Cykelferie på Sjælland

Se frem til at cykle på Danmarks største ø

Inden for vores lille lands grænser finder du fremragende cykelmuligheder. Tag med Ruby Rejser på cykelferie på Sjælland og kom helt tæt på øens smukkeste naturområder og største seværdigheder.

Oplevelserne står i kø

Sjælland er med sit overvejende flade landskab og sin forholdsvist begrænsede størrelse det perfekte rejsemål for din næste – eller første – cykelferie. Langsomt er danskerne ved at få øjnene op for Danmark som feriedestination, men landet er stadig en smule undervurderet, når det kommer til planlægningen af danskernes næste eventyr – og det er en skam. En cykelferie på Sjælland har så meget at byde på. Her kan du lade dig betage af kilometervis af smukke og forskelligartede kyststrækninger, følge i tidligere kongers fodspor, trille afsted på cykelstier og idylliske landeveje, besøge charmerende marinaer og meget mere.
  

5 grunde til at tage på cykelferie på Sjælland

 1. Lille og jævnt. Du kan sagtens begynde at svede under en cykelferie på Sjælland, men det er altså ingenting i forhold til de bakker og bjerge, som du finder de fleste andre steder i Europa. Det skal du nyde, når du træder i pedalerne. På Sjælland er der desuden aldrig langt mellem seværdighederne.
 2. Hjemligt. Under en cykelferie på Sjælland kan du komme til at se på dit hjemland på en ny måde. Lad dig overraske over naturens varierende skønhed, og bliv klogere på Sjællands fascinerende historie og enestående kultur, når du bevæger dig ud på den sjællandske cykelruter.
 3. Sundt. Det er ganske enkelt sundt at cykle. På ferier har mange en tendens til at spise og drikke lidt ekstra lækkert, men det er heller ikke det store problem, hvis du krydrer det med gode kilometer i benene. Det vil både krop og sjæl få glæde af.
 4. Nemt. Du skal højst sandsynligt hverken på en længere flyrejse eller køretur for at nå frem til Sjælland. Det er med andre ord nemt at nå rejsens begyndelsespunkt.
 5. Sikkert. Du kan roligt begive dig ud på en cykelferie på Sjælland. Du kender allerede trafikreglerne, og det er ikke fremmed for bilisterne at have cyklister langs vejene. I Danmark finder du mere end 10.000 km cykelstier, og nogle af dem er endda såkaldte ”supercykelstier”. Danmark er med andre ord et af de sikreste cykellande i verden.
   

Gå på opdagelse i vores cykelferier på Sjælland herunder.

Læs mere
per side

3 Items

Cykelferie med mellemlange etaper og royale byer

Gennem mellemlange og lange etaper kombinerer denne tur det bedste af Nordøstsjælland med en bid af Sverige. Oplev hyggelige marinaer og besøg vigtige royale byer som Hillerød og Roskilde. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Familievenlig cykelferie i Danmark

Tag familien med på denne lette og smukke cykelferie, hvor ruterne er korte og seværdighederne uforglemmelige. I cykler forbi ældgamle slotte, idylliske kyster, hyggelige havne og det livlige København. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Cykelferie gennem historien med indkvartering i opgraderede værelser

Gå i de gamle, danske kongers fodspor når du oplever eventyrlige slotte, vidunderlige strande og pulserende København. Glæd dig til masser af kultur, historie og traditioner.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg

Sjælland set fra cykelsadlen

På Sjælland – og i særdeleshed i Nordsjælland – har vi et bredt udvalg af veltirettelagte cykelferier. Vi har både noget for dig, der er til en let og smuk cykelferie, hvor du ser det bedste af Nordsjælland, og for dig, der ønsker en cykelferie, hvor etaperne bliver lidt længere (40-59 km om dagen). Du kan også kaste blikket mod det sydsjællandske, hvor smukke Møn er en oplagt destination. På nogle ture har du mulighed for at vælge mellem en standard- og superior-udgave. I superior-udgaverne bliver du indkvarteret i opgraderede værelser, så du får det bedst mulige udgangspunkt for nogle begivenhedsrige dage med fødderne på pedalerne. De fleste af vores cykelferier på Sjælland er bestemt familievenlige, da dagsetaperne er korte og nemme, så du skal ikke tøve med at tage dine børn med. Alt dette kan du læse mere om på siderne for de enkelte rejser. 

På mange af vores cykelferier både starter og slutter du i verdens cykelhovedstad – København. Under en cykelferie på Sjælland bevæger du dig eksempelvis rundt nord for København, og du kan endda være heldig at få mulighed for at besøge vigtige royale byer som Hillerød og Roskilde samt at tage et smut til Sverige. Du får både set scenariske kyster, ældgamle slotte, charmerende byer og landets livlige hovedstad. Cykelturene emmer af historie, traditioner og tid til fordybelse, og undervejs har du mulighed for at besøge slotte, museer og et af Danmarks mest eksklusive boligområder. På andre cykelferier fokuserer du på det sydsjællandske, hvor de flotte kyster og imponerende Møns klint er blandt højdepunkterne. Du kan frit vælge at udvikle på dagsetaperne, hvis du ønsker det.

  

Gilleleje Park i Sjælland København

  

10 højdepunkter på en cykelferie på Sjælland

1)     Kronborg Slot: Hjemsted for Holger Danske og med på UNESCOs verdensarvliste.

2)     København: I hovedstaden kan du besøge Tivoli, Strøget og Amalienborg.

3)     Louisiana Museum of Modern Art: Førende internationalt kunstmuseum.

4)     Rungstedlund: Besøg den verdenskendte forfatter Karen Blixens kunstnerhjem.

5)     Lækre strande: Sjælland er omgivet af smukke kyster.

6)     Vikingeskibsmuseet: Oplev blandt andet fem originale vikingeskibe fra 1000-tallet.

7)     Sjællands slotte: Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot er helt fantastiske.

8)     Skovtårnet: Det fantastiske skovtårn i Rønnede er bestemt et besøg værd.

9)     Den lille Havfrue: En af landets største turistattraktioner og symbol på et H. C. Andersen-eventyr.

10)   Eksklusive boligområder: I Nordsjælland ligger imponerende villaer som perler på en snor.

En cykelferie på Sjælland er en imponerende begivenhed, hvor de fleste kan være med. Her kan du lade dig opsluge af Københavns pulserende liv og beundre de smukke strande og klinter, der omkranser Sjælland. Hos Ruby Rejser tilbyder vi dog også cykelferier i andre egne af Danmark. Du kan eksempelvis gå på opdagelse i vores cykel-muligheder på Fyn eller i Jylland.  Når du har krydset Sjælland og Danmark af på din liste, kan du begive dig ud i en af vores skønne cykelture til andre dele af Europa. Du kan blandt andet overveje en cykelferie i nabolandet Tyskland.

 


Ofte stillede spørgsmål
Hvorfor skal jeg tage på cykelferie på Sjælland?

Sjælland byder på alt fra smuk natur til spændende storbyer i form af hovedstaden København. Når du cykler rundt på Sjælland, vil du blive mødt af lækker dansk mad og en rig dansk historie.

Er det hårdt at cykle på Sjælland?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men på Sjælland kan du stadig møde mange bakker på din vej. Vi har sørget for at finde ruter med forskellige sværhedsgrader og længder, så der er noget til alle niveauer.

Hvad skal jeg se på min cykeltur til Sjælland?

Der er et hav af seværdigheder på Sjælland. Du kan fx cykle forbi Kronborg Slot, Den Lille Havfrue, besøge Louisiana Museum of Modern Art eller opleve vibrante København.