Cykelferie i Danmark

Ruby rejser på hjemmebane

Der er ingen grund til at krydse landegrænser, hvis du er interesseret i en begivenhedsrig ferie med fødderne i pedalerne. På en cykelferie med Ruby Rejser vil du opleve nogle af Danmarks smukkeste områder.

Grundlaget for en naturskøn og oplevelsesrig cykelferie

Med Danmarks overvejende flade landskab er landet en oplagt cykeldestination – også for dig, der er født og opvokset her. Når du sidder hjemme i sofaen eller på kontorstolen på jobbet og dagdrømmer om din næste rejse, glemmer du måske fædrelandet. Det er en skam, for det er utvivlsomt en kæmpe oplevelse at være turist i eget land. Selvom du måske mener, at du har set det meste, vil du på en cykelferie i Danmark blive overrasket over, hvor meget landet har at byde på. Måske kommer du til at se hjemlandet med helt nye øjne, når du triller ad de danske landeveje.

En af fordelene ved en cykelferie i Danmark er størrelsen på landet, som gør, at man hurtigt og nemt kan rejse mellem de danske seværdigheder uden de store distancer eller stigninger. Danmarks store kyststrækning gør samtidig, at du aldrig er langt fra strand og hav, som giver mulighed for diverse vandaktiviteter. Derudover kan du opleve grønne skove, store markområder og gamle byer med hver deres rige historie. Den danske historie er som skrevet med bygninger og andre mindesmærker, som kan findes over hele landet. Blandt disse seværdigheder kan der nævnes Jellingestenen, Den Lille Havfrue, Rundetårn og slottet Kronborg, hvori den danske beskytter Holger Danske sidder. 

Vi tilbyder både cykelrejser i Jylland samt på Fyn og Sjælland. Ferierne har alle det til fælles, at de vil give dig oplevelser af egne, som du aldrig har set dem før. Gå på opdagelse i alle vores cykelferier i Danmark herunder.

Læs mere
per side

6 Items

Fyn | Cykelferie med mange dejlige smagsoplevelser | Sværhedsgrad 2

Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til bølgende bakker, blå himmel, det friske pust af havvand og en lang række af lækre smagsoplevelser? Så er en cykelferie på Fyn den perfekte ferie for dig.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7-11 nætter
Forespørg
Østjylland | Cykelferie med jysk charme | Sværhedsgrad 1-2

Hop med på denne smukke cykeltur i Østjylland, der starter og slutter i Aarhus. Turen emmer af jysk charme og tager dig forbi hyggelige gader, skønne landsbyer, dybe søer, grønne skove og lækre strande. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Sjælland | Cykelferie med mellemlange etaper og royale byer | Sværhedsgrad 2

Gennem mellemlange og lange etaper kombinerer denne tur det bedste af Nordøstsjælland med en bid af Sverige. Oplev hyggelige marinaer og besøg vigtige royale byer som Hillerød og Roskilde. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Danmark | Familievenlig cykelferie | Sværhedsgrad 1

Tag familien med på denne lette og smukke cykelferie, hvor ruterne er korte og seværdighederne uforglemmelige. I cykler forbi ældgamle slotte, idylliske kyster, hyggelige havne og det livlige København. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Nordsjælland | Cykelferie gennem historien | Sværhedsgrad 1

Gå i de gamle, danske kongers fodspor når du oplever eventyrlige slotte, vidunderlige strande og pulserende København. Glæd dig til masser af kultur, historie og traditioner.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Sydfyn | Idyllisk Cykelferie | Sværhedsgrad 1-2

Velkommen til det absolut bedste af Sydfyn og Ærø. På dette øhop i Det Sydfynske Øhav vil du cykle forbi smukke strande, betagende bakker med fantastiske udsigter og charmerende landsbyer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg

Cyklen er efterhånden blevet anerkendt som et oplagt redskab, når et land skal udforskes. I stedet for at drøne afsted på motorvejen i en bil, får du mulighed for at opleve længere landstrækninger i slowmotion. På den måde vil du uden tvivl komme til at se ting, du ikke normalt ser.

Med tiltag der gør cykling nem, behagelig og sikker er Danmark blevet en vaskeægte cykelnation. Når byer som New York City vil optimere cykelforholdene, spejder de mod København. Så der er ingen grund til at søge udenlands, hvis du vil mærke vinden imod ansigtet, mens du cykler afsted.

Men hvorfor skal du lige præcis vælge Danmark som destinationen for din næste ferie? Listen nedenfor giver dig 5 gode grunde:

 

5 grunde til at Danmark skal være målet for din næste cykelferie

 1. Fladt og småt. Selvom en cykeltur op ad de danske bakker godt kan resultere i en højere puls end sædvanlig, skal vi huske, at det ikke er ret meget bedre nogen andre steder. Sammenlignet med nærmest alle andre lande i verden, er Danmark flad som en pandekage. Derfor er en cykelferie her oplagt for dig, der ikke er den helt store bjergrytter. Derudover sørger landets størrelse for, at der aldrig er langt fra seværdighed til seværdighed. Cykelruterne vil med andre ord være spækkede med oplevelser, og du skal aldrig køre langt efter en kiosk, den nærmeste købmand eller en Netto, hvor du kan få fyldt din drikkedunk eller købt proviant.
 2. Miljøvenlig ferie. I forbindelse med en cykelferie i Danmark skal du hverken ud på en lang flyrejse eller køretur for at nå frem til dit begyndelsespunkt. Derudover kræver cyklen kun den benzin, som kroppen har at byde på.
 3. Hjemme bedst. Her mener vi ikke ”hjemme” som inden for husets fire vægge, men derimod som i inden for vores lykkelige lands grænser. Måske er det ikke Danmark, der umiddelbart står øverst på ferieønskelisten – man kan komme til at glemme Danmark, når man tænker frem mod næste ferie – men det er en stor fejl. En cykelferie i Danmark vil sandsynligvis forbløffe dig på flere områder. Naturen er meget varieret og byder på alt fra smukke og dramatiske kystlandskaber, skove med søer og den dybe ro, marker og vidstrakte hedelandskaber. Du vil desuden blive klogere på den danske kultur og historie – og på den måde måske forstå dit land bedre. Vi skal heller ikke glemme den bekvemmelighed, der ligger i ikke at skulle bevæge sig særligt langt for at komme til cykelferiens begyndelsespunkt. Som en sidste god grund til at ”blive hjemme” kan det nævnes, at du på den måde støtter lokalt, hvilket af mange bliver set som en fordel i dag.
 4. Cykling er sundt! På en cykelferie vil du få masser af motion, så du forkæler både krop og sjæl, og hvem vil ikke gerne det? Med nogle dejlige kilometer i benene, er det fuldt lovligt at spise en stor is. Hos Ruby Rejser tilbyder vi også andre aktive ferier i det danske land. Du kan fx gå på opdagelse i vores vandreferier i Danmark her.
 5. Sikkerhed fremfor alt. Danmark er et af verdens sikreste lande at cykle i. Her ligger mere end 11.000 kilometer cykelstier, hvoraf nogle af dem er kategoriseret som såkaldte supercykelstier. Når du cykler i Danmark, er du formentlig allerede bekendt med trafikreglerne, og ligeledes er bilisterne også vant til cykler langs vejene. Du kan altså roligt begive dig ud på en af Ruby Rejsers danske cykelferier.

 

Cyklister på brostensvej Cyklister ved havet Heste på ruten

Værd at overveje, når du vælger cykelferie

I de udførlige dagsprogrammer for hver cykelferie i Danmark kan du blive klogere på, hvilken tur der er den rette for dig. Men du kan også allerede begynde at overveje, hvilken del af landet, du ønsker at besøge. Med ruter i Jylland samt på Fyn og Sjælland, hvor særligt Nordsjælland kan fremhæves som cykeldestination, er der lidt for enhver smag. Derudover skal du naturligvis vælge den sværhedsgrad, der passer dig bedst. Der er både noget at finde for børn og voksne – fx har vi en række ture i det nordlige Sjælland af varierende sværhedsgrader. Du kan læse mere om sværhedsgraderne her.

Hvis du er blevet fanget af idéen om en cykelferie, men ikke er overbevist om, at Danmark er det rette land for eventyret på den tohjulede, kan du læse mere om vores andre cykeldestinationer her. Vi har eksempelvis oplevelsesrige ture til nabolandet Tyskland, det flade Holland og charmerende Spanien. Går du med tanker om at cykle i udlandet, kan du også overveje en af vores pragtfulde cykelkrydstogter, hvor du er indlogeret på en båd, der lægger til land, så du kan udforske interessante egne. Cykelkrydstogterne kan du blive klogere på her.

Kunne det ikke bare være dejligt med en forfriskende tur rundt i det danske cykelland, hvor hyggen er allestedsnærværende? Der er vist ingen tvivl om svaret, så det er bare med at få fat på familie og venner, eller selv at begive dig afsted på en uforglemmelig cykelferie på hjemmebane. Om du vil til Østjylland eller Nordsjælland ligger cykelruterne på kryds og tværs og venter på dig.

Cyklister ved en sø Familie på cykelferie Gl. Elmegaard

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor skal jeg tage på en cykelferie i Danmark?

Danmark er fyldt med gemte perler i form af skøn natur og hyggelige restauranter. At være turist i eget land er en helt særlig oplevelse, og at udforske landet med pedaler under fødderne gør oplevelsen helt unik.

Hvor skal jeg overnatte på en cykelferie i Danmark?

Danmark gemmer på en masse forskellige, hyggelige kroer og skønne hoteller spredt ud over hele landet. Vi kan hjælpe dig med at finde gode overnatningsmuligheder.

Er det hårdt at cykle rundt i Danmark?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men man kan stadig møde mange bakker på sin vej. Vores ruter har derfor forskellige sværhedsgrader, så der er noget til alle niveauer.