Cykelferie i Catalonien

Aktiv ferie i Spanien

Med pyrenæerne mod nord og Middelhavet mod øst giver Catalonien dig nogle af de bedste muligheder i verden for at kombinere kuperet terræn med strandferie.

Historiske byer, fabelagtige sandstrande og storslåede landskaber

I Nordspanien skiller Catalonien sig ud ved at byde på både afslappende middelhavsstemning og et strabadserende landskab. Her er kilometervis af sandstrande, som du kan fornøje dig og terræner oplagt til vandre- og cykelferier.

Catalonien er det perfekte feriemål, uanset om det skal være ren afslapning, eller du har brug for en svalende dukkert efter en aktiv dag i det kuperede terræn. Her kan du bruge ferien på at lade batterierne op på den måde, der passer dig bedst.

Regionen byder også på en række historiske byer, som du kan gå på opdagelse i. Du kan f.eks. tage på storbyferie i Barcelona. Her finder du et fantastisk virvar af historie og kunst, hvor særligt Gaudís mesterværker som La Sagrada Familia-katedralen dominerer. Samtidig finder du mange middelalderlandsbyer, hvor man stadig lever af at dyrke vin og oliven på besværligt anlagte terrasser på Cataloniens mange skråninger.

Catalonierne er et ærekært folkefærd, som er meget stolte af regionens kvaliteter. Derfor gør de også meget ud af at fremhæve regionen frem for det øvrige Spanien. Den er en af landets rigeste regioner og består af fire provinser: Terragona, Girona, Lleida og Barcelona. Særligt det catalanske sprog spiller en fremtrædende rolle i den catalanske nationalfølelse, og du vil derfor opleve, at sproget adskiller sig ganske meget fra castiliansk-spansk, som der f.eks. tales i hovedstaden Madrid.

5 gode grunde til at holde ferie i Catalonien

 • Historien: Catalonien har været en rig region siden Romerriget. I middelalderen var regionen en del af forskellige riger, men oplevede også en periode som et selvstændigt grevskab. I 1100-tallet blev det et fyrstedømme under kongeriget Aragonien og senere en del af et samlet Spanien. Gennem hele historien har Catalonien ofte haft særlige privilegier, og det var også her, at en stor del af den spanske borgerkrig blev udkæmpet, da separatister ønskede selvstyre for Catalonien, mens den senere diktator Francisco Franco stod i spidsen for nationalisterne og deres drøm om et samlet Spanien styret fra Madrid.
 • Gastronomien: I Catalonien kan du give dine smagsløg en eminent oplevelse i det varierede køkken. I bjergregionerne er svinekød en vigtig del af kosten, mens fisk og skaldyr optræder på mange menuer ved havet. Samtidig finder du nogle af Spaniens bedste vine i regionen, fx fra Priorat-området. Det er dog særligt de mousserende Cavaer, som er blevet berømte verden over.  
 • Kunst: Catalonien er særlig berømt for sin moderne kunst. Siden den anden halvdel af 1800-tallet har regionen produceret berømte kunstnere som Antoni Gaudí, Joan Miró, Salvador Dalí og delvist Pablo Picasso, som nok blev født i Malaga, men flyttede til Barcelona som 13-årig.
 • Naturen: Landskaberne i Catalonien er meget varierede. Du finder Pyrenæernes høje bjerge i nord, vilde klippekyster og smukke sandstrande ved Middelhavet og et væld af bakker og plateauer i det øvrige Catalonien. Derfor er det også oplagt at tage på cykel- eller vandreture, når du tager på ferie i Catalonien.
 • Sporten: Storbyen Barcelona byder på noget af det ypperste inden for sport i Europa. Byens hold i fodbold er kendt over hele verden, mens også håndbold og basketball er store sportsgrene i den pulserende storby. Her er mulighed for at komme ind og opleve en intens stemning som tilskuer eller dykke ned i historien fra De Olympiske Lege i 1992. 
Læs mere
per side

2 Items

Spanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Udforsk en familievenlig cykelferie, hvor alle kan være med. Her kan I glæde jer til en børnevenlig indkvartering, Middelhavets strande, god cykelsti hele vejen og meget mere.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg
Spanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev Costa Bravas strande og frodige bagland med frugtplantager, olivenlunde og smukke vinmarker. Der er mulighed for at arrangere gastromiske oplevelser på Michelin restauranter.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

5 interessante byer

Barcelona

I Cataloniens største by Barcelona finder du en rig kulturhistorie. Særligt fremtrædende er Gaudís endnu ikke færdiggjorte katedral La Sagrada Familia. Byggeriet har stået på i mere end 135 år, og det forventes lige nu at være færdiggjort i 2026. På markedet La Boqueria finder du alt, hvad smagsløgene kan begære i både råvarer og små caféer. Byens havnepromenade er også et livligt sted, som fik en gevaldig opfriskning da byen var vært for De Olympiske Lege i 1992.

Girona

I 1100-tallet oplevede det jødiske samfund en storhedstid i Girona, men det sluttede brat, da Kong Ferdinand II af Aragonien og Dronning Isabella I af Castilien giftede sig og samlede deres to riger under den katolske tro. Her blev jødedommen gjort ulovlig, og jøderne fik valget mellem at konvertere eller flygte. Byen har været underlagt forskellige overherrer, og mellem 715 og 1015 skiftede den jævnligt hænder mellem Frankerriget og Maurerne.

Tarragona

Selve byens oprindelse er ukendt, men når du går rundt i Tarragona, kan du ikke undgå at mærke den romerske indflydelse på stedet. Her finder du både bymure, et amfiteater og en lang række andre romerske ruiner som alle optræder på UNESCOs verdensarvsliste. Ruinerne er blandt de ældste romerske bygningsværker udenfor den italienske halvø.

Lleida

Med rødder helt tilbage til bronzealderen kan du i Lleida gå på opdagelse i historien om de oprindelige iberiske folkeslag, som levede her, før romerne underlagde sig området. Byen er hovedby i provinsen af samme navn, og hjemsted for et af Spaniens ældste universiteter.

Figueres

Bedst kendt som Salvador Dalís hjemby. Her finder du Teatre-Museu Gala Salvador Dalí, som kunstneren selv var med til at tegne og bygge, og som i dag også indeholder hans grav.

Kysten i Catalonien Girona i Catalonien Calella i Catalonien

 

4 berømte kunstnere

Antoni Gaudí

Den store arkitekt og kunstner bag La Sagrada Familia. Overalt i Barcelona finder du spor efter hans hånd, fx kunstparken Park Güell og de to lejlighedsbygninger Casa Batlló og Casa Milà.

Salvador Dalí

Manden med det karakteristiske overskæg prøvede kræfter med mange forskellige kunstarter i sit liv. Under Anden Verdenskrig boede han i USA, hvor han leverede en række værker til MoMA i New York. Han vendte dog hjem til Catalonien og Figueres, hvor han også døde i 1989.

Joan Miró

Endnu en af Cataloniens mest prominente kunstnere, som prægede den moderne kunst over det meste af verden. Han gjorde sig både i skulpturer, malerier og arkitektur. I dag finder du et stort museum tilegnet Miró i Barcelona.

Pablo Picasso

Picasso blev ganske vist født i den sydspanske by Malaga, men flyttede med familien til Barcelona allerede som 13-årig. Han var med til at grundlægge kunstretningen kubisme, men hans mest berømte maleri Guernica er en surrealistisk skildring af krigens rædsler, som han skabte i 1937 under den spanske borgerkrig.
 

Spørgsmål til vores rejser til Catalonien?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores ferier i Catalonien, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din ferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Du kan også gå på opdagelse i vores rejser til andre destinationer i Spanien, det kunne f.eks. være Mallorca. Vi tilbyder også masser af rejser til nogle af de øvrige lande ved Middelhavet, som fx Italien, Frankrig og Kroatien. Hvis du gerne vil udforske et nyt land, har vi også cykelferier i Albanien.

Hos Ruby Rejser har vi også i mere end 30 år arrangeret rejser til Skønhedens Ø, Korsika. Med sin placering midt ude i Middelhavet tilbyder vi dig et utal af muligheder for at besøge den fantastiske ø, som vi bliver ved med at vende tilbage til.

Foretrækker du at blive på Den Iberiske Halvø, skulle du tage at kigge nærmere på vores rejser til Portugal