Oplev ikoniske Matterhorn!

Nyhed

Smuk vandretur ved Matterhorn

Én af Schweiz' perler

Magiske og mystiske Matterhorn - det 4478 meter høje Matterhorn bjerg er et helt unikt syn, som tårner højt over det smukke alpine landskab og den travle og populære ferieby Zermatt. Bjerget er uden tvivl ét af de mest kendte i Wallis-Alperne, placeret i Schweiz og tæt på den Italienske grænse. Det er altså med god grund at Matterhorn har fået kaldenavnet bjergenes bjerg. 

Matterhorn tiltrækker hvert år massevis af ivrige bjergbestigere, som alle ønsker at udleve deres drøm om at bestige det ikoniske pyramideformede bjerg. Hvert år forsøger op til 5000 personer at bestige bjerget, men det er langt fra alle som når toppen. At bestige bjerget er derfor ikke nogen let opgave, og det siges at der siden 1865 er omkommet over 500 mennesker i forsøget på at bestige bjerget. Den nærliggende alpinist kirkegård siger også noget om, at bjerget fortsat er farligt at bestige. Mange vælger derfor istedet blot at nyde udsigten af det spektakulære bjerg og det omkringliggende smukke landskab. Området er nemlig udover bjergbestigning, ideelt til vandreferier.

Smukke grønne alpeenge, stilhed, frisk bjergluft og idylliske vandrestier - området omkring Monte-Rosa massivet og ikoniske Matterhorn er uden tvivl et paradis for natur-elskere. Udover verdensberømte Matterhorn, er der ved Monte-Rosa bjergmassivet adskillige bjergtoppe på over 4000 meter over havets overflade, inklusiv det højeste bjerg i Schweiz på 4634 meter over havets overflade. Der er derfor rigeligt at kigge på, når du begiver dig ud på en af de mange skønne vandreruter i området. Derudover kan du også opleve Matterhorns og de omkringliggende områders dyreliv - du kan blandt andet være heldig at få øje på gemser, alpin geder eller langhårede murmeldyr, som kun lever i en højde på imellem 3200 og 4850 meter over havets overflade. 

Det storslåede Matterhorn bjerg Smuk og frodig natur ved Monte Rosa bjergmassivet Smuk udsigt af Matterhorn og omkringliggende natur

Udover betagende bjergtoppe og spektalulær natur, er der på vandreruterne i området også mulighed for at besøge de mange idylliske bjerglandsbyer. Beliggende i 1620 meters højde, er Zermatt på trods af at være et populært turistmål, en herlig lille bjergby med ca. 5000 indbyggere. Ønsker man at opleve nogle af de mindre byer, bør man besøge eksempelvis Zmutt eller Täschalp - to små flækker, som begge bestemt er et besøg værd. Idylliske Zmutt ligger i 1936 meters højde i Zmutt dalen vest for Zermatt. Den lille bjergby ligger smukt omgivet af det alpine landskab, og består udelukkende af traditionelle træhuse, som alle er placeret tæt op ad hinanden. Her finder du et kapel og en enkelt lille hyggelig restaurant. Täschalp ligger ligesom Zmutt i ca. 2000 meter over havets overflade. Den lille idylliske by er placeret imellem Brienzer Rothorn bjerget og Mischabel bjergmassivet, og befinder sig i en frodig dal med køer. I byen produceres også ost, og du har derfor mulighed for at få et indblik i én af byens gamle traditioner. 

Vidste du, at...

  1. Matterhorn bjerget også er kendt som værende logoet for den populære chokoladefabrikant Toblerone?
  2. Det ikoniske bjerg er opstået ved at den Afrikanske Plade stødte ind i den Eurasiske Plade?
  3. Bjerget har 4 flade sider, som vender mod de kardinale retninger: nord, syd, øst og vest.
  4. Navnet Matterhorn stammer fra de to tyske ord "Matte" og "horn", hvor "Matte" betyder eng og "horn" betyder spids.

Er du blevet fristet til at opleve det verdenskendte bjerg? Så kig nærmere på vores skønne togrejse, der blandt andet kommer forbi ikoniske Matterhorn. Ønsker du at vandre i bjergrige områder? Så gå på opdagelse i vores vandreferier til andre fantastiske destinationer.