INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Cykelferie med guide i Albanien

Cykelferie i international gruppe

Tag med på denne fantastiske cykelferie i det ukendte Europa. Du vil få store cykeloplevelser i international gruppe med lokale turledere og følgebil som hjælp til de hårdeste etaper.

In stock
Travel Code
CYL-02

Det kan du glæde dig til

”Hello” genlyder det mens vi cykler gennem den fredfyldte landsby. Børnene følger os vinkende og smilende, mændene kigger op fra kortspillet og kvinderne nikker venligt. Vi befinder os i Albanien – på cykelferie og vi nyder det! Spinningmusklerne afprøves nu i frisk luft blandt venlige mennesker og med skønne udsigter og fantastisk mad som daglig belønning. Vores to albanske guider, brødrene Armand og Junid viser vej, fortæller om landet før og nu og skiftes til at køre følgebilen med vores bagage og med os, hvis cykeletapen bliver for hård - trygt og godt!
Vi er i midt i oktober, solen skinner og temperaturen sniger sig nemt op på 25 grader. Høsten er på sit højeste, så i vejkanten møder vi et væld af små boder med æbler og alverdens grøntsager, løg hænger til tørre og hø og majs står stakket på sirlige rækker. Overalt er der vand og klare, rislende kilder og som baggrundskulisse har man bjerge i flere lag.
Albanien er det perfekte land for dig der ønsker en ferie med udfordringer – både cykelmæssigt og kulturelt.
Fra at være et hermetisk lukket land under Enver Hoxhas besynderlige styre støttet af kineserne, er landet i dag åbent og med fri markedsøkonomi. På landet er der dog ikke sket den store udvikling, her klares stort set alt arbejde ved håndkraft. Her er utrolig frodigt og al frugt og grønt er uden pesticiderester, da ingen har råd til sprøjtemidler.

– Svært at beskrive, må opleves – og helst inden det bliver for sent.

Se en film om Albaniensturen eller læs bogen "Som en albansk jomfru" skrevet af Nina Rasmussen, som rejste landet tyndt på knallert i 1995. Virkelig underholdende og let læst med mange billeder fra de steder som denne tur går igennem.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

 

Dagsprogram

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana lufthavn og transfer til hotellet (ikke inkl.). Gruppen mødes til aftensmad på en af Tiranas dejlige restauranter.
Indkvartering i Tirana som regel på Sky 2 Hotel.

Dag  2. Tirana –Tushemisht (Pogradec). 40 km og 62 højdemeter – ca 3 timers cykling
Transfer til den nordlige side af Ohrid søen på grænsen mellem Albanien og Makedonien. Vi cykler langs søen sydpå til Pogradec, hvor der er kaffepause. Fra Pogradech følger vi søen rundt østpå til den lille by Tushemisht. Frokost i Drilon parken lige før Tushemisht. Vi checker ind på hotellet og for de der har lyst, er der mulighed for lidt ekstra cykling langs søen ind i Makedonien til det gamle St. Naum kloster.
Indkvartering og aftensmad på Hotel Millenium i Tushemisht

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 412 højdemeter – ca 4 timers cykling
Tilbage langs søen til Pogradec. Her forlader vi søen og vi cykler sydpå og opad til den frodige slette. Vi kommer gennem små landsbyer og ser landbrug som i 30’ernes Danmark. Her laves det meste arbejde med håndkraft. Sprøjtemidler er sjældne i Albanien, mest pga. prisen, så her er alle grøntsager og frugter økologiske. Det går blidt op og ned mens vi nærmer os Korçë. Det meste af tiden følger vi små landeveje, de sidste kilometer ad mere trafikeret vej før vi når Korçë, en fin by med åbne pladser, gågader, caféer og restauranter. Før aftensmad, og gerne i solnedgangen, kan man gå op ad de mange trin til ”den ukendte soldats” grav – herfra er der fin udsigt over Korçë og området omkring.
Indkvartering på Hotel Life Gallery, centralt i Korçë. Aftensmad på nærliggende restaurant. 

Dag 4. Korçë – Sotira. 71 km og 1171 højdemeter – ca 6 timers cykling
I dag forlader vi civilisationen og cykler mod de smukke Gramoz bjerge med deres forrevne tinder. En af turens længste og hårdeste men også smukkeste etaper. Efter 14 ”flade” km starter den første seriøse stigning. Efter en pause på toppen hvor udsigten nydes, går det nedad til kaffepause. Herefter går det op og ned til frokost i Ersekë. Fra Ersekë er der igen 2 seriøse stigninger og en eventyrlig tur langs en ”canyon” før vi når dagens mål, farmen Farma Sotira, som både har landbrug, campingplads, hytter og restaurant. Her indkvarteres vi i små campinghytter til køernes bjælder, bladenes raslen og med udsigt til smukke bjerge.
Nat i Gërmenj (mellem Ersekë og Leskovic på Guesthouse Farma Sotira)

Dag 5. Sotira – Permet. 52 km og 614 højdemeter –  ca 4 timers cykling
En let dag, der dog starter med at man cykler opad i seje hårnålesving til Leskovic. Herfra går det ned gennem en smuk kløft fra 1100 m’s højde til 300 m’s højde og kaffepause i en lille flække (Carshove) tæt på den græske grænse. Herefter blidt op og ned, langs floden til Petran hvor vi drejer fra til højre og cykler til vores indkvartering ensomt beliggende med udsigt til den frodige dal og smukke bjerge i baggrunden. Frokost og herefter mulighed for at cykle lidt længere op i dalen til floden, der her har lavet dejlige pools. Aftensmad på hotellet.
Indkvartering og aftensmad før Permet på Guesthouse Coli.

Dag 6. Permet-Gjirokastër. 72 km og 300 højdemeter – ca 4 timers cykling
En let cykeldag uden de store stigninger. Vi cykler tilbage til Peran og fortsætter nu mod Permet, en typisk by fra kommunisttiden med lige gader, betonblokke og åbne pladser. Vi får os lige en kop kaffe på torvet før vi fortsætter langs floden Vjoca. Lige udenfor Këlcyrë besøger vi et helligt sted for Bechtasi muslimerne (de frisindede muslimer der gerne må både drikke og feste, kendt for sufi dansen).
Gennem Këlcyrë kløften, hvor floden har skåret sig gennem bjergkæden så vi heldigvis ikke skal over passet for at komme til Gjirokastër. Landskabet åbner sig op og vi cykler langs frodige marker til vi møder hovedvejen til Gjirokastër, som vi følger de sidste kilometer før vi drejer fra op mod Gjirokastërs gamle bydel.
Indkvartering i Gjirokastër på Hotel Cajupi - aftensmad på nærliggende restaurant. 

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 725 højdemeter – ca 6 timers cykling
Kort transfer op til passet ved Muzinë – herefter nedad i bløde hårnålesving gennem skov og små flækker til en kanal med det klareste vand. Vi cykler mod kysten, landskabet åbner op og byerne ligger nu tættere. Lige før Sarandë drejer vi fra mod vådområdet ved Butrint. Vi kommer over ”fjorden” med en lille og meget gammel trækpram. Frokost og evt. besøg i Butrint – en udgravning af græske og romerske templer, amfiteater mm. Herfra lidt op og ned langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter da her kommer mange turister i sommermånederne bl.a. fra Korfu, der ligger lige overfor. Vi bor lige ved vandet med udsigt til et par små bystrande, fiskerebåde og restauranter – og måske Korfu i det fjerne.
Indkvartering i Sarandë f.eks. på Hotel Porto Eda – aftensmad på nærliggende restaurant.

Dag 8. Sarandë – Himarë. 53 km og 1064 højdemeter – ca 4 timers cykling
En dag langs kysten. Vi skal op over adskillige pas, så det går virkelig op og ned men hele tiden med udsigt til de fantastiske bjerge til højre og havet til venstre. Vejen er god og forholdsvis nyanlagt. Kaffepause i en lille flække efter det første ”bjerg” er overstået. Videre til frokost som spises med udsigt til en bugt med klippe med indgang til ubåde – her var nemlig tidligere en ubådsbase. Dagen ender nede ved havet i Himarë, en lille kommunistisk anlagt fiskerby med dejlige strande. Vores hotel ligger ved en dejlig strand i udkanten af selve byen.
Indkvartering og aftensmad  i Himarë f.eks. på Hotel Rondos

Dag 9. Himarë – Vlorë. 65 km og 1658 højdemeter – ca 5 timers cykling
Så er det dagen for turens mest udfordrende etape – 65 km og 1658 højdemeter og udfordringerne starter straks vi cykler ud af Himarë. Opad og opad går det mens vi følger kysten nordpå med udsigt til den smukkeste kystlinie på venstre hånd og stejle bjergskråninger på højre. Vi bevæger os ind i Llogara nationalparken, forcerer et utal af hårnålesving før vi når passet i 1000 m’ højde. Frokost og herefter en herlig nedkørsel til vores hotel med egen strand nogle km før Vlorë.
Indkvartering og aftensmad som regel på Hotel Nimfa.

Dag 10. Vlorë – Tirana
Efter morgenmad er der transfer til Tirana lufthavn (2 timer) – eller til hotel i Tirana hvis man har bestilt ekstra nat her. Også muligt at forlænge turen med ekstra nætter i Vlorë eller måske Berat.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad (3-5)

Det er på ingen måde en nem tur, hvis man vælger at cykle hele turen for egen kraft! Flere dagsetaper på 70 km og mere end 1000 højdemeter. MEN heldigvis er det er muligt at leje en el-cykel til turen samt at få hjælp af følgebilen, hvis man undervejs synes, det kan være nok med de stigninger.
Man cykler på albanske landeveje med ringe traffik - kun ind og ud af de lidt større byer (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er der lidt flere biler. Som regel cykler man på gode asfalterede veje, men ind imellem må man påregne cykling på hullet vej med løse sten. Ligeledes må der forventes lidt mere trafik langs kysten i sommermånederne (midt juli til midt august).
Og albanerne cykler faktisk selv!

Cykler og cykeludstyr

Turen er inkl. leje af gode Giant trekkingbikes med affjedret forgaffel og 24 gear, komfortabel saddel, bagagebærer og en bagtaske.
Det er muligt at leje en elcykel mod tillæg.

Indkvartering

Du bor én nat på godt turisthotel Tushemisht, én nat på moderne boutique hotel Korçë, én nat i campinghytte i Sotira, én nat på hyggeligt pensionat i Benje (Permet), én nat på renoveret kommunisthotel i Gjirokastër og tre nætter på godt badehotel. Der vælges altid indkvartering på de bedst tilgængelige hoteller, der findes i området. Der er bad og toilet på alle værelser bortset fra i Sotira, hvor to værelser deler bad/toilet.

Vejr og klima

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

Man flyver til Albaniens hovedstad Tirana. Derfra kan der arrangeres en transfer til starthotellet.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 8.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 7.198,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • 9x overnatning
 • Fuld pension alle dage 
 • Trekkingbike med 24 gear
 • Bagagetransport
 • Følgebil
 • Transfer som beskrevet i program
 • Engelsktalende guide
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark 
 • Drikkevarer (på vores gruppetur blev det 50 EUR pr person for 9 dage)
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg:

 • Elcykel: 1300 kr.
 • Transfer Tirana lufthavn-hotel i Tirana (1-4 personer): 200 kr. i alt
 • Ekstra nat i Tirana inkl. morgenmad: dobbeltværelse 350 kr. pr person/enkeltværelse 490 kr. pr person

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Cycle Albania og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Cycle Albania. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden

Loading...