Cykelferie langs Mosel fra vingård til vingård

Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Nem cykelferie langs stejle, vinklædte skråninger og med 3 vinsmagninger inkluderet. Oplev vinproduktionen på nært hold, gå på opdagelse i små hyggelige vinbyer og nyd den skønne tyske natur.

In stock
Travel Code
CYT-059
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Afslappet cykelferie langs den maleriske Mosel-flod
blue encircled check Nyd den smukke tyske natur og udforsk hyggelige, små vinbyer
blue encircled check 3 vinsmagninger inkluderet
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Cykler du langs Mosel, kan du ikke undgå at stifte bekendtskab med de mange berømte vine der kommer fra dette område. Riesling, den fineste og mest berømte vin, hvis små druer modner sent, er blandt verdens ældste. Men ikke kun Riesling vokser her. Det kan du opleve på nært hold, mens du i roligt tempo cykler langs Moselflodens stejle, vinklædte skråninger. Du kan besøge en af de mange vinkældre undervejs, og om aftenen vil dine værter gerne vise vinkælderen frem og fortælle om produktionen. Turen inkluderer ovenikøbet tre vinsmagninger. Så velkommen til en nydelsestur lags Mosel med gæstfrihed, gode vine og en skiltet og total flad cykelrute.

Kort

down v arrow

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst Trier/Ruwertal
Vi anbefaler at man ankommer tidligt til den smukke Ruwertal. Du bor midt mellem vinmarker på et hyggeligt hotel. Har du tid og lyst, kan du tage en tur ind til Trier som bestemt også er et besøg værd.

2. dag. Trier/Ruwer til Neumagen-Dhron/Piesport, ca. 39/44 km
Med vinstokke til alle sider cykler du langs Mosel gennem Ruwerdalen. Tag en pause i den lille vinby Mehring og læg vejen forbi den berømte Villa Rustica, en ruin der i romertiden var et fantastisk landsted. Nyd stemningen i Mehrings hyggelige gader hvor du altid er velkommen på et af de mange vinsteder. Sidst på eftermiddagen kommer du til Neumagen-Dhron, Tysklands ældste vinby, eller til Piesport, en hyggelig lille vinby med skønne vinbarer og -kældre.

3. dag. Neumagen-Dhron/Piesport til Burg/Reil, ca. 48/52 km
I dag kommer du til Bernkastel-Kues med markedsplads, bindingsværkshuse og et vinmuseum. Turen fortsætter herefter stadig langs floden til Zeltingen forbi verdensberømte vinmarker som Zeltinger Himmelreich, Schlossberg, Sonnenuhr og Deutschherrenberg. Efter vinmarkerne Kröver Nacktarsch er det tid til en kaffepause i Traben-Trarbach der ligger på begge sider af floden. Dagens mål er Burg eller Reil.

4. dag. Burg/Reil til Pommern, ca. 57/59 km
I dag cykler du langs vinmarkerne Zeller Schwarze Katz. Læg mærke til den smukke 2-etagers bro, med toget foroven og bilerne nedenunder, der forbinder byerne Bullay og Alf. Nyd den romantiske by Beilstein, og gå på opdagelse i charmerende Cochem med nænsomt restaurerede bindingsværkshuse, hyggelige pladser og fristende ”weinstubs”. Fra Cochem er der knap 10 km til dagens mål, Pommern.

5. dag. Pommern til Koblenz, ca. 48/43 km
Fra Pommern cykler du til Treis-Karden og måske dagens første kaffestop. Senere kan du tage en lille omvej på 4 km til middelalderborgen Burg Eltz, en af Tysklands smukkeste og mest velbevarede, beliggende midt i naturen på en klippetop. Ved Kobern Gondorf kommer du forbi nogle ret stejle skråninger. Her vokser især Riesling- og Pinot Noir-druerne på de sirligt anlagte terrasser. Sidste vinby før Koblenz er hyggelige Winningen. Dagens mål, Koblenz, ligger ved Deutsches Eck hvor Mosel løber ud i Rhinen. Her er masser at se på og opleve med kirker, slotte og hyggelige gader. Prøv evt. også svævebanen op i det skovklædte bagland og fæstningen ”Ehrenbreitstein” hvorfra der er en fantastisk udsigt.

6. dag. Hjemrejse
Hjemrejse efter morgenmad medmindre du har bestilt en ekstra nat i Koblenz.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Ønsker du at leje cykel, har du følgende muligheder:

 • Unisexcykel med 7 gear og fodbremse (fra 150 cm)
 • Herrecykel med 7 gear og fodbremse (fra 165 cm)
 • Unisexcykel med 27 gear og håndbremsere (fra 150 cm)
 • Herrecykel med 27 gear og håndbremsere (fra 165 cm)
 • Elcykel

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer samt en bagtaske. Mindst én cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Desværre ikke muligt at leje cykelhjelm.

Sværhedsgrad 1

down v arrow

En kort, nem og ualmindelig smuk cyklerute på gode, asfalterede og skiltede cykelstier. I alt ca. 200 km uden nævneværdige stigninger, så alle vil kunne klare denne rute. Dagsetaperne er korte og terrænet nem, så giv dig god tid til at nyde de smukke landskaber, de charmerende byer og – ikke mindst – de hyggelige caféer, weinstuber og biersgartens du møder undervejs. I godt vejr også mange hyggelige picnicsteder langs floden. Du får hjemmefra tilsendt kort, rutebeskrivelse og praktisk info på dansk. samt detaljeret cykelkort og rutebeskrivelse på engelsk.

Indkvartering

down v arrow

5 nætters indkvartering med morgenmad. Der bookes 1 vin hotel i Mertesdorf, 1 byhotel i Koblenz og 3 gæsthuse på vingårde.

Overnatningen i Mertesdorf og Koblenz svarer til 3* og 4*hoteller, imens den ellers svarer til 2* og 3* hoteller. Alle værelser er med eget bad og toilet.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Egen transport:
Hotellet i Trier-Ruwertal tilbyder gratis parkering under cykelturen. Parkering arrangeres ved ankomst og kan ikke bestilles hjemmefra.
Man kan også vælge at parkere i parkeringshus i Koblenz.

Ved hjemrejse kan der arrangeres transfer fra Koblenz-Trier. Alternativt er der gode togmuligheder.

Tog:
Du kan også tage toget – det tager ca. 12 timer. Se mere hos Deutsche bahn

Fly:
Med fly går turen til Luxembourg og herfra med tog til Trier. Tilbagevejen er med tog fra Koblenz til Luxembourg.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 6.398,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 4.898,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige ankomstdage:

 • Hver dag i sæsonen

Inkluderet i prisen:

 • 5x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og informationsmateriale
 • 3 vinsmagninger (dag 2, 3 og 4)
 • Nødtelefon

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Børnecykel
 • Cykelanhænger
 • Barnesæde: gratis
 • Returtransfer til starthotel i Trier (inkl. egne cykler). Daglig afgang med bus kl. 9.00. Bestilles og betales hjemmefra.
 • Ekstra nat inkl. morgenmad
  • Trier/Ruwertal
  • Koblenz

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Velociped, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Velociped. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden