Seniorrejser med Ruby Rejser

En senior på aktive eventyr: ”Velværet efter en aktiv ferie er fantastisk”

Nyhed

Sådan beskriver 80-årige Jørgen B det at være på aktiv ferie med Ruby Rejser – noget han efterhånden har en del erfaring med. I løbet af en periode på kun 4 år har Jørgen været på intet mindre end 9 aktivferier med Ruby Rejser rundt i Europa, og både vandrestøvlerne og den tohjulede er blevet grundigt luftet. Jørgen fremhæver både de smukke omgivelser og den energiskabende motion som helt centralt i både vandreferier og cykelkrydstogter - men særligt samværet med andre har været mindeværdigt for ham. Som en ekstra bonus er både helbred og humør skudt i vejret!

På aktivferie ved et tilfælde
I mange år havde Jørgen fordrevet en stor del af sin tid med at holde og hygge om sin lille kolonihave. På et tidspunkt besluttede han sig dog for at sælge den, og så var der pludselig chance for at komme til at kede sig.
”Da jeg solgte min kolonihave, fik jeg pludselig masser af tid. En dag sad jeg så og læste i et blad fra Ældre Sagen – og der faldt en lille folder ud. Det var fra Ruby Rejser. Det første jeg så, var et cykelkrydstogt på Rhinen. Det kunne jeg simpelthen ikke stå for, for jeg elsker at cykle. Så bestilte jeg den med det samme.”

Der var imidlertid 3 måneder til afrejse, og Jørgen var utålmodig.
”Hvad Søren skal jeg lave, mens jeg venter? tænkte jeg. Men så så jeg, at der også var en vandretur til Sächsische Schweiz. Så købte jeg den, og så tog jeg afsted – og det har jeg aldrig fortrudt,” siger Jørgen.

Selvom det var rent tilfældigt, at Jørgen overhovedet opdagede Ruby Rejser og de aktive ferier, faldt han pladask for den aktive rejseform – og særligt vandreferien gav ham blod på tanden efter mere. Med en god grundform syntes Jørgen ikke rigtigt, at han blev fysisk udfordret på cykelkrydstogtet, men det gjorde han til gengæld på vandreturen. Udfordringen var dog langt fra så stor, at den fik skræmt ham væk. Tværtimod blev den startskuddet til en lang række aktive rejser for Jørgen, der havde tabt sit hjerte til den friske bjergluft og de magiske udsigter. Om antallet af kvindelige medvandrere også spillede en rolle, kan ikke udelukkes: ”Vi var 16 deltagere og de 15 var damer - så jeg havde det meget godt,” griner Jørgen. 

vandring cykelferie rhinen cykelkrydstogt

 

Unikt fællesskab, god motion og danske turledere
En aktiv ferie med Ruby Rejser er mange ting, og udvalget spænder bl.a. fra skiferier i Norge til cykelkrydstogter på de europæiske floder. På langt de fleste af Ruby Rejsers ferieformer er det muligt at rejse enten på egen hånd eller i en gruppe. Og netop gruppeferien passede Jørgen rigtig godt.

”Samværet med de andre har for mig været nærmest altafgørende. Jeg har fx været på en vandretur til Korsika, hvor vi kun var 12 mennesker. Her var vi en lille flok, der aldrig havde mødt hinanden før, men allerede første dag fik vi noget helt særligt sammen. Måden hvorpå vi hjalp hinanden, støttede hinanden og drillede hinanden – den var helt speciel,” fortæller Jørgen. Han er sikker på, at når man bliver udfordret sammen, kommer der et helt særligt bånd, og dynamikken i gruppen skal nok være god.

”Det fungerer virkelig godt i grupperne. Dem der deltager på de ture her, de har jo alle sammen den intention, at vi skal have det godt. Så man hjælper hinanden, har den rette indstilling, og man får grinet en hel masse. Det gør jo, at turen bliver løftet op på en eller anden måde.”

Samtidig har Jørgen fundet både stor glæde og tryghed i at have rejseleder med. ”Hvis jeg selv skal finde vej, er jeg nervøs for, at jeg ikke kommer tilbage igen, for min stedsans er ikke hvad den har været,” siger han, og understreger dermed vigtigheden af rejselederens funktion: ”De rejseledere har styr på det, og så er det nogen, man virkelig kommer til at holde af,” siger han.

Efter 9 rejser fordelt over kun 4 år føler Jørgen sig rigeligt rustet til at udtale som om Ruby Rejsers aktive ferier mere generelt.

”Jeg har ikke på noget tidspunkt kunne sætte en finger på noget som helst, som jeg var irriteret over. Det er bare sådan det er. Ting fungerer, man bor godt, man spiser godt, rejselederne er helt kanon og folk er bare glade og søde,” udtaler han.

gruppevandring Tyrol gruppevandring Tyrol gruppevandring Tyrol

 

Godt for helbred og velvære
Udover smukke naturoplevelser og dejligt socialt samvær, har de aktive ferier med Ruby Rejser haft en hel afgørende forskel for Jørgens generelle sundhed og helbred.

Jørgen fik for mange år siden konstateret astma, og inhaleringsmedicin var længe en fast del af hans daglige rutine. Efter en ændring i livsstilen og en række aktive rejser, fik han dog pludselig en meget opløftende besked fra lægen: ”Du har ikke astma mere,” sagde han til mig, og jeg blev helt chokeret,” fortæller Jørgen og er ikke sen til at give vandreturene i bjergene skylden for det:

”De der bjergture, de har simpelthen givet mig så meget. De har skabt så meget luft og givet mig så meget til lungerne, at nu har jeg slet ikke astma mere”.

Jørgen er overbevist om, at man langt hen ad vejen selv kan bestemme, hvordan kroppen skal have det, og de aktive ferier er både med til at gøre kroppen sundere, men også give energi til endnu mere motion.

”Når jeg skal på en vandretur, vil jeg jo gerne være i god form til turen. Selvom turen i sig selv også får mig i bedre form. Fx tabte jeg mig 12 kilo før min vandretur til Italien – fordi jeg gik nogle ture inden for at blive klar”.

Der er ingen tvivl om, at Jørgen har taget ansvar for sin sundhed og sin livsglæde, og den daglige motion er vigtig. At toppe hverdagens aktivitet med en aktiv ferie i ny og næ er en ekstra bonus, man kan gå hen og blive lidt småafhængig af.

”Det sjove ved at dyrke motion er jo, at man bliver så forfærdelig sund af det. Og man får lyst til mere. Det er vigtigt at være aktiv for at have det godt. Det er velværet. Man føler, at man har en krop, der fungerer simpelthen. Jeg kan ikke undvære det.”

Sommer i Tyrol

 

Aktive rejser for seniorer hos Ruby Rejser
Hos Ruby Rejser har vi et stort udvalg af aktive ferier i alle sværhedsgrader. Enkelte rejser laves også i samarbejde med Ældre Sagen. Uanset kategoriseringen er ingen rejser udelukkende forbeholdt én kundegruppe – alle Ruby Rejsers produkter er åbne for alle, og de eventuelle kategoriseringer som det ene eller det andet, er ment som en vejledning til, hvilke rejser der kunne egne sig særligt godt til en bestemt målgruppe.

En rejse for seniorer er ofte af lavere sværhedsgrad end vores andre aktivferier. Uanset alder er sværhedsgrader dog altid individuelle, og erfaring vejer ofte mere end datoen på en fødselsattest. Sværhedsgraden og en nøje beskrivelse af ruten fremgår af hver enkelt rejse, hvor du også kan læse meget mere om dagsprogrammer, områder og hvad du kan glæde dig til på den enkelte tur. Læs mere om de generelle sværhedsgrader for vandreferier her.

Flere af rejserne som Jørgen B har deltaget i sammen med Ruby Rejser, har ikke været deciderede seniorrejser, men helt almindelige gruppevandreture. På Jørgens seneste aktive ferie i Østrig, vandreferien ”sommer i Tyrol”, var der deltagere i alderen 22-80 år, og alle kunne være med. Som Jørgen så fint beskriver det:

”Alder er bare et tal. Det er det bare. Det har noget at gøre med, hvor meget man gider med sig selv. Jeg har hele mit liv dyrket et eller andet: løbet, svømmet, spillet badminton. Det er velværet efter noget. Og det bliver ikke mindre af, at alderen bliver højere – tværtimod.”

Det er dog også vigtigt for Jørgen at understrege, at man skal lytte til sin krop, der selvfølgelig ikke kan de samme ting som da den var yngre. Motion skal gøre godt og ikke ondt.

”Man er nødt til at lytte til sin krop også. Jeg har fx problemer med mit knæ. Jeg kan godt gå opad, men det kniber med at gå nedad, og jeg har altså ikke lyst til at sidde fast oppe på toppen af et bjerg. Så vandreturene i bjergene er sat lidt på pause – men så kan jeg jo cykle og gå.”

Ruby Rejsers brede pallette af aktivferier har masser af alternativer til vandreferien – eksempelvis en cykelferie eller et cykelkrydstogt. Som Jørgen selv så fint har erfaret, kan den ene type af aktivferie noget som en anden type ikke kan, men fælles for dem er motionen og velværet.

”Det at ligge derude på cyklen hvor alting fungerer: kroppen fungerer, cyklen fungerer, solen skinner, der er køer på marken – det kan noget helt specielt. Man bliver helt høj af det”.

Jørgen understreger også, at det ikke handler om at være en verdensmand til noget som helst – men gøre sit bedste og nyde det undervejs. Selv har han aldrig gået op i at komme først, men han føler sig ikke desto mindre som en vinder hver gang, han har været aktiv. 

”Jeg har aldrig været verdens bedste til noget som helst – jeg har hverken vundet medaljer eller noget. Men velværet bagefter, det er det, der er afgørende. Og der vinder jeg hver gang”.

Seniorrejse vandretur østrig

 


Ruby Rejsers ferieunivers – noget for enhver smag
 

Hos Ruby Rejser har vi aktive ferier for alle niveauer og interesser, og Jørgen har prøvet kræfter med især vandreferier. Ruby Rejser har vandreferier i det meste af Europa. Du kan eksempelvis vandre på Mageløse Mallorca, gennem historiske Tyskland eller i romantiske Italien. Jørgen har blandt andet været på vandreferie på Korsika, vandreferie i Sächsishe Schweiz, vandreferie i Tyrol, Vandreferie på Madeira, Vandreferie i Dolomitterne og på cykelkrydstogt på Rhinen. Læs mere om Ruby Rejsers vandreferier her.

Er du mere til eventyr på den tohjulede, har Ruby Rejser også noget for de fleste. Du kan eksempelvis cykle forbi vindmøller og tulipanmarker i flade Holland, langs vinmarker og gamle slotte i Frankrig og i langs strande og højsletter i SpanienLæs mere om Ruby Rejsers cykelferier her.

Vil du kombinere cykling og sejlads er et cyklekrydstogt noget for dig. Nyd fx eksotiske himmelstrøg og bjergrige landskaber i Kroatien, vindmøller og vandveje i Holland eller kultur- og naturunikums på Donau. Læs mere om Ruby Rejser cykelkrydstogter her.

Er du mere til skiferie har vi også et stort udvalg af skirejser i både Norge og Østrig. Her kan du lufte alpinskiene eller prøve kræfter med langrend på enten en fællesrejse med andre glade skigæster eller i en hytte eller på hotel med familien eller vennerne. Læs mere om Ruby Rejsers skiferier her.

Mulighederne er mange og glæderne ligeså.   

 

Jørgens 5 gode råd

  1. Hold dig i gang: ”Det sundeste her i verden er at blive forpustet – helt sikkert. Det sætter hele kroppen i gang”.
  2. Motion er sjovere sammen med andre: ”Årene jeg har rejst med Ruby Rejser er nogle af de bedste sammenhængende år, jeg har haft ren motionsmæssigt, men ikke mindst også omgangsmæssigt med andre mennesker”.
  3. Mærk efter hvad du har lyst til: ”Motion og aktivitet skal altid været lystbetonet. Det må aldrig været tvunget”.
  4. Lyt til din krop. Motion skal gøre godt og ikke gøre ondt: ”Jeg har fx problemer med mit knæ. Jeg kan godt gå opad, men det kniber med at gå nedad. Men så kan jeg cykle”.
  5. Nyd det, kig op og vær i nuet: ”At være der hvor alting fungerer: kroppen fungerer, solen skinner, der er køer på marken – det kan noget helt specielt. Man bliver helt høj af det”