Cykelferie omkring Bodensøen

Tyskland, Østrig og schweiz | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

Tag med på en naturskøn cykelferie gennem tre forskellige lande rundt om Bodensøen. Kultur, natur, badning med udsigt til alpetinder og en næsten sydlandsk atmosfære venter dig.

In stock
Travel Code
CYO-039
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Mulighed for en opkvikkende dukkert flere steder ved søen
blue encircled check Cykl over grænserne til Østrig og Schweiz
blue encircled check Klostret Reichenau, på UNESCOs verdensarvsliste
calendar iconIndividuel afrejsedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Glæd dig til en smuk cykelferie gennem tre forskellige lande og med utallige gode oplevelser. Du starter og slutter cykelfornøjelserne i den hyggelige, tyske by Konstanz, og vil undervejs cykle over grænserne til både Østrig og Schweiz. Cykelruterne ved Bodensøen hører til de allersmukkeste i Europa, og områderne du cykler i, byder både på storslået natur, sneklædte alpetinder og hyggelige byer, hvor kulturlivet trives med en sydlandsk atmosfære. Der har boet mennesker ved søens bredder i århundreder før Kristi fødsel, og undervejs mærker du historiens varme vingesus. På grund af det meget milde klima, er det desuden muligt at dyrke vin og grøntsager 10 måneder om året, hvorfor frodige marker og hyggelige boder pryder landskabet. Der er også gode muligheder for en dukkert stort set hele vejen rundt om søen.

Med Alperne i baggrunden byder de to øer Reichenau og Mainau på et smukt syn. Reichenau er kendt for klostret af sammen navn og optaget på UNESCO`s liste over verdenskulturarv. Mainau præges af blomsterpragt, både subtropisk og tropisk vegetation. Langs søens bredder er der nogle steder mulighed for badning i det klare, blågrønne vand, som er så rent, at det bruges som drikkevandsreservoir for omkring 4 mio. tyskere og schweizere. Turen kan evt. kombineres med sejlads på søens små passagerskibe, “den hvide flåde”, som alle medtager gæster med cykel. Kort sagt: glæd dig til en smuk og nem cykelferie med ren alpeidyl.

Kort

down v arrow

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Konstanz/Kreuzlingen 
Tyske Konstanz er den største by ved Bodensøen, og her finder du bl.a. en hyggelig lille havn og en dejlig park. Kom i god tid og nyd den dejlige by eller besøg evt. blomsterøen Mainau med bl.a. en imponerende rosenpark. 

Dag 2. Til Überlingen ca. 35-50 km
I dag begynder cykeleventyret, og du cykler ad Bodensee-Radweg langs søen Gnadensees bred. Med udsigt til øen Reichenau og bjergene i baggrunden, når du til Allensbach og senere til Radolfzell. Herfra går turen over den skovklædte halvø "Bodanrück" til Bodmann. Du er nu ved Überlinger See og cykler langs søen de sidste kilometer til Überlingen.

Dag 3. Til Kressbronn/Nonnenhorn/Lindau ca. 50-60 km
Det første du kommer forbi i dag, er den lille valfartskirke Birnau. I Unteruhldingen inviterer det forhistoriske museum med huse bygget på pæle ude i søen måske til et besøg. Senere går turen forbi vinklædte skråninger til Meersburg - en lille by med to slotte; et gammelt og et nyt. I Friederichshafen cykler du gennem byen langs søpromenaden med mulighed for stop på én af de mange restauranter og cafeer. De sidste km cykler du med udsigt til de sneklædte alpetoppe.

Dag 4. Til Höchst/Horn/Arbon ca. 30-55 km
Tre lande og en fristad ligger foran dig i dag. Du starter cykelturen gennem hyggelige småbyer som Wasserburg og Nonnenhorn og forbi frugtplantager til Lindau, der er den eneste bayerske by ved Bodensøen. Nyd byens særlige stemning før du fortsætter til den østrigske grænse og Bregenz. Herfra fortsætter turen langs søen, via fuglereservatet og naturparken Rheindelta til den schweiziske grænse.

Dag 5. Til Konstanz ca. 40-50 km
Har du boet i Höchst, starter dagen med, at den Schweiziske grænse krydses. Læg vejen forbi Altenrhein og et af Hundertwassers farvestrålende bygninger. Gennem hyggelige små landsbyer langs søbredden kommer du tilbage til Konstanz. 

Dag 6. Til Schaffhausen ca. 50 km
I dag går turen langs Untersee, der for mange er den smukkeste del af Bodensøen. Fra den schweiziske bred åbner sig en vidunderlig udsigt til øerne Reichenau og Höri samt Hegaus vulkanlandskab. Efter en kort bakke når du Stein am Rhein, en charmerende lille by med bindingsværkshuse og hyggelige pladser. Ovenover byen våger den imponerende borg Hohenklingen. Bodensøen forlades og du cykler nu langs Rhinen, der markerer den schweizsk-tyske grænse nogle kilometer. Ved grænsen er der gode bademuligheder, især for familier og børn. Flere steder er det livredder, hvor man kan få adgang mod betaling. Du ankommer til Schaffhausen og har tid til en tur rundt i byen også kaldet "byen med de 171 karnapper" grundet de mange smukke huse udstyret med kunstfærdige karnapper.


Dag 7. Til Konstanz/Kreuzlingen ca. 45 km + bådtur
I dag besøger du det gigantiske vandfald, Rheinfall, hvor der om sommeren strømmer over 600.000 liter vand ud over klipperne i sekundet. Midt i disse vandmasser står Rheinfall-klippen, hvor til du bliver sejlet. Efter denne måske lidt våde oplevelse fortsætter din tur tilbage langs Rhinen til Stein am Rhein, og herfra ad Bodensee Radweg til Gaienhofen og videre med færge til øen Reichenau. Med udsigt til Bodensøens klare vand og de grønne schweiziske bjerge cykler du nu over diget og de sidste km. til Konstanz.

Dag 8. Hjemrejse fra Konstanz
Medmindre du har bestilt en ekstra nat eller to i Kontanz er det i dag tid til at vende næsen tilbage til Danmark.

Forbehold for ændringer i dagsprogrammet:
Bemærk at dagsprogrammet er vejledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen udleveres ved ankomst.

Sværhedsgrad 1-2

down v arrow

Denne tur er let og familievenlig, og alle med almindelig kondition kan klare den. Der er dog enkelte bakker på dag 7. Nogle dage vil det være muligt at forkorte etaperne ved at tage tog.
Du cykler ad gode, skiltede stier tæt ved Bodensøen, og indimellem cykler du på ikke-asfalteret sti. Rundt om Friederichshafen følger cykelstien hovedvejen. Ruten går gennem Østrig, Tyskland og Schweiz.
Ved ankomst til starthotel får du både detaljeret cykelkort og rutebeskrivelse på engelsk/tysk.

Indkvartering

down v arrow

Undervejs på din cykelferie bor du på dejlige 2-3* hoteller eller Gasthöfe. Alle værelser er med bad og toilet, og opholdet er inkl. morgenmad.
Det er også muligt at opgradere til 3-4* hoteller.

Det er ikke muligt at tilkøbe halvpension, da der er et fint udvalg af spisesteder i byerne.

Cykel og cykeludstyr

down v arrow
 • Unisex cykel med 8 gear og fodbremse (herrecykel fra højde 1,75)
 • Unisex cykel med 24 gear og håndbremsere (herrecykel fra 1,75)
 • Elcykel med håndbremser
 • Barnecykel (20-26 tommer), barnesæde

Desværre ikke muligt at leje cyklehjelm.

Alle cykler er udstyret med gelsaddel og bagagebærer, bagtasker, styrtaske eller kortholder. Mindst en cykel pr. værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt.

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er lettest at flyve til Zürich. Derfra går der tog til Konstanz.

Tog:
Man kan også tage toget fra Danmark. Der kører f.eks. nattog mellem Hamborg og Zürich. Find mere information hos DSB Udland.

Kør selv:
Der kan bookes lukket parkering ved Radweg Reisens kontor i Konstanz. Bestilles og betales hjemmefra. Åbent daglig fra kl. 9.00 til kl. 19.00.

OBS:

Vi anbefaler altid, at du får bekræftet turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.
Vi kan være behjælpelige med at arrangere fly. Kontakt os for at høre nærmere.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
       

1 person. Enkeltværelse 3-4*

Fra 10.198,- DKK

1 person. Enkeltværelse 2-3*

Fra 7.898,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 2-3*

Fra 5.998,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse 3-4*

Fra 7.498,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Mulige startdage:

 • Hver dag i sæsonen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatning inkl. morgenmad
 • Bagagetransport
 • Kort og informationsmateriale
 • Færgebillet Gaienhofen-Reichenau med cykel
 • Bådtur til Rheinfall-klippen
 • Entré til Rosgarten Museum i Konstanz og en kop kaffe
 • Nødtelefon

Ikke indkluderet i prisen:

 • Transport til og fra Danmark
 • Eventuelle turistskatter

Tilkøb (se priser under "bestil":

 • Cykelleje
 • Elcykel
 • Børnecykel
 • Lukket parkering i Konstanz
 • Ekstra nat i Konstanz inkl. morgenmad:
  • 2-3* hotel: dobbeltværelse/enkeltværelse 
  • 3-4* hotel: dobbeltværelse /enkeltværelse 

Agentforbehold:

Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Radweg Reisen, og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Radweg Reisen. Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af Rejsegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet.

Gå til toppen af siden