INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Charmerende Alsace

Frankrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

Rhinsletten og Route de Vin langs Vogeserbjergene. Nem cykelferie hvor alle kan være med og hvor sanserne konstant udfordres. Nemt fra Danmark i bil, tog eller fly.

In stock
Travel Code
CYF-099

Det kan du glæde dig til

I et adstadigt tempo cykler du gennem den frodige Rhindal mellem majsmarker og skyggefulde skove, og langs floder og kanaler med udsigt til de grønklædte bjergskråninger. Senere følger du vinruten op og ned i randen af Vogeserbjergene, hvor vinstokkene sirligt står i lange lige rækker op ad skråningerne. Du passerer den ene charmerende vinby efter den anden, med bindingsværkshuse og blomster overalt, toppede brosten og storkereder. 
Alsace er perfekt "cykelland" for alle kategorier af cyklister. Her er lunt både forår, sommer og efterår, hvilket er godt både for cykelturisten og for vinen, som først plukkes sidst i november.

Kort

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

1. dag. Ankomst til Strasbourg
Mulighed for at slentre rundt i de hyggelige kvarterer langs floden Ill eller måske en bådtur på kanalen til Europaparlamentet. Strasbourg er blevet cyklisternes by og ad skiltede ruter føres man igennem byen på cykelstier og fortove, og ”le Tram”, en moderne sporvogn, har næsten overtaget bilernes rolle.
Infomøde og udlevering af cykler mellem 16.00 og 18.00. NB: ved ankomst søndag er der ikke infomøde. I stedet vil hotellet udlevere cykler og infopakke.
Indkvartering i Strasbourg. Bemærk at denne etape er ca. 5-10 km. længere ved 4-5* hoteller, grundet hotellernes placering.

2. dag. Til Sélestat eller en af de omkringliggende byer. Cykling ca. 55 km 
Strasbourg forlades og man cykler ad cykelsti langs Rhone-Rhinkanalen ind i hjertet af Rhinsletten til Osthouse, Huttenheim eller Sélestat.
Indkvartering i Osthouse. Bemærk at denne etape er ca. 5-10 km. længere ved 4-5* hoteller, grundet hotellernes placering.

3. dag. Til Colmar. Cykling ca. 49 km 
Endnu en dag i den flade Rhindal langs floder og kanaler og forbi gårde og igennem charmerende landsbyer. Et besøg i Ebersmunster med den smukke barokkirke kan anbefales, før man cykler de sidste kilometer til Colmar ad cykelstien langs kanalen. Colmar er en charmerende by med smukke gamle bindingsværkshuse, meget velholdte med kunstfærdige udsmykninger, dejlige pladser og hyggelige caféer.
Indkvartering i Colmar.

4. dag. Til Riquewihr eller en af de omkringliggende byer. Cykling ca. 40 km 
Fra Colmar krydser man Rhinsletten og man nærmer sig Vogeserne og de små vinbyer i bunden af bjergene. Som perler på en snor ligger de kendte vinbyer Eguisheim, Turckheim, Kaysersberg og Riquewihr. Du cykler ad cykelstier og -veje langs de vinklædte skråninger.
Indkvartering i Riquewihr.

5. dag. Til Barr eller Obernai. Cykling ca. 50 km 
Langs den smukke vinrute snor dagens etape sig op og ned med vinmarker til begge sider, og med udsigt til Vogeserne og Haut Königsbourg. Man kommer gennem endnu en række af de charmerende byer såsom Hunawihr med storkene, Ribeauvillé og Andlau med sit romanske kloster.
Indkvartering i Obernai.

6. dag. Til Strasbourg. Cykling ca. 40 km 
Gennem Molsheim, Bugattiens fædreland til Europas nye hovedstad. Fra Avolsheim følger man den smukke, skiltede cykelrute der går langs floden Bruche. Her cykles, løbes på rulleskøjter, spadseres og fiskes eller solen nydes fra én af de mange bænke langs ruten.
Aflevering af cykler og hjemrejse.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 2-3

En let til moderat tur ad cykelstier (90%) og småveje. På dagsetaperne mellem Guebwiller-Riquewihr og Riquewihr-Obernai møder man nogle bakker. Turen er skiltet, så med den detaljerede rutebeskrivelse samt kort er det nemt at finde vej.
Du får tilsendt hotelliste og afrejseinformation før afrejse. Detaljeret rutebeskrivelse på engelsk og kort ligger klar på første hotel.

Indkvartering

Du bor på gode og hyggelige 3* hoteller inkl. morgenmad, hvor alle værelser har eget badeværelse. Desuden tilbyder hotellerne indbydende restauranter, som giver dig et indblik i Frankrigs delikate gastronomi. Ønsker du lidt mere luksus, kan hotellerne opgraderes til at være udelukkende 3-4* eller 4-5*. Ved 4-5* har flere af hotellerne en swimmingpool og en spa, som du kan benytte dig af efter en spændende dag fyldt med cykeloplevelser. Med andre ord, du får al den luksus, du forventer af et 4-5* hotel.

Cykel og cykeludstyr

Ønsker du at leje cykel har du følgende muligheder:

 • Unisex cykel med 7 gear og fodbremse 
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra personhøjde 185 cm)
 • Unisex cykel med 21 gear og håndbremser 
 • Herrecykel med 21 gear og håndbremser (fra personhøjde 185 cm)
 • Elcykel med 8 gear 
 • Barnecykel (20, 24 eller 26 tommer med 21 gear og håndbremser), Follow-me cykel, cykeltrailer, barnesæde

Desværre ikke muligt at leje cykelhjelm.

Alle cykler er udstyret med bagagebærer, bagtaske, styrtaske eller kortholder. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

  

Hvordan kommer jeg frem?

Fly:
Man kan flyve til Frankfurt. Derfra går der bus og tog til Strasbourg. Når man booker flybilletten skriver man Strasbourg som rejsemål - herved bookes fly til Frankfurt og shuttlebus videre til Strasbourg.
Fra Frankfurt kører shuttlebus til Strasbourg og fra Basel banegård SBB tager det ca. 1 1/2 time med lokaltog.

Tog:
Man kan tage tog til Offenburg. Herfra tager det ca. 1 time med lokaltoget til Strasbourg. Ved hjemrejse kan man rejse fra Basel. Se mere på De Franske Jernbaner eller Deutsche Bahn.

Kør selv:
I bil er der ca. 1000 km fra Danmark til Strasbourg, og det er muligt at parkere i et P-hus mod betaling. Ved ankomst til hotellet får man anvist nærmeste P-hus.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse 4-5*

Fra 12.498,- DKK

1 person. Enkeltværelse 3*

Fra 7.498,- DKK

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 8.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3*

Fra 5.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 6.298,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 4-5*

Fra 8.098,- DKK
Praktiske Informationer
Mulige ankomstdage:
 • Hver dag i sæsonen 
Prisen inkluderer:
 • 5x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og rutebeskrivelse på engelsk og informationsmateriale

Ikke inkluderet i prisen:

 • Eventuelle turistskatter
 • Transport til og fra Danmark

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Barnecykel
 • Follow-me cykel
 • Cykeltrailer
 • Barnesæde.
  • Ekstra nat inkl. morgenmad i Strasbourg

   Agentforbehold:
   Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Espace Randonnee og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Espace Randonnee her. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. 

   Gå til toppen af siden