Atlanterhavskysten på cykel

Frankrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Ruten er La Vélodyssée – den franske del af EuroVelo 1. Her skal du f.eks. til øen Île de Noirmoutier, som kun er mulig at nå, når tidevandet afslører den sagnomspundne Le passage du Gois.

In stock
Travel Code
CYF-356
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Følg kystruten til Frankrigs største lystbådehavn, La Rochelle
blue encircled check Kryds den berømte Le Passage du Gois, når tidevandet tillader
blue encircled check Smag på østers i Pornic og oplev Nantes’ pulserende byliv
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

La Vélodyssée er en fremragende cykelrute gennem varieret natur, skønne byer og flotte vådområder. Du starter i Bretagne-regionen, som er fyldt med kultur og frisk havluft. Træd op på cyklen ved La loires majestætiske flodudmunding, hvorefter du cykler langs atlanterhavskysten til La Rochelle, som bl.a byder på den største lystbådehavn i Frankrig.

Fra regionerne Bretagne til Vendées ligger oplevelserne som perler på en snor. Glæd dig til at smage østers i Pornic, Nantes pulserende byliv og til at dyppe fødderne i Atlanterhavet på en af Saint Gilles Croix de Vies brede sandstrande.  

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Nantes:
Efter ankomst til Nantes og indkvartering på dit hotel kan du udforske den skønne by ved Loire-flodens udmunding. Byen betegnes som hovedstaden i Bretagne og er da også en yderst levende og pulserende metropol med mange studerende. Den verdensberømte forfatter, Jules Vernes, som bl.a. skrev Jorden rundt i 80 dage, er født i Nantes, og du finder også et interessant museum dedikeret til ham. Er du mere til botanik, kan et besøg i den botaniske have, Jardin des Plantes, anbefales. 
Du overnatter i Nantes. 

Dag 2. Nantes – Saint Brevin:
Cykling: 60-65 km -/+ 130 højdemeter
Ad den legendariske cykelrute La Vélodyssée, som er den franske del af EuroVelo 1, samt af ruten La Loire à Vélo cykler du mod Atlanterhavet. Langs Loires flodudmunding kommer du forbi vådområder, kanaler, havne, et udendørs kunstgalleri samt et frilandsmuseum. Når du nærmer dig Saint Brevin vil du kunne fornemme Atlanterhavets salte briser og snart dukker vandet og byen op i horisonten. Efter indkvartering kan du bl.a. opleve værket Serpent d’Océan, et metalfremstillet skelet af en gigantisk søslange, som snor sig i strandkanten. Du overnatter i Saint Brevin. 

Dag 3. Saint Brevin – Bouin:
Cykling: 53 km -/+150 højdemeter
Dagens etape går bl.a. forbi store områder med fyrretræer, charmerende bugter og Baie de Bourgneufs takkede kystlinje. Du cykler ind på Vendée Atlantique Oyster Road, vejen med de mange østersbyer. I fiskerlandsbyen Pornic er der rig mulighed for at smage den delikate spise, som næppe findes mere frisk end her, inden du fortsætter til Bouin ved vådområdet Marais Breton i Vendee.
Du overnatter i Bouin.

Dag 4. Bouin - Saint-Gilles-Croix-de-Vie:
Cykling: 59-62 km -/+50 højdemeter   
I dag kan du cykle ad den sagnomspundne Le passage du Gois. Den knap 4,2 km lange vej mellem fastlandet og øen Île de Noirmoutier bliver to gange i døgnet oversvømmet af tidevandet, som efterlader vejen under 1,5-4 meters vand. Men når der er lavvande, kan man køre, vandre og cykle på vejen (husk at tjekke tidevandstidspunktet dagen før). På Île de Noirmoutier kan du cykle en tur rundt i de varierede landskaber, inden du returnerer til fastlandet via broen Pont de Noirmoutier. Turen fortsætter gennem det fredfyldte Marais Verdéen forbi bl.a. Les 5 pineaux (de 5 klipper), som står på lige linje i Atlanterhavet. Slutbyen, Saint Gilles Croix de Vie, som ligger ved vandet og byder på nogle af regionens fineste sandstrande, såsom den populære, og hele 3,6 km lange strand, La Grande Plag.
Du overnatter i Saint Gilles Croix de Vie.

Dag 5. Saint-Gilles-Croix-de-Vie til Les Sables d’Olonne:
Cykling: 40 km -/+75 højdemeter
Rejsens næste etape på to hjul går gennem Brétignolles og Brem. Du forlader nu kysten for en stund og sætter retningen mod de fantastiske indlandslandskaber med marsk, åbne enge og Olonne-skovene. Du når frem til den herlige by Les Sables d’Olonne, hvor du overnatter. Byens gamle middelaldercentrum indbyder til en spadseretur, og hvis vejret tillader det, kan du hvile benene og få sol på næsen på en af byens flotte og brede strande.

Dag 6. Les Sables d’Olonne til Tranche sur Mer:
Cykling: 45 km -/+75 højdemeter
Cykelruten fortsætter ad La Vélodyssées snoede veje mellem skov og forrevne kyster. Du kommer bl.a. forbi den smukke Cayola-bugt, moseområdet Point du Payré samt flere idylliske landsbyer, så som La Guittiére. Gennem en skov med enorme fyrretræer når du frem til den dejlige kystby Tranche sur Mer, hvor du overnatter.

Dag 7. Tranche sur Mer til La Rochelle:
Cykling: 68-72 km -/+30 højdemeter
Den sidste etape på La Vélodyssée er på dagens program. Fra Tranche sur Mer fører turen dig forbi en af Atlanterhavets sidste naturlige laguner, den naturskønne Belle Henriette. Her er vegetationen stadig vild og utæmmet, og her er der også gode muligheder for at spotte sjældne fugle. Du fortsætter dernæst gennem Marais Poitevin, inden du krydser Sèvre Niortaise-floden. Herefter følger det sidste flade stykke mod Atlanterhavskysten og den sprudlende by, La Rochelle. I La Rochelle mødes en fantastisk middelalderbydel med hvide sandstrande i skøn forening. Fortet Boyard er byens ubetingede vartegn, og kendere vil måske bemærke, at det var her ”Fangerne på fortet” blev optaget.
Du overnatter i La Rochelle.

Dag 8. Afrejse:
Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med La Rochelle. Au revoir.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Den samlede cykelstrækning er ca. 335 km, afhængigt af hvilken rute du vælger. Du cykler i et stort set jævnt terræn. Dele af ruten er skiltet.
Ved ankomst til dit hotel i Nantes får du udleveret detaljeret rutebeskrivelse og kort på engelsk.

Indkvartering

down v arrow

Du vil blive taget varmt imod hver dag, når du undervejs bor på charmerende 3-stjernede hoteller.
Alle værelser har eget bad og toilet. Fransk morgenmad er inkluderet i prisen.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Det er muligt at leje herre- og damecykler. Der kan desuden lejes elcykler.
Alle cykler er udstyret med bagagebærer, bagtaske, lås, pumpe, reparationssæt samt cykelhjelm.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Fra de største danske lufthavne kan du flyve direkte eller med én mellemlanding til Nantes. Fra La Rochelle er der direkte tog til Nantes (ca. 1 t. 45 min.).

Tog:
Du kan også tage toget, som går via Paris og videre til Nantes. Se mere hos De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn

Kør selv:
I bil er der cirka 1.435 km fra den dansk-tyske grænse til Nantes og den første indkvartering.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 11.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7 overnatninger inkl. morgenmad
 • Bagagetransport mellem alle hoteller
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tilkøb (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje inklusiv cykelhjelm
 • Elcykel
  • Ekstra nat i Nantes 
  • Ekstra nat i La Rochelle 

  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Evazio, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Evazio. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

   Gå til toppen af siden