Cykelferie på Caminoen

Tag på cykelferie langs Caminoen

Tag afsted på en pilgrimsfærd eller oplev blot skønheden og roen, der ligger over Caminoen. Kom helt tæt på historien og smukke naturoplevelser på en cykelferie med Ruby Rejser. 

Caminoen på cykel – Smuk natur og historiske ruter

Over hele Europa findes et stort netværk af forskellige pilgrimsruter, der gennem historien har ageret vejen til både religiøse, spirituelle og personlige formål. Det latinske ”peregrini” betyder ”dem der vandrer mellem markerne” og danner baggrund for betegnelsen pilgrim. Gennem tiden har en pilgrimsfærd på Caminoen været en form for trosbekendelse, et sted hvor troende kunne bevise deres tro på Gud. I dag er det dog sjældent af samme grund, ruten bliver rejst. Nu til dags bliver Caminoen oftest brugt som et historisk feriemål, hvor man kan slippe væk fra hverdagens strabadser og nyde roen og freden. På Caminoen har du mulighed for at lade tankerne vandre, mens du cykler ad vidtomtalte ruter, der går gennem frodig natur. Når du vælger at cykle langs Caminoen i stedet for at gå langs den, får du mulighed for at nå lidt længere på lidt kortere tid, og samtidig er det ikke helt så hårdt for benene. På en cykelferie på Caminoen er der dog stadig fokus på ro og fordybelse, så du kommer i den helt rette pilgrimsstemning. 

I dag er det muligt at agere pilgrim både til fods, på cykel og på hesteryg, og mange tager på pilgrimseventyr alene på grund af nysgerrighed og eventyrlyst. Uanset valg af rute og udgangspunktet for rejsen garanterer alle pilgrimsruter natur- og kulturoplevelser helt udover det sædvanlige. Du kommer igennem vilde skove, øde sletteområder, frodige marker og afsidesliggende bjergbyer, hvor du mærker en ro og et nærvær, som ikke findes andre steder. På en pilgrimsrejse er der masser af plads til at se både indad og udad.

Læs mere
per side

2 Items

Portugal | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 3

Oplev det bedste af det nordlige Portugal og Galicien, mens du følger den kystnære, portugisiske pilgrimsrute fra Porto til den imponerende katedral i Santiago de Compostela i Spanien.


  • Individuel afrejsedag
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 8 nætter
Forespørg
Spanien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 4-5

Mærk historien og nyd de skønne landskaber langs de sidste 270 km af Den Spanske Camino, når du cykler fra Astorga til Santiago de Compostela. Det er en både udfordrende og bevægende oplevelse.


  • Individuel afrejsedag
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 7 nætter
Forespørg

3 tips til din cykelferie på Caminoen

1. Husk forsyninger

På en cykelferie på Caminoen er det vigtigt at huske provianten, da der ude på ruten kun er få indkøbsmuligheder. Det er en varm, men fantastisk oplevelse at cykle denne rute, så det er en god ide at medbringe både massere af vand og en god madpakke. 

2. Husk kort og andet vigtigt udstyr

Det er altid en god ide at have et kort med på en cykelferie. Til trods for at Caminoen er rigtigt godt afmærket, kan alle komme på afveje, og skulle det ske, så har du altid mulighed for nemt at komme tilbage på rette vej. Ligeledes er det en god ide at have godt udstyr med såsom en god, let rygsæk, behageligt cykeltøj og naturligvis en god cykel. 

3. Lad dig påvirke af roen, skønheden og stemningen

Giv dig selv tid til både at se indad og udad. På en rejse på Caminoen befinder du dit på en af de mest historiske ruter, der er blevet brugt af pilgrimme gennem århundreder. Mange har lært utroligt meget om sig selv på denne færd, og måske du kunne ende med en lignende oplevelse, hvis du husker at sætte farten ned. Sug til dig af indtrykkene og giv slip på hverdagens stress, du skal kun fokusere på at nyde denne oplevelse.

Cyklist ved køer - Caminoen Pause på Caminoen Cykling gennem byer

Er du interesseret i at udforske alle Ruby Rejsers cykelferier, så kan du gøre det her. Hvis du derimod allerede har bestemt dig for at tage til enten Spanien eller Portugal, kan du også læse om de destinationer. Endvidere hvis din cykel er ved at være lidt rusten, og du hellere vil prøve kræfter med en vandretur, kan du også læse om vores vandreferier på Caminoen