INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Cykelferie med guide i Albanien

Cykelferie i international gruppe

Tag med på denne fantastiske cykelferie i det ukendte Europa. Du vil få store cykeloplevelser i international gruppe med lokale turledere og følgebil som hjælp til de hårdeste etaper.

In stock
Travel Code
CYL-02

Det kan du glæde dig til

”Hello” genlyder det mens vi cykler gennem den fredfyldte landsby. Børnene følger os vinkende og smilende, mændene kigger op fra kortspillet og kvinderne nikker venligt. Vi befinder os i Albanien – på cykelferie og vi nyder det! Spinningmusklerne afprøves nu i frisk luft blandt venlige mennesker og med skønne udsigter og fantastisk mad som daglig belønning. Vores to albanske guider, brødrene Armand og Junid viser vej, fortæller om landet før og nu og skiftes til at køre følgebilen med vores bagage og med os, hvis cykeletapen bliver for hård - trygt og godt!
Vi er i midt i oktober, solen skinner og temperaturen sniger sig nemt op på 25 grader. Høsten er på sit højeste, så i vejkanten møder vi et væld af små boder med æbler og alverdens grøntsager, løg hænger til tørre og hø og majs står stakket på sirlige rækker. Overalt er der vand og klare, rislende kilder og som baggrundskulisse har man bjerge i flere lag.
Albanien er det perfekte land for dig der ønsker en ferie med udfordringer – både cykelmæssigt og kulturelt.
Fra at være et hermetisk lukket land under Enver Hoxhas besynderlige styre støttet af kineserne, er landet i dag åbent og med fri markedsøkonomi. På landet er der dog ikke sket den store udvikling, her klares stort set alt arbejde ved håndkraft. Her er utrolig frodigt og al frugt og grønt er uden pesticiderester, da ingen har råd til sprøjtemidler.

– Svært at beskrive, må opleves – og helst inden det bliver for sent.

Se en film om Albaniensturen eller læs bogen "Som en albansk jomfru" skrevet af Nina Rasmussen, som rejste landet tyndt på knallert i 1995. Virkelig underholdende og let læst med mange billeder fra de steder som denne tur går igennem.

Kort

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

 

Dagsprogram

Dag 1. Tirana
Ankomst til Tirana lufthavn og transfer til hotellet. Denne transfer kan tilkøbes. Efter check-in på hotellet, afhængigt af hvornår i lander, er det muligt at få en rundvisning i Tirana og besøge atombunkeren i Enver Hoxha, frugt- og grøntsagsmarkedet og det nationale museum for historie ved siden af ​​den nybyggede by centrum af Tirana. Den livlige hovedstad er hjertet i Albanien og byder på hyggelige pladser og farverige bygninger. Gruppen mødes til aftensmad på en af Tiranas dejlige restauranter.

Dag  2. Tirana –Tushemisht (Pogradec). 29 km og 70 højdemeter – ca 3 timers cykling
Transfer til den nordlige side af Ohrid søen på grænsen mellem Albanien og Makedonien. Vi cykler en scenisk rute langs søen sydpå til Pogradec, hvor der er kaffepause. Fra Pogradech følger vi søen rundt østpå til den lille by Tushemisht. Frokost i Drilon nationalpark lige før Tushemisht på en god restaurant ved vandet, hvorefter vi checker ind på hotellet. For de der har lyst, er der mulighed for lidt ekstra cykling langs søen ind i Makedonien til det gamle St. Naum kloster.

Dag 3. Tushemisht (Pogradec) – Korçë. 51 km og 512 højdemeter – ca 4 timers cykling
Tilbage langs søen til Pogradec. Her forlader vi søen og vi cykler sydpå og opad til den frodige slette. Vi kommer gennem små landsbyer og ser landbrug som i 30’ernes Danmark. Her laves det meste arbejde med håndkraft. Sprøjtemidler er sjældne i Albanien, mest pga. prisen, så her er alle grøntsager og frugter økologiske. Det går blidt op og ned mens vi nærmer os Korçë også kaldt Albaniens Paris. Det meste af tiden følger vi små landeveje, de sidste kilometer ad mere trafikeret vej før vi når Korçë, en fin by med åbne pladser, gågader, caféer og restauranter. Før aftensmad, og gerne i solnedgangen, kan man gå op ad de mange trin til ”den ukendte soldats” grav – herfra er der fin udsigt over Korçë og området omkring.

Dag 4. Korçë – Sotira. 72 km og 1170 højdemeter – ca 6 timers cykling
I dag forlader vi civilisationen og cykler i stjel stigning mod de smukke Gramoz bjerge med deres forrevne tinder. Her kommer vi til at passere golde klippelandskaber, smukke vilde blomster og frodige dale. En af turens længste og hårdeste, men også smukkeste etaper. Efter 14 ”flade” km starter den første seriøse stigning. Efter en pause på toppen hvor i kan få pusten tilbage og nyde den smukke udsigt, går det igen nedad, hvor vi vil slutte den første hårde etape af med en kaffepause. Barmash passet venter herefter før vi stopper til frokost i Ersekë, Albaniens højest belligende by ca. 1000m over havets overflade. Fra Ersekë er der igen 2 seriøse stigninger og en eventyrlig tur langs en ”canyon” før vi når dagens mål, farmen Farma Sotira, som både har landbrug, campingplads, hytter og restaurant. Her indkvarteres vi i små campinghytter til køernes bjælder, bladenes raslen og med udsigt til smukke bjerge.

Dag 5. Sotira – Permet. 66 km og 660 højdemeter –  ca 4 timers cykling
En let dag, der dog starter ud med hårnålesving og en barsk stigning fra Sotirë til et højt fyrreskovsplateau før du når floden Vjosa. Herefter går turen ned igennem en smuk kløft fra 1100 m’s højde til 300 m’s højde før vi holder en kaffepause i en lille flække (Carshove) tæt på den græske grænse. Den 17 km lange nedstigning til Çarshovë er både en fornøjelse og en spænding at cykle i en af ​​de mest naturskønne forlystelser på turen. Herefter følger vi den blide cornicherute til Përmet, der er kendt for sit køkken og stærke raki. Her drejer vi fra og cykler til vores indkvartering i den idylliske landsby Bënje, beliggende med udsigt til den frodige dal og smukke bjerge i baggrunden. Frokost og efterfølgende mulighed for at cykle længere op i dalen til de skønne termiske pools i Langarica. 

Dag 6. Permet-Gjirokastër. 70 km og 427 højdemeter – ca 4 timers cykling
En let cykeldag uden de store stigninger. Vi forsætter langs dalen mod Këlcyrë og dens spidse bjergtinder der også bliver kald for "hajens tænder". Vi cykler gennem Këlcyrë kløften, hvor floden har skåret sig gennem bjergkæden så vi heldigvis ikke skal over passet for at komme til museumsbyen Gjirokastër, byen med de 1.000 trin, der er kendt for at være en af de flotteste i Albanien. Landskabet åbner sig op og vi cykler langs frodige marker til vi møder hovedvejen til Gjirokastër, som vi følger de sidste kilometer før vi drejer fra op mod Gjirokastërs gamle bydel. Her vil vi gå på opdagelse i de charmerende brostensbelagte gyder mellem de hvidmurede bygninger og de fascinerende traditionelle huse.

Dag 7. Gjirokastër – Sarandë. 70 km og 525 højdemeter – ca 6 timers cykling
Kort transfer op til passet ved Muzinë – herefter nedad i bløde hårnålesving gennem skov og små flækker til en kanal med det klareste vand. Vi cykler mod kysten, landskabet åbner op og byerne ligger nu tættere. Lige før Sarandë drejer vi fra mod vådområdet ved Butrint, en historisk område der også er på UNESCO's verdensarvslisten. Vi kommer over ”fjorden” med en lille og meget gammel trækpram. Frokost og evt. besøg i Butrint – en udgravning af græske og romerske templer, amfiteater mm. Herfra lidt op og ned langs kysten til Sarandë, en badeby med mange hoteller og restauranter da her kommer mange turister i sommermånederne bl.a. fra Korfu, der ligger lige overfor. Vi bor lige ved vandet med udsigt til et par små bystrande, fiskerebåde og restauranter – og måske Korfu i det fjerne.

Dag 8. Sarandë – Himarë. 52 km og 1064 højdemeter – ca 4 timers cykling
En dag langs kysten. Vi skal op over adskillige pas, så det går virkelig op og ned men hele tiden med udsigt til de fantastiske bjerge til højre og havet til venstre. Vejen er god og forholdsvis nyanlagt. Kaffepause i en lille flække efter det første ”bjerg” er overstået. Videre til frokost som spises med udsigt til en bugt med klippe med indgang til ubåde – her var nemlig tidligere en ubådsbase. Vi vil på turen også besøge Porto Palermo Slot, et venetiansk slot der gemmer på mange mysterier. Dagen ender nede ved havet i Himarë, en lille kommunistisk anlagt fiskerby med dejlige strande. Vores hotel ligger ved en dejlig strand i udkanten af selve byen.

Dag 9. Himarë – Vlorë. 64 km og 1590 højdemeter – ca 5 timers cykling
Vores sidste cykeldag byder også på turens mest udfordrende etape – men også den mest spektakulære. 64 km og 1590 højdemeter og udfordringerne starter fra det øjeblik vi cykler ud af Himarë. Opad og opad går det mens vi følger kysten nordpå med udsigt til den smukkeste kystlinje på venstre hånd og stejle bjergskråninger på højre. Vi bevæger os ind i Llogara nationalparken, forcerer et utal af hårnålesving før vi når passet i 1000 m. højde. Frokost og herefter en herlig nedkørsel til vores hotel med egen strand ved den ioniske hav nogle km før Vlorë.

Dag 10. Vlorë – Tirana
Efter morgenmad er der transfer til Tirana lufthavn (2 timer) – eller til hotel i Tirana, hvis man har bestilt ekstra nat her. Det er også muligt at forlænge turen med ekstra nætter i Vlorë eller måske Berat.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad (3-5)

Det er på ingen måde en nem tur, hvis man vælger at cykle hele turen for egen kraft! Flere dagsetaper på 70 km og mere end 1000 højdemeter. MEN heldigvis er det er muligt at leje en el-cykel til turen samt at få hjælp af følgebilen, hvis man undervejs synes, det kan være nok med de stigninger.
Man cykler på albanske landeveje med ringe traffik - kun ind og ud af de lidt større byer (Progradec, Korçë og Gjirokastër) er der lidt flere biler. Som regel cykler man på gode asfalterede veje, men ind imellem må man påregne cykling på hullet vej med løse sten. Ligeledes må der forventes lidt mere trafik langs kysten i sommermånederne (midt juli til midt august).
Og albanerne cykler faktisk selv!

Cykler og cykeludstyr

Turen er inkl. leje af gode Giant trekkingbikes med affjedret forgaffel og 24 gear, komfortabel saddel, bagagebærer og en bagtaske.
Det er muligt at leje en elcykel mod tillæg.

Indkvartering

Du bor én nat på godt turisthotel Tushemisht, én nat på moderne boutique hotel Korçë, én nat i campinghytte i Sotira, én nat på hyggeligt pensionat i Benje (Permet), én nat på renoveret kommunisthotel i Gjirokastër og tre nætter på godt badehotel. Der vælges altid indkvartering på de bedst tilgængelige hoteller, der findes i området. Der er bad og toilet på alle værelser bortset fra i Sotira, hvor to værelser deler bad/toilet.

Vejr og klima

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

Man flyver til Albaniens hovedstad Tirana. Derfra kan der arrangeres en transfer til starthotellet.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Enkeltværelse

Fra 9.598,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse

Fra 8.198,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 9x overnatning
 • Fuld pension alle dage 
 • Trekkingbike med 24 gear
 • Bagagetransport
 • Følgebil
 • Transfer som beskrevet i program
 • Engelsktalende guide
 • Infomøde

Ikke inkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark 
 • Drikkevarer
 • Eventuelle turistskatter

Tillæg (se priser under "bestil"):

 • Elcykel:
 • Transfer fra Tirana lufthavn til hotellet i Tirana (1-4 personer)
 • Ekstra nat i Tirana inkl. morgenmad: dobbeltværelse og enkeltværelse

Børnerabatter:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gælder kun ved opredning og 2 fuldt betalende på værelset

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Cycle Albania og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Cycle Albania. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejser’s medlemskab af rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.  

Gå til toppen af siden