Cykelferie ved Gardasøen

Italien - Oplev Gardasøens fantastiske cykelfaciliteter

Gardasøen er en fantastisk destination for din ferie, og med dens skønne natur og omgivelser skaber søen de perfekte rammer for en cykeltur. 

En billedskøn cykeltur

Når du tager på cykelferie ved og omkring Gardasøen, kan du ikke undgå at blive fascineret af den skønne natur, der kombinerer den flotte blå sø med betagende udsigter til Dolomitternes høje bjerge. Her møder du en lang række charmerende byer, hvor du kan nyde lokale vine, besøge kaffebarer og lækre gelaterias.

Ved Gardasøen finder du cykeludfordringer, der passer alle niveauer og cykeltyper. Du kan fornøje dig selv med rolige ture langs den flade søbred, grusstier hvor en mountainbike er det bedste transportmiddel, og ruter i de omkringliggende bjerge, hvor du kan teste bjergbenene på en racercykel. Når du har overstået dagens strabadser på cyklen, eller hvis du har brug for en pause undervejs, kan du snuppe en svalende dukkert i søen.

Søen er Italiens største og ligger på grænsen mellem de tre regioner Veneto, Lombardiet og Trentino i det nordlige Italien. Der er knap 1.400 km fra den dansk-tyske grænse til søens sydlige bred ved byen Peschiera del Garda.

Området omkring Gardasøen er rigt på historie. Her finder du blandt andre byen Salò, hvor den fascistiske leder Benito Mussolini etablerede sin hovedstad i den marionetstat, som nazisterne satte ham i spidsen for i 1943, efter de allierede havde erobret den sydlige del af Italien. Du kan også tage en tur ud til øen Isola del Garda, hvor franciskanermunkene byggede et kloster i middelalderen.

Herunder kan du læse mere om vores ture til Gardasøen, og længere nede kan du få et indblik i en række spændende byer i området, sværhedsgraderne for terrænet og meget mere.

5 gode grunde til at tage på cykelferie ved Gardasøen

 • Gardasøen byder på et utal af hyggelige små landsbyer både ved søbredden og længere inde i landet, hvor det er oplagt at holde frokostpause, spise en is eller drikke et glas af de fremragende lokale vine.
 • Du får en storslået naturoplevelse, her hvor en gletsjer under istiden har ædt sig ind i Dolomitterne og skabt den smukke sø.
 • Kom tæt på historien om ”Risorgimento”-bevægelsen, som kæmpede for et samlet Italien. Her blev vigtige slag udkæmpet ved Gardasøen mod Det Østrig-ungarske Rige.
 • Du kan udfordre dig selv, på den cykeltype du ønsker, uanset om du vil på raceren, mountainbiken eller hellere vil have en god transportcykel til din oppakning.
 • Med et stort netværk af ruter kan du selv tilpasse din cykelferie til dine ønsker.
Læs mere
per side

1 Item

Italien | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Denne tur er for dig, der ønsker en skøn og nem tur gennem det bedste af Italien. Turen går fra Bolzanos dale langs bjerge og floder, forbi den ikonisk smukke Gardasø og videre til højkulturelle Verona.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

10 interessante byer ved Gardasøen:

Peschiera del Garda

Lige hvor Mincio-floden løber ud fra Gardasøen i søens sydlige ende, finder du Peschiera del Garda. Byen er omkranset af et stort venetiansk forsvarssystem, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Verona

Omkring 25 km fra søbreden ligger storbyen Verona, som ligeledes er på UNESCOs verdensarvsliste. Verona er stedet, hvor Shakespeares Romeo og Julie foregår, og du kan opleve en masse romansk arkitektur i byen, fx amfiteatret, hvor der hele sommeren opføres koncerter.

Bardolino

På den sydøstlige søbred kan du besøge hjertet af et af de bedst kendte vinområder i Italien, byen Bardolino. Det er særligt rødvine, der kommer fra områdets lerholdige skrænter. Vinen er typisk i den lettere ende og kan snildt nydes på en af Bardolinos pladser fx ved San Zeno-kirken, der stammer fra det ottende århundrede.

Garda

Byen, der har lagt navn til søen, er reelt en ganske lille og hyggelig landsby med omkring 5.000 indbyggere beliggende på den østlige søbred. Her kan du blive meget klogere på søens historie på Gardasø-museet, eller du kan tage op til Rocca di Garda-toppen og nyde udsigten over søen og området.

Solferino

Byen er bedst kendt som stedet for et afgørende slag under kongeriget Piemonte-Sardiniens kamp for et samlet Italien i de italienske uafhængighedskrige. Her stod man i Solferino i 1859 overfor en østrig-ungarsk hær, som det lykkedes at besejre. Slaget blev en af de direkte årsager til, at schweizeren Henry Dunant skabte Den Internationale Røde Kors-komite og var med til at lægge de første grundsten til Geneve-konventionerne om krigsførelse.

Desenzano

Hvis du ønsker at tage en tur ud i det italienske natteliv, er Desenzano et godt sted. Her finder du både hyggelige barer, caféer og diskoteker. Er du mere til afslapning, byder byen også på en lang søpromenade, eller du kan vælge at sejle en tur ud på søen med en af de mange turbåde, der afgår fra byen.

Borghetto og Vallegio

Langs Mincio-floden fra Peschiera del Garda ligger de to små landsbyer Borghetto og Vallegio. Her i disse to gudeskønne byer har de lokale et særligt forhold til pastatypen tortellini, og du kan blandt andet besøge den lokale tortellinifabrik.

Custoza

Custoza er særligt kendt for sine hvidvine ”Bianco di Custoza”, som laves på et mix af en lang række druer. Her finder du også et mindesmærke for de italienske uafhængighedskrige mod Østrig-Ungarn i henholdsvis 1848 og 1866.  

Sirmione

På en lille halvø ud i søen ligger Sirmione. Byen er kendt for sine termiske kilder, gode strategiske placering og besnærende skønhed, hvilket har gjort den til et populært sted siden antikken, og måske endda endnu længere tilbage. Her kan du se resterne af en romersk villa fra omkring år 0, eller du kan gå på opdagelse i Scagliero-borgen med sin utrolige befæstede havn fra 1200-tallet.

Borg ved Gardasøen Udsigt over Gardasøen Havnepromenade Gardasøen

5 interessante fakta om Gardasøen

 1. En af de første violinskabere i verden Gasparo Bertolotti blev født i byen Salò i 1500-tallet. I dag er det ikke mange af hans instrumenter tilbage, og den dyreste pris givet på en auktion er over $540.000 eller mere end 3,5 mio. kr.
 2. Efter tyskerne befriede Mussolini fra de allieredes fangenskab i 1943, oprettede man en italiensk marionetstat med hovedstad ved Salò. 
 3. Man mener, at den første bosættelse ved Gardasøen fandt sted allerede i år 2000 f.v.t. 
 4. Ved Gardasøen finder du den nordligste ekstra jomfru olivenolie i verden presset af frugterne fra århundreder gamle træer.
 5. I søen finder du en særlig laksefisk kaldet carpione. Pga. klimaforandringer, forurening og overfiskeri er carpione i dag en truet dyreart. 

Spørgsmål til vores cykelferier ved Gardasøen?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores cykelferier ved Gardasøen, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov til din cykelferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Hvis du ønsker et alternativ til Gardasøen, tilbyder vi et væld af cykelferier, som du kan give dig i kast med. Hvis du er på udkig efter lettere ture, har vi fx en tur langs Rhinen mellem Køln og Rotterdam. Du kan også tage til Østrig, hvor turen fra Linz til Wien ligeledes er overkommelig for alle. Hvis du ikke ønsker at transportere dig så langt fra Danmark, kan du kigge nærmere på vores tur rundt på den tyske ferieø Rügen, eller på en tur langs Østersøen fra Lübeck til Stralsund. Du finder også et stort udvalg af ture i andre dele af Italien, ligesom du finder et hav af muligheder i fx Tyskland, Spanien og Frankrig.

Du kan også udforske Dolomitterne på en af vores vandreferier