Cykelferie langs Elben

Oplev Tyskland og Tjekkiet på to hjul

Spænd cykelhjelmen, mærk vinden i håret, få dejlige kilometer i benene og send tankerne på rejse, når du cykler langs smukke og frodige Elben, der bugter sig gennem Tyskland og Tjekkiet.

Kultur, æstetik, natur og historie på cykel langs Elben

Mærk den idylliske stemning, når du cykler langs Elben, der bugter sig sirligt gennem Tyskland og Tjekkiet. På sin vej fra syd mod nord løber Elbens vand gennem betagende dalområder og forbi historiske byer. Du kan blandt andet opleve ”Den Gyldne Stad” Prag, nyde udsigten til høje sandstensbjerge med slotte og ruiner på toppen, gå i Martin Luthers fodspor i Wittenberg, besøge monumenter fra 2. Verdenskrig og mærke den royale indflydelse i Dresden. 

På vores cykelferier langs Elben kan du opleve skjulte dele af Tyskland og Tjekkiet, som du ikke finder på den klassiske ferie i bil. Alle vores cykelture langs Elben har det til fælles, at de er af let sværhedsgrad. Det vil sige, at terrænet mest er fladt, og at turene er lavet med henblik på, at de skal være ganske overkommelige. Med andre ord kan de fleste være med her.

Herunder kan du gå på opdagelse i vores spændende cykelferier langs Elben.

Læs mere
per side

2 Items

Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

Nem cykling langs Elben med store historiske oplevelser gennem det tidligere Østtyskland. Et venligt og gæstfrit område. Turen kan forkortes til 6 nætter, så den ender i Wittenberg.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 nætter
Forespørg
Tjekkiet og Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Denne tur byder på nem cykling i Tjekket og det tidligere Østtyskland med varieret natur gennem nogle af smukkeste passager langs Elben og Moldau krydret med imponerende slotte og borge undervejs. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Masser af rejsemuligheder ved Elben

På vores cykelferier langs Elben cykler du hovedsagligt på egen hånd. Her kan du vælge imellem at fokusere på Danmarks store nabo mod syd eller at slå to fluer med ét smæk ved at kombinere en cykelferie i Tyskland og Tjekkiet. I Tyskland har du mulighed for at bevæge dig igennem det tidligere Østtyskland fra Dresden til Magdeburg. Dresden er omgivet af smukke bygningsværker fra barokken. Herfra kan du følge Elben ad stier og fredelige småveje, forbi vinklædte bjergskråninger og gennem hyggelige landsbyer. Skal floden krydses, foregår det med en kabeltrukket færge.

Vælger du at bevæge dig på tværs af landegrænser på en cykelferie mellem Prag og Dresden, kommer du til at cykle langs nogle af de smukkeste dele af Elben og Moldau. Moldau er den længste flod i Tjekkiet, og den udmunder i Elben cirka 30 km nord for Prag. På en sådan cykelrejse har du kultur og historie i hver ende af turen, og i de mellemliggende dage vil cyklen føre dig gennem smukke afvekslende landskaber. Skal du have flere kilometer i benene, kan du overveje, om rejsen skal forlænges med en cykeltur videre mod Magdeburg.

Ønsker du at kombinere cykling langs Europas flotte floder med sejlads, så har vi også ferien for dig. På vores cykelkrydstogter har du en hjemlig base på en flodbåd og kan udforske de smukke omgivelser fra cyklen, når du er i land. Læs mere om vores cykelkrydstogter i Tyskland her. 

Dresden Prag Sächsische Schweiz

3 gode grunde til at du skal tage på cykelferie langs Elben

 1. En historisk grænseflod. Gennem tiden har Elben i flere perioder markeret skellet mellem rivaliserende områder. I middelalderen udgjorde den skillelinjen mellem de germanske riger i vest og de slaviske stammer i øst. Derudover blev Elben efter 1949 delvist grænseflod mellem Vest- og Østtyskland. Derfor kan du ved Elben se og mærke historiens vingesus.

 2. Få højdemeter. Floder er bare oplagte rejsemål, når det kommer til en cykelferie, hvor det ikke skal være alt for bakket. Her er Elben ikke en undtagelse. Med sit lige over 1.000 km lange forløb kan du sagtens finde en cykelrute langs floden, hvor det ikke går hverken meget op eller ned.

 3. Kulturel smeltedigel. Mange af byerne langs Elben er kendetegnede ved et rigt kulturliv. Du vil opleve, at kulturen og arkitekturen ændrer sig fra by til by, hvilket bare gør din cykelrejse endnu mere interessant.
Elben Valmuer og kirke Prag

 
3 spændende områder langs Elbens bredder

 1. Prag: Elben går egentlig ikke gennem Prag, men det gør derimod floden Moldau (på tjekkisk: Vltava). I Prag finder du det jødiske kvarter og Karlsbroen, som gennem 600 år har forbundet Moldaus bredder. Når du er i Prag, vil du hverken undre dig over, at den kaldes ”Den Gyldne Stad” eller ”Byen med de 100 spir”. I Tjekkiet kan du også nyde, at det både er godt og billigt at spise og drikke. Du kan nemt finde hyggelige spisesteder, og du må ikke snyde dig selv for den tjekkiske øl.

 2. Sächsische Schweiz: Der er noget uspoleret over Tysklands mindste nationalpark, der strækker sig fra syd for Dresden og ned til den tjekkiske grænse. I dalen snor Elben sig, og på flodbredderne deles kvæg og lystfiskere om pladsen. Det relativt flade landskab omkring Dresden afløses pludselig af høje, lodrette klippevægge og skaber dermed nogle dramatiske omgivelser.

 3. Dresden: Denne tyske by kaldes også ”Elbens Firenze” med henvisning til barok- og renæssance-kunstarternes fremme plads i byen samt det faktum, at der løber en flod gennem byen. Kulturbyen består af imponerende bygningsværker som den genopbyggede Frauenkirche, Zwingerfæstningen, Semperoperaen og Das Residenzschloss (residensslottet).

Alternative cykelferier i Europa

På en cykelferie langs Elben kan du roligt se frem til en fantastisk tur, men Elben er blot én af vores spændende destinationer for en cykelferie. Vi tilbyder i alt cykelferier i mere end 15 lande. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores cykelferier i Spanien og cykelferier i Frankrig, hvor vi har et bredt udvalg.

Hvis du allerede har været på cykeltur langs Elben, men stadig er interesseret i Tyskland som cykeldestination, kan du også tage et kig på vores cykelferier ved MoselRhinen og Bodensøen.