Bestil

Catalonien – Strande, mad og vin

Spanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev Costa Bravas strande og frodige bagland med frugtplantager, olivenlunde og smukke vinmarker. Der er mulighed for at arrangere gastromiske oplevelser på Michelin restauranter.

In stock
Travel Code
CYS-070
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Cykl gennem hyggelige landsbyer og frodige vin- og rismarker
blue encircled check Nyd udsigten til Pyrenæernes imponerende bjergtinder
blue encircled check Besøg lokale vinkældre og smag på catalanske delikatesser
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Turen starter 100 km fra Barcelona i den gamle, charmerende by Girona, tæt ved Pyrenæerne og Middelhavet. Fra Girona til Costa Brava følger man ”El Carrilet, en nedlagt jernbane, som nu er belagt med hårdt stampet granitsand og forbeholdt fodgængere og cyklister. Man kommer gennem charmerende catalanske småbyer og har udsigt til de imponerende bjergtinder i det fjerne. Turen langs kysten bugter sig op og ned ad fredelige landeveje og stier forbi hyggelige feriebyer og dejlige strande. Fra Calella de Palafrugell cykler man ind i området ”l’Emporda” med frodigt landbrugsland, rismarker, og skønne vinmarker samt utallige, velbevarede middelalderlandsbyer. Emporda siges at være et af verdens ældste vinproducerende områder. Det behagelige Middelhavs klima med milde vintre og varme somre, hvor en svalende brise blæser fra havet samt jordforholdene fik i en fjern fortid bønder til at plante oliventræer på højsletten og vinstokke på sirligt anlagte terrasser op ad skråningerne.

Sommermånederne er varme, men med en befriende brise fra havet. Om foråret og efteråret er her stadig lunt og behageligt, ja faktisk kan der være cykelvejr helt ind i oktober måned.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Girona
Har man tid, er det spændende at gå rundt i den gamle bydel. Start f.eks. oppe omkring universitetet og Convent de Sant Domenec og bevæg dig langsomt ned gennem krogede gader til katedralen og jødekvarteret. Tag en enkelt afstikker op på bymuren, hvorfra der er en fantastisk udsigt til bjergene. Senere er det måske Rambla de Libertat og de omkringliggende gader, der lokker med sine mange restauranter og caféer.

2. dag Til Sant Feliu de Guixols, 45 km og 280 højdemeter
Dagens etape følger den nedlagte jernbane ”el carrilet” hele vejen til Sant Feliu de Guixols med en dejlig sandstrand, som er omkranset af skovklædte bakker og masser af restauranter og caféer. Du kommer gennem småbyerne Quart, Cassá da Selva, Llagostera og Santa Christina d’Aró. Undervejs møder man frodige frugtplantager, endeløse marker og skyggefulde småskove. Hele tiden cykler man med udsigt til det skovklædte Gavarres bjergmassiv. Husk at nyde de flotte udsigter undervejs. Fra Sant Feliu fortsættes til den lille strand San Pol, hvor dagens hotel venter.

3. dag Til Calella de Palafrugell, 30 km og 271 højdemeter
En dejlig cykeldag der bugter sig langs kysten og lidt inde i landet. Er man glad for hav og strand er der mange muligheder for en pause undervejs, f.eks. ved Platja de Castell. Man kommer gennem hyggelige byer som feriebyen Platja d’Aro med sine herlige strande og den gamle fiskerby Palamós, mindre turistpræget og med både en dejlig strand og en spændende havn med fiskemarked og masser af liv. Efter Platja de la Fosca cykler man ind i landet gennem små skyggefulde krat og opdyrkede marker. Calella de Palafrugell ligger smukt ved havet. Små sandstrande omkranset af forrevne klipper, krogede gader og hyggelige restauranter med havudsigt.

4. dag Til Torroella de Montgri, 29 km og 180 højdemeter
Nu går turen nordpå og ind i landet. Du cykler gennem Palafrugell hvor du kan stifte bekendtskab med egnens produkter på byens fiske-, kød- og grøntsagsmarked. Du har også mulighed for et besøg på korkmuseet. Efter Palafrugell kommer du forbi vinkælderen Mas Oller, hvor turens første guidede rundtur og vinsmagning kan tilkøbes. Landskabet ændrer nu karakter. Byen Pals ligger på en bakketop med udsigt over det frodige landbrugsland. Det er en gammel middelalderby med fine velholdte huse, krogede gader og hyggelige caféer. Efter Pals går turen videre langs rismarker og små vandløb til man igen når havet. I læ af klitterne cykler man langs kysten nordpå til Terflodens udløb i Middelhavet. Floden følger men nu ind i landet til Torroella de Montgri, som er en hyggelig by med gamle krogede gader og et gammelt fort.

5. dag Til Castelló d’Empuriés, 36 km og 60 højdemeter
Du fortsætter nordpå forbi Montgrí massivet til Alt Empordá området. Du cykler rundt i Roses bugten med lange sandstrande. Efter den hyggelige middelalderlandsby Sant Marti de Empuries og lige ved den skønne strand, kan man besøge de arkæologiske udgravninger med græske og romerske ruiner. Herefter fortsætter turen gennem det beskyttede marskområde Aiguamolis de l’Emporda. Dagens etape slutter i Castelló d’empuries, en hyggelig landsby med en gotisk kirke, den gamle markedshal og det jødiske kvarter.

6. dag. Overliggerdag i Castelló d’Empuriés, 37 km og 65 højdemeter
I dag cykler du gennem de 100-årige vinmarker, mens Pyrenæernes smukke bjergtinder viser sig i det fjerne. Du har mulighed for at besøge nogle af områdets mest spændende vinkældre, som hovedsageligt ligger i byerne Vilajuiga og Pau. En vinsmagning hos vinproducenten Celler Mas Llunes kan tilkøbes.

7. dag. Til Figueres, 43 km og 370 højdemeter
Dagens første stop må blive Peralada, hovedstaden for områdets DO vine (Denominacion de Origen). Her kan man også besøge borgen og byens hyggelige, gamle centrum. Herefter fortsætter du langs vinmarker til Garriguella, Vilamaniscle og Rabos, hvor områdets ældste vinstokke vokser. Læg vejen forbi Espolla cooperativets modernistiske vinkælder. Dagens sidste km går herligt ned ad bakke til Figueres. Her er et besøg i byens berømte Dali-museum et “must”. Sjovt er det også sidst på eftermiddagen/først på aftenen at sætte sig på en lille cafe på Ramblaen og herfra opleve lydkulisen af de mange spaniere, der spadserer frem og tilbage, mens de gestikulerende udveksler meninger om alt mellem himmel og jord.

8. dag. Hjemrejse
I dag er der hjemrejse, medmindre du har bestilt ekstra nætter.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 3

down v arrow
En vidunderlig tur hvor man i starten stort set cykler jævnt ned ad bakke fra de catalanske Pyrenæer, til man når Middelhavskysten. Herfra bugter ruten sig op og ned langs kysten med enkelte korte, men seje stigninger. Turen kan klares af alle med rimelig god kondition. Detaljeret turbeskrivelse på engelsk eller tysk samt gode kort udleveres på starthotellet.

Indkvartering

down v arrow
Man bor på 2-3* hoteller og alle værelser har bad og toilet. Turen er inklusiv morgenmad. Du kan mod tillæg opgradere til 3-4* hoteller. Også muligt at tilkøbe halvpension og 1x middag på Michelin restaurant.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Cyklerne er hybridcykler med 24 gear og håndbremsere. Alle cykler er udstyret med bagagebærer, kilometertæller, en bagtaske, kortholder samt cykelhjelm.
Mindst én cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Vejr og klima

down v arrow

Girona vejr

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Flyver man til Girona er der bus fra lufthavn til centrum. Alternativt kan man tage en taxa.
Flyver man til Barcelona, går der bus og tog til Girona. Der er tog fra Sants banegården i Barcelona til Girona. Mange afgange dagligt med både lokaltog og de hurtige Ave tog.

Der er tog fra Figueres til Girona og Barcelona. Se tider for Ave tog her.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 10.698,- DKK

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 7.698,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 5.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 7.098,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige startdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Detaljerede kort og rutebeskrivelse på engelsk

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tilkøb (se priser ved bestilling):

 • Cykelleje
 • Leje af GPS
 • 1x besøg på vingård med vinsmagning
 • Halvpension: 
  • 2-3* hoteller 5x aftensmad
  • 3-4* hoteller 4x aftensmad 
 • 1x middag på 1* Michelin restaurant (dag 1 i Girona eller dag 6 i Castelló d'Empuriés - plads på forespørgsel)
  • Transfer:
   • Fra Girona lufthavn til Girona (1-4 pers.)
   • Fra Barcelona lufthavn til Girona (1-4 pers.)
   • Fra Figueres til Girona lufthavn (1-4 pers.)
   • Fra Figueres til Barcelona lufthavn (1-4 pers.)
  • Ekstra nat Girona inkl. morgenmad:
   • 2-3* hoteller: dobbeltværelse/enkeltværelse
   • 3-4* hoteller: dobbeltværelse/enkeltværelse
  • Ekstra nat Figueres inkl. morgenmad:
   • 2-3* hoteller: dobbeltværelse/enkeltværelse
   • 3-4* hoteller: dobbeltværelse/enkeltværelse

  Agentforbehold:

  Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Cicloturisme, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Ciclo Turisme. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

  Gå til toppen af siden