Vandreferie 2021 - planlæg din ferie allerede nu!

Nyhed

Nye oplevelser, skønne temperaturer, lækker mad og ren afslapning - drømmer du allerede om at drage på din næste ferie? Så læs med her! Du kan nemlig allerede nu bestille din vandreferie for 2021 og sikre dig drømmeferien. Nedenfor er der et udsnit af de bedste vandredestinationer i 2021, som du ikke må gå glip af! Du kan derudover kigge nærmere på vores store udvalg af vandreferier. 

Vernazza i Cinque Terre

De bedste vandredestinationer i 2021

Madeira

Den smukke frodige ø midt i Atlanterhavet er uden tvivl et sandt vandremekka. Udover et skønt klima året rundt, byder øen på meget varieret natur, som gør, at du på en ferie på Madeira vil få massevis af spændende oplevelser og nye indtryk. Frodig regnskov, storslåede klipper og smukke bjerge er noget af det, som vil møde dit syn på en vandreferie på Madeira. Derudover er de velkendte vandingskanaler, såkaldte levadaer, helt unikke for øen. Levadaerne er menneskeskabte, og fører overfladevandet fra bjergene til de mere tørre områder. I dag benyttes vedligeholdelsesstierne langs levadaerne som vandrestier til de mange ivrige vandrere som besøger Madeira hvert år. Den smukke ø tiltrækker desuden mange turister hvert år grundet dens mange farverige og fascinerende blomster - det er derfor ikke så mærkeligt, at øen har fået kaldenavnet "blomsterøen". 

3 ting du kan glæde dig til at opleve på en vandreferie på Madeira

Levada do Norte

Denne levada er både én af de største og én af de ældste på øen, og er derfor velbesøgt året rundt. En vandretur langs den populære vandingskanal byder på noget af Madeiras smukkeste landskab, hvor der er mulighed for at fordybe sig i øens flora og fauna. 

Paul da Serra højsletten

Paul da Serra plateauet er det fladeste sted på hele Madeira, og en populær seværdighed for vandrere. Her mødes du af en fantastisk udsigt fra plateauet, som i 1400 meters højde byder på frodige grønne bjerge og smukke dale. Hvis vejret er klart, kan du være heldig at kunne se havet på både den nordlige og sydlige kyst. 

Santana

I Santana mærker man uden tvivl Madeiras gamle traditioner og historie. I byen er der nemlig bevaret over 100 af de traditionelle trekantede huse, som med fine farver og stråtag helt ned til jorden, bestemt er værd at se! Derudover er der i byen kun få restauranter og butikker - der er derfor god tid til at nyde byens smukke omgivelser.

Idylisk by på Madeira Smukke traditionelle huse i Santana Vandring langs traditionelle vandingskanaler

Spanien

Vamos a España! Dette skønne land byder på massevis af skønne vandredestinationer og vandreture - nogle på frodige øer, nogle langs smukke kyststrækninger og nogle ad gamle pilgrimsstier. Uanset hvilken vandretur du vælger, vil Spanien uden tvivl været et fantastisk land at holde ferie i, og du vil opleve uberørt natur og små charmerende byer. Glæd dig derudover til at nyde den lækre spanske gastronomi og smag på landets mange mundvandsfremkaldende tapas-retter. 

3 ting du kan glæde dig til at opleve på en vandreferie i Spanien

Den spanske camino

Den verdenskendte camino, som snor sig igennem det nordlige Spanien, er helt sikkert på mange vandreres bucket-list. Her er der masser af tid til at nyde de smukke omgivelser og fordybe sig i egne tanker. Det er derudover den eneste langdistance vandrerute, som er anerkendt som verdenskulturarv af UNESCO.

Caldera de Taburiente

Denne smukke nationalpark på La Palma er et sandt vandreparadis. Nationalparken er i dag en kraterformet bjergbue, men menes engang at have været et kæmpe stort vulkankrater. Calderaen byder på massevis af gode vandrestier og udsigtspunkter, hvor du kan holde en pause og nyde synet af den vilde og frodige natur. Derudover er nationalparken hjem til mange spændende dyre - og plantearter, som kun er at finde på La Palma. 

Teide

Denne velkendte vulkan på Tenerife tårner 3718 meter over havets overflade, og det sidste udbrud siges at være sket i 1909. Vulkanen og det omkringliggende område byder på enestående klippeformationer, som igennem årene er blevet formet af vind, vand og vejr. 

Den spanske camino fra Sarria til Santiago Vulkanen Teide på Tenerife Smuk udsigt i nationalpark

Italien

Uanset om du ønsker at vandre i Appenninernes grønne bjerge, i vinregionen Piemonte, langs spændende pilgrimsstier eller ved den smukke Amalfikyst, så har Italien uden tvivl nogle smukke vandredestinationer. Landet byder derudover på meget varierende natur - alt fra flade golde landskaber og maleriske søer til betagende bjerge og vilde klippekyster langs Middelhavet. Glæd dig til at opleve velfungerende vandrestier og det formidable italienske køkken!

3 ting du kan glæde dig til at opleve på en vandreferie i Italien

Corno alle Scale

Denne smukke nationalpark i det nordlige Italien byder på massevis af spændende oplevelser. I parken kan du bl.a. opleve et smukt bjergområde, flotte dale og fantastisk flora og fauna. Her findes noget af det mest spændende plante- og dyreliv i Italien, som er unikt for området. 

Alba

Denne middelalderby ligger i Italiens smukke vinregion, Piemonte. Byen er kendt for sine 100 tårne, og er en spændende by at passere igennem på en vandreferie. Derudover er den UNESCO-fredede by fyldt med hyggelige gader og charmerende pladser. Perfekte omgivelser til at nyde et glas af den lokale vin!

Amalfikysten

Amalfikysten ligger på sydsiden af Sorrentohalvøen og kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1997, hvilket ikke er svært at forstå. Den smukke kyst er en oplevelse i sig selv, og byder på rigtig gode vandremuligheder. Glæd dig til at vandre blandt citronlunde, høje klipper og små idylliske byer. 

Smuk nationalpark i Italien Smukt ved Amalfikysten Smukke omgivelser i Piemonte