Andorra

Pyrenæernes skjulte perle

Oplev de majestætiske Pyrenæer og charmerende bjergbyer, der bærer på århundreders historie og kultur. Tag på spændende vandreture, og nyd autentiske kulinariske oplevelser, der afspejler Andorras unikke identitet.

Rejser til Andorra – En eventyrlig rejse gennem Pyrenæerne

Dybt indlejret i Pyrenæernes bjergområder, gemmer Andorra sig som en skjult perle i det sydvestlige Europa, mellem Frankrig og Spanien. Officielt er Andorra anset som en suveræn mikrostat eller et fyrstendømme, men det omtales også som det sjette mindste land i verden. Uanset hvad, er Andorra helt sikkert et sted, der er værd at besøge!

Dette lille, men betagende, land i bjergene er kendt for sin imponerende natur, vandrestier i verdensklasse og en unik kultur. En rejse til Andorra er som at træde ind i en eventyrverden fyldt med sneklædte tinder, grønne dale og en ældgammel historie. Hos Ruby Rejser tilbyder vi rejser til Andorra, herunder vandreferier i den majestætiske bjergkæde, Pyrenæerne, hvor du kommer helt tæt på Andorras natur, kultur og hemmeligheder. 

Læs mere om vores rejser til Andorra, og hvad denne skjulte skattekiste har at byde på af interessante oplevelser nederst på siden. 

Læs mere
per side

1 Item

Andorra | Gruppevandreferie med dansk rejseleder | Sværhedsgrad 3-4

Vandring i Andorras underskønne natur er en oplevelse uden lige. Det lille fyrstendømme ligger blandt de høje Pyrenæer med en fantastisk udsigt til de omkringliggende lande og vandring i verdensklasse.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Aktiv ferie i Andorra – Udforsk den lille perle til fods

Det ultimative rejsemål for dem, der søger en aktiv ferie i smukke og uspolerede landskaber, er Andorras imponerende bjergområder. Især vandreferier er en populær måde at opleve landet på, fordi det giver mulighed for at udforske bjergsiderne på helt tæt hold og besøge de små, skjulte bjerglandsbyer, du kun kan få adgang til, til fods. Desuden er vandreferier den perfekte måde at fordybe sig i landets særprægede kultur og møde lokalbefolkningen i øjenhøjde.  

Andorras bjergrige landskab er fyldt med snoede vandrestier, som fører dig fra den ene spektakulære udsigt til den næste. Sammen med Ruby Rejser kan du rejse til Andorra på en uforglemmelig vandreferie og opleve netop dette. Glæd dig til vandring i verdensklasse, ældgammel kulturel arv, frisk bjergluft og naturskønne panoramaudsigter, der vil fortrylle dine sanser. 

Lyder det som noget for dig? Så tag et kig på alle vores vandreferier i Andorra her

Vandring i Andorra Vandring i Andorra Vandring i Andorra

Seværdigheder og oplevelser til bucketlisten

Selvom Andorras areal ikke er det største, har landet masser af fede oplevelser at byde på. Herunder kan du læse om nogle af de seværdigheder og oplevelser, som du kan glæde dig til på vores rejser til Andorra:

Coma Pedrosa – Andorras højeste punkt

Coma Pedrosa er Andorras højeste bjergtop med en højde på 2.942 meter. Her er der tale om en af de mest spektakulære vandreruter og bjergbestigningsoplevelser i Sydeuropa, der vil imponere dig med dramatiske kløfter, skovklædte stier og alpine enge.

For de mere erfarne vandrere er Coma Pedrosa et must. Vandringen dertil er moderat til udfordrende, afhængigt af hvilken sti, du vælger, men belønningen ved at nå toppen er det hele værd: en utrolig panoramaudsigt over Andorras skønhed og de omkringliggende bjerge i Pyrenæerne. Et helt fantastisk syn!

Jernruten, Ruta del Ferro

Ruta del Ferro, som betyder "Jernruten" på dansk, er en særlig vandresti, der tager dig på en rejse gennem Andorras industrielle arv. Denne rute er kendt for at følge de gamle jernmineveje og jernminer, der tidligere var centrale for Andorras økonomi. 

Ud over den historiske kontekst byder Ruta del Ferro på smukke naturscenerier, da stien også fører gennem betagende bjergområder, skove og floder. Vandring langs denne rute er en fantastisk måde at opleve den andorranske natur og kultur på én og samme tid.

Coma Pedrosa – Andorras højeste punkt Estany de les Truites-bjergsøen i Coma Pedrosa Jernruten, Ruta del Ferro

Sorteny Naturpark

Sorteny Naturpark er et beskyttet naturområde i Andorra, der er kendt for sin smukke flora og fauna. Via de mange vandreruter kan du opleve Andorras unikke bjerglandskab og det mangfoldige dyreliv i Pyrenæerne. 

I Sorteny-parken ligger også Refugi de Sorteny, som er en populær bjergskovhytte, omgivet af bjerge og frodige skovområder og med en fantastisk udsigt over dalen. I Refugi de Sorteny er der mulighed for at overnatte, få en bid mad og møde andre eventyrlystne vandreentusiaster, du kan dele vandrehistorier med.

Gå shop amok i Andorras hovedstad

På ferie i Andorra kommer du ikke udenom en af de mest populære aktiviteter for turister: shopping. Landet er kendt som et afgiftsfrit paradis, og især Andorras hovedstad, Andorra la Vella, er et shoppingmekka for varer som elektronik, tøj, kosmetik og spiritus.

Afgiftsfrie shoppingmuligheder er en af de primære grunde til, at turister fra hele verden strømmer til landet for at shoppe alt fra luksusmærker til lokale souvenirs til favorable priser. Hvis du trænger til at forny garderoben eller ønsker at gøre en god handel, er en shoppetur i hovedstaden en must-oplevelse.

Det andorranske køkken

Hvis du elsker at prøve nye retter og få nye smagsoplevelser, er du kommet til det rette sted. Traditionelle retter som "Escudella i Carn d'Olla" (en lækker kødsuppe), "Trinxat" (en traditionel ret lavet af kartofler, grønkål og bacon) og "Coca de Recapte" (en slags lokal grøntsagstærte) er nogle af de kulinariske delikatesser, du kan glæde dig til at smage under din ferie i Andorra. Besøg en lokal restaurant, eller gå på opdagelse i livlige madmarkeder for at teste de autentiske andorranske smage.

Vilde heste i Sorteny Nationalpark Kirke Sant Esteve i Andorra la Vella Andorra la Vella shoppingcenter

5 sjove facts om Andorra

 1. Blandt verdens mindste lande: Med et samlet areal på blot 468 km2 er Andorra det sjette mindste land i verden, hvis man altså tæller det som et land. 
 2. Hærløs: Andorra er et af de få lande i verden uden en hær. Landet opretholder dog et politi- og sikkerhedskorps, men er under beskyttelse af både Frankrig og Spanien i tilfælde af eksterne trusler.

 3. Høj levealder: Andorra har en af verdens højeste forventede levealdre på 83,8 år. Dette tilskrives den sunde livsstil, gode sundhedssystemer og de høje levestandarder i landet.

 4. Catalansk tale: Som det eneste land i verden er Andorras officielle og mest udbredte sprog catalansk. Derudover taler mange i landet også spansk og en mindre gruppe fransk, grundet landets placering mellem Spanien og Frankrig.

 5. Årligt æselrace: Andorra er vært for et årligt æselrace, kendt som "Els Burros de la Pyrene," hvor æsler og deres ejere deltager i løb og konkurrencer. Det er en populær og sjov begivenhed, der tiltrækker både lokale og rejsende fra hele verden.

Alternative rejsedestinationer

Ruby Rejser har mange år på bagen, når det kommer til at sammensætte kvalitetsrige pakkerejser til eventyrlystne sjæle. Udover vores aktive rejser til Andorra har vi et bredt udvalg af rejser til fantastiske destinationer som Portugal, Italien, Tyskland og mange, mange flere. Se vores store udvalg af rejser under "find rejse", hvor du selv kan justere rejsetype, destination, afrejsetidspunkt, m.m., og finde frem til den helt rette rejse for dig.

Hvis du brænder inde med spørgsmål eller har en forespørgsel på en særlig rejsetype eller destination, er du altid velkommen til at kontakte os.