Cykelferie i Toscana

Kendte vine, kunst og kulturarv

Tag på cykelferie i den centralitalienske region Toscana. Området er højdespringer inden for mange felter med både traditioner, landskab, kulturindflydelse, historie og kunst, som virkelig imponerer.

En italiensk oplevelse

I den nordlige del af det centrale Italien finder du Italiens skønneste region: Toscana. Området er særligt kendt for sine idylliske landskaber, sine ældgamle traditioner og ikke mindst sin markante indflydelse på kulturen. Den italienske renæssance havde i høj grad sin oprindelse her – særligt i Firenze – og mange historiske personer med påvirkning på videnskab og kunsthistorie havde hjemsted netop her. Toscanas stærke lingvistik og imponerende kulturelle identitet har samtidig bevirket, at hele syv lokaliteter i regionen er blevet udnævnt til verdenskulturarv af UNESCO. Toscana har også over 120 beskyttede naturreservater, der får området til at stråle af farveeksplosioner og smukke landskaber med høje cypresser, oliventræer, pinjetræer og vinstokke. Det er også i denne naturrige region, at Italiens mest kendte rødvin, Chianti, fremstilles – så på en rejse hertil er der også gode muligheder for at forkæle smagsløgene.

Ovenstående billede af den italienske region taler sit tydelige sprog: Toscana er den perfekte destination for en cykelferie. Landskaberne er smukke, vinen god og kulturen gennemgående i alt lige fra de mange kendte museer til de arkitektoniske vidundere. I området er der en masse gode cykelruter, der er nemme at finde. Derudover er flere af vejene bilfrie, og bakkerne er bløde og lette at overkomme.

Læs mere
per side

1 Item

Italien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 2-3

En smuk og middelsvær tur mellem Pisa og Firenze fuld af toskanske stemninger og dufte og kun enkelte krævende stigninger undervejs. Oplev dit italienske eventyr på cykel.


  • Individuel afrejsedag
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 7 nætter
Forespørg

Cykelrejser til netop denne region er derfor særligt attraktive, og vi har hos Ruby Rejser ikke været sene til at forelske os i Toscana. Verdenskunsten, middelalderarkitekturen, udsigterne og maden er ganske enkelt dragende og fortryllende. Men selvom renæssancen, idyllen og vinen er gennemgående i hele Toscana, er der alligevel stor forskel på landskabet fra nord til syd og fra øst til vest. Hvor der ved kysten er mere fladt, bliver landskabet mere bakket, jo længere ind i landet du kommer. Vores cykelture i Toscana er derfor også meget forskellige. Rejs til selve den italienske nerve, hvor grønne bakker, velsmagende måltider og historiske byer gør rutens strabadser det hele værd.

Du kan også cykle tværs gennem Toscana fra det skæve tårn i Pisa til Ponte Vecchio i Firenze, hvor du undervejs bevæger dig langsomt gennem kendte kunstnere og komponisters smukke landskaber og pittoreske byer. Cykelturen er på egen hånd.

 

5 ting der gør Toscana til noget helt særligt:

  1. UNESCO-verdensarv er ikke just en mangelvare her. Hele syv toscanaske lokaliteter er blevet udnævnt af UNESCO som tilhørende verdenskulturarv. Der er bl.a. tale om det historiske centrum af Firenze, det historiske centrum af Siena, pladsen til katedralen i Pisa og meget mere.
  2. Firenze er et must-see. Byen er et absolut historisk centrum – ikke bare for Toscana, men for hele Italien. Den italienske renæssance havde sin spiren netop her, og den dag i dag emmer byen stadig af renæssancens kreativitet og romantik. Renæssancen pryder gadebilledet via broer, store pladser, skulpturer og kirker – med andre ord er dens spor at finde overalt i arkitekturen og kunsten.
  3. Vin og gourmet skal du heller ikke lede længe efter. I Toscana er der nye, gastronomiske lækkerier i hver eneste by, og området er berømt for sine pølser og sin prosciutto toscano, der er den toscanske pendant til parmaskinke. Vildsvin er også en specialitet på disse kanter, og har du først én gang smagt en lokal vildsvineragout, glemmer du det ikke foreløbigt. Det er samtidig her, du finder Italiens mest berømte vin, Chianti, så sørg endelig for at få smagt på de læskende druer undervejs.
  4. Pisa er kendt verden over for sit skæve tårn, der blev bygget af en (måske lidt skeløjet?) ingeniør engang i 1100-tallet. Byen er en gammel sørepublik, der engang dominerede Middelhavet, men som i dag er mest kendt for det skæve tårn og den fantastisk smukke domkirkeplads Campo dei Miracoli.
  5. Skønne badesteder er der masser af. Middelhavets gyldne sandstrande lægger op til hyggelig leg om dagen og romantiske slentreture om aftenen. Nogle steder finder du palmeprydede strandpromenader tæt på diskoteker, golfbaner og shopping-muligheder, mens du andre steder kan nyde små, intime badebugter med god plads på sandet.

Hvis du har lyst til at udforske de mange andre muligheder, vi har, kan du med fordel tage et kig på vores store udvalg af cykelrejser

Er du mere til at holde fødderne på jorden, mens du bevæger dig rundt i Toscana, har vi også ferien til dig. På en vandreferie i Toscana, vil du i dit helt eget rolige tempo gå gennem blide, bakkede landskaber og flade lavlandsområder, fra den ene historiske by til den anden.