Cykelferie ved Donau

Oplevelser langs Donau-floden

Den smukke natur langs majestætiske Donau er helt enestående. En cykelferie ved Donau har meget at byde på, og du vil ikke gå glip af et spændende eventyr langs Europas andenstørste flod.

Tag på en anderledes ferie springfyldt med oplevelser

Donau er Europas andenstørste flod. Den har sit udspring i Tyskland og ender først, når den løber ud i Sortehavet. Floden passerer undervejs 10 lande, hvilket er flere end nogen anden flod i verden. Donau åbner derfor op for nogle rigtig interessante rejsemuligheder – specielt for dig, der nyder at cykle.

Flodens snoede forløb giver dig gode muligheder for at krydse flere forskellige landegrænser på én og samme rejse. Eksempelvis tilbyder vi en ferie, hvor du på bare 8 dage kommer igennem 4 lande (Tyskland, Østrig, Slovakiet og Ungarn) og 3 europæiske hovedstæder (Wien, Bratislava og Budapest). På denne rejse er cykeleventyrerne krydret med sejlads, idet du undervejs er indkvarteret på en båd, der fungerer som dit flydende hotel. Hvis denne rejsetype er noget for dig, kan du med fordel læse mere om vores cykelkrydstogter eller vores cykelkrydstogter i Østrig.

Udvalget af startdestinationer og rutelængder i området langs Donaus bredder er stort, så der er noget for enhver smag. Gå på opdagelse i vores cykelrejser herunder.

Læs mere
per side

3 Items

Østrig | Familievenlig cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

Oplev en skøn cykelferie på en af Europas nemmeste cykelruter, hvor både børn og voksne kan være med. På denne korte klassiker er alt tilrettelagt med udgangspunkt i cyklisternes behov. 


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Østrig | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

Den klassiske tur langs Donau floden og det berømte hestesko-formede sving, med god tid til at nyde den flotte natur. Dagsetaper alle kan klare, inklusiv en vinsmagning i Wachau regionen.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Østrig, Slovakiet og Ungarn | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1-2

På cykel gennem de 3 europæiske hovedstæder Wien, Bratislava og Budapest. Turen er en forrygende sanselig cocktail, som du sent vil glemme. Nemt med fly, tog til Wien og kun 1100 km i bil fra grænsen.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Hvorfor lige cykling langs Donau?

Donau som destination er perfekt til en cykelferie. Gennem historien har Donau været fragtvej for mange forskellige lande og har derfor været særdeles vigtig for byerne i flodens nærhed. På en cykelferie ved Donau vil du opleve både kultur og natur, hvad end du vælger at cykle i naturskønne områder eller at besøge byer såsom Wien, der summer af liv. 

På en cykelferie ved Donau har du mulighed for at suge oplevelserne og udsigterne til dig på en helt ny måde. I stedet for at drøne afsted i en bil og glemme de små ting, man kan opleve langs ruten, vil du på en cykelferie kunne sætte pris på alt, hvad der er at opleve omkring dig. Man får altså en væsentligt mere detaljeret oplevelse på sin rejse, hvis man oplever den fra cykelsædet. Ligeledes kombinerer cykelferien motion og oplevelser, hvilket både er sundt for krop og sjæl. Du vil have mulighed for at nyde din ferie til det fulde, mens du stadig opretholder en sund livsstil. I stedet for at dække mange kilometer i et larmende transportmiddel, kan du suge alt det til dig, som en cykelferie ved Donau med Ruby Rejser har at byde på. 

3 grunde til at tage på cykelferie ved Donau

1. Naturen – oplev en af Europas største floder

Donaufloden er enorm, og billeder giver ikke et retfærdigt billede af denne majestætiske vandvej. Du vil med garanti ikke fortryde en cykelferie ved Donau!

2. Kombiner natur og kultur ved at besøge tre hovedstæder

Det er noget helt specielt ved at kombinere disse to ting og finde en sand harmoni. På en cykelferie ved Donau vil du opleve en perfekt fordeling af kultur og natur, og ingen oplevelser vil gå uopdaget hen.

3. Det er sundt – både for dig og miljøet

Du kan have det godt både i krop og sjæl på en cykelferie ved Donau. Du får en masse nye, dejlige oplevelser i et fantastisk område og bidrager samtidig til vedligeholdelsen af samme.

                

Hvis du hellere vil fokusere på ét land, kan du også vælge det. Her kan du gå i dybden med vores cykelferier i Tyskland eller Østrig og udforske disse landes fortrinlige cykelforhold, overvældende natur og spændende kultur. Hvis du allerede har oplevet både Tyskland og Østrig fra cykelsædet, kan du også tage et kig på alle vores cykelferier her.

Ligeledes tilbyder vi en række individuelle cykelferier langs Donau, der har sit hovedfokus i Østrig. Du kan eksempelvis begive dig ud på en 8-dages cykeltur mellem Passau og Wien. Her starter du i Tyskland, men bevæger dig hurtigt ind i Østrig. På turen vil ”Donau Radweg” – som er en velafmærket cykelsti, der løber på begge sider af floden – føre dig fra det ene hyggelige hotel eller gasthaus til det andet. Ruten er meget flad, så de fleste kan være med – også børnefamilierne. Du kan med fordel læse mere om vores sværhedsgrader, og hvad der ellers er godt at vide om en cykelferie.