Antarktis

Pingvinkolonier, enorme iskapper, forskningsstationer og uudforsket terræn

Besøg det sidste utæmmede og uudforskede område over havets overflade. På en rejse til Antarktis kommer du med garanti uden for turismens hovedstrøg og oplever, hvordan verden så ud i tidernes morgen. 

Rejser til Antarktis – Udforsk Sydpolens uspolerede dyreliv og islandskaber

Antarktis er Jordens koldeste og sydligste kontinent, placeret som en isdækket ødemark midt på den geografiske sydpol. Med sine øde islandskaber, der strækker sig længere end øjet kan se og dækker mere end 14 millioner kvadratkilometer, udgør Antarktis Jordens mest uberørte sted, som kun få mennesker får muligheden for at besøge. 

Trods sin barske natur er Antarktis hjemsted for en række fascinerende væsener, herunder pingviner, sæler og hvaler, der har tilpasset sig livet i det iskolde vand og ved de frosne kyster. Udover fantastisk dyreliv tiltrækker kontinentet også eventyrlystne opdagelsesrejsende og videnskabsfolk fra hele verden. Forskningsstationer pryder kysten, hvor forskere fra 30 forskellige lande udfører banebrydende studier inden for klima, geologi og biologi og fortsætter med at kaste lys over mysterierne i dette enestående miljø.

Drømmer du om en ekspeditionsrejse tilbage til Istiden? Så tag med Ruby Rejser til Antarktis, og udforsk Sydpolens uspolerede dyreliv og islandskaber. Her på siden kan du finde alle vores rejser til Antarktis, og i bunden kan du læse mere om, hvilke utrolige oplevelser, dyr og vejrforhold, der venter på dig. 

Læs mere
per side

8 Items

Rejs november 2024 - marts 2025

Udforsk jordens mest uberørte sted - Antarktis. Oplev den majestætiske natur, når vi navigerer i de evigt skiftende islandskaber på vores hybriddrevne skib. Ekspeditionsteamet tager os med tæt på imponerende natur på issejladser og aktiviteter på land. Find dig selv midt i en enorm pingvinkoloni, spot mægtige hvaler, besøg hvalfangerstationer og lad dig forbløffe af et levende kontinent af is og sne.

Det er en travl tid for Antarktis' dyr mellem november og marts. I oktober og november parrer pingvinerne sig og bygger rede, og ungernes udklækkes i december og januar. Februar og marts er højsæson for hvalsafarier.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 11 nætter
Forespørg
Rejs november og december 2024

Udforsk den livlige og smukke by Buenos Aires, se Antarktis' isbjerge fra vandet og besøg pingvinkolonier i land. Vi tager også til Falklandsøerne, besøger hovedstaden Stanley og ser sæler. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 15 nætter
Forespørg
Oplev Antarktis når det er mest imponerende | Rejs oktober og november 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og fordyb dig i Antarktis uberørte islandskaber. Oplev charmerende landsbyer, plaskende pingviner og mægtige isbjerge.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 17 nætter
Forespørg
Rejs marts 2025

Drømmer du om at opleve enestående natur, fascinerende dyreliv og skøn sejlads? Så tag med på 19 dages absolut utrolig ekspedition til verdens ende ved Antarktis og få oplevelser for livet.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 18 nætter
Forespørg
Oplev alt hvad Antarktis har at byde på | Rejs januar og februar 2025

Denne ekspedition har udelukkende fokus på Antarktis og handler om at udforske halvøen i løbet af sensommeren, det bedste tidspunkt for at opleve dette unikke sted. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 17 nætter
Forespørg
Oplev fantastiske landskaber og det hvide kontinent | Rejs i oktober 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og smukke uberørte islandskaber i Antarktis på et uforglemmeligt eventyr der byder på alt fra pingviner til farverige storbyer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 21 nætter
Forespørg
Den ultimative ekspedition | Rejs i vinteren 2024-2025

På denne ekspeditionsrejse vil du blive bekendt med 3 isolerede øer ved sydpolen. Se frem til at lade dig fascinere af de fabelagtige Falklandsøer, smukke Sydgeorgien og det imponerende Antarktis.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg
Oplev det bedste af begge verdener | Rejs i marts 2025

Fordyb dig i det 7. kontinents frosne verden og de  chilenske fjordes naturlige skønhed på dette antarktiske ekspeditionskrydstogt. Her får du tid til at udforske helt unikke steder og deres skjulte skatte.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg

Tag med Hurtigruten på en uforglemmelig rejse til Antarktis

Når du tager med Ruby Rejser til Antarktis, vil du opleve det utrolige kontinent ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe. Hurtigruten er eksperter inden for ekspeditionssejlads, og deres moderne ekspeditionsfartøjer tilbyder både en luksuriøs og komfortabel indretning samt et robust design, der kan navigere gennem isfyldte farvande. Med Hurtigruten kan du således udforske fjerntliggende kyster, isbjerge og pingvinkolonier på sikker vis og helt tæt på.

Så snart du træder ombord på dit krydstogt, bliver du mødt af Hurtigrutens erfarne ekspeditionsteam, der skal ledsage dig på rejsen. De afholder bl.a. foredrag om Antarktis' unikke økosystemer, historie og kultur og arrangerer aktiviteter som kajakroning. Men vigtigst af alt tager de dig under armen, når vi skal på guidede udflugter til fastlandet, der giver dig mulighed for at fordybe dig i kontinentets fascinerende verden.

Vores rejser til Antarktis er ofte længere ture på 2-3 uger, som kombineres med andre destinationer såsom Chile og Argentina. De fleste ekspeditionsrejser inkluderer også en rundtur til nogle af øerne i Ishavet omkring Antarktis, såsom Falklandsøerne. Uanset hvilken rejse til Antarktis, du vælger, garanterer vi en oplevelse for livet. 

Skal du være den første af dine venner til at sætte foden på Sydpolen? Tag et kig på alle vores ekspeditionsrejser til Antarktis her

Ekspeditionsrejser på Antarktis Ekspeditionsrejser på Antarktis Ekspeditionsrejser på Antarktis

Oplev dyrelivet og de fantastiske landskaber med Ruby Rejser

På trods af den nådesløse kulde er der masser af dyreliv på Antarktis – især i havet og ved de frosne kyster. Her er 5 fascinerende dyr, du kan glæde dig til at møde, under din rejse til Antarktis:

 1. Pingviner: Disse charmerende fugle udgør nogle af Antarktis' mest ikoniske beboere. Fra adeliepingviner til majestætiske kejserpingviner vil du opleve imponerende kolonier, hvor pingviner bygger reder, fanger fisk og skifter fjerdragt.

 2. Sæler: Det kolde kontinent huser flere sælarter, herunder søløver, elefantsæler og spættede sæler, som trives i de iskolde farvande. Du kan ofte fange dem solbade på isflager eller glide gennem vandet langs kysten.

 3. Hvaler: De kolde farvande tiltrækker en imponerende variation af hvaler, herunder kaskelothvaler, finhvaler og pukkelhvaler. Disse majestætiske dyr tiltrækkes af de rige fødekilder i de antarktiske farvande og kan ofte ses dykke og jage i nærheden af isbjerge og krillsværme.

 4. Havfugle: En bred vifte af havfuglearter rejser syd på for at yngle på Antarktis' kyster og øer. Det gælder bl.a. for albatrosser, petreller, skarver og måger, som ofte kan ses cirkle over havet eller samles i store kolonier på land.

 5. Krill: Selvom det ikke er et dyr i traditionel forstand, er krill en afgørende del af Antarktis' fødekæde. Disse små, reje-lignende krebsdyr udgør en stor del af mange af de antarktiske dyrs kost, heriblandt hvaler, pingviner og sæler.

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Antarktis?

Antarktis er kendt for sit ekstreme vejr, som varierer betydeligt i løbet af året. I sommermånederne ligger temperaturerne ved kysten typisk omkring frysepunktet, mens temperaturen om vinteren kan falde drastisk til -89 grader i nogle områder. Dette gør Antarktis til det koldeste, tørreste og mest forblæste sted på Jorden og giver status som en polarørken.

Disse ekstreme forhold skaber et barskt og udfordrende miljø og gør det ikke muligt at rejse til Antarktis året rundt. Hvis du vil opleve kontinentet fra sin bedste side, skal du rejse til Antarktis fra november til marts, hvor det er sommer på den sydlige halvkugle. I denne tid er vejret mildere, dagslyset længere og isen begynder at smelte, hvilket gør det lettere for skibe at navigere og giver mulighed for at nyde udendørsaktiviteter som kajakroning og vandreture på land.

Desuden er sommeren den bedste tid at observere dyreliv. I november og december kan du være heldig at spotte pingviner, der er i færd med at bygge reder, mens januar og februar er en fremragende tid for fuglekiggeri, da mange arter af havfugle, herunder albatrosser og kælkepetreller, vender tilbage til Antarktis for at yngle. 

Sæler på Antarktis Pingviner på Antarktis Hvaler på Antarktis

5 sjove facts om Antarktis

 1. Den sidste ødemark: Mens mange andre fjerntliggende områder på Jorden gradvist er blevet påvirket af menneskelig aktivitet, forbliver Antarktis stort set uberørt af menneskelig indgriben.
 2. Forskere og pingviner som naboer: Forskningsstationer i Antarktis er kendt for at have nogle meget usædvanlige naboer – pingviner! Disse nysgerrige skabninger kan ofte findes tæt på de menneskelige beboelser og har endda været kendt for at stjæle forsyninger fra forskerne.
 3. Verdens største kontinentale isarkitektur: Antarktis indeholder omkring 70% af verdens ferskvandsforsyning, hvilket gør det til den største ismasse på Jorden. Hvis det hele smeltede, ville det hæve verdenshavene med mere end 60 meter!
 4. Vulkansk aktivitet: Tro det eller ej, selvom Antarktis er kendt for sit iskolde klima, er der faktisk en aktiv vulkan på Deception Island, der ligger på Den Antarktiske Halvø. Denne unikke ø har varme kilder, hvor besøgende kan tage en dukkert i det iskolde miljø.
 5. Beboere på det iskolde kontinent: På trods af kulden, har Antarktis en by med en befolkning på op til 1.000 personer. Den største permanent bosatte befolkning findes i Villa Las Estrellas, en chilensk by beliggende på King George Island. Byen huser både forskere og deres familier samt personale, der arbejder på forskningsstationerne i området.

Find din rejse til Antarktis hos Ruby Rejser

Har du spørgsmål til nogle af vores rejser til Antarktis, aktiviteterne eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi er klar til at svare på spørgsmål, komme med gode råd og anbefalinger, og i det hele taget sørger vi for, at du får en helt uforglemmelig rejse, der passer til dine ønsker.
Leder du efter andre fantastiske rejsedestinationer med arktisk, uberørt natur og spektakulært dyreliv? Så er vores ekspeditionsrejser i Grønland måske lige sagen. Her kan du opleve kolossale isbjerge, idylliske fiskerlandsbyer og vilde isbjørne på verdens største ø. Du kan også tage med os til Nordpolen og opleve arktiske byer og det hypnotiserende nordlys på en ekspeditionsrejse til Svalbard.