dele værelse.     

Deltagerforudsætninger, guidning og kajakudstyr

Turen regnes ikke for at være decideret krævende, men som deltager må du være i almindelig god form og kunne holde til fysisk aktivitet over det meste af dagen. Selvom Kroatiens milde og beskyttede kyststrækning gør turen velegnet selv til nystartede kajakroere, vil der forekomme længere strækninger og kryds mellem øerne. Derfor anbefaler vi, at du tager et begynderkursus evt. i en klub eller hos en kursusudbyder, hvis du ikke har roet kajak før. Vi anbefaler desuden, at du på forhånd har prøvet at ro kajak i en hel dag.

Da vi har fast base på øen Drvenik Veli er der også mulighed for at at springe en kajak-dag eller to over, hvis du i stedet ønsker en afslappende dag på egen hånd. Samtidig giver det spændende farvand og klippekysten masser af udfordrende muligheder for den erfarne og eventyrlystne roer. Vores dygtige kroatiske havkajakguide deler iøvrigt villigt ud af tips og tricks undervejs på turen.

Du får udleveret fuld kajakudrustning på turen her. Kajakkerne er alle solide og stabile Prijon-kajakker, der er meget velegnede til sejlads blandt klipper og skær. Kajakkerne er rummelige og fås i forskellige størrelser. Det er også muligt at booke en dobbeltkajak, hvis det ønskes. De har den fordel, at de er meget begyndervenlige, utroligt stabile og nemme at få op i fornuftig hastighed. Der udleveres naturligvis også pagaj, spraydeck og vest. Du kan desuden opgradere pagajen til en lidt lettere kulfiber-pagaj mod et mindre tillæg. Du får også udleveret dry-bags til den bagage, der skal med på kajakturen. Den bagage, du ikke skal bruge, efterlades i et aflåst rum på hotellet i Trogir.  

   

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 14.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 12.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur fra København
 • Al transfer
 • 5 dages kajaktur med base på øen Drvenik Vela
 • 4 overnatninger i hotel på Drvenik Veli
 • 3 overnatninger på hotel i Trogir
 • 1 fuld hviledag i Trogir
 • Engelsktalende havkajakguide
 • Kajak, pagaj, spraydeck, svømmevest og sikkerhedsudstyr
 • Fuld forplejning på kajakturen: 4 x morgenmad, 5 x frokost, 3 x aftensmad.  
 • Barbecue-middag den sidste dag på Drvenik Veli
 • Opbevaring af bagage, tasker og kufferter der ikke skal med på turen på hotellet i Trogir

Prisen inkluderer ikke:

 • Drikkevarer ud over dem, der er inkluderet i måltiderne på turen
 • Måltider før og efter kajakturen

Prisen er baseret på de dagsaktuelle flypriser og der kan forekomme løbende justeringer. Derfor er det altid en fordel at booke rejsen tidligst muligt. 

Minimumstilslutning:
Rejsen gennemføres ved minimum 4 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Red Adventures og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Red Adventures. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden

Loading...