Cykelferie i Albanien

Gæstfrihed på albansk

Tag med Ruby Rejser på en cykelferie uden for de gængse cykelruter. I Albanien får du alt fra vilde bjerge og middelhavsstrande til spændende byer og kulturelle perler.

Gæstfrihed, god mad og store oplevelser

Den albanske natur er noget for sig, og landet er den perfekte destination for dig, som ønsker at kombinere en udfordrende cykelferie med fantastiske kulturoplevelser. Med cykelture mellem UNESCO-landsbyer i bjergene, en utroligt venlig befolkning og fantastiske udsigter over både bjerglandskaber og Adriaterhavets azurblå vande er Albanien et helt unikt sted at tage på cykelferie.

Siden landet gik væk fra kommunismen i 1991, er det blevet mere åbent og tilgængeligt at rejse i som turist, og en af de bedste måder at komme omkring i Albanien på er at springe på cyklen. På den tohjulede kommer du ud på ruter i bjergene med betagende udsigter eller ud til kysten, hvor Det Ioniske Havs bølger skvulper blidt mod de lækre sandstrande.

Læs meget mere om vores rejser til Albanien længere nede, hvor du også finder yderligere inspiration til, hvorfor Albanien skal være vært for din næste cykelferie.

5 gode grunde til at tage på cykelferie i Albanien

 • Rejs til Albanien og få udfordrende cykelture i den flotte albanske natur.
 • Mød den gæstfri lokalbefolkning i øjenhøjde, når du cykler gennem UNESCO-landsbyer i bjergene.
 • Oplev det tidligere hermetisk lukkede land, som først åbnede op mod Europa og verden i begyndelsen af 1990’erne.
 • Albanien byder på fantastiske kulinariske oplevelser med baggrund i lokale råvarer dyrket uden sprøjtemidler.
 • Tager du med på vores gruppetur, får du to lokale guider, som både leder jer på cyklen, og skiftes til at køre følgebil, så du kan få hjælp, hvis etapen bliver for hård.
Læs mere
per side

2 Items

Albanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3-5

Tag på cykelferie i det ukendte Albanien og få testet din kondition. Undervejs passerer du hele tre attraktioner, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Du vil virkelig mærke, hvor unikt et land Albanien er.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 nætter
Forespørg
Albanien | Cykelferie i international gruppe | Sværhedsgrad 3-5

Tag på cykelferie i det ukendte Albanien. Du vil få store oplevelser i en international gruppe med lokale turledere og følgebil som hjælp til de hårdeste etaper, når du kører i det smukke bjerglandskab. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 nætter
Forespørg

5 interessante byer i Albanien

 1. Gjirokastër: Den kommunistiske diktator Enver Hoxhas fødeby. I dag er den optaget på UNESCOs verdensarvsliste som en af de bedst bevarede osmanniske byer. Byen har levet en omskiftelige tilværelse siden den albanske uafhængighedskrig mod Osmannerriget. Den blev først en del af det nyligt selvstændige Albanien i 1913, men den græske del af indbyggerne var ikke tilfredse. Derfor blev Gjirokastër hovedstad i Den autonome republik Nordepirus fra 1914-1921, hvor området igen blev en del af Albanien.
 2. Korҫë: I Korҫë møder du mange åbne pladser, gågader, caféer og restauranter. Den nuværende by blev grundlagt i slutningen 1400-tallet af den osmanniske guvernør Iljaz Hoxha. Han byggede blandt andet Mirahori Moskéen, hvis minaret blev revet ned under det ateistiske kommuniststyre, men i 2014 blev den genopbygget. Byen er også hjemsted for Albaniens første ølbryggeri.
 3. Sarandë: Her kommer du helt ned på kysten ved det Ioniske hav. Byen er i dag en badeby med mange hoteller, hvor mange turister kommer i sommermånederne. Byen ligger kun 14 km øst for den græske ø Korfu. Lige uden for Sarandë finder man ruinerne af oldtidsbyen Butrint. Byen er præget af både romerske, byzantinske og venetianske bygninger, blandt andet et tempel for lægeguden Asklepios. Byen blev forladt i middelalderen.
 4. Permët: Byen spillede en stor rolle under Anden Verdenskrig, hvor den var vært for de kommunistiske oprøreres kongres, som lagde grunden til Enver Hoxhas magtovertagelse. I dag er byen kendt for sit køkken og de nærliggende svovlholdige bade. En fantastisk middelalderbro leder over Vjöse-floden.
 5. Tirana: Albaniens hovedstad og det politiske og økonomiske centrum i landet. Her kan du komme nærmere ind på landets historie med et besøg på det nationalhistoriske museum. Museet giver dig et fantastisk indblik i Albaniens historie helt tilbage fra de gamle grækere og frem til den postkommunistiske tid, hvor landet befinder sig i dag. Det er bestemt værd at tage en ekstra overnatning her inden hjemrejsen.
På cykeltur i Albanien Grøntbod i Albanien Cykeltur i de albanske bjerge

 

5 fun facts om Albanien

 1. Pas på med hovedbevægelserne i Albanien, for de betyder ofte det modsatte af, hvad de gør herhjemme. Når albanerne nikker betyder det "nej", og når de ryster på hovedet betyder det "ja". 
 2. Om aftenen vil du ofte møde folk på gåtur i gaderne. Det er en tradition kaldet xhiro, hvor albanerne går en tur og får snakket med naboerne. I visse byer er vejene endda lukket for biltrafik under xhiro. 
 3. Du skal ikke sætte næsen op efter at blive reddet fra cykelstrabadserne af en bus i Albanien. Busserne bliver kaldt furgon, og de køre ikke efter nogen køreplan. I stedet kører de, når de er fyldte.
 4. Albanien er hjemland for Europas ældste sø, Ohrid. Søen er under UNESCOs beskyttelse, og den er hjemsted for mange fossiler 
 5. Den kommunistiske diktator Enver Hoxha var noterisk bange for at Albanien skulle blive angrebet. Derfor byggede han et utal af bunkere i landet, og ingen ved præcis, hvor mange. Tallet varierer fra 173.000 og helt op til 750.000,  hvilket vil svare til næsten 6 pr. kvadratkilometer. 

Spørgsmål til vores cykelferier i Albanien?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores cykelferier i Albanien, skal du endelig ikke tøve med at ringe til os på 86 15 35 99. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din cykelferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Hvis du ønsker at lægge cykelferien andre steder end i Albanien, tilbyder vi et væld af cykelferier og cykelkrydstogter, som du kan give dig i kast med.

I samme sværhedsgrad som turen i Albanien finder du bl.a. tage på cykelferie på Caminoen i Portugal eller på i cykelferie i Italiens grønne hjerte, Umbrien.

Hvis du i stedet er på udkig efter et stort udvalg af ture i forskellige sværhedsgrader, finder du et hav af muligheder på cykelferier i Spanien, Østrig og Frankrig.

Skal det være en ferie, hvor de terrænmæssige udfordringer er helt i bund og med kortere afstand fra Danmark, tilbyder vi også nogle nemme cykelferier i Tyskland og Holland.