Bestil

Cykelferie med guide i Albanien

Albanien | Cykelferie i international gruppe | Sværhedsgrad 3-5

Tag på cykelferie i det ukendte Albanien. Du vil få store oplevelser i en international gruppe med lokale turledere og følgebil som hjælp til de hårdeste etaper, når du kører i det smukke bjerglandskab. 

In stock
Travel Code
CYL-02
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Albaniens flotteste by, Gjirokastër, byen med de 1.000 trin
blue encircled check Oplev vådområdet ved Butrint, på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled check Turen er med cykelguide

calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

”Hello” genlyder det, mens vi cykler gennem den fredfyldte landsby. Børnene følger os vinkende og smilende, mændene kigger op fra kortspillet, og kvinderne nikker venligt. Vi befinder os i Albanien på cykelferie, og vi nyder det! Spinningmusklerne afprøves nu i frisk luft blandt venlige mennesker og med skønne udsigter og fantastisk mad som daglig belønning. Vores to albanske guider, brødrene Armand og Junid viser vej, fortæller om landet før og nu og skiftes til at køre følgebilen med vores bagage og med os, hvis cykeletapen bliver for hård – trygt og godt! 

Albanien er det perfekte land for dig, der ønsker en ferie med udfordringer – både cykelmæssigt og kulturelt. Fra at være et hermetisk lukket land under Enver Hoxhas besynderlige styre støttet af kineserne, er landet i dag åbent og med fri markedsøkonomi. På landet er der dog ikke sket den store udvikling, her klares stort set alt arbejde ved håndkraft. Her er utrolig frodigt og al frugt og grønt er uden pesticiderester, da ingen har råd til sprøjtemidler.

Det er svært at beskrive, det må opleves – og helst inden det bliver for sent.

Hvis du ønsker at vide mere om området, kan du læse bogen "Som en albansk jomfru" skrevet af Nina Rasmussen, som rejste landet tyndt på knallert i 1995. Virkelig underholdende og let læst med mange billeder fra de steder, som denne tur går igennem.

Albanien er det perfekte land for dig, der ønsker en ferie med udfordringer – både cykelmæssigt og kulturelt. Alternativt kan du også vælge turen uden guide. Den finder du her.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana lufthavn og transfer til hotellet (ikke inkl.). Efter check-in på hotellet, afhængigt af hvornår du lander, er det muligt at gå på opdagelse rundt i Tirana og besøge atombunkeren i Enver Hoxha, frugt- og grøntsagsmarkedet og det nationale museum for historie ved siden af ​​det nybyggede centrum af Tirana. Den livlige hovedstad er hjertet i Albanien og byder på hyggelige pladser og farverige bygninger. Gruppen mødes til aftensmad på en af Tiranas dejlige restauranter.

Dag 2. Tirana – Tushemisht (Pogradec). 29 km og 70 højdemeter – ca. 3 timers cykling
Transfer til den nordlige side af Ohrid-søen på grænsen mellem Albanien og Makedonien. Du cykler en scenisk rute langs søen sydpå til Pogradec, hvor der er kaffepause. Fra Pogradech følger du søen rundt østpå til den lille by Tushemisht. Frokost i Drilon Nationalpark lige før Tushemisht på en god restaurant ved vandet, hvorefter du checker ind på hotellet. Har du lyst, er der mulighed for lidt ekstra cykling langs søen ind i Makedonien til det gamle St. Naum kloster.

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 512 højdemeter – ca. 4 timers cykling
Tilbage langs søen til Pogradec. Her forlader du søen og cykler sydpå og opad til den frodige slette. Du kommer gennem små landsbyer og ser landbrug som i 30'ernes Danmark. Her laves det meste arbejde med håndkraft. Sprøjtemidler er sjældne i Albanien, mest pga. prisen, så her er alle grøntsager og frugter økologiske. Det går blidt op og ned, mens du nærmer dig Korçë, også kaldt Albaniens Paris. Det meste af tiden følger du små landeveje, de sidste kilometer ad mere trafikeret vej, før du når Korçë, en fin by med åbne pladser, gågader, caféer og restauranter. Før aftensmad, og gerne i solnedgangen, kan man gå op ad de mange trin til ”den ukendte soldats” grav – herfra er der fin udsigt over Korçë og området omkring.

Dag 4. Korçë – Sotira. 72 km og 1.170 højdemeter – ca. 6 timers cykling
I dag forlader du civilisationen og cykler i stejl stigning mod de smukke Gramoz-bjerge med deres forrevne tinder. Her kommer du til at passere golde klippelandskaber, smukke vilde blomster og frodige dale. En af turens længste og hårdeste, men også smukkeste etaper. Efter 14 ”flade” km starter den første seriøse stigning. Efter en pause på toppen hvor du kan få pusten tilbage og nyde den smukke udsigt, går det igen nedad, hvor du vil slutte den første hårde etape af med en kaffepause. Barmash-passet venter herefter, før du stopper til frokost i Ersekë, Albaniens højest beliggende by ca. 1.000 meter over havets overflade. Fra Ersekë er der igen 2 seriøse stigninger og en eventyrlig tur langs en ”canyon”, før vi når dagens mål, farmen Farma Sotira, som både har landbrug, campingplads, hytter og restaurant. Her indkvarteres du i en lille campinghytte til lyden af køernes bjælder, bladenes raslen og med udsigt til smukke bjerge.

Dag 5. Sotira – Permet. 66 km og 660 højdemeter –  ca. 4 timers cykling
En let dag, der dog starter ud med hårnålesving og en barsk stigning fra Sotirë til et højt fyrreskovsplateau, før du når floden Vjosa. Herefter går turen ned igennem en smuk kløft fra 1.100 meters højde til 300 meters højde, før du holder en kaffepause i en lille flække (Carshove) tæt på den græske grænse. Den 17 km lange nedstigning til Çarshovë er både en fornøjelse og en og en spændende udfordring i fantastiske omgivelser. Herefter følger du den blide cornicherute til Përmet, der er kendt for sit køkken og stærke raki. Her drejer du fra og cykler til vores indkvartering i den idylliske landsby Bënje, beliggende med udsigt til den frodige dal og smukke bjerge i baggrunden. Frokost og efterfølgende mulighed for at cykle længere op i dalen til de skønne termiske pools i Langarica. 

Dag 6. Permet-Gjirokastër. 70 km og 427 højdemeter – ca. 4 timers cykling
En let cykeldag uden de store stigninger. Du forsætter langs dalen mod Këlcyrë og dens spidse bjergtinder, der også bliver kaldt for "hajens tænder". Du cykler gennem Këlcyrë-kløften, hvor floden har skåret sig gennem bjergkæden, så du heldigvis ikke skal over passet for at komme til museumsbyen Gjirokastër, byen med de 1.000 trin, der er kendt for at være en af de flotteste i Albanien. Landskabet åbner sig op, og du cykler langs frodige marker, til du møder hovedvejen til Gjirokastër, som du følger de sidste kilometer, før du drejer fra op mod Gjirokastërs gamle bydel. Her kan du gå på opdagelse i de charmerende brostensbelagte gyder mellem de hvidmurede bygninger og de fascinerende traditionelle huse.

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 525 højdemeter – ca. 6 timers cykling
Kort transfer op til passet ved Muzinë – herefter nedad i bløde hårnålesving gennem skov og små flækker til en kanal med det klareste vand. Du cykler mod kysten, landskabet åbner op og byerne ligger nu tættere. Lige før Sarandë drejer du fra mod vådområdet ved Butrint, et historisk område der også er på UNESCOs verdensarvsliste. Du kommer over ”fjorden” med en lille og meget gammel trækpram. Frokost og evt. besøg i Butrint – en udgravning af græske og romerske templer, amfiteater m.m. Herfra lidt op og ned langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter, da her kommer mange turister i sommermånederne bl.a. fra Korfu, der ligger lige overfor. Du bor lige ved vandet med udsigt til et par små bystrande, fiskerbåde og restauranter – og måske Korfu i det fjerne.

Dag 8. Sarandë – Himarë. 52 km og 1.064 højdemeter – ca. 4 timers cykling
En dag langs kysten. Du skal op over adskillige pas, så det går virkelig op og ned, men hele tiden med udsigt til de fantastiske bjerge til højre og havet til venstre. Vejen er god og forholdsvis nyanlagt. Kaffepause i en lille flække efter det første ”bjerg” er veloverstået. Videre til frokost som spises med udsigt til en bugt, der har en klippe med indgang til ubåde – her var nemlig tidligere en ubådsbase. Du vil på turen også besøge det venetianske slot Porto Palermo, der gemmer på mange mysterier. Dagen ender nede ved havet i Himarë, en lille kommunistisk anlagt fiskerby med lækre strande. Dit hotel ligger ved en dejlig strand i udkanten af selve byen.

Dag 9. Himarë – Vlorë. 64 km og 1.590 højdemeter – ca. 5 timers cykling
Din sidste cykeldag byder også på turens mest udfordrende etape – men også den mest spektakulære. 64 km og 1.590 højdemeter, og udfordringerne starter fra det øjeblik, du cykler ud af Himarë. Opad og opad går det, mens du følger kysten nordpå med udsigt til den smukkeste kystlinje på venstre hånd og stejle bjergskråninger på højre. Du bevæger dig ind i Llogara nationalparken, forcerer et utal af hårnålesving før du når passet i 1.000 meters højde. Frokost og herefter en herlig nedkørsel til dit hotel med egen strand ved Det Ioniske Hav nogle kilometer før Vlorë.

Dag 10. Vlorë – Tirana
Efter morgenmad er der transfer til Tirana lufthavn (ca. 2 timer) eller til hotel i Tirana, hvis du har bestilt ekstra nat her. Det er også muligt at forlænge turen med ekstra nætter i Vlorë eller måske Berat.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad (3-5)

down v arrow

Det er på ingen måde en nem tur, hvis du vælger at cykle hele turen for egen kraft! Flere dagsetaper på 70 km og mere end 1.000 højdemeter. MEN heldigvis er det muligt at leje en elcykel til turen samt at få hjælp af følgebilen, hvis du undervejs synes, det kan være nok med de stigninger.

Du cykler på albanske landeveje med ringe traffik. Kun ind og ud af de lidt større byer (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er der lidt flere biler. Som regel cykler du på gode, asfalterede veje, men indimellem må du forvente cykling på hullet vej med løse sten.

Cykler og cykeludstyr

down v arrow

Turen er inkl. leje af gode Giant trekkingbikes med affjedret forgaffel og 24 gear, komfortabel saddel, bagagebærer og en bagtaske. Det er muligt at leje en elcykel mod tillæg.

Indkvartering

down v arrow

Du bor én nat på godt turisthotel Tushemisht, én nat på moderne boutique hotel Korçë, én nat i campinghytte i Sotira, én nat på hyggeligt pensionat i Benje (Permet), én nat på renoveret kommunisthotel i Gjirokastër og tre nætter på godt badehotel. Der vælges altid indkvartering på små bed and breakfasts i området. Der er bad og toilet på alle værelser bortset fra i Sotira, hvor to værelser deler bad/toilet.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan vælge at flyve til Albaniens hovedstad Tirana. Derfra kan der arrangeres transfer til starthotellet.

OBS:
Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
   

1 person. Enkeltværelse

Fra 10.598,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Prisen inkluderer:

 • 9x overnatning inkl. helpension
 • Trekkingbike med 24 gear
 • Bagagetransport
 • Følgebil 
 • Transfer som beskrevet i program
 • Engelsktalende guide 
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark 
 • Drikkevarer
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Elcykel
 • Transfer fra Tirana lufthavn til hotellet i Tirana (1-4 personer)
 • Ekstra nat i Tirana inkl. morgenmad

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Cycle Albania, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Cycle AlbaniaDin rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden