Bodensøen med fast base

Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Med udgangspunkt i den dejlige og cykelvenlige by Konstanz, kan du på denne cykelferie opleve det bedste af Bodensøen, både til lands og til vands og uden at skulle skifte hotel.

In stock
Travel Code
CYT-067
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Smag på tysk, schweizisk og østrigsk inspireret gastronomi
blue encircled check Tilrettelagte cykelruter med god tid til at nyde Bodesøens pragt
blue encircled check Indkvartering på et dejligt 3-stjernet hotel i Konstanz
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Bodensøen er et af de mest populære cykelområder i Europa – og ikke uden grund. Omgivelserne omkring søen er som skabt til cykelferie med en frodig og afvekslende natur, pittoreske landsbyer, højttronende middelalderborge og ikke mindst mange velpræparerede cykelstier. På denne rejse oplever du det absolut bedste af Bodensøen uden at skulle pakke din bagage ud mere end én gang. Du rejser på kryds og tværs af søen med de frekventlige og pålidelige færger og turbåde, der i årevis har fungeret som livsnerver for handel, kultur og transport på Bodensøen. Cykelruterne er veltilrettelagte og planlagt, så du har god tid til at nyde søens mange herligheder, behagelige klima og ikke mindst liflige vine og skønne gastronomi, som er både tysk, schweizisk og østrigsk inspireret. Er du humør til en dukkert, så er mulighederne mange når det kommer til Bodensøen. Det er nemlig muligt at bade stort set alle steder i søen, med undtagelse af havneområder.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst i Konstanz
Efter ankomst til dit hotel i Konstanz – Bodensøens største by – kan du udforske den charmerende gamle bydel, som er fyldt med brostensbelagte stræder, gallerier og ikke mindst den 78 meter høje romanske basilika, Konstanz Münster. Hvis du tilbagelægger de 193 trin til toppen, vil du blive belønnet med en enestående udsigt udover byen, Bodensøen og Alperne.

Dag 2. Konstanz – Meersburg – Lindau
Ca. 50 km + sejlture
Tag cyklen med ombord på færgen, der sejler på tværs af søen. Efter ca. en halv times behagelig sejlads går du i land i Meersburg, hvor dagens cykelrute tager sin begyndelse. Inden du stiger ombord på cyklen, kan det anbefales at se nærmere på Meersburg og i særdeleshed Burg Meersburg, den smukt bevarede fæstning, som er beliggende knejsende på en bakketop over byen. Herefter venter første del af cykelturen til Friedrichshafen, hvor du følger en cykelsti parallelt med søen. Fremme i Friedrichshafen kan du besøge Zepperlin-museet. Det var her verdens første zeppeliner Hindenburg, som desværre gik i brand, blev fremstillet. På museet kan du se vragdele og lære en masse om luftskibe. Cykelturen fortsætter gennem små, idylliske landsbyer og frodig natur. Du kommer bl.a. igennem Wasserburg og Nonnenhorn, inden du ankommer i Lindau, som ligger på en lille ø, der er forbundet til fastlandet af to broer. Byens gamle bydel indbyder til spadsereture blandt de mange middelalderbygninger og smukke pladser. Når du er færdig med at opleve Lindau, tager du færgen tilbage til Konstanz.

Dag 3. Mainau      
Ca. 15 km
Blomsterøen Mainau er på dagens program. På cykel når du frem til broen, der fører over til øen. Da cykler ikke er tilladt på Mainau, kan du parkere cyklen ved besøgscenteret, hvorefter du spadserer over broen. Alt efter årstiden vil blomster som f.eks. roser, orkidéer og georginer stå i fuldt flor. Der er ligeledes mere end 500 træsorter, hvoraf flere af træerne er mere end 150 år gamle. Du finder også Palmehuset og Sommerfuglehuset på øen. Efter at have nydt en dejlig dag på Mainau cykler du tilbage til dit hotel. Entré til øen er ikke inkluderet og skal købes på egen hånd.

Dag 4. Überlingen og Salem
Ca. 55 km + sejlture
Dagens første cykeltur går til Wallhausen, hvorfra du sejler på tværs af Bodensøen til Überlingen. Turen varer ca. 10 min. Herfra følger du en smuk rute langs søen, til du når Birnau klosterkirke. Nyd en velfortjent pause og den smukke udsigt over Bodensøen inden du cykler videre ad Prälatenweg til Salem. Her venter endnu et højdepunkt, nemlig Salam Monastery & Palace, som siden 1920 har været benyttet som kostskole. En stor del af klosteret er åbent for besøgene, så der er rig mulighed for at opleve de flotte monumenter og smukke slotspark. Dagens sidste cykeltur er til Meersburg, hvor du går ombord på færgen, der sejler dig tilbage til Konstanz.

Dag 5. Reichenau og Stein
Ca. 50 km + sejltur
Fra morgenstunden sejler du til halvøen Reichenau, som siden 2001 har været del af UNESCOs fornemme liste over Verdensarv. Her kan du bl.a. besøge den tyske forfatter og nobelprismodtager Hermann Hesses hus, inden du cykler videre forbi Hemmerhofen, hvor maler Otto Dix i en overgang boede. Når du alligevel er nær den schweizsk-tyske grænse, så snyd ikke dig selv for at dukkert. Der er flere familievenlige områder med livredder, hvor man kan få adgang mod betaling. Du når frem til billedskønne Stein am Rhein i Schweiz, som emmer af charme og rhinidyl med brosten, bindingsværk, middelalderkirke og det tidligere kloster St. Georges Abbey. Tilbring et par timer her, nyd byen og en god frokost, inden turen går på to hjul gennem smuk natur og flere charmerende fiskerlandsbyer tilbage til Konstanz.

Dag 6. Hjemrejse
Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked ned hotellet og Bodensøen.
 

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Denne tur er let og familievenlig, og alle med almindelig kondition kan klare den. Du cykler ad gode, skiltede stier tæt ved Bodensøen, og indimellem cykler du på ikke-asfalteret sti. Rundt om Friederichshafen følger cykelstien hovedvejen. Ruten går gennem Tyskland og Schweiz.

Ved ankomst til hotellet får du både detaljeret cykelkort og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs på din cykelferie bor du på et dejligt 3-stjernet hotel eller Gasthöfe i Konstanz. Alle værelser er med bad og toilet, og opholdet er inkl. morgenmad.
Det er også muligt at opgradere til et 4-stjernet hotel.

3- og 4-personers værelser er velegnet til børnefamilier, og ikke til 3 eller 4 voksne.

Det er ikke muligt at tilkøbe halvpension, da der er et fint udvalg af spisesteder i Konstanz.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Ønsker du at leje cykel, har du følgende muligheder:

 • Unisex cykel med 8 gear og fodbremse (herrecykel fra højde 1,75 m)
 • Unisex cykel med 24 gear og håndbremse (herrecykel fra højde 1,75 m)
 • Elcykel med håndbremse
 • Barnecykel (20-26 tommer), barnesæde

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtaske, styrtaske eller kortholder. Mindst en cykel pr. værelse vil desuden være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt. Det er også muligt at medbringe sin egen cykel.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er lettest at flyve til Zürich. Derfra går der tog til Konstanz.

Tog:
Man kan også tage toget fra Danmark. Der kører f.eks. nattog mellem Hamborg og Zürich. Find mere information hos DSB Udland.

Kør selv:
Der kan bookes lukket parkering ved Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åbent daglig fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
               

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 5.698,- DKK

1 person. Enkeltværelse 4*

Fra 8.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 4.198,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 4*

Fra 5.698,- DKK

3 personer. 3 personers værelse 3*

Fra 3.798,- DKK

3 personer. 3 personers værelse 4*

Fra 5.198,- DKK

4 personer. 4 personers værelse 3*

Fra 3.698,- DKK

4 personer. 4 personers værelse 4*

Fra 4.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige startdage:

 • Alle dage i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 5 x overnatning i Konstanz inkl. morgenmad
 • Kort og informationsmateriale
 • Bådtur Lindau - Konstanz med cykel
 • Bådtur Reichenau – Gaienhof med cykel
 • Bådtur Wallhausen – Überlingen med cykel
 • Færgeoverfart Konstanz - Meerburg med cykel
 • Færgeoverfart Meerburg - Konstanz med cykel
 • Entré til Rosgarten Museum i Konstanz og en kop kaffe
 • Entré til Salem Monastery & Palace
 • Nødtelefon

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter
 • Entré til Mainau

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Børnecykel
 • Lukket parkering i Konstanz
 • Ekstra nat i Konstanz inkl. morgenmad:
  • 2-3* hotel: dobbeltværelse/enkeltværelse 
  • 3-4* hotel: dobbeltværelse /enkeltværelse 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Radweg Reisen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Radweg Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden