La Marmotte

Frankrig | Et af verdens hårdeste endags-motionscykelløb | Sværhedsgrad 4-5

Kom med til et af Europas absolut vildeste cykelløb i Frankrig. Prøv kræfter med de 21 serpentinersving op til toppen af Alpe d’Huez og nyd den smukke udsigt derfra. Løbsdato i 2024 er 30 juni!

In stock
Travel Code
COL-102
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Deltag i et af Europas vildeste cykelløb i Frankrig
blue encircled check 5000 højdemeter fordelt på tre store, ikoniske stigninger
blue encircled check Inklusiv vores egen eksklusive depotservice to steder på ruten
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller egen transport
clock icon4 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

La Marmotte er et af de klassiske franske cykelløb for de engagerede og entusiastiske cykelmotionister, som føler en trang til at udfordre de legendariske stigninger, der ses i de helt store cykelløb. På nogle af disse stigninger er der skrevet cykelhistorie for store triumfer, men ligeledes har de ubarmhjertige stigninger været årsag til, at et utal af ryttere har ramt ”muren” på vejen mod toppen.

Løbets 177 km synes måske ikke som den helt store styrkeprøve, men når man kombinerer det med de 5.000 højdemeter, som er fordelt på tre store og ikoniske stigninger, bliver løbet alligevel krævende. Særligt de tre stigninger er dem, der vil sætte sig i benene i dagene efter løbet. Samtidig er de også et af de trækplastre, der tiltrækker mange cykelinteresserede, som skal prøve kræfter med de allerstørste udfordringer i cykelregi.

Vi er certificeret Tour operatør for Grand Trophée, som er arrangør af blandt andet La Marmotte, samt en række andre store franske cykelløb.
Se mere om La Marmotte på løbets officielle hjemmeside her.

Kort over hoteller samt start- og mållinje

down v arrow

Information om løbet

down v arrow

Start

 • Løbsdato i 2024 er 30 juni.
 • Løbet starter i Bourg d'Oisans og slutter i Alpe d'Huez
 • De første deltagere sendes afsted kl. 06:30 – du skal møde op ved starten imellem 05:30 og 06:15

Startgrupper

Som certificeret Tour operatør får vi udleveret startnumre i serier i hhv. 1., 2. og 3. startgruppe. Tildelingen sker her efter forventet sluttid, der noteres ved bestilling. Har du købt startnummer hos os, er du sikret service på vores depotposter under selve løbet. Vi har ikke mulighed for at garantere specifikke startgrupper. Dog skal det siges, at hvis man har deltaget i løbet inden for de seneste to år, eller at man har kørt en fantomtid på under 7 timer, vil vi søge om optagelse i startgruppe 1 for dig. Dette skal dog accepteres af arrangøren.

 • Startgruppe 1: Starter klokken 07:00 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 1-1999, hvoraf 1-400 er elitenumre
 • Startgruppe 2: Starter klokken 07:30 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 2000-3999
 • Startgruppe 3: Starter klokken 07:50 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 4000 og opefter

Vær opmærksom på at din personlige tidtagning først starter, når du passerer startporten. Selvom man starter i relativt store grupperinger, vil der hurtigt komme spredning på feltet. Ruten vil være markeret med pile, der er malet på vejen. Foruden Ruby Rejsers egne depoter er der undervejs officielle depoter med et udvalg af mad, frugt og drikkevarer m.m. Der er begrænset cykelservice.

Løbet har en tidsgrænse, som man skal være indenfor. Det betyder, at man skal have påbegyndt opstigningen af Alpe d’Huez klokken 18.15 (forbehold for ændringer).

Sværhedsgrad 4 - 5

down v arrow

La Marmotte er en af vores mere krævende ture med stejle og udfordrende stigninger som Col du Glandon, Col du Galibier og sidst men ikke mindst Alpe d’Huez. Derfor kræver løbet en god fysisk kondition og udholdenhed. Udover de stejle stigninger er der passager med dårlige veje og grusveje. Derfor anbefaler vi kun turen for erfarne cykelryttere.

Rute

down v arrow

Bemærk at ruten i 2024 er 177 km lang.

Indkvartering

down v arrow

Herunder kan du læse mere om vores indkvarteringsmuligheder:

Valgmuligheder

down v arrow

Fælles for alle vores ture er, at man som deltager hos os har adgang til vores egen depotservice, som vil være at finde to steder på ruten.

La Marmotte
Du finder selv til Alpe d'Huez, hvor du indkvareteres på lejlighedshotel Les Berges eller Hotel Pic Blanc. På turen er arrangeret fælles cykeltur og informationsmøde med information om løbet samt udlevering af depotposer. Vi transportere gerne din cykel frem og tilbage mellem Danmark og Frankrig.


Ruby Classic
Ønsker du at starte rejsen et par dage tidligere og få mulighed for at få den bedste opvarmning til den store dag i Alpe d'Huez? Så book i stedet turen Ruby Classic, hvor vi starter i Nice om tirsdagen inden raceday, og hvor vi de næste tre dage kører fra Nice til Auron, fra Auron til Savines Le Lac og fra Le Lac til Alpe d’Huez, hvor vi ankommer om torsdagen. Dermed er der stadig rig mulighed for at restituere og gøre klar til den store dag. Læs mere og book denne rejse her.

Kun startnummer og depotservice
Det er også muligt kun at købe startnummer og depotservice igennem os dvs. at prisen her ikke inkluderet overnatning. Vær opmærksom på, at der afholdes informationsmøde om løbet med udlevering af depotposer fredag eftermiddag. OBS! Under "Bestil" skal du vælge 1 person, 1 værelse i boksen "Antal rejsende" og vælge d. 28-06-2024 i boksen "Afrejsedato"

Vores løbsservice

down v arrow

Depoter på strækningen
Alle der køber startnummer gennem os, får automatisk adgang til vores eksklusive depotservice.

Vores bil tager imod dit vindtøj og andet overskydende udstyr før starten i Bourg. Herefter har vi to forskellige depoter, som du frit kan benytte. De to steder er:

 1. Servicevogn på Col du Galibiers (100 meter efter toppen). Her kan du få dine egne ting (mad, væske og tørt / varmt tøj), inden du begynder på den lange nedkørsel.
 2. Servicevogn 3 km før Bourg. Depot og evt. aflevering af overskydende tøj, flasker mv. i dalen før opstigningen til Alpe d’Huez.

Vi har ændret lidt på vores depotservice, da Glandon-depotet er taget ud. Du kan med fordel benytte det officielle depot på toppen, hvor tiden også er stoppet!

Super og helt uundværlig depotservice. Det er helt afgørende for, at man kommer igennem strabadserne.” – Gæst på La Marmotte
 

Guidet tur før løbet 
For at du kan blive klar til den helt store dag, tilbyder vi om fredagen en guidet tur for alle vores rejsende i området omkring Alpe d’Huez. Ruter for turen bliver oplyst på dagen. Mødested oplyses i den endelige rejseinformation. Turen er helt frivillig og tilmelding er ikke nødvendig. Du skal blot møde op før turen. Lørdag, dagen før løbet, er hviledag, så her arrangerer vi ikke ture. Sidst på dagen afleverer du de pakkede depotposer til vores servicevogne.


Informationsmøde
Sidst på dagen fredag afholder vores guider informationsmøde i Palais Du Sport i Alpe d´Huez, hvor de giver en række praktiske råd i forbindelse med løbet, de enkelte strækninger på løbet, påklædning, klargøring af cyklen, pakning af depotposer m.m. Under mødet udleveres de 2 depotposer, som er dine personlige poser i forbindelse med vores depotservice. Du har også mulighed for at stille spørgsmål – og ingen spørgsmål er for dumme!
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
HotelNætterPris pr. person
Hotel Pic Blanc
4
 
Fra 9.498,- DKK
Startnummer og depotservice
0
 
Fra 600,- DKK
Lejlighed Les Berges
4
 
Fra 4.598,- DKK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Startnummer til La Marmotte
 • Vores "danmarkskendte" depotservice
 • Informationsmøde fredag i Alpe d´Huez
 • 4 overnatninger i valgt indkvartering (måltider, der er inkluderet, afhænger af, hvilket hotel du vælger. Se valgmuligheder under "indkvartering" længere oppe)

Ikke inkluderet i prisen:

 • Cykeltransport t/r i vores egne biler

Fravalg:

  • Ønsker man ikke startnummer, fratrækkes kr. 1.000,- pr. person. Under bestilling fravælges startnummer ved de personer, der ikke ønsker det


  Betingelser for deltagelse i løbet:
  Løbsarrangøren har nogle officielle krav, som skal opfyldes, før man kan deltage i løbet:

  • Som deltager skal man fysisk være i stand til at gennemføre løbet
  • Alle deltagere skal erklære, at de er bekendte med reglerne for løbet samt de franske trafikregler
  • Alle deltagere til La Marmotte kører med cykelhjelm under hele løbet
  • Der skal være lys på cyklen, eller man skal køre med en velfungerende refleksjakke
  • Som deltager accepterer man de risici, der er forbundet med at køre op ad trafikerede veje
  • Alle deltagere skal være fyldt 18 år. Der gives ikke dispensation

  Helbredskrav:

  • For deltagelse i løbet skal du have en gyldig licens eller motionslicens fra Dansk Cycle Union eller Dansk Triathlon Forbund. Hvis ikke du har en af disse, er en helbredserklæring fra din læge, der ikke er ældre end et år fra løbsdato, også tilstrækkelig.
  Ofte stillede spørgsmål
  Hvad er La Marmotte?

  La Marmotte i Frankrig er et af verdens hårdeste endags-motionscykelløb for engagerede og entusiastiske cykelmotionister.

  Hvad er sværhedsgraden på La Marmotte?

  La Marmotte har en sværhedsgrad på en 4-5 stykker og er en af vores mere krævende ture med stejle og udfordrende stigninger. Derfor kræver løbet en god fysisk kondition og udholdenhed.

  Hvor gammel skal jeg være for at deltage i La Marmotte?

  Løbet er åbent for alle personer fra 18 år og opefter. Mindreårige deltagere på løbsdagen, der fylder 18 år i løbet af det indeværende år, kan deltage i løbet, hvis de fremlægger en tilladelse fra deres forældre.

  Skal jeg have en lægeerklæring for at deltage i La Marmotte?

  For deltagelse i løbet skal du have en gyldig licens eller motionslicens fra Dansk Cycle Union, Dansk Triathlon Forbund eller en helbredserklæring fra din læge, der ikke er ældre end et år fra løbsdato.

  Gå til toppen af siden