Cykelferie i Danmark

Ruby rejser på hjemmebane

Der er ingen grund til at krydse landegrænser, hvis du er interesseret i en begivenhedsrig ferie med fødderne i pedalerne. På en cykelferie med Ruby Rejser vil du opleve nogle af Danmarks smukkeste områder.

Opdag det danske land på en naturskøn og oplevelsesrig cykelferie

Med sit overvejende flade landskab og lange kystlinjer er Danmark en oplagt destination for cykelferier – også for dig, der er født og opvokset her. Når du sidder derhjemme og drømmer om din næste rejse, er det nemt at overse skønheden i dit eget land. Men på en cykelferie i Danmark kan vi godt garantere, at du vil se landet på en helt ny måde. 

En af de store fordele ved at tage på cykelferie i Danmark er landets besked størrelse, der gør det nemt at udforske de danske seværdigheder uden lange distancer eller stejle stigninger. Med sin lange kystlinje byder Danmark også på et væld af strande, der strækker sig langs både Østersøen og Vesterhavet. Derudover kan en cykelferie i Danmark føre dig gennem grønne skove, vidtstrakte marker og gamle byer, hver med deres rige historie og imponerende seværdigheder som Jellingestenen, Den Lille Havfrue, Rundetårn og det majestætiske Kronborg Slot, hvor den mytiske Holger Danske vogter.

Gå på opdagelse i vores udvalg af cykelferier i Danmark nedenfor, og lad dig inspirere til din næste cykeleventyr.

Læs mere
per side

1 Item

Fyn | Cykelferie med mange dejlige smagsoplevelser | Sværhedsgrad 2

Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til bølgende bakker, blå himmel, det friske pust af havvand og en lang række af lækre smagsoplevelser? Så er en cykelferie på Fyn den perfekte ferie for dig.


  • Individuel afrejsedag
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 7 nætter
Forespørg

Populære destinationer og cykelruter i Danmark

Danmark er et skatkammer af skønne rejsemål og spændende cykelruter, der er værd at udforske på en cykelferie. Og det gælder både på Fyn, Sjælland og i Jylland. Vi dykker ned i nogle af de mest attraktive destinationer og cykelruter i Danmark herunder:

Cykelferie på Fyn

Fyn, også kendt som "Danmarks Have", er en sand perle for cyklister. Øen byder på en mangfoldighed af naturskønne områder, charmerende havnebyer som Kerteminde og Nyborg samt historiske seværdigheder, der alle kan udforskes på cykel.

En af de mest populære cykelruter på Fyn er Øhavsstien, der fører dig langs øens smukke kystlinje og gennem idylliske landskaber. På denne rute kan du nyde udsigten over det skiftende farvand i Det Sydfynske Øhav og besøge små øer og øsamfund undervejs. En anden bemærkelsesværdig rute er Fyns Hovedrute, der tager dig gennem Fyns bakkede landskab og forbi historiske seværdigheder som Egeskov Slot og Valdemars Slot.

Tag med Ruby Rejser på cykelferie i Danmark og oplev Fyns skønhed på to hjul.

Cykelferie på Sjælland

Sjælland byder på en bred vifte af cykeloplevelser, der spænder bredt fra kyststrækninger med hvide sandstrande til frodige skove og historiske byer. En populær cykelrute på Sjælland er Margueritruten, hvor du kan udforske vestkystens sine brede sandstrande, charmerende fiskerlandsbyer, bakkede landskaber og idylliske herregårde.

Udforsk det naturskønne landskab på Sjælland, hvor du kan cykle gennem frodige skove, forbi historiske herregårde og gennem charmerende landsbyer som f.eks. Roskilde, kendt for sin imponerende domkirke og vikingeskibsmuseum. I Nordsjælland kan du især beundre imponerende klinter, idylliske fiskerlandsbyer og imponerende slotte som Kronborg Slot i Helsingør.

Cykelferie i Jylland

Jyllands bakkede landskaber, maleriske kyststrækninger, historiske byer og rolige landeveje danner den perfekte kulisse for cykelferier. Opdag Jyllands mangfoldighed på cykel, fra de fredelige kyststrækninger ved Vesterhavet til de bakkede landskaber i det sønderjyske, hvor du kan besøge charmerende byer som Ribe, der er Danmarks ældste by. I Østjylland kan du især udforske det dramatiske landskab omkring Mols Bjerge Nationalpark eller følge i vikingernes fodspor på cykelruten langs Hærvejen. 

Cykelferie i Danmark Cykelferie i Danmark Cykelferie i Danmark

5 grunde til at Danmark skal være målet for din næste cykelferie

Hvis du spørger os, er der utallige gode grunde til, at du skal vælge en cykelferie i Danmark. Find 5 af dem i listen nedenfor:

  1. Fladt og let at komme rundt: Med sit flade terræn og korte afstande er Danmark perfekt til cykelferier. Du kan nemt nå fra seværdighed til seværdighed uden at bekymre dig om stejle bakker. Derfor er en cykelferie i Danmark oplagt for dig, der ikke er den helt store bjergrytter eller skal på cykelferie med børn. 

  2. Miljøvenlig ferie: En cykelferie i Danmark er miljøvenlig og kræver hverken lange køreture eller fly for at nå frem til dit begyndelsespunkt. Du sparer både penge og CO2-udledning ved at lade bilen stå og lade cyklen transportere dig. 

  3. Opdag dit hjemland: En cykelferie i Danmark vil sandsynligvis forbløffe dig på flere områder. Naturen er meget varieret og byder på alt fra smukke og dramatiske kystlandskaber, skove med søer og den dybe ro, marker og vidstrakte hedelandskaber. Du vil desuden blive klogere på den danske kultur og historie – og på den måde måske forstå dit land bedre efter en cykelferie i Danmark.

  4. Sundt og aktivt: Cykling er sundt! På en cykelferie vil du få masser af motion, så du forkæler både krop og sjæl. Med nogle kilometer i benene er det fuldt lovligt at spise en stor is.

  5. Sikkerhed frem for alt: Med mere end 11.000 kilometer cykelstier og velkendte trafikregler er Danmark et af verdens sikreste lande at cykle i. Når du cykler i Danmark, er du formentlig allerede bekendt med trafikreglerne, og ligeledes er bilisterne også vant til cyklister langs vejene. Du kan altså roligt begive dig ud på en cykelferie i Danmark.

Cykelferie i Danmark Cykelferie i Danmark Cykelferie i Danmark

Find din cykelferie i Danmark og andre lande hos Ruby Rejser

Så er det vidst afgjort, at en cykelrejse i Danmark er lig med en fantastisk ferie – og vi vil gerne hjælpe dig på vej! Book din rejse gennem Ruby Rejser, så tager vi os af alt det praktiske, så du bare skal pakke tasken og justere cykelsadlen.

Hvis du gerne vil lidt længere væk hjemmefra, har vi også posen fuld af fede cykeldestinationer i resten af Europa. Vi har f.eks. utallige cykelferier i Tyskland, som byder på alt fra bycykling i pulserende storbyer til rolige cykelture langs søer og floder. Længere sydpå kan du tage med os på cykelferie i Frankrig og cykle blandt lilla lavendelmarker og frodige vinplantager, mens vores cykelferier i Spanien garanterer udfordrende bjergstigninger og lækre sandstrande. 

Har du spørgsmål til vores cykelferier, så tøv ikke med at kontakte os. Imellem tiden kan du gå på opdagelse i vores fulde udvalg af cykelferier her.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor skal jeg tage på en cykelferie i Danmark?

Danmark er fyldt med gemte perler i form af skøn natur og hyggelige restauranter. At være turist i eget land er en helt særlig oplevelse, og at udforske landet med pedaler under fødderne gør oplevelsen helt unik.

Hvor skal jeg overnatte på en cykelferie i Danmark?

Danmark gemmer på en masse forskellige, hyggelige kroer og skønne hoteller spredt ud over hele landet. Vi kan hjælpe dig med at finde gode overnatningsmuligheder.

Er det hårdt at cykle rundt i Danmark?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men man kan stadig møde mange bakker på sin vej. Vores ruter har derfor forskellige sværhedsgrader, så der er noget til alle niveauer.