Cykelferie ved Mosel

Cykelkrydstogt eller cykelferie langs Moselfloden

Langs Moselflodens bredder ligger stejle skråninger med endeløse rækker af vinmarker. Hos Ruby Rejser tilbyder vi lette og skønne cykelferier og cykelkrydstogter langs den tyske del af floden.

Fantastiske cykelferier langs Moselfloden

Hvis du er på jagt efter ren nydelse på din cykelferie, er en tur langs Mosel oplagt. Her færdes du på fine cykelstier, der snor og bugter sig i skøn forening med flodens forløb, hvorfor du ikke bliver præsenteret for nævneværdige udfordringer på bakkefronten. På din anden side ser du ellers masser af stejle bakker. Her finder du nemlig Europas stejleste vinskråninger, som med sin skiferholdige jord giver fantastiske forhold til at dyrke vin. Området, der er det tredjestørste vinområde i Tyskland, er særligt kendt for sine hvidvine på riesling-druen, som konstant bliver højt bedømt blandt vineksperter og ofte omtales blandt de bedste hvidvine i verden.

Mosel er 545 kilometer alt i alt fra sit udspring i Vogeserne i Frankrig til den løber ud i Rhinen i den tyske by Koblenz. Vores ture er centreret omkring den ca. 200 km lange strækning fra Koblenz til Tysklands ældste by, Trier. På denne strækning kommer du igennem et utal af små, charmerende og gamle vinbyer. Du kan fx nyde en tur fra vingård til vingård. Hvis du hellere vil have en fast base under din tur langs Mosel, er et cykelkrydstogt en oplagt mulighed. Her får du også en tur langs Saar-floden til Saarburg med.

Turene langs Mosel er det perfekte sted at starte, hvis du gerne vil stifte bekendtskab med cykelferie som ferieform. Her er ingen svære udfordringer, så alle kan være med, og selv hvis man er erfaren udi cykelferie, bør man unde sig selv at tage den fantastisk flotte tur mellem vinskråningerne og floden. Du kan læse meget mere om området længere nede, og samtidig se vores flotte udvalg af ture til Mosel.

5 gode grunde til at tage på cykelferie langs Mosel

 • Oplev spændende små byer, hvor det er oplagt at holde kaffepause, smage på egnens fantastiske hvidvine og nyde en god frokost.
 • Kultur og historie er i højsædet, når du cykler rundt mellem nogle af Tysklands ældste byer.
 • Med helt fladt terræn og gode cykelstier kan alle være med, uanset om det er din første cykelferie, eller du er mere erfaren.
 • Gode muligheder for at variere de enkelte etaper, da byerne ligger tæt, og du kan se nærmere på lige netop den by, der fanger din interesse.
 • Gå på opdagelse i de mange gamle vinkældre, som ligger under mange af byerne. Her kan du blive meget klogere på vinens historie.
Læs mere
per side

2 Items

Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Kun 750 km fra grænsen ligger et af Tysklands skønneste vinområder. På denne cykelferie møder du nem cykling langs den bugtende flod med rigelig tid til fordybelse undervejs.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Tyskland | Cykelferie på egen hånd | Sværhedsgrad 1

Nem cykelferie langs stejle, vinklædte skråninger og med 3 vinsmagninger inkluderet. Oplev vinproduktionen på nært hold, gå på opdagelse i små hyggelige vinbyer og nyd den skønne tyske natur.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg

5 interessante byer langs Mosel

 1. Koblenz:
  I Koblenz løber Mosel sammen med Rhinen ved landtangen Deutsches Eck. Højt over de to floders sammenløb finder du Ehrenbreitstein-fæstningen som blev bygget af preusserne i begyndelsen af 1800-tallet. Her kan du tage en forrygende flot tur med svævebane op, som giver dig nogle helt fantastiske udsigter over de to floder.  
 2. Trier:
  I Tysklands ældste by finder du nogle af verdens bedst bevarede romerske bygninger, hvoraf 7 er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Trier blev grundlagt af romerne i år 17 f.Kr., og da Konstantin den Store i år 306 blev udnævnt til vestromersk kejser, giftede han sig og slog sig ned i Trier. Her kommer du med andre ord helt tæt på den romerske historie og kultur. 
 3. Traben-Trarbach:
  Ligesom flere andre byer langs Mosel var Traben-Trarbach oprindelig to byer, som i dag er vokset sammen hen over floden. Byen ligger egentlig i et katolsk område, men under reformationen valgte den lokale fyrste, at byen skulle være protestantisk. Det førte til et stort eksporteventyr, fordi trosfæller fra Nordeuropa foretrak at drikke vine produceret af protestanter. Da eksporten var på sit højeste umiddelbart før Første Verdenskrig, var Traben-Trarbach verdens næststørste vineksportør, kun overgået af Bordeaux i Frankrig.  
 4. Cochem:
  Midt i Cochem på en bakketop 100 m over floden ligger middelalderborgen Reichsburg. Den blev bygget omkring år 1000, men har siden været udsat for lidt af hvert. I slutningen af 1600-tallet brændte og sprængte franske tropper borgen til ruiner. Siden blev Reichsburg genopbygget fra 1868-1877, og borgen giver i dag et fantastisk udsyn over flodlejet og Cochem.
 5. Bernkastel-Kues:
  Her kommer du til en af de smukkeste byer, Mosel har at byde på. Bernkastel-Kues byder på en middelalderlig markedsplads, som sammen med de brostensbelagte, kringlede gader og de farverige, blomsterudsmykkede gavlhuse giver en fantastisk stemning. Byen ligger i vinområdet Bereich Bernkastel, og tæt på byen ligger underdistriktet Badstube, som huser en af Tysklands dyreste vinmarker kaldet Doctor.
Moselfloden og vinmarker Porta Nigra, Den sorte port, Trier Torvet i Bernkastel-Kues

 

5 fakta om Mosel

 1. Navnet Mosel stammer fra det keltiske Mosela. 
 2. En af kommunismens fædre, Karl Marx, er født i Trier ved Mosels bredder.
 3. Schengen-aftalen, der sikrer fri bevægelighed for både folk og varer indenfor EU, blev underskrevet i byen af sammen navn, hvor Mosel løber gennem de tre lande Luxembourg, Frankrig og Tyskland. 
 4. I fugleflugt er der omkring 96 km fra Koblenz til Trier, men hvis du følger flodens løb hele vejen er der mere end dobbelt så langt. 
 5. Vinskråningerne langs Mosel kan være endog meget stejle. Med en stigningsprocent på op mod 60 er marken Calmont nær Bremm den stejleste i Europa. 

Spørgsmål til vores cykelferier ved Mosel?

Hvis du har spørgsmål af den ene eller anden art til vores cykelferier langs Mosel, skal du endelig ikke tøve med at kontakte os. Det gælder også, hvis du har særlige behov eller ønsker til din cykelferie, så undersøger vi, om vi kan imødekomme disse krav.

Hvis du ønsker et alternativ til Moselfloden, tilbyder vi et væld af cykelferier, som du kan give dig i kast med. I samme sværhedsgrad har vi fx en tur langs Rhinen mellem Køln og Rotterdam. Du kan også tage til Østrig, hvor turen fra Linz til Wien ligeledes er overkommelig for alle. Hvis du ikke ønsker at transportere dig så langt fra Danmark, kan du kigge nærmere på vores tur rundt på den tyske ferieø Rügen eller på en tur langs Østersøen fra Lübeck til Stralsund. Du finder også et stort udvalg af ture i andre dele af Tyskland, blandt andre en flot cykeltur langs Main-floden. Du kan også kigge nærmere på vores store udvalg af cykelkrydstogter på de europæiske floder.