Coast to Coast mellem Atlanterhavet og Middelhavet

Frankrig - Spanien | Oplev de ikoniske bjerge fra Tour de France | Sværhedsgrad 4

Tag med på denne fantastiske cykelrejse på racer, hvor du kommer til at prøve kræfter med mange af de stigninger, som Jonas Vingegaard fløj op over, da han vandt Tour de France i både 2022 og 2023.

In stock
Travel Code
COL-028
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Pyrenæerne og vær i et med naturen og stjernerne
blue encircled check Nyd det franske køkken og fantastiske udsigter
blue encircled check Kompetent guide på hvert hold
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Denne rejse er et must for cykelentusiaster, der vil prøve kræfter med de legendariske bjerge i Pyrenæerne beliggende på grænsen mellem Frankrig og Spanien. Ruten har mange af de kendte stigninger fra Tour de France og Vuelta a Espana, som giver en følelse af at være ét med naturen og stjernerne, på en måde der måske kun opleves i Pyrenæerne.

Bjergene er helt anderledes her end i Alperne. De er betydeligt grønnere, og du kommer helt tæt på dyrelivet. Det er ikke usædvanligt at møde heste, køer eller lamaer på vejen, mens du andre gange kan hilse på fårehyrden, der driver sine dyr til friske græsarealer. Mange af stigningerne på ruten behøver ikke nærmere præsentation, men har indprentet sig på nethinden, når vi i Touren eller Vueltaen har fulgt de store slag i Pyrenæerne. Det er dog ikke kun cykelområdet i Pyrenæerne, der er helt fantastisk. De mange små hyggelige bjergbyer er med til at gøre oplevelsen komplet, og gastronomien byder på god fransk mad, paté og god vin, hvilket sætter lidt ekstra krydderi på turen.

Col de Marie Blanque, Col d´Aubisque, Col du Soulor, Hautacam, Col des Bordéres, Col du Tourmalet, Col d´Aspin, Col de Peyresourde, Col de Menté. Ka’ du genkende navnene? Det er alle sammen kendte stigninger – som ligger lige på eller ved vores rute. Mon ikke vi kommer til at stifte bekendtskab med de fleste af dem? Jo det gør vi!

Dagsprogram

down v arrow

START FRA BAYONNE I VEST MED AFREJSE D. 24 AUGUST 2024

Dag 1 (Afrejse):
Afrejse fra København til Bilbao. Vi transporteres i bus til vores hotel i Bayonne – og gør cyklerne klar til første etape. 

Dag 2. Bayonne til Oloron:
Vi cykler fra Bayonne til Oloron og kan blandt andet prøve kræfter med Col de Landerre. Slutbyen Oloron byder på smuk gammel arkitektur og fantastiske udsigter over Pyrenæerne. Her kan du slappe af og forberede dig på etapen i morgen. Etaper på omkring 125 km og 1.800-2.200 hm.

Dag 3. Oloron til Argelés-Gazost:
Turen går i dag til Oloron St. Marie, og undervejs kommer vi forbi flere af de helt store stigninger. Dagens højdepunkt bliver uden tvivl Hautacam, som efterhånden kan kaldes et vaskeægte dansker-bjerg. Det er nemlig bjerget, hvor Jonas Vingegaard sikrede sin fantastiske Tour de France-sejr i 2022, ligesom Bjarne Riis gjorde i 1996. Derudover prøver vi også kræfter med Col de Marie Blanque, som mange nok kender fra 5. etape i Tour de France 2023. Her tog Jonas Vingegaard nemlig over et minut på Tadej Pogacar, og lagde grundstenen for hans flotte sejr i det samlede klassement. Vi kommer også forbi Col d’ Aubisque, som har været med i Touren mange gange. Begge stigninger blev kørt på 18. etape af Tour de France 2022. Etaper mellem 88 og 126 km med 2.000-3.500 hm.

Dag 4. Argelés-Gazost til Bagnères-de-Luchon: 
Vi skal til Bagnères-de-Luchon og kommer forbi den ikoniske stigning Col de Tourmalet. Stigningen er den som har været indlagt i Tour de France flest gange i historien. Col de Tourmalet er dog med danske briller nok bedst kendt for at være en af de stigninger, hvor Vingegaard og Pogacar i både 2021 og 2023 kæmpede for den samlede Tour de France sejr. Vi passerer også Col d'Aspin og Col de Peyresourde. Etaper mellem 105 og 115 km med 2.400-3.500 hm.

Dag 5. Bagnères-de-Luchon til Lorp-Sentaraille: 
Turen går videre til Lorp-Sentaraille – og vi skal stifte bekendtskab med Col de Menté og Col de Portet Aspet. To stigninger med masser af tour-historie. Rækker kræfterne bliver der mulighed for også at prøve kræfter med Port de Bales – et Tour de France bjerg uden for kategori og senest med i Touren 2020. Etaper mellem 88 og 115 km med 1.300-2.700 hm.

Dag 6. Lorp-Sentaraille til Quillian:
Vi kører til Quillan, og forlader de helt kendte tour-stigninger. I dag gælder det Col de la Crouzette og Col de Montségur, som måske er mindre kendte, men udsigten fejler bestemt ikke noget. Har vi benene til det kan vi køre forbi Col de Pailhères (bjerg uden for kategori). Med mange kilometer i benene kan du slappe af i den smukke middelalderby Quillan og nyde et lækkert aftensmåltid før den sidste cykeldag. Etaper mellem 120 og 145/165 km med 1.800-2.500/3200 hm.

Dag 7. Quillian til Pergignan:
Den sidste etape på turen tværs over Frankrig fra Atlanterhavet til Middelhavet byder på et enkelt bjerg Col de Jau. Etaper mellem 130 og 145 km med 1.500-2.000 hm. De sidste 40-50 kilometer af turen er næsten ”pandekage-flade.” Vi når, efter en fantastisk uge, frem til Middelhavet og har nu lagt Pyrenæerne bag os. Vi afslutter ugen i Perpignan – med god mad og en hyggelig aften.

Dag 8 (hjemrejse): 
Hjemrejsedag. Vi flyver hjem til Danmark igen.

Der tages forbehold for ændringer i ruten.

De endelige ruter offentliggøres ca. 1-2 uger før afgang. 

Kort over rejsen

down v arrow

Kortet er vejledende og indeholder ikke præcise angivelser. 
De endelige ruter offentliggøres ca. 1-2 uger før afgang. 

Sværhedsgrad 4

down v arrow

Dette er en tur, der henvender sig til dig, der er aktiv og ambitiøs motionscyklist, og som holder af at gi' den gas på landevejen og ikke mindst bjergene sammen med andre, og som stadig værdsætter fællesskabet før, under og ikke mindst efter dagens cykelture. Du kører helt sikkert længere ture og vil også gerne have lidt ekstra højdemeter i benene. Du er klar til at udfordre dig selv flere dage i træk.

Vi kører turen på 3 forskellige sværhedsgrader. Vi inddeler os i 2-3 hold efter niveau, og der vil være en kompetent guide på hvert hold.

Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 105 til 145 km med mulighed for omkring 90 km enkelte dage. Turens samlede længde er mellem 650 og 800 km, og der køres i alt mellem 10.000 og 18.000 højdemeter. Du kan hver dag frit vælge hvilket hold du vil køre med.

Du får mest ud af turen, hvis du før afgang har kørt minimum 3500 træningskilometer ca. 8 måneder i forvejen.

Ruterne vi kører, kan enkelte steder have strækninger hvor kvaliteten af asfalten er under middel, og der kan forekomme enkelte stykker med grus.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.

Flytider 24.08.24 - 31.04.24:

København → Bruxelles → Bilbao  Kl. 06.55 - 11.25
Barcelona → Zürich → København  Kl. 14.55 - 19.10

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
     

Uge 35: Startdato 24.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 15.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer: 

 • Flytransport fra København t/r
 • Transfer mellem lufthavn og hotel t/r
 • 7 nætters ophold på hotel inkl. halvpension 
 • Cykeltransport t/r
 • Rutinerede cykelguider 
 • Daglige ruter fordelt på 2-3 hold og sværhedsgrader 
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne 
 • Bagagetransport mellem hotellerne 
 • Evt. hotelskatter 

   Prisen inkluderer ikke: 

   • Frokost 
   • Drikkevarer 
   • Afbestillingsforsikring (7% af rejsens pris) 
   • Evt. drikkepenge 

   Cykeltransport: 
   Cyklerne pakkes i papkasser som udlånes af os. Du modtager kassen ved cykelaflevering. Du skal afmontere pedalerne samt forhjul på din cykel. Hjul pakkes i hjulpose og må ikke indeholde andet en selve hjulet, samt evt. pedaler. Cyklerne transporteres i kassevogn eller med lastbil. Bagagerummet er altid aflåst når der transporteres cykler i biler. Vi benytter "anonyme" biler, så det ikke er tydeligt, hvad bilerne indeholder.  

   VIGTIGT 
   Husk at mærke din cykel og forhjul med navn, indkvarteringssted og telefonnummer.  

   Bemærk venligst: din cykel er forsikret mod biluheld.  
   Sørg alligevel for at have en forsikring, der dækker transportskader og rejser med cykel i udlandet, hvis der mod alle hensigter skulle komme en skramme. 

   Læs mere om cykeltransport og tidsskema for opsamling af cykler ved at følge dette link til cykeltransport. 

   Aflevering af cykler på andre steder og tidspunkter end nævnte, er ikke muligt. 
   OBS !! Vi tager forbehold for ændring af sted og tidspunkter 

   Minimumstilslutning: 
   Deltagerantal er minimum 18 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. 

   Gå til toppen af siden