Antarktis - Arktis til Antarktis

Dag 74: Barrientos Island og Half Moon Island (Antarktis)

Første destination på Antarktis er Barrientos-øen, som er en is-fri ø i Aitcho-øgrupper. Området her i Antarktis bliver besøgt jævnligt af Antarktis-turister. Half Moon Island er, som navnet antyder, en ø formet som en halvmåne. På denne ø befinder der sig en argentinsk polarstation. De næste mange dage på Antarktis vil du få mulighed for virkelig at udleve dine explorer-drømme og tage på spændende udflugter og ekspeditionsture. Der er mulighed for at opleve fascinerende fugleliv, sæler, hvaler og pingviner.

Dag 75: Deception Island og Mikkelsen Harbour (Antarktis)

Lidt længere sydvest for Half Moon Island finder vi Deception-øen, som er beliggende i Sydshetlandsøerne. Øen er en caldera, som har en kraterlignende formation, som er blevet til efter en vulkan har synket sammen efter et større udbrud. Øen fungerer nu som turistmål og forskerstation. Mikkelsen Harbor er en mindre kyst på den sydlige del af Trinity-øen. Kysten blev opdaget af en svensk Antarktis ekspedition omkring 1901-04.    

Dag 76: Cuverville Island og Neko Harbour (Antarktis)

På tredje dagen på Antarktis ankommer vi tættere på fastlandet længere sydvest for Trinity-øen. Her besøger vi Cuverville-øen og Neko Harbour. Cuverville-øen er en mørk klippeø og blev opdaget af en belgisk Antarktis ekspedition i slutningen af 1800-tallet. Denne ø er blevet erklæret IBA (Important Bird Area), da øen huserer flere tusinder æselpingviner. Neko Harbour er en lille bugt på vestsiden af den antarktiske halvø.     

Dag 77: Almirante Brown og Goudier Island (Port Lockroy) (Antarktis)

Vi besøger nu Almirante Brown, som er en argentinsk antarktisk polar- og forskerstation opkaldt efter Admiral William Brown, ”faderen” af den argentinske flåde. Brown stationen, som den ofte bliver kaldt, er en populær explorer destination på grund af dens relativt milde vejr og smukke bugt ved Paradise Habour. Goudier-øen, som er længere sydpå fra Brown stationen, er en mindre ø, som også tidligere har fungeret som forskerstation.           

Dag 78: Pleneau Island og Peterman Island (Antarktis)

Den sidste dag på Antarktis kommer vi forbi Pleneau-øen og Peterman-øen. Pleneau-øen blev opdaget af en fransk antarktisk ekspedition i 1903-1905 anført af J.B. Charcot. Peterman-øen har sin oprindelse fra en vulkan og nu er hjemsted for verdens sydligste koloni af æselpingviner, men også adeliepingviner. Så her er din sidste mulighed for at komme tæt på pingvinernes rige og Antarktis’ utrolige dyreliv inden skibet vender 180 grader og tilbage mod Sydamerika.   

Dag 81: Ushuaia (Argentina)

Efter 2 hele dage til søs lægger skibet til havn ved Ushuaia, som ikke er langt fra Puerto Williams. Ushuaia er dog en by i den sydligste del af Argentina. Hvis du ikke har fået nok af at opleve dyreliv efter besøget på Antarktis, så byder dette område ligeledes på spænende og interessante dyrearter. Turen går dernæst nordpå til Argentinas hovedstad, Buenos Aires.