VÆLG FERIETYPE
VÆLG REJSEFORM
VÆLG UGE
VÆLG REJSEMÅL

Cykelferie

Cykelferie i ro og mag eller på racer

Elsker du aktive rejser, fantastiske lokaloplevelser og muligheden for en ferie i dit helt eget tempo? Så er en cykelferie oplagt til dig. Gå på opdagelse i vores store udvalg af cykelrejser og find din favorit.

Vi danskere cykler som aldrig før. På alle slags cykler, i al slags vejr og i alle aldre. Cykling er dog ikke kun en bekvem transportform og en god motionsform, det er også en fabelagtig ferieform, der byder på unikke og mindeværdige oplevelser. Uanset om du er motionscyklisten i lycrauniform, en slingrende barnecyklist på vej til skole, rutineret hverdagscyklist på vej til arbejde, hyggecyklist på søndagstur eller en afslappet el-cyklist, så kan du hos os finde en tur, der passer perfekt til dine rejseønsker.

En ferieform fyldt med indtryk

Cikadernes sang og duften fra lavendelmarkerne. Vinstokke på snorlige rækker og hyggelig stemning på den lille lokale café. Smukke udsigtsposter og små kringlede brostensbelagte veje. Mens du langsomt ruller gennem det fortryllende landskabs smukke kulisser, kan du ikke undgå at nyde de mange spændende og nye indtryk, som møder dig undervejs. Du bestemmer selv farten, og dagens oplevelser har god tid til at fæstne sig.

Når du booker din cykelferie gennem os, kan du glæde dig til en rejse, hvor ruten er lagt, hotellerne er bestilt, og bagagen bliver transporteret. Udstyret til cykelferien er vi i mange tilfælde også gerne behjælpelige med. Din største udfordring er at beslutte, hvor næste pause skal holdes, og om du vil tage en afstikker fra ruten for at besøge den hyggelige bjergby bag markerne eller tage et forfriskende badestop ved stranden. 

 

Læs mere
Se vores udvalg herunder
Side
per side
Østrig - cykelferie på egen hånd

Den østrigske natur, historie og kultur venter på dig, når cykelferien går til Zell am See. Her kan du glæde dig til at opleve majestætiske bjerge, historiske slotte og nogle af Europas største vandfald.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.798,- DKK
Cykelferie på egen hånd i Spanien

Oplev Mallorca i ro og mag på denne flotte cykelferie med korte dagsetaper. Du bevæger dig over den mallorcinske slette og møder både smukke sandstrande og søvnige landsbyer.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 6.998,- DKK
Portugal – Cykelferie på egen hånd

Tag med på cykeleventyr fra den østlige ende af Douro-floden. Her cykler du i den majestætiske kløft, hvor klipperne rejser sig over 200 meter og udgør grænsen mellem Portugal og Spanien.

 • Individuel afrejsedag
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 8.598,- DKK
Cykelferie på egen hånd i Frankrig og Tyskland

Med start og slut i Strasbourg oplever du på denne cykelferie Schwarzwalds grønklædte skråninger, den frugtbare Rhinslette og de pittoreske vinbyer. Glæd dig til et skønt mix af fransk og tysk.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.498,- DKK
Et af verdens hårdeste endags-motionscykelløb

Kom med til et af Europas absolut vildeste cykelløb i Frankrig. Prøv kræfter med de 21 serpentinersving op til toppen af Alpe d’Huez og nyd den smukke udsigt derfra. Løbet finder sted d. 25. juni 2023!

 • 2 afrejser
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller kør selv
Fra 1.998,- DKK
Motionscykelløb på egen hånd i Italien

Har du mod på at udfordre dig selv på cyklen og opleve skønne Italien fra en helt ny side? Så er cykelløbet Maratona dles Dolomites - Enel det helt rette løb for dig! Kom med når starten går d. 2. Juli 2023.

 • 1 afrejse
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.898,- DKK
Gruppetur | Sværhedsgrad 2-5

Oplev Europas cykelparadis i foråret og efteråret. Nyd godt af det milde klima, den smukke natur og de fantastiske cykelveje. Kom med til Mallorca og dan selv rammerne for din aktive ferie.

 • 6 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
Fra 7.998,- DKK
Gruppetur | Sværhedsgrad 4

Tag på cykelferie på racer til skønne Azorerne, der byder på et hav af smuk natur, betagende udsigter og naturoplevelser i verdensklasse. Udforsk flotte ruter og oplev god stemning med dansk cykelguide.

 • 4 afrejser
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
Fra 10.998,- DKK
Cykelferie på egen hånd i Tyskland

Cykel langs den smukke Østersøkyst i dit eget tempo, og oplev historiske hansestæder, autentiske badebyer og fine sandstrande, som bare venter på, at du stopper op og tager en dukkert.

 • Individuel afrejsedag
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 5.698,- DKK
Portugal – Cykelferie på egen hånd

Oplev det bedste af det nordlige Portugal og Galicien, mens du følger den kystnære, portugisiske pilgrimsrute fra Porto til den imponerende katedral i Santiago de Compostela i Spanien.

 • Individuel afrejsedag
 • 8 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 7.498,- DKK

Cykelferie på egen hånd

På en stor del af vores cykelferier rejser og cykler du på egen hånd. Det står dig derfor frit for, hvorvidt du vil følge den planlagte rute hele vejen, eller om du vil tage en afstikker undervejs, hvis der er noget i området, der frister dig, men som ikke ligger direkte på ruten. Tempoet bestemmer du selvfølgelig også selv. Du får udleveret detaljerede kort og udførlige rutebeskrivelser, så det er nemt at finde vej. Derudover er de fleste af turene også skiltede. På disse ture vil du ofte cykle på en "normal" cykel eller el-cykel.

Cykelferie i gruppe – på racercykel

Foruden vores individuelle cykelferier har vi et bredt udsnit af gruppeture, hvor en eller flere danske cykelguider følger med.
På disse ture er tempoet højere, og derfor foregår det på en racercykel. Cykelferierne på racer er for dig, der ønsker en anderledes ferie med fart, hygge og hårnålesving. Som måske drømmer om at gennemføre de legendariske løb La Marmotte og Maratona dles Dolomites. Eller som gerne vil holde sommerformen ved lige hen over vinteren. 

Selvom cykelferierne på racer har fokus på udfordrende etaper og højdemeter handler rejsen ikke kun om at være aktiv og opleve, men i lige så høj grad om det sociale fællesskab og det faktum, at vi er samlet om en fælles passion.

Cyklister ved Bodensøen Cykelferie i Italien Cykelrejse Alsace

Sværhedsgrader

Alle kan tage på cykelferie, da vi har ture i alle sværhedsgrader. Uanset om du foretrækker let cykling og korte etaper, skal på cykelferie med børn eller ønsker udfordringer i bakkede områder og sved på panden, så skal vi nok hjælpe dig med at finde den rigtige cykelferie. 

Det kan være meget subjektivt, hvordan man vurderer sit niveau på cykel. Men med tildelingen af følgende sværhedsgrader på vores ture håber vi at give dig en idé om, hvad der kræves på en given tur.

 1. Sværhedsgrad 1: Nemt terræn med få bakker
 2. Sværhedsgrad 2: Lettere bakker
 3. Sværhedsgrad 3: Lettere og middelsvære bakker
 4. Sværhedsgrad 4: Krævende bakker
 5. Sværhedsgrad 5: Meget krævende etaper

Sværhedsgraden tildeles ud fra en samlet bedømmelse af turens længde, højdemeter, stigningsgraden på stigningerne og antallet af stigninger.

Cykelferierne langs Europas floder og søer byder ofte på fladere etaper og cykling i den lettere ende, mens cykelferierne i bjergrige egne selvfølgelig byder på mere udfordrende ruter, men samtidig også fantastiske udsigter og hyggelige bjergbyer som belønning for dine anstrengelser. Cykeletaper langs kyster kan både være meget krævende eller lette og flade, alt afhængigt om der er tale om flade strandkyster eller stigningsrige klippekyster, og om ruten følger kysten tæt eller også går ind i baglandet.

Læs mere og få en lidt mere uddybende forklaring af de forskellige sværhedsgrader for vores cykelferier. 

Gode råd til valg af din cykelferie

Med vores store udvalg af cykelferier kan du nemt vælge en rejse, der passer til dine krav og ønsker. Elsker du fx vin, er det oplagt at vælge en tur gennem en af Europas skønne vinregioner, hvor du cykler langs de flotte vinmarker og har mulighed for at besøge vingårdene og smage på de lokale vine. Skal du have børn med på ferien, vil vi anbefale en tur med flade og måske lidt kortere dagsetaper samt med gode bademuligheder eller børneaktiviteter undervejs. Med børn er det også værd at overveje en tur med fast base på ét hotel. Nogle ture har også mere fokus på natur, mens du på andre oplever mange byer eller har mere fokus på kulturoplevelser.

5 spørgsmål til at finde den rette cykelferie for dig:

 1. Sværhedsgrad? Skal det være flade, korte etaper, eller må der gerne være udfordrende stigninger?
 2. Skal der børn med på cykelferien?
 3. Er du mest til skønne naturoplevelser eller hyggelige kulturbyer?
 4. Er der bestemte interesser, du gerne vil have opfyldt på turen? Vin, mad, bjerge, bademuligheder osv.
 5. Skal det være en af de klassiske cykelferiedestinationer i Central- eller Sydeuropa? Eller kunne du tænke dig at prøve en ny eller lidt utraditionel destination som fx Norge, Albanien eller måske endda Asien?

 

Cykelferie i Danmark Cykelferie Cykelferie i Tyskland

Dine fordele ved at booke cykelferie med Ruby Rejser

- Vi booker alle overnatninger med morgenmad inkluderet
- Din bagage bliver ALTID transporteret fra hotel til hotel, hvis ikke cykelferien har en fast base
- Du får detaljerede kort og en udførlig rutebeskrivelse på engelsk at cykle efter
- Med vores anbefalede pakkeliste bliver din forberedelse nem og overskuelig. 

Cykelrejser i hele Europa

Hos Ruby Rejser har vi længe haft cykelrejser i hele Europa, hvor nogle af vores mest populære destinationer er de helt store cykellande som TysklandItalienHolland og Danmark. Er det specifikt cykelferier på racer, du går efter, kan du udforske mulighederne i Spanien og Frankrig.

Udover de klassiske cykeldestinationer er vi også begyndt at kigge lidt udover de mere traditionelle cykeldestinationer, som i den grad også har noget at byde på inden for cykelturisme, natur og kultur, og her er nogle af vores nyeste skud på stammen lande som Kroatien og Tjekkiet.

Sidst men ikke mindst kan vi også anbefale dig at gå på opdagelse i vores cykelkrydstogter, hvor du kombinerer cykling og sejlads. Vi har alt i cykelrejser med de bedste cykelruter for enhver smag og ethvert niveau.

Hvis tempoet skal endnu længere ned, bør du kigge mod vores vandreferier, hvor udvalget, ligesom ved cykelferierne, indeholder noget for enhver smag.

 

 

Ofte stillede spørgsmål
Hvad skal jeg have med på en cykelferie?

For at gøre dine forberedelser mere overskuelige, har vi på forhånd lavet en pakkeliste til din cykelferie. Du er dermed ordentligt klædt på, hvis du bestiller en cykelrejse hos Ruby Rejser.

Hvor langt kan jeg cykle på en cykelferie?

Man kommer længere på en cykel, end man tror. De fleste kører 15-20 km i timen i både fladt og bakket terræn. Tælles pauserne med, siger vores erfaring os, at man cykler ca. 10-12 km i timen. Så 50 km tager ikke mere end 5-6 timer.

Kan man have børn med på en cykelferie?

Børnene er som regel seje. Fysisk kører de fra de fleste forældre, så hvis motivationen er i orden, kommer de langt.

Hvordan finder jeg vej på min cykelferie?

På nogle ture cykler du efter et detaljeret kort, og på andre bliver du udstyret med en GPS. Desuden er de fleste ture skiltede. Vi har også cykelrejser, hvor du har en guide ved din side.

Hvordan bliver min bagage transporteret under en cykelrejse? 

Din bagage bliver ALTID transporteret fra hotel til hotel, så du skal bare fokusere på at flytte dig selv og evt. en mindre taske rundt på cykeletaperne.