INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelferie Oslofjorden rundt

Norge - cykelferie på egen hånd

Tag på en dejlig cykelferie langs den norske fjord fra Drammen til Oslo og lad dig charmere af hyggelige havne, historiske bymidter, skønne badesteder og venlig lokalbefolkning.

In stock
Travel Code
CYN-1
Det kan du glæde dig til

Tag med på cykelferie til Oslofjorden i Norge, der strækker sig over 100 km mod nord fra sin start i Skagerrak mod Oslo. Her emmer af liv. Over 40% af Norges befolkning bor under 45 minutters kørsel fra Oslofjorden, og færgetrafik, sejlads, fiskeri og smuk natur hører hjemme her og gør området ekstra livligt. Oslofjorden deles op i en indre  fjord, der byder på skovklædte skråninger, og en ydre der har skønne strande. Lad dig overraske og charmere af områdets mange små og hyggelige havnebyer som Åsgårdstrand, Son, Hvitsten og Drøbak. Du får også mulighed for at opleve Drammen, der er Norges ældste by, hvalfangerbyen Sandefjord og den velbevarede gamle by Fredrikstad. 

Og husk badetøjet – Oslofjorden har Norges højeste helårstemperatur, og vandet er dejligt og friskt. Undervejs på din færd til Oslo kommer du forbi mange skønne badesteder. Selvom du er højt mod nord, medfører områdets høje sommertemperaturer og de milde vintre desuden, at mere sydlige plantearter kan vokse her som eneste sted i hele Norge, og her er grønt, frodigt og mildt. Din cykelferie venter. 

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Drammen
Efter ankomst til Drammen kan du nyde den stemningsfulde bymidte omkring Bragernes Torg og strandpromenaden med bademuligheder på begge sider af Drammenselven.


Dag 2. Drammen – Horten (54 km)
Du starter med at cykle ud af Drammen ved at følge cykelstien langs Drammenselven. Efter nogle lette bakker op mod Sande befinder du dig nu i Vestfold med landbrug, før du igen møder fjorden ved Holmestrand. Vi foreslår en frokostpause her med udsigt til fjorden og lystbådehavnen. Herefter går turen ad småveje sydpå til Horten – med en hyggelig bydel omkring den gamle flådestation Karljohansvern.
Indkvartering ved havnen i Horten.


Dag 3. Horten – Sandefjord (55 km)
Du cykler ad fredelige skovstier ud af Horten, og følger cykelrute 1, der går langs kysten til Åsgårdstrand. Du kommer forbi Midgard Historiske Senter, hvor du kan se nærmere på, hvordan livet udspillede sig under vikingetiden. I charmerende Åsgårdstrand cykler du forbi Edvard Munchs sommerhus, som ofte er åbent for besøgende. Herfra fortsætter du langs kysten til Tønsberg, Norges ældste by, hvor du kan teste badevandstemperaturen ved Skallevollstranden. I Tønsberg kan du besøge Haugar Vestfold Kunstmuseum, og ved den livlige brygge i centrum kan du se, hvordan man laver kopier af områdets stolte vikingeskibe. Vejen ud af Tønsberg går gennem Stokke kommune og idylliske Melsomvik. Dagens etape ender i Sandefjord, hvor du kan besøge hvalfangermuseet og nyde den hyggelige stemning langs havnen.


Dag 4. Sandefjord – Strömstad – Fredrikstad (17 km)
Fra Sandefjord tager du en tidlig morgenafgang med bilfærgen til Strömstad i Sverige (2,5 timer). Ved ankomst til Strömstad kan du vælge at cykle en rundtur på ca 15 km til små landsbyer og fine strande - så husk håndklædet. Har du ikke lyst til at cykle i dag, kan du nyde livet i Strömstad. Byen er kendt for sit rejefiskeri, og i centrum finder du mange fristende restauranter og butikker.
Om eftermiddagen tager du passagerfærgen M/S Sagasund, der sejler dig gennem den fortryllende Hvalerskærgård tilbage til Norge og byen Fredriksstad (2 timers sejlads). Tag gerne en lille omvej omkring Gamlebyen i Fredrikstad, før du parkerer cyklen ved dit hotel.


Dag 5. Fredrikstad – Moss/Son (53 eller 63 km)
Du cykler ud af Fredrikstad langs fjorden til Vikene, hvor du kan se Hankø på den anden side af sundet. Herfra følger du cykelrute 1 forbi mange hyggelige småflækker og mulighed for en afstikker til den lille by, Saltnes. Efter nogle timers cykling kan du vælge at cykle en omvej på ca 5 km langs kysten via Larkollen – eller du kan vælge den kortere version, som går inde i landet.
I Moss anbefaler vi en tur langs kanalen, som adskiller byen fra Jeløya. Skal du bo i Son, fortsætter du fra Moss ad cykelsti ca 10 km gennem skoven til den lille havneby.
Indkvartering i Moss (3-4-stjernede hoteller) eller Son (4-stjernede hoteller).


Dag 6. Moss/Son – Drøbak + bus eller færge til Oslo (26 eller 36 km)
Så er det sidste cykeldag. Ud af Son er der to muligheder: en lettere bakket tur via den lille kystperle Hvitsten eller en lettere variant lidt væk fra kysten via Hølen og Vestby. I Hvitsten kan du bade i søen. Hølen er en charmerende landsby med en spændende historie. I Vestby kan du besøge områdets bedste outlet for tøj: Norwegian Outlet. Uanset om du vælger den kuperede tur eller alternativet kommer du til Drøbak, hvor fjorden er smallest. Her kan du besøge akvariet og julehuset eller tage en pause i de hyggelige gader.
Cykel og udstyr afleveres i Drøbak, hvorefter du tager bus eller færge til Oslo


Dag 7. Hjemrejse
I dag går turen tilbage til Danmark med cykeltaskerne fulde af oplevelser.

Sværhedsgrad 2

Du cykler det meste af tiden på små veje med meget lidt trafik. Turen kan klares af alle med en almindelig god kondition, og dagsetaperne er på ca. 55 km og med få bakker undervejs. Enkelte dage har korte etaper. Læs mere om sværhedsgrader, pakkeliste og rutebeskrivelse.

Indkvartering

Undervejs bor du på gode 3-stjernede hoteller. Alle værelser har bad og toilet, og morgenmad er inkluderet i rejsens pris. Det er muligt at opgradere til 3-4-stjernede hoteller.

Cykler og cykeludstyr

Du kan leje hybridcykel med 24 gear og håndbremser. Alle cykler er udstyret med gelsaddel, bagagebærer, bagtaske og styrtaske eller kortholder samt kilometertæller. Mindst en cykel pr værelse vil endvidere være udstyret med lås, pumpe samt reparationssæt. Det er også muligt at leje el-cykel mod tillæg (se priser under praktisk information). 

Hvordan kommer jeg frem?

Det er nemmest at flyve til Oslo. Herfra kan du tage med tog eller bus videre til Drammen. Få et overblik over flymulighederne på Momondo og se togforbindelser på eksempelvis Flytoget.no og Nsb.no.

Vær opmærksom på, at du ikke bør arrangere fly/tog/bus til destinationen, før efter du har booket og fået bekræftet turen hos os.

Bestil

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet

StartdatoVarighedPris pr. person 
27-05-2019 - 16-09-20196 nætter8.098,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
27-05-2019
-
16-09-2019
68.098,- DKKBESTIL

1 person. Enkeltværelse, bad/toilet 3-4*

StartdatoVarighedPris pr. person 
27-05-2019 - 16-09-20196 nætter9.798,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
27-05-2019
-
16-09-2019
69.798,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse, bad/toilet

StartdatoVarighedPris pr. person 
27-05-2019 - 16-09-20196 nætter6.198,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
27-05-2019
-
16-09-2019
66.198,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltvær, bad/toilet 3-4*

StartdatoVarighedPris pr. person 
27-05-2019 - 16-09-20196 nætter7.198,- DKKBESTIL
StartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
27-05-2019
-
16-09-2019
67.198,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • 6 nætter i dobbeltværelse med kvartpension
 • Detaljerede kort og informationsmateriale på norsk
 • Bagagetransport
 • Færge Sandefjord-Strömstad-Fredrikstad
 • Bus eller færge Drøbak-Oslo
 • GPX-filer mulig hvis ønsket
 • Cykelcomputer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra Danmark
 • Lokale transporter

Tillæg:

 • Cykelleje: 800 kr.
 • Elcykel: 1.500 kr.

Startdage:

 • Hver mandag 27. maj til 9. september
 • Samt hver søndag 16. juni til 4. august

Børnerabatter:

 • 0 – 5 år: gratis
 • 6 – 11 år: 50 %
 • 12 – 14 år: 25 %
 • 15 år - : 10%
  Børnerabatter er ved opredning på værelse med 2 fuldtbetalende voksne

Obs:
Vi anbefaler altid, at du booker turen hos os, før du arrangerer fly/tog/bus til destinationen.

Agentforbehold:
Ruby Rejser er agent og formidler for denne rejse. Arrangør er Merlot Reiser og rejsen sker i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og læs om Merlot Reiser her www.merlot.no.
Din rejse er stadig dækket af Ruby Rejsers medlemskab af rejsegarantifonden - medlemsnummer 206. Ruby Rejser har prisgaranti, så vi matcher prisen, hvis den findes billigere hos en anden udbyder på bestillingstidspunktet. Og husk - du kan altid nyde godt af vores ekspertise og vejledning.

Gå til toppen af siden