Brügge, Bruxelles og belgisk øl

Belgien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Nem cykling ad stier langs skønne kanaler og gennem hyggelige landsbyer og smukke, historiske handelsbyer. Og glem ikke de gastronomiske højdepunkter. Velkommen til Flandern! 

In stock
Travel Code
CYB-402
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBesøg middelalderbyen Brügge, UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkSmag på de bedste belgiske øl og lækre delikatesser
blue encircled checkNemme dagsetaper med god tid til at nyde smuk natur
calendar icon11 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon6 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Flandern kalder sig, med god ret, et ”Paradis for cyklister”. Egnen er gennemskåret af skiltede ruter ad cykelstier og småveje, og landskabet er smukt og behageligt uden de store stigninger. På denne cykelferie i Belgien cykler du forbi store, grønne marker og små vingårde, floder og kanaler – og til sidst når du havet og de hvide sandstrande. Du kommer igennem smukke, historiske byer som Gent og Brügge – og da dagsetaperne er nemme, er der god tid til at nyde det hele samt aflægge besøg på et par af de små ølbryggerier. Belgisk øl hører jo til blandt verdens bedste, og landet vrimler med små og store bryggerier. Derudover er Belgien kendt for sin fine og velsmagende chokolade, samt sit gode køkken med bl.a. muslinger med fritter. 

Kort

down v arrow

Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomstdag
Du ankommer i Bruxelles, en charmerende multikulturel minimetropol med dejlige pladser, flot arkitektur, masser af jugendstil og små hyggelige gader. Et must er den imponerende markedsplads ”Grand Place”, kongeslottet, domkirken og statuen af den lille dreng ”Manneken Pis”. Ligeledes bør du slentre en tur i området mellem Grand Place og gågaden ”Rue Neuf”, som har smalle gader med den ene fiskerestaurant efter den anden. Et besøg på en af byens listige ølstuer er også værd at prioritere.

2. dag. Fra Bruxelles til Mechelen, 65 km
Søndag morgen er et godt tidspunkt at cykle ud af Bruxelles, da trafikken er sparsom. Efter udlevering af cyklerne går cykelturen op gennem Bruxelles, bl.a. forbi slottet og Europaparlamentet. Turen fortsætter mellem marker og skov, og langs floden Voer til Leuven, hvor frokosten evt. kan nydes på den gamle markedsplads. Leuven er en livlig universitetsby – med Belgiens ældste universitet – men byen er også berømt for sine bryggerier. Blandt andet fremstilles Stella Artois-øllen her. Efter Leuven følger du cykelruten gennem skove, forbi små vinmarker og langs engdrag og kanaler til Mechelen, der ligger smukt ved floden Dijle. Byen er kendt for sine klokker, og klokkespillere fra hele verden bliver undervist her. Desuden er Mechelen kendt for sine hvide asparges, sin fantastiske blomsterudsmykning, en kulinarisk specialitet ved navn Mechelse Koekoek og den mørke øl Mechelse Bruynen. Har du tid og lyst, kan du aflægge besøg på bryggeriet ”Het Anker”, hvor øllene Gouden Carolus, Gouden Carolus Triple, Cuvee of the Emperor, Mechelse Reuzenbier, Mechelse Bruynen og Blusser brygges.

3. dag. Fra Mechelen til Bornem/Puurs, 32 km
Cykelferien fortsætter i dag med en dejlig nem etape uden stigninger, langs floderne Rupel og Schelde. Du cykler forbi grønne marker med høje poppeltræer og forbi gamle kirker og klokketårne. Broen over Scheldefloden er med sine 365 meter Belgiens længste. Du kan vælge at bruge formiddagen i Mechelen, tage toget til Antwerpen eller blot give dig god tid undervejs. Antwerpen kan nemt nås med tog både fra Mechelen og fra Bornem. Antwerpen er en multikulturel by kendt for sine diamantsliberier og kunstnere, fx er det maleren Rubens fødeby, og så er byen faktisk en af Europas nyeste modecentre. Kort sagt, Antwerpen er en spændende by fyldt med historie, kunst, design, mode, arkitektur, gastronomi og shopping.

4. dag. Fra Bornem til Gent/Melle, 64 km
Dagens etape er længere end i går, men stadig i et landskab uden de store stigninger. Du cykler langs floden Schelde med blomstrende engdrag og et rigt fugleliv. En enkelt gang må floden krydses med båd. Gent er nok en af Europas smukkeste byer, og allerede mens du langsomt nærmer dig byen, kan du måske øjne byens kendetegn – de 3 tårne: Sint-Baafs katedralens, Sint-Niklas kirkens og Klokketårnet. En anden af byens store seværdigheder er ”Groot Vleeshuis (Det Store Slagtehus), som i 1400-tallet fungerede som en markedshal for salg af kød. I dag findes her et stort udbud af delikatesser og drikkevarer fra Østflandern, som enten kan nydes på stedet eller købes med hjem. Besøg evt. også det nyåbnede Holy Food Market, et street food-marked indrettet i en nedlagt kirke fra det 16. århundrede.

5. dag. Fra Gent/Melle til Brügge, 52 km
I dag venter endnu en dag hvor du kan nyde den smukke natur og det rige dyreliv langs kanalen. Du cykler gennem små landsbyer, hvor én af de mange belgiske øl kan nydes til en frokost, før du cykler ind i den smukke, romantiske by Brügge. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste, og med sine velholdte, historiske bygninger, grønne parker, hyggelige gader og gamle markedspladser forstår man sagtens hvorfor. Byen kaldes også ”Nordens Venedig”, og en kanalbådtur kan anbefales.

6. dag. Fra Brügge til De Haan tilbage til Brügge, 55 km
Dagens etape går langs kanalen til den pittoreske landsby Lissewege. Herfra fortsætter du til havet og den hyggelige badeby De Haan med de lange, hvide sandstrande. Tag en forfriskende dukkert i Nordsøen, slap af på stranden, gå på shopping eller tag en sejltur på kanalen. Du kan også tage toget til Oostende, før turen går tilbage til Brügge gennem små landsbyer – og der er aldrig langt til en café, restaurant eller ølstue. Aflevering af cykler sker sidst på eftermiddagen.

7. dag.
Hjemrejse, medmindre du har bestilt ekstra nat i Brügge eller Bruxelles.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.Sværhedsgrad 1

down v arrow

En nem tur med middellange dagsetaper i et nemt terræn med få bakker – så turen kan klares af alle med en almindelig god kondition. Det meste af ruten cykler du på cykelsti, enkelte etaper på fredelige småveje. 90% af ruten er skiltet, så turen er også velegnet for børnefamilier.
En detaljeret rutebeskrivelse på engelsk og gode kort udleveres på starthotellet.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på 3-4* hoteller, og alle værelser har bad og toilet. Turen er inkl. morgenmad.


Cykel og cykeludstyr

down v arrow

Du kan leje en cykel med 21 gear og håndbremser. Cyklerne er udstyret med tasker, kortholder, lås, pumpe og et lille reparationssæt.
Det er også muligt at leje elcykel, tandem, barnecykel (kun med 21 gear og håndbremsere), anhænger til børn samt 1/2-cykel.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan flyve til Bruxelles.

Tog:
Du kan også vælge at tage toget fra Danmark. Fra København tager det ca. 15 timer, og turen går via Hamborg. Se mere hos Deutsche Bahn.

Kør selv:
I bil er der ca. 920 km. Parkering arrangeres med starthotellet ved ankomst.
Ved hjemrejsen, kan der arrangeres transfer fra Brügge til Bruxelles. Alternativt går der tog.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.398,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver lørdag i hele sæsonen - søndag kun fra 7. juli til 18. august
 • Ved grupper på min. 12 personer kan der forespørges om alternativ ankomstdag

Prisen inkluderer:

 • 6x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport 
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk og informationsmateriale 
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Tandem
 • Børnecykel
 • Barnesæde
 • Cykeltrailer
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Brügge
  • Bruxelles
 • Returtransfer med bus fra Brügge kl. 10 til Bruxelles: bestilles hjemmefra
  • Muligt fredage 
  • Muligt lørdage i perioden fra 7/7 - 18/8 2024

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er VOS Travel, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om VOS Travel. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden