Caminoen – Kystruten på cykel

Portugal | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev det bedste af det nordlige Portugal og Galicien, mens du følger den kystnære, portugisiske pilgrimsrute fra Porto til den imponerende katedral i Santiago de Compostela i Spanien.

In stock
Travel Code
CYP-03
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Følg Den Portugisiske Kystrute på cykel
blue encircled check Nyd Caminoens landlige idyl langs floder og gennem småbyer
blue encircled check Slut turen ved den flotte katedral i Santiago de Compostela
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon8 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En naturskøn cykelrute, som du følger dels langs kysten med herlige sandstrande, dels inde i landet gennem et smukt grønklædt landskab. På din vej mellem de to fascinerende byer Porto og Santiago de Compostela møder du små flækker og fine byer, og måske kan du mærke pilgrimsrutens ældgamle historie. Du oplever byer som Vila do Conde, Caminha og Viana do Castelo, inden turen går ind i Galicien til Baiona og Vigo. Herfra følger du pilgrimsruten ind i landet gennem flere charmerende byer, dejlige skove, marker og grønklædte bakker.

Kort

down v arrow

Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Porto
Infomøde omkring turen. Du har mulighed for at udforske byen og dens skønhed i løbet af dagen. Indkvartering på 3* hotel.

2. dag. Fra Porto til Vila do Conde, 35 km
Afgang fra Porto og starten på cykeleventyret langs Caminoen. Du cykler på småveje og træbelagte strandstier forbi brede sandstrande, skønne naturområder og små fiskerbyer til den spændende by Vila do Conde.
Indkvartering på 3* hotel.

3. dag. Fra Vila do Conde til Viana do Castelo, 49 km
Start cykelturen igennem de hyggelige bebyggede områder i resort byen Povoa de Varzim. Fortsæt langs havet og strandene og kør mod Fão. På vejen kommer ind i landet forbi marker, skove og små landsbyer. Kryds floden, River Cávado, for at ankomme til den afslappede ferieby Esposende. Resten af dagen kommer du til at cykle inde i landet. Du kommer gennem små landsbyer og kan nyde den landlige idyl langs floderne og udsigten til bjergene. Lige før du cykler ind i byen Viana do Castelo, krydser du Limafloden via Eiffels smukke jernbro. Nyd den smukke udsigt op gennem dalen på den ene side og flodens udløb i Atlanterhavet på den anden. Tag dig tid til at nyde idylliske Viana do Castelo med de mange fine kirker og hyggelige pladser. Det er her dagens tur slutter.
Indkvartering på 3* hotel.

4. dag. Fra Viana do Castelo til Oia, 46 km
Dagens cykeltur starter mod badebyen i Vila Praia de Âncora over en skovklædt bakketop. Fortsæt nordpå ad kystlinjen som forbinder dig til Moledo og begiv dig ind i landet til den betagende by Caminha,som ligger nær Minhoflodens udmunding i Atlanterhavet. Du skal nu på en en sejltur over Minhofloden, som danner en naturlig grænse mellem Portugal og Spanien. Herfra går turen gennem den hyggelige fiskerby A Guarda, hvorfra du følger Caminoens rute gennem småskove langs kysten. I Oia, bvor finder du et flot kloster fra det 12. århundrede, er du nået til dagens mål.
Indkvartering på 2* hotel.

5. dag. Fra Oia til Vigo, 43 km
Efter en overnatning her fortsætter du langs kysten forbi marker og små landsbyer, før du krydser en bakketop og når den smukke badeby Baiona.
Efter Baiona bliver landskabet mere øde med enkelte landsbyer og småskove her og der. Efter nogle få kilometer på en trafikeret vej cykler du igen ad fredsommelige veje forbi enkelte landsbyer til Vigo.
Indkvartering på 3* hotel.

6. dag. Fra Vigo til Pontevedra, 34 km
Fra Vigo cykler du mod nordøst langs Vigoflodens udløb med udsigt til flydende muslingefarme, Cies-øerne samt Vigos bymidte og havn. Efter en stejl nedkørsel kommer du til Redondela. Du har indtil nu fulgt Den Portugisiske Kystcamino. Der findes også Den Portugisiske Indlandscamino, og her ved Redondela mødes de to. Hold pause ved floden i østersbyen Arcade, før du fortsætter ad en stensti op til skoven. Snart er du midt i den stemningsfyldte by Pontevedra. Her kan du beundre middelalderarkitekturen, mens du nyder en tapas med et glas øl eller vin.
Indkvartering på 3* hotel.

7. dag. Fra Pontevedra til Padrón, 41 km
En dag med lidt bakker her og der, men i den lette ende. Dyp fødderne i den varme kilde i centrum af Caldas de Reis, inden du fortsætter på cykel op gennem en række småflækker. Giv dig tid til at nyde middelalderbyen Padrón og dens nære tilknytning til Skt. Jakob – samt de smagfulde grønne peberfrugter man får serveret som tapas, ”Pimientos de Padrón”.
Indkvartering på 3* hotel

8. dag. Fra Padrón til Santiago de Compostela, 25 km
Turens sidste etape går gennem en række galiciske flækker med traditionelle huse og lader, samt den imponerende kirke Nosa Señora da Escravitude. Nyd skovstien som fører dig til byen O Milladoiro og turens første kig til Santiago de Compostela og katedralens spir. Du cykler ned i dalen, krydser floden Sar, og efter en sidste bakke cykler du ind i Santiago de Compostelas centrum med de gamle gader og den imponerende katedral.
Indkvartering på 3* hotel.

9. dag. Hjemrejse
Din cykeltur langs Den Portugisiske Camino er slut, og du tjekker ud fra hotellet.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow

Du cykler ad små veje langs kysten, ujævne stier i skove og inde i landet. Du følger hovedsageligt samme rute som de der vandrer pilgrimsruten. Omkring halvdelen af ruten er på små, asfalterede landeveje, og halvdelen på grus- og skovveje, hvor man nogle steder må forvente at stå af cyklen og trække gennem stenede stier. Terrænet er noget bakket, men med dagsetaper på 25-52 km kan turen klares af alle med rimelig god kondition.

Indkvartering

down v arrow

Du bor på gode 2-3* hoteller. Turen er inkl. morgenmad. Halvpension kan tilkøbes.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Turen er inkl. leje af mountainbike med 20 gear (MTB Cannondale Trail 5) og håndbremsere. Cyklerne er udstyret med bagagebærer, bagtasker og lås.
Det er muligt at låne en cykelhjelm. Skal bestilles hjemmefra.

Mod tillæg kan man leje elcykel.

Klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Det nemmeste er at flyve ud til Porto og hjem fra Santiago de Compostela.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 10.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.798,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 8x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport – 1 stk. på maks. 15 kg pr. person
 • Leje af cykel med 20 gear og håndbremser (elcykel mod tillæg)
 • Kort og informationsmateriale
 • Pilgrimspas
 • Mulige at få tilsendt GPS-filer
 • Infomøde
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport fra og til Danmark
 • Eventuelle turistskatter
Tillæg:
 • Elcykel
 • 6 middage under turen inkl. lokale drikkevarer
 • Ekstra nat inkl. morgenmad:
  • Porto eller Santiago
 • Transfer fra Porto lufthavn til Porto centrum
 • Transfer fra Santiago til Porto 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Portugal Green Walks og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Portugal Green Walks. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden