Cykelferie ved Elben

TYSKLAND OG/ELLER TJEKKIET PÅ TO HJUL

Få vind i håret, dejlige kilometer i benene, friske kinder og send tankerne på rejse langs smukke og frodige Elben.

Kultur, æstetik, natur og historie

Mærk den idylliske stemning, når du cykler langs Elben, der bugter sig gennem Tyskland og Tjekkiet. På sin vej fra syd mod nord rinder Elbens vand gennem betagende dalområder og forbi historiske byer. Du kan blandt andet opleve ”Den Gyldne Stad” Prag, nyde udsigten til høje sandstensbjerge med slotte og ruiner på toppen, gå i Martin Luthers fodspor i Wittenberg, besøge monumenter fra 2. Verdenskrig og mærke den royale indflydelse i Dresden. 

På en cykelferie langs Elben eller på et cykelkrydstogt på og nær flodens bredder vil du opleve skjulte dele af Tyskland og Tjekkiet, som du ikke finder på den klassiske ferie i bil. Vores ture langs Elben har det til fælles, at de alle er af let sværhedsgrad. Det vil sige, at terrænet mest er fladt, og at turene er lavet med henblik på, at de skal være ganske overkommelige. Med andre ord kan de fleste være med her.

Herunder kan du gå på opdagelse i vores spændende cykelrejser langs Elben.

Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Tyskland - Cykelferie på egen hånd

Nem cykling langs Elben med store historiske oplevelser gennem det tidligere Østtyskland. Et venligt og gæstfrit område. Turen kan forkortes til 6 nætter, så den ender i Wittenberg.

  • Individuel afrejsedag
  • 8 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
    Kør selv
Fra 4.298,- DKK
Cykelferie på egen hånd i Tjekkiet/Tyskland

Denne tur byder på nem cykling med smuk natur undervejs og spændende oplevelser i Tjekkiet og det tidligere Østtyskland. 

  • Individuel afrejsedag
  • 7 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
    Kør selv
Fra 4.398,- DKK

Dine muligheder ved Elben

Langs Elben har vi hovedsageligt rejser, hvor du cykler på egen hånd. Her kan du vælge imellem at fokusere på Danmarks store nabo mod syd eller at slå to fluer med et smæk ved at kombinere Tyskland og Tjekkiet.

På førstnævnte tur bevæger du dig igennem det tidligere Østtyskland fra Dresden til Magdeburg. I Dresden vil du være omgivet af smukke bygningsværker fra barokken. Herfra følger du Elben ad stier og fredelige småveje, forbi vinklædte bjergskråninger og gennem hyggelige landsbyer. Skal floden krydses foregår det med en kabeltrukket færge.

Vælger du at bevæge dig på tværs af landegrænser på en cykelferie mellem Prag og Dresden, kommer du til at cykle langs nogle af de smukkeste dele af Elben og Moldau. Moldau er den længste flod i Tjekkiet, og den udmunder i Elben cirka 30 km nord for Prag. På denne cykelrejse har du kultur og historie i hver ende af turen, og i de mellemliggende dage, vil cyklen føre dig gennem smukke afvekslende landskaber. Skal du have flere kilometer i benene, kan du overveje, om rejsen skal forlænges med cykelturen videre mod Magdeburg.

Ønsker du at kombinere cyklingen ved Elben med sejlads, så har vi også ferien for dig. På vores cykelkrydstogt på Elben og Moldau har du en hjemlig base på en flodbåd og kan udforske smukke Tjekkiet fra cyklen, når du er i land. På turen kan du blandt andet opleve pastelfarvede facader i Mělník, underjordiske tunnelsystemer i Litoměřice og ikke mindst landets fantastiske hovedstad, Prag.

Dresden Prag Sächsische Schweiz

 

3 gode grunde til at du skal tage på cykelferie langs Elben

1) En historisk grænseflod. Gennem tiden har Elben i flere perioder markeret skellet mellem – ofte rivaliserende – områder. I middelalderen udgjorde den skillelinjen mellem de germanske riger i vest og de slaviske stammer i øst. Og efter 1949 blev Elben delvist grænseflod mellem Vest- og Østtyskland. Derfor kan du ved Elben se og mærke historiens vingesus.

2) Få højdemeter. Floder er bare oplagte rejsemål, når det kommer til en cykelferie, hvor det ikke skal være alt for bakket. Her er Elben ikke en undtagelse. Med sit lige over 1.000 km lange forløb kan du sagtens finde strækninger langs floden, hvor det ikke går hverken meget op eller ned.

3) Kulturel smeltedigel. Mange af byerne langs Elben er kendetegnede ved et rigt kulturliv. Du vil opleve, at kulturen og arkitekturen ændrer sig fra by til by, hvilket bare gør din cykelrejse endnu mere interessant.

Elben Valmuer og kirke Prag

 
3 spændende områder langs flodens bredder

1) Prag: Elben går egentlig ikke gennem Prag, men det gør derimod floden Moldau (på tjekkisk: Vltava). I Prag finder du det jødiske kvarter og Karlsbroen, som gennem 600 år har forbundet Moldaus bredder. Når du er i Prag, vil du hverken undre dig over, at den kaldes ”Den Gyldne Stad” eller ”Byen med de 100 spir”. I Tjekkiet kan du også nyde, at det både er godt og billigt at spise og drikke. Du kan nemt finde hyggelige spisesteder, og du må ikke snyde dig selv for den tjekkiske øl.

2) Sächsische Schweiz: Der er noget uspoleret over Tysklands mindste nationalpark, der strækker sig fra syd for Dresden og ned til den tjekkiske grænse. I dalen snor Elben sig, og på flodbredderne deles kvæg og lystfiskere om pladsen. Det relativt flade landskab omkring Dresden afløses pludselig af høje, lodrette klippevægge og skaber dermed nogle dramatiske omgivelser.

3) Dresden: Denne tyske by kaldes også ”Elbens Firenze” med henvisning til barok- og renæssance-kunstarternes fremme plads i byen samt det faktum, at der løber en flod gennem byen. Kulturbyen består af imponerende bygningsværker som den genopbyggede Frauenkirche, Zwingerfæstningen, Semperoperaen og Das Residenzschloss (residensslottet).

   
Ved Elben kan du roligt se frem til en fantastisk cykelferie, men Elben er blot én af vores spændende destinationer for en cykelferie. Vi tilbyder i alt cykelferier i mere end 15 lande. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores cykelferier til Spanien og Frankrig, hvor vi har et bredt udvalg.