Cykelferie for alle til Loiredalen

Frankrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Storslåede slotte, smukke naturområder og fransk gastronomi venter dig, når dette cykeleventyr tager dig til Loiredalen beliggende i famøse Frankrig.

In stock
Travel Code
CYF-024
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkCykling ad den legendariske cykelrute, La Vélodyssée
blue encircled checkGå på kulinarisk opdagelse i rutens mange fisker- og østersbyer
blue encircled checkNyd udsigten til laguner, vilde skove og hvide sandstrande
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Hvis der er én ting, som Loiredalen er kendt for, er det slottene! Dalen rummer nemlig flere end 300 slotte, alt fra slotsbefæstninger fra det 10. århundrede til overdådige kongelige residenser, der var del af Frankrigs storhedstid. Tag et skridt tilbage i tiden, oplev Frankrigs glansperiode og sug Frankrigs traditionelle atmosfære til dig.

Glæd dig til en fortryllende cykelferie i Frankrig på egen hånd. Under rejsen cykler du gennem Loiredalen, hvor du bl.a. cykler gennem historiske middelalderbyer, forbi majestætiske slotte og blandt de skønneste naturlandskaber, som bidrager til den traditionelle franske atmosfære. Desuden kan du se frem til at besøge flere områder, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Cykeletaperne er relativt korte, og derfor er dette også en børnevenlig cykelferie. Om aftnerne kan du tage på en af områdets overdådige restauranter eller caféer for at smage på franske delikatesser.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Amboise:
Du ankommer til Amboise og tjekker ind på dit dejlige hotel, hvor du tilbringer natten på et 2-stjernet hotel. Har du lejet en cykel til ferien, kan du hente den i dag. Ankommer du tidligt til Amboise, bør du udforske denne flotte by, inden cyklingen starter i morgen.

Dag 2. Amboise – Tours:
Cykling: 28 km
Hvis du ikke besøgte det vidunderlige slot Château de Clos Lucé i Amboise i går, bør du gøre det i dag, inden cykelturen går til historiske Tours. Tours er en idyllisk by beliggende i Loiredalen, hvor der findes en perlerække af UNESCO-verdensarvsområder, som du kan glæde dig til at besøge. Desuden er byen fødested for den berømte romanforfatter Honoré de Balzac. Glæd dig til at spadsere på brostensbelagte gader, beundre smukke bindingsværkshuse samt den storslåede katedral Saint-Gatien, mens du suger byens charmerende stemning til dig. Du overnatter i Tours på et 2-stjernet hotel.

Dag 3. Tours – Azay le Rideau:
Cykling: 35 km
Dagens cykeltur byder på en af de smukkeste cykelruter langs idylliske Loire. Under cykelturen er det en god ide at gøre et stop for at besøge det historiske renæssanceslot Château de Villandry, hvor du kan slentre rundt i de fantastiske haver, som er omringet af et fortryllende landskab. Herefter fortsætter du til Château d’Azay-le-Rideau, et malerisk slot, beliggende på en ø midt i Indrefloden. Château d’Azay-le-Rideau er et af de mest berømte slotte i hele Loiredalen, som tillokker mange historieglade turister fra hele verden. Om aftenen kan du glæde dig til at blive indkvarteret på et 3-stjernet hotel i Azay Rideau.

Dag 4. Azay le Rideau – Chinon:
Cykling: 38 km
I dag cykler du i retning mod Bréhémont, hvor du følger Loirefloden. Storslåede landskaber og traditionelle, gammeldags både pryder din udsigt under cykelruten, som bidrager til den autentiske og harmoniske atmosfære. I dag besøger du desuden Château d'Ussé, et majestætisk slot, som Walt Disney lod sig inspirere af, da Disney-slottene blev konstrueret (dette er en rundtur på 3,5 km). Derefter kan du vælge imellem to ruter, der følger dig til Chinon: Den hurtigste rute går fra Loire-bredden til Huhaudrie, hvor du når Chinon efter 12 km. Den klassiske rute, derimod, følger Loire, hvor du cykler forbi sammenløbet af Loire- og Indrefloden. Efter Avoine passerer du Savigny en Verón og følger flodbredderne til Chinon. Om aftenen overnatter du på et 3-stjernet hotel i Chinon.

Dag 5. Chinon – Saumur:
Cykling: 35 km
På din sidste cykeldag cykler du langs Vienneflodens bredder og cykler mod Savigny en Verón. Fortsæt til sammenløbet af Vienne og Loire ved Candes-Saint-Martin, en charmerende landsby, som kunne være sprunget ud af et postkort. Når du ankommer til landsbyen Montsoreau, kan du tage en kort omvej til Fontevraud-klosteret, der er et af de smukkeste kulturarvssteder i Loiredalen. Du må endelige ikke glemme at besøge Château de Montsoreau, som er bygget i renæssancestil og er det eneste slot, der er bygget direkte i flodlejet. I Biemboire kan du selv bestemme, om du vil cykle gennem en vingård eller følge den nye Loire-cykelsti langs den smukke flod. Du tilbringer den sidste aften på et 3-stjernet hotel i Saumur.

Dag 6. Hjemrejse:
Du rejser hjem efter morgenmaden, medmindre du har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

Du cykler for det meste af gode cykelstier og små, asfalterede veje, som er godt markerede. Dagsetaperne ligger på 28-40 km og er derfor også en børnevenlig tur.

Indkvartering

down v arrow

Under din cykelrejse bliver du indkvarteret på 2- og 3-stjernede hoteller, hvor morgenmad er inkluderet. Din bagage bliver transporteret fra hotel til hotel.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Hvis du ikke medbringer egen cykel, har du mulighed for at leje en. Lejecyklen bliver udleveret til dig på dit hotel i Amboise. Cyklen bliver derefter hentet igen i Saumur, når cykelferien er forbi. Du kan vælge imellem følgende lejecykler:

 • Trekkingcykel
 • Elcykel

Alle cykler har en hånbremse og er udstyret med en cykeltaske, hjelm, cykellås, cykelpumpe og reparationssæt. Hvis din egen cykel har smalle dæk, bør du vælge en lejecykel.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Paris og herefter tage toget til Amboise, som ca. tager 2 timer.

Tog:
Det er også muligt at tage tog fra Danmark med skift undervejs.

Kør selv:
Du kan også køre i bil. En stor parkeringsplads er 2 min. fra det første hotel (ikke overvåget). Dette koster 5 € pr. dag.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 7.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 5.298,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • Indkvartering på 2- og 3-stjernede hoteller inkl. morgenmad
 • Digitale rejsedokumenter
 • Informationsbrochurer
 • Bagagetransport

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Leje af cykel
 • Aftensmad og frokost
 • Drikkevarer
 • Rejsedokumenter i papirform
 • Adgangsgebyr til turistattraktioner
 • Forsikringer
 • Transport fra Saumur til Amboise

Tilkøb (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje 
 • Rejsedokumenter i papirform 
 • Ekstra nætter
 • Børnecykler eller tag-along cykler
 • Cykeltrailer
 • Børnesæde

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Grand Angle, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Grand Angle. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden