Bestil

Korsika fra syd til nord

Frankrig | Cykelferie på racer | Sværhedsgrad 3-4

Tag på cykelferie til Korsika og oplev Middelhavets mest eventyrlige ø. Turen byder på udfordrende etaper i smukke bjerglandskaber, og vi justerer ruterne og højdemeterne efter gruppens niveau. 

In stock
Travel Code
COL-005

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Korsikas 8.720 km2 udgør Middelhavets absolut skønneste ø og her finder du alt: Bjerge, hav, floder, byer, dyr og mennesker, der alle byder på overrumplende oplevelser, du som rejsende aldrig glemmer. Her er både blidt og brutalt, venligt og voldsomt, dovent og dramatisk – men frem for alt næsten skræmmende smukt. Knejsende tinder og azurblåt hav møder øjet, mens mange dufte driller næsen, og byernes gæstfrihed og charme får dig til at føle dig særligt velkommen. Landskabernes konstante foranderlighed skaber grundlaget for en ferieoplevelse af de helt store.

Korsika SKAL bare opleves - og især på cykel. Dette er en cykelferie, hvor der er plads til flere niveauer. At cykle i bjergene kræver noget, men det kan gøres overkommeligt ud fra niveauerne på gruppen. Undervejs er der tid til stop for at nyde udsigterne, som vi kommer forbi hist og her. Hyggen må vi heller ikke glemme, så vi sørger for at have det sjovt undervejs og få alle i gruppen med.

Har du tidligere kørt turen "Korsika på kryds og tværs", vil du få en ny og spændende oplevelse ved at tage med på denne skønne cykelferie til Korsika. 

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Afrejse
Afgang fra Kastrup. Her vil der være transfer sydpå til hotellet i Solenzara, hvor cyklerne venter. Afhængig af ankomst vil der være mulighed for en mindre opvarmningstur på ca. 50 km omkring Conga.

Dag 2. Første etape (ca. 113 km rundtur)
Turens første ”rigtige” etape byder på en fantastisk bjergtur på ca. 113 km og ca. 1900 hm op over de smukke Bavella-bjerge (1.218 m.o.h). Undervejs er der frokoststop i den idylliske bjergby Zonza, inden turen bugter sig tilbage ned over ruten fra Criterium International med fantastisk udsigt over østkysten. Den ca. 10 km lange nedkørsel er virkelig lækker og skal opleves uanset niveau, da den ikke er teknisk svær. Turen sluttes af i den hyggelige havn i Solenzara lige ved hotellet, hvor der kan nydes lidt af hvert.

Dag 3. Anden etape (ca. 95-120 km og 17-2300 hm)
Dagens etape starter i det flade på vej til den smukke by Corte midt på øen. Turen er ca. 95-120 km alt efter niveau. Undervejs venter der igen helt nye smukke oplevelser med dybe slugter og floder, grønne bjerge og ikke mindst en fantsatisk 11 km opkørsel over det smukke Col de Sorba (1.314 m.o.h.) inden vi slutter ved hotellet i Corte, der bør opleves med en mindre byvandring.

Dag 4. Tredje etape (ca. 87-110 km. og 15-1900 hm)
Dagens etape sniger sig op over ugens højeste punkt Col de Vergio på 1.477 m.o.h. Turen gøres ”overkommelig” alt efter niveau, men byder uanset hvad på nogle helt nye og utrolige naturoplevelser. Man fristes til at tro, vi ikke er på en ø, da de enorme bjerge og vilde slugter omslutter os helt tæt. Vi slutter af i den lille og smukke havneby Porto, der ligger indeklemt imellem de store bjerge.

Dag 5. Fjerde etape (ca. 50 -110 km og 1100-2200 hm)
Dagens program byder på en mega smuk oplevelse på den rute, der udgjorde 3. etape af Touren i 2013. Du kan vælge mellem enten en flot strandtur på 55 km eller turen op over col de Sevi 1.272 m.o.h. Begge ruter sluttes af langs kysten, der er så smuk at det ikke kan beskrives - det skal opleves.

Dag 6. Femte etape (ca. 105 km og 1600-1800 hm)
Turen i dag bugter sig langs med vestkysten ad den sidste halvdel af 3. etape fra Touren 2013. Der er udsigt over det smukke Middelhav det meste af vejen, og vi cykler gennem nogle hyggelige små bjergbyer og slutter af nærmest på stranden ved Algajola. Her skal vi bo i nogle hyggelige hytter på stranden ikke mere end 20 meter fra havet, og der er lagt op til ægte Middelhavshygge. Turen i dag er simpelthen flottere end man kan forestille sig.

Dag 7. Sjette og sidste etape (ca. 60-90-120 km alt efter niveau)
Turens sidste etape kan nydes på flere distancer i baglandet af Balagne, hvor der er både skarpe og bløde stigninger alt efter ønsker. Igen er der helt nye naturoplevelser, som rundes af med et lille visit i kystbyen L'lle Rousse inden vi slutter ugen af på stranden ved vores hyggelige hytter og måske en dukkert i det utrolig klare Middelhav.

Dag 8. Hjemrejse
Der skulle nok være tid nok til endnu en dukkert i Middelhavet, inden vi bliver kørt i bus (ca. 1 time) til lufthavnen. Efter en uge med utrolige cykel- og naturoplevelser i fred og ro på de små bjergveje med god asfalt og sparsom trafik flyver vi tilbage til Danmark med minderne om det gode selskab, de kolde kilder og ikke mindst det blå Middelhav. 

Kort over rejsen

down v arrow

Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelse

Indkvartering

down v arrow

Indkvartering vil ske på dobbeltværelser på mindre hoteller med værelser eller studier. Dit ophold er med halvpension hele ugen. Er du alene eller er I et ulige antal, vil I blive tildelt et værelse, som skal deles med en anden rejsende af samme køn,

Sværhedsgrad 3-4

down v arrow

Med flere muligheder undervejs for både at forkorte og forlænge dagsetaperne alt efter ønske, svinger sværhedsgraden fra let-middel med ruter ad gode veje i kuperet terræn til krævende ruter ad veje af blandet kvalitet. Deltagere der vælger at forlænge dagsetaperne må have en god og udholdende kondition.  

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 27.08.22 - 03.09.22:

København → Bastia   Kl. 06.30 - 08.45

Bastia → København   Kl. 09.30 - 11.45
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Korsika fra syd til nord
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

  • Direkte fly fra København til Bastia t/r
  • 7 nætters ophold på skiftende hoteller med halvpension
  • Cykeltransport t/r
  • Rutinerede cykelguider
  • 2 daglige ruter
  • Bagagetransport fra hotel til hotel

Prisen inkluderer ikke:

  • Drikkevarer
  • Frokost
  • Evt. forsikringer
  • Evt. meromkostninger ved afhentning på ruten

Transport:
Vi flyver fra København. Flytider kommer senere. 23 kg. indskrevet bagage samt 8 kg. håndbagage (50x40x25 cm) må medbringes.
 

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 18 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.
 

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.Gå til toppen af siden