Cykelferie på Fyn

Oplev den fynske gæstfrihed og cykelvenlige natur

Oplev Danmarks Grønne Have på to hjul, når du cykler rundt i det fabelagtige fynske landskab. Her får du naturoplevelser med smukke kyststrækninger og rolige skove, mens du nyder livet på Fyn.

Mere end bare en motorvej mellem Sjælland og Jylland

Der er sikkert mange, der forbinder Fyn med en træls lang motorvejsstrækning mellem broerne over Lillebælt og Storebælt. Men Danmarks tredjestørste ø byder på meget mere end vejarbejde og træg myldretidstrafik på motorvejen.

Det gælder bare om at vælge en afkørsel, stille bilen og så ellers hoppe på cyklen. På en cykelferie på Fyn kan du nyde den exceptionelle fynske natur. I det fynske landskab er der både flotte strækninger langs kysterne samt rolige ture forbi marker og gennem skove. Hvis du gerne vil teste benene på lidt større udfordringer, finder du nogle for Danmark ret kuperede strækninger i De Fynske Alper, som dog aldrig for alvor bliver stejle.

Det Sydfynske Øhav byder på 55 øer og holme, hvor særligt Ærø, Langeland og Tåsinge byder på oplagte muligheder til en cykelferie på Fyn. Generelt er Danmark et af de bedste cykellande i verden, og vi tilbyder et bredt udvalg, hvis du er frisk på at udforske dit hjemland på to hjul.

Læs mere
per side

2 Items

Fyn | Cykelferie med mange dejlige smagsoplevelser | Sværhedsgrad 2

Er du til duften af gule raps- og hvedemarker, udsigten til bølgende bakker, blå himmel, det friske pust af havvand og en lang række af lækre smagsoplevelser? Så er en cykelferie på Fyn den perfekte ferie for dig.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7-11 nætter
Forespørg
Sydfyn | Idyllisk Cykelferie | Sværhedsgrad 1-2

Velkommen til det absolut bedste af Sydfyn og Ærø. På dette øhop i Det Sydfynske Øhav vil du cykle forbi smukke strande, betagende bakker med fantastiske udsigter og charmerende landsbyer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg

3 interessante byer på Fyn

1) Svendborg

På Fyns sydøstlige side lige overfor Tåsinge finder du havnebyen Svendborg, som allerede i 1200-tallet var en væsentlig by i området. Her kan du se ruinerne af kongeborgen Ørkild, der nedbrændte i 1534. Søfart og handel har generelt været det primære fokus i Svendborgs historie.

2) Faaborg

Byen nævnes første gang i 1229, da den danske konge Valdemar Sejr forærede Faaborg til sin svigerdatter, den portugisiske prinsesse Eleonora, i morgengave. Langs de smalle brostensbelagte gader finder du nogle utroligt velbevarede gamle købmandsgårde samt byens vartegn, det gamle klokketårn fra byens første kirke, som stammer fra omkring 1250.

3) Odense

Velkommen til Fyns største by og den berømte forfatter H. C. Andersens fødeby. Her kan du gå på opdagelse på museet, der blandt andet omfatter hans fødehjem. Selvom byen er Danmarks tredjestørste, finder du også her fantastiske forhold for cyklister med 560 km cykelsti, 123 cykelbroer og 65 cykeltunneller, hvilket gør byen til et ideelt stop på en cykelferie på Fyn.

Cykler ved Helnæs Bugt Cyklister i skov Egeskov Slot

5 gode grunde til at tage på cykelferie på Fyn

 1. Miljøvenligt: Du skal ikke ud på en lang flyrejse, og du har kun brug for det brændstof, som kroppen selv byder ind med.
 2. Hjemme bedst: På Fyn finder du dramatiske kystlandskaber, skove med søer, vidstrakte marker i Danmarks Grønne Have, som Fyn også kaldes, samt ældgammel kultur og historie.
 3. Fladt og småt: Sammenlignet med mange andre lande i verden er Danmark flad som en pandekage. Derfor er en cykelferie på Fyn oplagt for dig, der ikke er den helt store bjergrytter.
 4. Cykling er sundt: På en cykelferie vil du få masser af motion, så du forkæler både krop og sjæl, og når du holder ferien på Fyn, slipper du for mange stillesiddende timer under transporten til din destination.
 5. Sikkerhed fremfor alt: Danmark er et af verdens sikreste lande at cykle i. Her ligger mere end 11.000 km cykelstier.

Spørgsmål til vores cykelferier på Fyn?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til en cykelferie på Fyn, skal du endelig ikke tøve med at ringe til os på 86 15 35 99. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din cykelferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme dem.

Hvis du ønsker et alternativ til Fyn, tilbyder vi et væld af cykelferier, som du kan give dig i kast med. Hvis du er blevet varm på tanken om en cykelferie i Danmark, men ikke er sikker på, at den skal gå til Fyn, kan du gå på opdagelse i vores cykelferier i Jylland, på Sjælland – eller mere specifikt i Nordsjælland. Søger du en varmere destination, har vi også et stort udvalg af ture i fx ItalienTysklandSpanien og Frankrig.